Отговори
# 285
  • Варна
Е ама не може да се отрече ,че сме страхотни.  Simple Smile И на всичкото отгоре и си прекарахме чудесно.

# 286
Минах по верев.
Добре сте като гледам.
Аз от организиране на почивка преминах на търсене на печкаааааааааааа #Cussing out #Cussing out #Cussing out.
Гръмна ми дъртата печка бе хора.
Баш на мене да се случи.Не ме питайте - тръшкам се тука като....тъкмо едно пълнено пиле щях да пека.
Тръгнала съм за Горение. Досега четох мнения тука по форума и те са 50/50 #Crazy
Полудях е меко казано.Лелката за капак ме посети #Cussing out.Абе идилия ви казвам.Хем съм нервна, хем тая проста печка баш сега...та такива ми ти работи при мене.
И да ви кажа по се ядосвам за печката отколкото за лелката.И от това прозрение още по криво ми стана Cry

# 287
Маргариткааа - добре завърнала се милинка - липсваше ни Hug отивам да зяпам снимки!

Бъни, не знам колко ще ти помогна но аз съм много доволна от моята Електролуск. Среден ценови клас, 4 керамични котлона с по 12 степени \ много бързо нагряват\. Фурна - прекрасна според мен. Достатъчно голяма за да пека и две ястия заедно на програмата с горещия въздух, има си и класическото печене отгоре и отдолу, и програма за размразяване и грил.
Отделно, ако се разходиш до фирменото представителство на Бош можеш да намериш и някой малко по-стар модел намален. Намират се в Експо-центъра на бул. Вапцаров близо до Токуда.
Иначе Горението също не е лоша марка, но печка не съм имала тяхна.

# 288
О-о-о Маргаритката се завърнала  Hug Добре си ни дошла отново  Hug
Бъни, не я оплаквай толкова тая печка  Mr. Green Новата ще бъде по-добра и със сигурност ще правиш още по-страхотни шедьоври в кухнята. Моята печка е AEG, но съм чувала че Електролукс са добри. И аз като Лени нищо не мога да ти кажа за Горението. Като си купувам техника се консултирам и в магазина, все пак там знаят подробности /пък и имат наблюдение върху рекламациите/. Хайде дано намериш хубава печка и ще чакаме да ни сготвиш нещо вкусно  Flutter Hug
Хайде и аз отивам да гледам снимчици  Laughing Flutter

# 289
  • София/Кюстендил
Маргаритка, добре дошла  Hug Дано почивката да е била супер и да се прибираш заредена с много положителни емоции. (ама какви ги говоря... като че ли би могло да е друго  Mr. Green)

Бъни, моите наблюдения също са само върху електролукс-а и съвпадат с тези на Лени. Ама каквото и печка да си вземеш, след като е в твоите ръце, само специалитети и вкусотии ще прави. Дали да не изкарам един курс по готварство под вещото ти ръководство...  Thinking, че нещо не съм много на "ти" с тази част от домакинстването  Rolling Eyes

И на мен ми се гледат снимки, ама ще се наложи сигурно да се въоръжа с търпение. Едва ли много хора могат да се логват едновременно с една и съща парола... Я все пак да се пробвам   Wink

Лека нощ, сладурковци, или добро утро (зависи кой от коя страна на океана е)  Hug Hug Hug

# 290
И да ви кажа по се ядосвам за печката отколкото за лелката.
Абе Бъни, не си заслужава да се ядосваш нито за едното, нито за другото. И нова пекча ще купиш, и лелката дай Боже в скоро време ще те забрави за 9 месеца. Кой те успокоява само hahaha ама сега съм в една такава овеяна фаза и затова раздавам акъли. ooooh!
Lennyh , а аз се бях притеснила да не вземеш да избързаш и родиш докато се включа, но виждам че държиш фронта  Hug
Разгледах снимските от варненските изпълнения и виждам че добре сте си изкарали Party
И аз най-сетне успях да сложа малко снимки в албумчето, да ви подразня с малко хубави плажове  grinning039
Да не пропусна да благодаря на Caritas за инструкциите по качването, които ми беше изпратила на лични Hug
       Лека нощ милички newsm46

# 291
Поздрави от Резово, Синеморец и Ахтопол...
Днес беше страхотен ден  Mr. Green И утре ще е  Hug Имаме и снимки...
Лека вечер  Hug

# 292
Хайде добрютро на всички тревички!

Откъде да я започна не знам... Най-добре първо с вас!

Доволна съм, че Лени и Ифчето все още стискат фронта - мислех си да не взема да изтърва най-тържествения момент в темата, когато ще се появи първото "ни" отроче!

Ванхорнче, радвам се, че всичко с мъжа "в теб" е ОК и че си се справила с проблемите на здравната система.

Като казах проблеми, преди няколко дни с нашите кръстници, с които бяхме на почивка, говорихме за неуредиците в хотела и те застанаха на тезата, че единственият начин да се справиш с проблема бил да се бориш с него. Аз пък не се съгласих и смятам, че един от възможните начини е да го игнорираш. Много често ние самите сме тези, които създаваме проблем от някоя малко по-различна ситуация и после тръгваме да се борим с него - много смешно, нали? Истинският проблем е, че не можем да се видим отгоре и да осъзнаем колко е дребнав нашият моментен проблем.

Зазито разбирам, че е на пътешествийце - само приятни и разпускащи преживявания ти пожелавам!

Добре завърнали се на Мили Ванили и Рослемче! Мили, една вечер по време на нашето море пуснаха по VH1 Мили Ванили и ние умряхме от смях и кеф - върнахме се къде 20-22 г. назад... Рослемче, защо ще плачеш за неуспешното инсе, бе, мила??? Та шансът за бременност след такава процедура е едва с 5% по-висок от естественото зачеване! Ей на, и моето второ в Щерев беше неуспешно, но след нито едно от четирите сълза не пророних - аз моите сълзи за години напред ги изплаках преди това... Сега ми беше само ядно, че загубих първите 3 дни от морето - и без това съм една млечно бяла, че за да хвана добър ден ми трябват 20-ина дни плаж, а сега с тези изгубени няколко дни все едно въобще не съм ходила на почивка  #Cussing out

Сега накратко за нашия опит, който събрахме на All inclusive тази година в БГ и миналата година в Турция и по повод вашите обсъждания на турските курорти.
Миналата година по време на почивката ни в Турция на въпроса на приятели "как е" отговорих, че следващите 10 години не смятам да почивам в България. Параметрите бяха следните - Мармарис, 8 дни, със самолет до Даламан и трансфер с автобус, хотел 3 *, цена за 2+1 = 900 EUR.
Тази година, след като ви срещнах тук и видях колко хора има от Варна си казах, че би било страхотно ако отидем на почивка някъде наблизо. Освен това попаднах на много добро предложение - параметрите на тазгодишната ни почивка бяха следните: Св. Константин и Елена, 8 дни, собствен транспорт (разбирай 450 км с кола по нашите измислени пътища), хотел 4 *, цена за 2+1 = 600 EUR.
Изводите от тазгодшната ни почивка:
Т. нар. ни хотел всъщност е почивна станция за алкохолици, хора с наднормено тегло и семейства с малки невъзпитани деца предимно от Русия и бившите съветски републики, Полша и Германия и всички тези хора се събират 3 пъти на ден в една огромна столова, където грабят храна като за последно, плюскат, пият и крещят до припадък и обратно. Спалното бельо за 8 дни се сменя веднъж, и то след като се разправяш на рецепцията. Бяха убити по 30-ина комари всеки ден, срещу които от рецепцията предлагат спрей, който няма никакъв ефект и единственото решение е да си купиш изпарител на Райд с таблети. Бирата е жълта вода с неизяснен произход и леко горчив привкус, безалкохолните напитки са тип "Алтай" и "Танг", водата не е минерална. Водата в басейна се сменя на повече от 8 дни веднъж (ние не станахме свидетели на това събитие, затова преполагам, че честотата е такава), същата е и честотата на изчистване на пясъка от дъното... Гледката към морето е потресаваща - някакви безумни недостроени стоманенобетонни конструкции с нахвърляни бетонни елементи и стърчащи нда водата ръждясали арматурни пръти. Ако искате да видите - знаете моя сайт със снимки - http://eti.meonnet.com/ , ще ги кача след малко.

Затова аз казвам на All inclusive в България - NO MORE!!! Ако отидем пак на море тук ще бъде на принципа на наемане на цяла къща за 2-3 приятелски семейства с деца, без никакви ангажименти за изхранване и каквото и да било друго. Но пък си викам "Защо да е в България, след като може да е в Гърция, Турция, Хърватска, че дори и в Испания?!"

От друга страна съм абсолютно навита следващото лято отново да отида на All inclusive в същия малък хотел в Мармарис и да се насладя на почивката си сред мили хора и прекрасно отношение и обслужване!

Нарочно не споменавам имената на хотелите, за да не правя антиреклама или реклама. Но всъщност това не се отнася за конкретните хотели, а за съжаление е по-скоро тенденция в развитието на туризма на съответните държави...

Хайде, от мен толкова засега, че днес ме чака пак доста домашма работа! Аз ще мятам обаче по едно око тука и когато мога ще ви пиша пак. Сега ще кача всички снимки в горепосочения ми сайт.

# 293
Здравейте ненагледни
Не ви пиша НО ви чета и се наслаждавам на положителните ви вибрации - както пишеше преди няколко страници Прасковката
Радвам се че всички са добре и в добро здраве. Има тук таме и малко тъга- но ти е ръка за ръка в ежедневието.

Сега по редче за наболелите проблеми.

Бънка - така се стекоха нещата около нас че доста наши познати си купиха печки "Горение", включително и родителите ми. Ами доволни са. Единствено че имаше доста голям марж в цените на едни и същи модели на различни места та пообиколиха докато намерят най-ниската и тя се оказа в магазин "Зора". В представителния магазин на "горение' беше примерно със 100-тина лева по скъпо но пък имаше модели които ги няма в мрежата и можеш да ги поръчаш за доставка- ако искаш нестандартен размер или цвят или модел и прочие.Принципно обаче "Горение" си е марка малко по скъпа от средния ценови клас. Ако обаче е на промоция  е добра техника и си струва. И не знам защо но наистина хората са се ориентирали към тях в последно време.Ние имаме Аристон но когато се налагаше да купуваме ни трябваше спешно. Именно този месец беше месец с намаление на Аристон- така че не съм се ориентирала по марката -това беше добър компромис между цена и марка. И са прави момичетата с твоите ръце дори и най-обикновенна "терма" да е ще излизат чудеса...

Зази радвам се че си изкарала добре - ще ни разказваш за Цюрих като се върнеш.Аргх благодаря че ме подкрепи са водопадите на Рейн.
Рея добре че с е появи отново бяхме те позагубили.

Марги- много полезно споделяне на опит. Както вече съм писала - аз работя в сферата на туризма и на никой не бих препоръчала да почива в нашите големи курорти през лятото. Тук идва социално слабата класа на Европа и русия. Трагично е поведението им както и нашето обслужване. Ние си мислим че ги обслужваме , а те че ни плащат.Затова нашето семейство винаги спазваме формулата - малко хотелче на закътано място, задължително добра хигиена - все пак сме с малко дете. Три лета досега уцелвахме да видим това лято...Бяхме се наканили тази година малко да почиваме зад граница- Зайо поотрасна- мислехме за Дубровник, Кавтат - но малко се пообъркаха нещата та май ще сменяме плановете.

Между другото вчера по ТВ казаха че в Гърция е обявена 6-та степен тревога във връзка със свинския грип. Така че и там за тази година е неподходящо ако някой планира.

Прегръщам ви и ви желая прекрасен неделен ден било то слънчев или дъждовен.
Гушки за всички цветя и тревички.Отивам да гледам снимки и аз
  bouquet

П.С. Попаднах вчера случайно на предаване на Венета Райкова по повод трагичната кончина на Запряна Коледрова- жената която почина след секцио в МД- "случаят Мазнейкова" ако мога така да го нарека - много плаках, такава трагедия. Нямам думи за - темата беше потрисаща....

# 294
  • София
Приятели, аз се завърнах. И да ви кажа, въпреки непрестанния дъжд в София и големия студ (все пак сме юли, по дяволите  Crossing Arms), аз съм в отлично настроение. Няма май смисъл да ви казвам, че си изкарахме страхотно. Видяхме и нови места, посетихме и такива, на които вече сме били, хвърлихме пак монети във фонтана Ди Треви, което ни обещава, че пак ще се върнем в Рим. Ходихме на изложба на Булгари, в Националната галерия в Рим. Невероятни неща имаше. Толкова злато, платина и всякакъв вид скъпоценни камъни, събрани на едно място...  #CrazyЕ, някои бяха за мен претрупани, дори кичозни, но..... аз сигурно не разбирам. Жалко, че не даваха да се снима. Същия ден след обяд в галерията се очакваше да пристигнат дамите, придружителки на господата от срещата Г-8, тя беше по същото време в Акуила. И такива мерки за сигурност имаше....  Close Както ви казах, в Цюрих ходихме на организирана екскурзия - Златните и сребърни брегове на езерото Цюрих. Много приятно беше, с автобус и екскурзовод, покрай бреговете на езерото. Видяхме къщата, в която е живял Томас Ман и където е написал последните си два романа, от далеч и от високо видяхме централата на шоколадената фабрика Линд (ох, как да го напиша на български това  newsm78) С лифт се изкачихме на 2600 м надморска височина на едно чудно място с невероятна гледка. Там ядох най-вкусния щрудел през живота ми, но и доста студ събрахме. После прекосихме с ферибот езерото по тясната му част (3-те часа предвидени за екскурзията нямаше да стигнат да обиколим цялото езеро) и се върнахме в града от другата му страна, и точно този край го наричат златното крайбрежие, защото там са богаташките къщи. Дори Тина Търнър има къща там. Много снимки направихме, сега остава да успея и да ги кача в албумчето.
Марги, радвам се, че си отново на линия. Много ти отива зелена коса, да знаеш. И не изглежда толкова зле, колкото си го описала местенцето, където сте били. Важното е да си успяла да си починеш  Grinning
Бъни, хич не се ядосвай за печката. Ти вероятно вече си я купила, но аз да ти кажа, че имам впечатления от Бош И Електролукс. И от двете съм много доволна, но аз не готвя всеки ден, признавам си.
Ленка, надявам се при тези температури да се чувстваш по-добре. И вече към края на тази седмица ти даваме зелена светлина да поемаш към родилното  Flutter
Оставям ви, ще се пробвам да кача някои снимки. Пък и вашите да разгледам.  Hug

# 295
Здравейте!
Аз си пийвам кафе по никое време, вие искате ли?

Така е, който става по обяд... Embarassed Не помня от кога не ми се беше случвало. Ама то в това време какво друго да правиш?Rolling Eyes

Всички ми звучите добре! Heart Eyes

Рея, радвам се, че се появи!  bouquet

Реге, ти как си? Hug

Добре дошли на пътешественичките - Марги, Зази, отивам да гледам снимки!  love001

Бъни, какво става, избра ли си печка? Не се ядосвай, мила!  Hug Да кажа и аз добри думи за Горение, но с уговорката, че това ми е първа и единствена засега печка, така че нямам база за сравнение - дълги години карах само на котлон и електрическа тенджера (помните ли го това чудо  Wink), така че след това всяка печка сигурно щеше да ми се види извънземна. Laughing

