Отговори
# 135
дъщеря ми е кръстена на баба ми и на лелята на мъжо  Crazy 

# 136
Мразя го този момент с имената и родата.
Моето момче стоя 4 дена без име докато родата въртяха на шиш мъжа ми.Накрая му писна и ми каза "Тази вечер като си легнеш да измислиш име което да няма нито една обща буква с никой".Много трудна задача.На другия ден дойде с майка си,попита ме как се казва бебето,Валентин-отговарям аз.Свекървата се обръща към него и недоволен поглед го пита "На кого е този Валентин?" аз побързах  да и обясня личните ми мотиви за това име-Създаването на това дете беше във времето на една страшно романтична връзка,прекрасен сюжет за филм.Всичко продължи почти до раждането.Първата асоциация винаги е била "валентинка"=сърце=любов.
Никак ама никак не и хареса това което и казах.Какви са тези романтики,любов... ние нямаме ли родители?!

# 137
Елица-mama  евала на мъжа ти, де да имаше повече такива ooooh!

# 138
Би могла да го кръстиш с две собствени имена, с тиренце помежду им. Така едното би могло да бъде на баща ти, а другото на свекървата. Успех!!!

# 139
Да, и едните ще му викат едното име, другите другото...

# 140
Снощи имаше дебат относно името на първото ни детенце. Казват че ще е момиче Simple Smile. Роднините на мъжа ми смятат че по обичай задължително трябва детето да носи името на някой от мъжка страна. Свекър ми се казва  Тодор свекърва ми Тодорка. Чуствам се ужасно, защото и мъжът ми е на това мнение. А на мен ми се иска да имам право и на други опции. Искаше ми се да споделя с някого, който е минал по този път.

защо родните трябва да се намесват в това? Името се решава от родителите и въобще сте направили грешка да разрешите да се повдига тази тема пред тях. Името на моят син е комбинация от това на баща ми и майка ми. Мъжът ми искаше да е на майка му, но в крайна сметка майката решава - тя носи детето 9 мецеса, тя преживява всички мъки и освен това тя поема повечето грижи по отглеждане и възпитание. Ако имаме второ може да уважим неговата майка.

# 141
  • Добрич
аз кръстих моето момиченце Гергана,на моя баща Георги,имах пълната подкрепа от съпруга ми,свекърва ми незаслужава такъв жест,желая ти успех с избора на името Peace

# 142
При мен се получи спонтанно /съвсем реален случай е/, но ти я! вземи ги изиграй с тоя номер. Намисли си име и кажи, че като си го "срещнала" в книга, вестник, телевизия и т.н., краченцето е ритнало. Пробвала си пак наум, пак така. Да видим дали ще се противят на волята на детето. Лично аз се колебаех - да го кръстя на баща си /и мааааалко на свекървата/ с име, което от малка обожавам или едно много красиво име, на което малката реагираше бурно. Нямаше такива закостенели предразсъдъци около нас и изборът беше оставен на мен. Разбира се, че уважих онзи, който направи детето ми. Носи името, което сама си избра.

# 143
  • Sofia
Кръстихме я докато гледахме ТВ в болницата,родих без да имаме готово име за нея
Никога не е седял пред нас  дилема или натиск да я кръстиме нито на наште,нито на родителите на бащата
Не се кръщава дете на починали хора,оттам нататък всичко си е по ваш избор Peace 

# 144
Кръстихме дъщеря ми на майка ми. Първо, защото името е хубаво и второ, защото майка ми е заслужила този подарък. Мъжът ми нямаше абсолютно никакви претенции за името - каза ми, че аз ще реша как да я кръстим.

# 145
  • област Софийска
Естествено, че не е задължително. За мен това би трябвало да е решение на двамата родители, а не на баби, дядовци и други роднини. Все пак живеем в 21 век, а не в 18, нали така? Друг е въпросът, че не всички разсъждават така.
Иначе аз дъщеря ми я кръстих на свекървата: Иванка - Ива. Изцяло мое беше решението, мъжът ми каза аз да реша. Свекървата и свекърът никога не са ни подпитвали как мислим да кръстим детето, макар че живеехме заедно тогава. Свеки разбра, че внучката е кръстена на нея под прозорците на родилното, когато акушерката им съобщи: "Имате си Ива" и много се зарадва. Беше приятно изненадана. А и името, което избрах, хареса на всички - кратко и ясно. Едно е сигурно обаче, ако някой ме беше притискал насила да кръстя МОЕТО дете някак си, напук щях да го кръстя другояче.

# 146
  • до реката
Първото ми дете се казва Павлин .Аз и баща му носим същото име и всички си мислеха че ще кръстим и второто така тя се казва Христина /когато разбрахме че съм бремена изчислихме че ще се роди по средата на декември и решихме така.Доста хора от родата бяха против и за двете имена но да си гледат работата.

# 147
С първото ми дете бях 19 годишна малка ама на никой не позволих да ни се меси решихме го аз и съпруга ми започва с моята и неговата буква,резултатът-едно сърдене едни номера от страна на свекъра,свекърва ми през цялата бременност си мърмореше,че ако не ни харесва петър имало и пламен,павел беше убедена че ще е нещо подобно на мъжа й,да ма не решението си беше наше сърдиха се година две и кво ???????
Сега е голям вече,скоро бях бременна пак и този път името беше изцяло измислено и решено от мен,че скоро си говорихме по тази тема аз му разказах историите около неговото име реакцяата му беше-“Благодря ви бе мамо че не сте се дали не мога си представя да се казвам с друго име “ и цял ден ходи и си повтаря “другото “ име и си се смее на глас ,мислете и за децата когато ги кръщавате нека се гордеят с името си като пораснат

# 148
Не е задължително, разбира се. И имай в предвид, че когато детето се кръсти на някой, ще носи и неговата карма. Така съм чела. Или поне част от нея. /Ей сега тука очаквам да скочите и да кажете, че това с врели- некипели.  Mr. Green Който иска да вярва./ Най- добре е детето да носи името на светец.   
Пожелавам ти леко раждане, здраво и хубаво бебче!!!   bouquet Това е най-важното.
А за другото, винаги ще се намери някой недоволен и сърдит. Щом много държат на това и ако не стане ще се сърдят, угодиш ли им, ще намерят после друго за което да се цупят и така до кога.... Разберете се със съпруга ти. В това ти желая успех и сили, че ще ти трябват. Hug

# 149
Дори не ми е идвало на ум да спазвам някаква традиция. Тук детето може да има по няколко имена, и в последния момент, решихме едно от тях да е на свекъра ми, не защото така трябва, а защото 4овека си заслужава. Името не се използва, освен в официални документи. Но нито свекър, нито никой друг ни е притеснявал как да си кръстя детето.

Общи условия

Активация на акаунт