Отговори
# 165
ОТ Авторката
За това ми поведение е отговорна и моята майчица/ да почива в мир/ защото ни е възптавала да уважаваме близките на мъжете си.
Против двете имена с тиренце съм, защото цял живот ще имам да се ядосвам като и казват както са си решили те.
Иначе с мъжа ми във всяко друго отношение всичко е прекрасно. Сега много се вълнува и ме гледа като кукличка.
Хайде стига толкова че ви досадих... Hug

Това не е точно така, освен ако името не е кратко, обикновено децата си избират едно от двете, което им харесва повече и се представят така пред всички. Примерно при варианта Теодора-Аделина, ако се представи Теодора, ще й казват Теди/Теа, ако се прадстави Аделина, ще й казват Ади/Лина или както реши дъщеря ти. Мисля, че проблем с това няма.
И аз не обичам особено двойните особено, ако са с две дълги имена, но Теа Аделина и Теа Ангела/с ударение на е или първото а/ ми харесват. А във втората комбинация си и отиват - първото Бог, второто Ангел.

Антония мисля, че не е добро решение, то е доста далече от Тодорка и въобще няма да признаят, че е на тях и то с право, де, така че по-добре Аделина да си знаеш, че си си избрала това, което най-много ти харесва.

# 166
  • Бургас
Кики, хубаво е, че си взела решение, сега остава да го отстояваш, но и аз мисля, че е по-добре да говориш най-напред с мъжа си. Дръж ни в течение и успех.

# 167
Нашето се казва на майка ми. Simple Smile

Между другото съм чувала, че не е хубаво първо дете да се кръщава на починал човек. Само го вметнах за информация.

# 168
  • София
От авторката
Ще пиша при развой на нещата.
Сега се моля само бебка да расте и се роди здрава, че нещо изостава с 6 дни.

И аз съм чувала че не е хубаво да се кръщава на починал човек. В Аделина има името на мама Лина, но незнам дали ще ми повярвате не съм се и сетила дори че има съвпадение, просто търсех производно на Ангел.

kokonito. На 29г.съм, просто винаги гледам да изляза от даден проблем с добро. В резултат на което имам верни приятели и стабилни колеги. Единствения човек, който не се постара да ме опознае е свекърва ми, не казвам че е най-лошата, просто смятам, че която и да беше все нямаше да е достойна за сина и...Все се опитва да ни организара - къде да почиваме, как да правим ремонта и т.н и сега се стига до името на детето..
Изненадах се от мъжа си, и преди сме повдигали този въпрос и се е съгласявал с мен. За това си мисля че има вариант да се е разплакала и да е пропукала черупката newsm78
И ще ви послушам май първо с него трябва да говоря..или и аз да поплача.. Embarassed  
Благодаря на всички които пишат Hug

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 18:16 от Кики - cicico

# 169
  • Бургас

От авторката

И аз съм чувала че не е хубаво да се кръщава на починал човек. В Аделина има името на мама Лина, но незнам дали ще ми повярвате не съм се и сетила дори че има съвпадение, просто търсех производно на Ангел.

Благодаря на всички които пишат Hug

Дано всичко е наред с бебето !!!  Praynig няма по-важно от това!!! А Аделина си е друго име все пак - не е Лина, така че не мисля, че има проблем. Не е на 100% същото име все пак.

# 170
  • София
От авторката

Потърси втори специалст и си направи доплер, например. Ако има причина за изоставане е по- добре да се вземат мерки. Може и да е фалшива тревога, защото доста хора си използват ехографа като телевизор, а всъщност нищо не могат да измерят. Особено в късните седмици доста се бърка.

# 171
  • София
Потърси втори специалст и си направи доплер, например. Ако има причина за изоставане е по- добре да се вземат мерки. Може и да е фалшива тревога, защото доста хора си използват ехографа като телевизор, а всъщност нищо не могат да измерят. Особено в късните седмици доста се бърка.
[/quote]

От авторката

Извинявам се че изместваме темата. Embarassed

Бях на ФМ при доц. Томова - каза че бебка е здрава но да взема мерки за изоставането и контракциите/вече втори месец"болезнени"/.
На другия ден веднага отидах при докторът, който ме следи д-р Гиздов от ВМА той каза че няма място за притеснение и за двете неща. За контракциите пия Нутри мак но май няма подобрение.
Само да ви кажа че и за двамата съм чувала само добри неща като специалисти и пиша и имената им защото може да са познати на някой от вас като доктори.
Това не ме успокоява и в Събота отивам при д-р Асенова от Правителствена болница, решила съм и тя да ме следи и да ме изражда живот и здраве. И за нея се интересувах, даже във форума имаше само добри мнения.
 Надявам и горещо се моля  да каже че всичко е нормално или ако има проблем да го хванем навреме.  :pray
:

# 172
  • София
Правиш всичко възможно и всичко нужно. Остава да се успоиш и да мислиш позитивно.  Hug Убедена съм, че всичко ще бъде наред. А и виждаш, че не традиците са важни, а здравето и спокойствието. Успех! Hug Hug Hug

# 173
Животът се променя, традициите вече не са каквото бяха.... Подкрепям с две ръце да кръстите детето както на вас-родителите - ви харесва.
Ако има нещо, за което да съжалявам в живота си, това е че ДОБРОВОЛНО от уважение към традициите кръстих детето си на свекъра-първо и най-вероятно единствено внуче-момче. Три години по-късно същият този оцени тухлите на един апартамент повече от внука си. Той продължава да се бори за тухлите, а аз цял живот ще се боря сама за живота на дете с меко казано навяващи лоши спомени име.
Ако ще собствената си майка да обидя, вече не бих кръстила дете на никого; също дори и на името на бащата на детето. Всеки да си живее живота със собствено име.
Говори с мъжа си, свеки няма право да се меси. Успех! Hug

# 174
Не е задължително.Аз лично не съм и не бих го направила никога.

# 175
И ще ви послушам май първо с него трябва да говоря..или и аз да поплача.. Embarassed  [/color] Благодаря на всички които пишат Hug[/color]

По-добре не първо с него,а САМО с него.Това си е вашето дете и решението си е ваше.Който предпочита друго име да си бил кръстил собственото дете с него! Crossing Arms

# 176
най-важното е да е живо и здраво детето! Виктор не съм го кръщавала на никого ,просто съвпадна с буквичката на свекървата, а Теодора е стахотно име-сестра ми се казва така и аз го обожавам , но най-вече ти трябва да си щастлива с името

# 177
Кръстихме дъщеря ни на свекъра ми. Той е изключителен човек, когото безкрайно уважавам и обичам, така че никога не сме имали спорове за името. Да кръстя детето си на него беше благодарност и радост, която исках да дам на този всеотдаен човек.
Като заговорихме с мъжа ми за пръв път за името  се оказа, че и двамата сме мислили едно и също нещо.
Два дни преди да родя казахме как сме решили да кръстим детето (ако беше момче щеше да носи точното име на свекъра ми, за момиче- съответния вариант). И тогава свекър ми каза, че понеже не си харесва името (Илия)  не държи детето да е кръстено на него. Шах с пешката Laughing Така или иначе бяхме решили обаче. Никой не коментира повече.
Е, тези му "притеснения" отпаднаха, когато се роди Илиана- на дядо прекрасното момиче Grinning
Ако има нещо вярно в това, че детето "взима" и черти от характера на човека, на когото е кръстено, си пожелавам дъщеря ми да бъде наистина като дядо си.

Като си помисля какви семейни драми стават покрай тези имена... ooooh!

Кики, детенцето си е само ваше и вие сте хората, които трябва да решат какво име ще носи. Не позволявайте споровете около това да развалят прекрасното време на очакването и раждането на бебка.
Спокойствие и успех Hug

# 178
За мен е изключително важно името на детето ми да ми харесва и "да ми идва отвътре" някак...
И бих се заинатила ако бъда подложена на натиск особено от мъжа ми, от който очаквам подкрепа. В интерес на истината никой от родителиите ни не е настоявал детето да е кръстено на него. Името избрах сама.

# 179
Кръстих го на себе си Simple Smile Така се разбрахме с мъжа ми - ако е момиче ще е на мен, ако е момче на него.

Общи условия

Активация на акаунт