Лени, Ифче, дано ви е по-леко при тези температури. Hug

Групата по морето да се топне и за мен - а след две седмици аз ще се изкъпя в Средиземното море заради вас. Wink

Хубав неделен ден, или каквото там остана от него!  bouquet

# 296
  • Варна
Зазолинка как ти завиждам благородно. Hug Щом си си изкарала добре всичко е наред.Да ти кажа честно и аз искам тук да стане малко студ ,защото за разлика от София и други градове ние във Варна изгоряхме от жега.Какво нещо, сякаш не живеем в една страна. newsm78
Регенце как си мила? Hug  Другата седмица ще имаш ли малко време да пием кафенце?
Бъни ,аз виж като не готвя и не се ядосвам с печки. Laughing
Маргито лека работна седмица .Мисли си за нас от морето за да ти е по леко. Hug
Каритасче ти пък защо толкова далеч от нас ще избягаш? Чак на Средиземно море.
Лени ти как си? Кога отиваш за великото събитие? Ако не беше толкова далече София бих дошла. Hug Hug
Квазимодо ,да не забравиш да качиш снимки от южното черноморие. #Crazy

# 297
Аххх, Зазиииии, искам и аз пак в Рииииим! Heart Eyes
И как си личи на снимките преходът от Рим към Швейцария.  Laughing Не ме разбирайте криво, харесвам я страната на кравите, шоколадите и часовниците, обаче сърцето ми е така малко по на юг.

Каритасче ти пък защо толкова далеч от нас ще избягаш? Чак на Средиземно море.

Така се получава вече години. Срам, не срам, обиколила съм много места по Средиземноморието (не е речено, че все съм ходила на почивка де Wink), а във Варна не съм стъпвала от ученическите си години, когато ни водиха на екскурзия.  Embarassed

Май е време вече да поправя този пропуск, какво ще кажете? Hug

# 298
Здравейте мили мои,

Аз съм на педал и опаковам като луда. Разбира се само леки и не трудни неща. Детенце ми помага много,,,толкоз е добричка Господи дано ми е жива и здрава и все такава да си остане.

Марги добре си си дошла. Знаеш ли аз още пазя едни стари спомени от нашето море в зората на демокрацията. Едни китни малки ресторантчета с най- вкусната храна на света, прясна риба и ракия с температура поне -10С. Еххх, защо е така. Защо не разбират тези хора, какво губят. Природата ни го дала наготово, а те рушат без да мислят за последиците. Строят и си мислят, че пари ще направят в тази гъчканица и най- основното- обслужване под всякаква критика. Аз все си мечтая, че ще се оправи един ден. Всичко. И аз ще се дойда като се пенсионирам и детето/цата ми ще имат избор къде да живеят. Не знам...искрено ви казвам, когато заговоря и ми се доплаква.

Зази много се радвам, че сте изкарали така прекрасно.

Ние ходим или тук на територията на US или Mexico. Жалкото е че мексиканците са далеч по- назад от БГ и живеят на катуни, ноооо знаят значението на customer service. Разбира се и там трябва да внимаваш къде ходиш и да имаш фиид бак от приятели и познати. А, каква Маргарита правят олеле мама и както хич "не обичам" мексиканска храна ммм http://images.google.com/images?hl=en&ie=UTF-8&q=cancun% … p;tab=wi&um=1.

Ай, стига съм мечтала аз, чеее тази година ще ходя до Вегас  Mr. Green на почивка.

# 299
Привет на всички!
Пия си кафето и ви чета.
Рея радвам се, че се появи и си добре.
Зази и Марги добре дошли.
Бънка дано вече си намерила печка, че като те гледам каква си ни готвачка сигурно ще полудееш без печка. И както другите са казали, каквато и марка да вземеш твоите кулинарни шедьоври ще са все така хубави.
Сега отивам да прегледам и снимките.
Приятно изкарване на остатъка от деня
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт