Отговори
# 150
  • Русе
До сега не съм се сблъсквала с този проблем, защото още нямаме деца. Надявам се да не се стига до караници за името.

За общото име го мислих Simple Smile Ангел и Тодор просто не се сещам за комбинация и то добра. Ако се роди на термина исках да е Магдалена тогава празнуват именни дни Магдалените. Иначе на баща ми Аделина и на свекъра Теодора, варианти има стига да се стигне да компромис.
Как Сийка това с божията майка направо ми оправи настроението. Peace

П.П давайте идей как да ги съчетая Mr. Green

Иначе за комбинация м/у 2-те имена- Антония ми звучи добре.

# 151
  • София
ОТ АвторкатаМомичета не съм спирала да чета отговорите.. БЛАГОДАРЯ.
Още не сме подновило темата с мъжа ми, но ще трябва скоро да го направя защото така само си мисля кой как ще реагира. Може някой от вас да ме осъди но мисля да не отстъпвам и да я кръстя Аделина, като се опитам разбира се да убедя и таткото. Помислих доста и имам своите основания. Първо изгубих един родител и ми се иска да зарадвам баща ми, въпреки че той дума не споменава за името на детето и ще го обича независимо от името. Второ свекървами за пореден път подхвърля нещо което в последствие смята че е задължение без да споменавам примери. Трето те вече имат една внучка от дърещя им и то първото им дете / за тях нямаше традиция/ която носи името на баба си. Ако беше момче щях да го кръстя на свекър ми Теодор, той е мил и добър човек и за съжаление мъж под чехъл.
Сега мисля да кажа директно на свекърва ми пък каквото ще да става. Първо с нея и после с мъжа, защото единственият проблем между нас винаги е било нейното влияние върху него. Правила съм многократно отстъпки дори за обзавеждането в дома ми според нейния вкус само да не спорим с мъжа ми, и смятам че тя добре осъзнава силата си.
За това ми поведение е отговорна и моята майчица/ да почива в мир/ защото ни е възптавала да уважаваме близките на мъжете си.
Против двете имена с тиренце съм, защото цял живот ще имам да се ядосвам като и казват както са си решили те.
Иначе с мъжа ми във всяко друго отношение всичко е прекрасно. Сега много се вълнува и ме гледа като кукличка.
Хайде стига толкова че ви досадих... Hug

Сега прочетох отговора на Маги и Антония звучи дабре.

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 19:06 от Кики - cicico

# 152
Аз съм на принципа, че първото дете трябва да е с буква А  Thinking Много исках, ако имаме момче да е Андрей или Асен, мъжът ми не се съгласяваше и избрахме Александър......"той" обаче в 5ят  месец се превърна в "тя" - Андреа, име, което харесвам откакто съм съзнателна.
Никой не си е позволил да направи и най-малък коментар по въпроса. Naughty
Не знам защо, Андреа ми звучи ведро, силно, свежо, лъчезарно и красиво (никаква връзка с фолк кокошката  ooooh!)
И се убеждавам все повече, че детето ми не би могло да има по-подходящо име!

В нито едно от семействата ни няма от гореизброените имена.

# 153
На никого не съм я кръстила-казва се Йоана, на себе си. От малка бях влюбена в това име и бях решила, ако имам дъщеря, да се казва точно така. Дори и буквичка няма от никого. От къде на къде ще си кръщавам детето на някого, щото той така искал-като е имал дете да си го е кръщавал на себе си, мен не ме вълнува. Още повече пък и да ми се заяви, че така трябвало-олееее, няма просто как да стане   Twisted Evil

# 154
Към авторката- браво много добре си решила поздравления,аз те подкрепям напълно!!!
 А относно името което си избрала на мен лично ми харесва може да и казвате Ади или Лина  Peace
аз за да нямам подобни проблеми с втората бременност на никой не казах за името и утиваме да раждам,карат ме да попълвам някви документи,ама тука искат да впиша и името на бебето предварително,и аз това го пропуснах,а жената ми каза ако нямаш име още напиши поне фамилните имена,а мъжа ми до мен ме подбутва “айде бе пиши го стига се прави на инресна“,че пиша аз а той наднича да види, никакъв коментар не направи то не беше и момента, вярвай ми когато дойде бебчо ще сте най-щастливите хора на земята мъжа ти хич няма се замисля да спори или да предевява претенции за име в този момент

# 155
  • ул. "Мечтание"
Момичета не съм спирала да чета отговорите.. БЛАГОДАРЯ.

За нищо!
Успех в начинанието и дано успееш да се пребориш без особени катаклизми.  Hug  bouquet

