Перник-18

• 29 114
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
И на мен как ми се е прияло китайско....Ама ще кажа на мъжО да купи от Сф, до работата му има един китайски, дето много хубаво готвят и преди много често си взимахме за вкъщи. Добре ме подсетихте  Peace
Иначе ето го моя "болник" какви ги върши http://www.snimka.bg/album.php?album_id=407530&pid=14028604

# 271
А Светле , май не доставят от Валентиното  newsm78, но може да отидеш и даси го вземеш примерно в кутия. Peace

# 272
http://vkusnotiiki.net/
А тука ако се регистрирате ще ви пращат на пощата рецепти,има много интересни и лесни. Peace

# 273
Здравейте мамчета,
мерси за пожеланият на всички. Hug
По повод темата за готвенето аз и моят мъж сме повече по сухите неща и като сме си на Перник сами почти всеки ден ядем нещо на бързо картофки яйца и такива работи много рядко да направя някоя супа.Сега като сме на Рударци при мама не ми дава да готвя.
Момичета искам да ви попитам за кърменето,имам проблем с едната гърда доста ми е изранена мазах до сега с Гармастан но не ми помага. #Cussing outДайте ми съвет с какво да пробвам да се мажа и какво да правя много искам да продължа да го кърмя.

# 274
  • Перник
По повод темата за готвенето аз и моят мъж сме повече по сухите неща и като сме си на Перник сами почти всеки ден ядем нещо на бързо картофки яйца и такива работи много рядко да направя някоя супа.Сега като сме на Рударци при мама не ми дава да готвя.
Момичета искам да ви попитам за кърменето,имам проблем с едната гърда доста ми е изранена мазах до сега с Гармастан но не ми помага. #Cussing outДайте ми съвет с какво да пробвам да се мажа и какво да правя много искам да продължа да го кърмя.

Kaте, буквално преди дни Алиса имаше същия проблем - помогна и Лансинох. По-скъп е от Гармастана и не навсякъде го има. Надявам се,че тя ще се включи с прясна информация и съвети, ако не - пиши и на лични или потърси назад в темата  Peace Можеш да почетеш и в кърмаческия.
За готвенето - като почне малчо да яде "истинска" храна ще готвиш, няма къде да ходиш  Wink

А Светле , май не доставят от Валентиното  newsm78, но може да отидеш и даси го вземеш примерно в кутия. Peace
Миналото лято доставяха - бяхме на кафе при братовчедка ми, и тя беше гладна, нищо, че е 40 кила, яде здраво. Та, обади се и си поръча не-китайска храна от "Валентино", даже и мъжо намаза покрай нея - китайско хлебче  Mr. Green

Да се отчета - купих си бански от Блу поинт. Калоян също - 2 броя, единия подарък от баба. Има огроооомен избор и цени от 10 лв. - даже в "Тео" е по-скъпо, пък изглеждат прилично нещата. Само дето аз си купих с бродерия от мъниста и сега трябва да го пера на ръка  Crazy

# 275
Честито малко мъжленце на Катето!!!
Миленааааа, най готините хора са родени днес, нали???!!!
Да си жива и здрава и мнооого щастлива. Подаръка малко избърза, но пъок е прекрасен. Обличай си го и си го събличай според температурата, според това бебо как се чувства(потен, зачервен, студен,нервен, треперещ) и най-вече според твойта майчина интоиция. Има време и за закаляване, пък да не вземете сега да се изпокарате с бабите за няма нищо, я виж колко ти помагат...
Готвя манджи всякакви. И традиционни и не дотам традиционни. Днес менюто е спаначена супа и Имамбаялдъ. Утре на ресторантче с любимите хора.
cvetka-koketka, много сладко бебче  Heart Eyes Пу-пу иде ми да го схрускам!

# 276
    baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni  baloni baloni baloni baloni   baloni baloni baloni baloni baloni baloni                                   newsm59       Честит рожден ден на двете форумски мами-Миленка и  Ели  да сте живи и здрави, много обичани и винаги щастливи.  Весело изкарване                 bigdance2    bigdance2       bigdance2     bigdance2                                                                          и да получите много подаръци happy bd   baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni  baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 15:24 от nansi_21

# 277
    baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni ::ba                                       newsm59       Честит рожден ден на двете форумски мами-Миленка и  Ели  да сте живи и здрави, много обичани и винаги щастливи.  Весело изкарване           hbday                                                                                                  и да получите много подаръци happy bd

# 278
    baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni ::ba                                       newsm59       Честит рожден ден на двете форумски мами-Миленка и  Ели  да сте живи и здрави, много обичани и винаги щастливи.  Весело изкарване           hbday                                                                                                  и да получите много подаръци happy bd

# 279
  • от Луната
ЧРД, на Миленка и Ели! Бъдете винаги много обичани майки и съпруги

Цвете, и Мишка е при Дойчинов и аз съм доволна от него. Не почва от врата с АБ, а ако е възможно първо с друго лекува.Дано се оправи по-бързо малкия сладур Боби Hug

Ето ви рецептите:

Бъркана пица!

Така е позната рецептата в нашето семейство от поне 10г. и приготвяме само нея!
Специалитетът идва от тестената смес, която е мнооого елементарна, но това е същността на самата пица!

Тестото:

1 яйце
1ч.ч. хладка вода с 1ч. лъжичка захар, като им се прибавя половин кубче мая /тази смес се оставя да се разтвори маята/
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол

Всичко се разбърква в купа с лъжица/не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинсто тесто, а по-скоро на смес за кекс.
Изсипва се в намазнена тавичка с брашно, оставя се да престои около 20 мин. и после се реди плънката, която е импровизация-тип "почистване на хладилника" и "кой какво обича". Пече се до готовност!
Препоръчвам сместта да се изсипе във възможно най-голямата ви тавичка, като целта е да се получи възможно най-тънък блат тесто!
Лично аз не харесвам онези пици, тип пита, именно затова предпочитаме тази пица!

Пилешка фантазия   

4 пил. пържоли (може и бутчета или свинско месо)
5 голями картофа
300 г гъби
4-5 кисели краставици (може и без тях)
едно пушено топено сирене "Жоси"
1 малка заквасена сметана
два бульона
1 ч. л. чубрица

Картофите, гъбите и кис. краставици се нарязват и слагат в  гювеча (така ли се пише или гювечарник), добавяте и двата бульона (или сол), чубрицата  и заливате с 1 водна чаша вода. Отгоре нареждате месото (ако са пържоли ги разрязвам на 4) и слагате във фурната на максимална мощност за около 30 мин. След това нарязвате топеното сирене на колелца и нареждате върху месото, заливате със сметаната и печете още 1,5 - 2 ч. на 150 градуса. С лъжица поразбъркайте леко горния пласт с топ. сирене и сметаната за да слезне надолу.  Може да оставите и малко без капак да се позапече. Става мозък   Бон Апети!
П.П. Можете да намалите или увеличите количеството продукти според вашите нужди!

17.   Пилешка фантазия  в гювеч №2 !!

Необходими продукти:

4 пилешки пържоли (може да използвате всякакво месо - свинско, заешко...)
около един кг картофи
4 големи глави лук
3 големи моркова
една малка коф. заквасена сметана
подправки (чубрица, два бульона, сух чусън, пипер)

1. Задушават се в тиган нарязаният на полумесеци лук + настърганите моркови .
2. Нарязвате месото на лентички и слагате в гювеча + задушените моркови и лук. Добавяте една ч.ч вода , подправките и коф. сметана. Слагате във фурната на максимална температура  около 30 мин., след което намалявате градусите на 150.
3. Картофите режете на ленти и пържите във фритюрник или тиган. 1 час, след като сте намалили градусите прибавяте към месото и пържените картофи и допичате още 30 мин. на 150 градуса. Който предпочита може да не пържи картофите , а да ги сложи още в началото при месото , за да се задушават.
Да ви е сладко!

Втората фантазия не съм я правила, че ми се вижда по - моткава

# 280
Виктоалиа T  тея дни ще направя пицата и ще пиша.Но предполагам че ще е страхотна.
Пилешкото и аз го правя но слагам някои път и зеленчуци и бяло вино.

# 281
ЧРД, на Миленка и Ели!
  bouquet  bouquet  bouquet
Бъдете живи и здрави, весели и много усмихнати!!!

Виктоалиа T и аз ще пробвам пицата тия дни  Party много добре звучи  Peace
А Борката вече е по-добре, ама и утре ще му слагам капките в носа, за всеки случай. Иначе вече не кашля  Peace

Мамите, по центъра, искате ли да си направим една срещичка по парка някоя сутрин, че иначе много топло? Аз тъй като не съм мобилна, не мога да мръдна никъде по-надалеч с мойто говедце  Embarassed само до парка и в близките околности.

# 282
Честит рожден ден Ели и Милена!

Що се отнася до гърдите, аз спрях да кърмя от едната гърда за 24 часа, като я изцеждах и давах млякото от шише и я мажех с лансинох. Така заздравя, после направих същото с другата. Сега гърдите ми не ме болят, но след всяко кърмене мажа с лансинох и слагам подплънки за гърди, които да попиват кърмата, че постоянно тече. При всеки удобен момент свалях сутиена и блузата и оставях гърдите да дишат. Отне ми обаче повече от седмица. Направо си купи голямата тубичка лансинох, излиза по- на сметка.

Дано малкия Борко бързо да се оправи. Друг път ще пратя рецепти, че няма време. Поздрави на всички, ще се включа в понеделник да разкажа как сме изкарали празника в неделя.

# 283
 bdbaloni на Миленка и Ели и от мен bouquet
пожелавам ви много щастие,успех и много радостни моменти с вашите слънчица,и не на последно място да сте винаги обичани и мъжлетата много да ви глезят.   

# 284
Момичета благодаря за пожеланията Hug
Мама Ели, Честит рожден ден на патерици  bouquet Да си жива и здрава, много щастлива и обичана жена и майка  bouquet
Вчера беше най-ужасния ми ден....егати рождения ден, малкия получи първите си колики Sick Цял ден рева и не можеше да спи, очите му се бяха подули за сън, а не може..нали го боли. Тамън изпразни шкембето и спре да го боли и извие от глад и се почва отначало Sick Купихме му капки Биогайа и го поуспокоиха, защото заспа и спа доста време, трябваше да го будя да яде. Може би и защото се изнервих много вчера от днес като че ли нямам толкова кърма newsm78 Друг път ми ставаха гърдите твърди, а сега си стоят меки...може и да спре Cry

Общи условия

Активация на акаунт