# 156
Направо се изумявам колко жени са склонни да се примирят с подобно грубо вмешателство. смятам 4е маиката и само маиката има право да наре4е детето си. аz на твое място бих обяснила на мъжа ми zасто сте кръстя детето на ба6та ми, при4ините ти са достатс4но уважителни, а по принzип няма пре4ка 2 дете пак да е на свекара/свекървата. и не му го поставяи това като питане, а по скоро като факт, тогава няма да смее да противоре4и, а и няма zа какво. по принzип и 2 те семеиства имат право, ако пък се стигне до конфликт, поне сте раzбере6 какво може6 да о4аква6 от теzи си роднини. zву4и6 ми много раzумно, но съ6тевременно плаха и 4уствителна, може би си млада или малка на години (как zву4и, то вси4ки тука сме млади Simple Smile ), но ако съдя по себе си, аz бих се под4инила, когато бях на 20 - 25 godini., zа да не наранявам никого, а и zа да иzбегна конфронтаzии, сега когато съм на 32 не6тата не подлеват на съмнение, просто zа някои не6та 4овек 4увства кое е правилното (беz да намесвам някаква праzна еманципация) и zнае с кое би правил компромиси и с кое не...... и наи важното, лека бременност и раждане ти пожелавам

# 157
И на двете ни дъщери имената започват с първата буква на свекъра и свекървата.Жаклин е на дядо си Желязко,а Кремена е на баба си Катя.Никой не се е опитвал да ми въздейства,аз така си реших,хората заслужават!

# 158
Не на майка ми ,въпреки че той е едно дете, а второто на мъжа ми смятаме!Разбираме се с свекъра и свекито но не смятам,че сме длъжни,а и те са доста съвременни хора!

# 159
Моят син носи името на баща си.  Laughing  Получи се идеално, защото аз винаги съм си мислила, че ако имам момче ще се казва Димитър. Така се казваше дядо ми - беше прекрасен човек.

# 160
Представям си как в брачен договор ще има клауза: "Детето да се кръсти на родителите на съпруга. Санкция при неизпълнение- развод и правата върху детето се полагат на бащата."
Ама още не е в сила, помисли, използвай времето.
Тоз проблем не сме го имали, защото си живеехме по квартири, недължащи нищо на никого и по принцип се събрахме двама души в "равностойно положение" и с що- годе еднакви разбирания по основните въпроси. Бабите и дядовците могат да имат мнение, разбира се, но не и монопол.
При нас беше удобно- децата се кръстиха на имената на светците, които се празнуваха към деня на раждането им, така си решихме просто. Имен ден и рожден ден е супер.
По такива теми винаги се сещам за една жена, с която раждахме преди десетина години, тя беше много тъжна, детето си кръстила "Тошко" /точно като свекърът, не Тодор, нито Теодор, искането било съвпадение на 100%/- таз жена, ако още е в онова семейство, гаранция че е един нещастен човек.

# 161
  • Русе
Сега прочетох отговора на Маги и Антония звучи дабре.

Радвам се, че ти харесва. Simple Smile Дано стигнете до консенсус за името.

# 162
ОТ Авторката
Сега мисля да кажа директно на свекърва ми пък каквото ще да става. Първо с нея и после с мъжа, защото единственият проблем между нас винаги е било нейното влияние върху него. Правила съм многократно отстъпки дори за обзавеждането в дома ми според нейния вкус само да не спорим с мъжа ми, и смятам че тя добре осъзнава силата си.

Недей, мила! Рискуваш тя да се оплаче на съпруга ти и после да не можеш да го убедиш, че не си я засегнала.
Първо поговори със съпруга си, според мен! Така, дори да не те подкрепи за бъдещия разговор със свекървата, той поне ще знае какво следва и няма да е неприятно изненадан, когато майка му му се оплаче.

Иначе - с две ръце поддържам АНТОНИЯ - страхотно име. И дори ми се струва по-близко до Ангел - съдържа първите ДВЕ буквички от неговото име. (Братовчедка ми е Антонина - също на дядо си Ангел).

Относно двойното лично име също те подкрепям - рискът е сериозен.
Така че - дерзай - Антония или Аделина - зарадвай татко си и бъди последователна и силна! Успех!  Hug

# 163
  • в моя свят
Моето дете носи първата буква на свекървата и на майка ми.И двете са с буква М,но името на момченцето ми няма нищо общо и с двете имена.Просто така го решихме да е с тази буква,но не смятам,че е кръстен на някоя от тях,а и те също.

# 164
Снощи имаше дебат относно името на първото ни детенце. Казват че ще е момиче Simple Smile. Роднините на мъжа ми смятат че по обичай задължително трябва детето да носи името на някой от мъжка страна. Свекър ми се казва  Тодор свекърва ми Тодорка. Чуствам се ужасно, защото и мъжът ми е на това мнение. А на мен ми се иска да имам право и на други опции. Искаше ми се да споделя с някого, който е минал по този път.

Изобщо не сме се съобразявали с роднини, но и те не са ни натрапвали мнението си. Малко преди раждането с мъжа ми избрахме името и никой не уведомихме какво сме решили, като се роди синът ни, обявихме името - Валентин. Това име ни хареса след известни дебати и колебания.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт