Лято,плаж,вълни,ЮЛЧЕТО подаръци брои(тема 115)

• 13 031
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, Евредика, благодаря ти. И аз така знам, че затова се прави, но по-скоро ме интересува самата манипулация ако се направи няколко пъти дали би навредила на детето.

# 241
Nincheне мога да помогна за мантуто , но ще стискам палци всичко да е наред  Praynig
 като стана въпрос  да питам, вашите деца имат ли белег на ръчичката.......аз не съм видяла Мики да има  Thinking. И кога се проверява за белег .........сега като стане на годинка ли ..............питам , че да знам дали да й напомням  на нашето педи, че тя понякога малко разсеяна  Close

# 242
iucka, досега трябваше да ви го е проверила Peace

# 243
  • София
И аз не си спомням кога са й го проверявали на Дея, но май някъде между 7-10 месец  би трябвало да е било. Всъщност сега съм притесненя и въобще не си спомням мантуто на всички бебета ли се прави или само на тези със някакви съмнения и ако покаже не добри резултати тогава следва реимунизация с БЦЖ. Аз нямам спомен на Дея да са й правили манту - тоест мисля, че са й правили само измерването и не се е налагало мантуто.
Редактирам се, за да кажа, че сега чета, че мантуто се правело специално в диспансер и т.н., така че на нас със сигурност не са ни го правили, защото всичко си е било в норма.

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:00 от Ninche

# 244
Манту правиха на Николета. Беше с хрема. Лекарката каза, че няма да навреди, защото е проба, а не ваксина. Нямаше реакции. Не мисля, че е проблем.
Юцка, около 9-ти месец провериха на Ния за манту (което уж е късно)

# 245
Сега прочетох Нинчето. Дано всичко е наред при вас. Доста майки правиха скоро манту, дано се включат с коментари Peace Мисля, че и Ра и Джоли правиха скоро манту Thinking

Оле, ама Симона верно ли само така заспива. Между другото, когато бяхме във Варна, почти всяка вечер практикувахме такова заспиване. Беше ни много приятно, да се разхождаме късно вечер. Въздуха беше някак си чист, усещаше се морския бриз, нямаше ги тълпите хора и шума...За съжаление тук не става Confused

# 246
 Thinking хм освен да е погледнала , докато го преслушвала и преглеждала и да не ми е казала нищо. Не разбрах вашите  пухчовци имат ли белегчета  newsm78

ОЛЕ а през деня как заспива малката ? пак ли само в количката? ох то много лошо така. Ако я гушнеш и излезеш на терасата - хем да е при мама , хем да е на въздух.... newsm78

# 247
  • Бургас
 newsm59 Честит рожден ден на патерица на всички сладури!  newsm59

Яна, Кристиян, Мартин, Елена, Емилио, Нина, Елица, Делиан, Зорница, Боян, Михаела, Денис, Георги, Габриела, Мишел, Маги, Михаил, Рая, Лиона, Адриана, Мариян, Борис, Ния, Йордан, Сияна, каката Никол на Лучия

Нип, честит рожден ден и на теб!   bouquet

Честито прохождане на Мики и Денис на NBM!   smile3539

Хубави снимки гледах - Велимир, Мики, Тигъра-Новобранец, Вики, Ели, Ади, Криси  Hug

Астарта, добре дошла.  Hug

Puhtulka, Доли, ine, честити християнчета  Grinning

# 248
Честит рожден ден на Ния, Йордан и Сияна, да растат здрави и много послушни.
Честит рожден ден и на НИП, много любов и разбирателство.
крис_ив, Пух, ДеЩо, страхотни снимки, а вие и девойките ви изглеждате страхотно.

маякуб, стискам палци Мати да се оправи скоро.

Джули, благодаря, че попита. Ръчичката ни е по-добре, е колкото на мен ми се иска, но все пак и на това съм доволна. Продължавам да си плача скришом всеки ден , особено сега , като й наближава рождения ден. Съдба, така ни било писано.

За мантуто не мога да се включа с коментар.

# 249
  • София
Сега чета, че с мантуто се вкарвало малка доза от БЦЖ ваксината, за да се проследи реакцията на организма и май се разколебах за Дея.
Джоли, благодаря за отговора - на вас обясниха ли ви нещо повече за мантуто. А на вас къде ви правиха мантуто - при личната или в диспансера.

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:37 от Ninche

# 250
  • София
Честит рожден ден на Ния, Сияна, Йордан и кака Никол!
Да растат много щастливи и здрави!

Честит рожден ден и на Нип! Присъединявам се в пожеланията за сестричка на Емчо Heart Eyes

Ине, честито християнче! Много красива е малката принцеска. А кръсницата много лъчезарна и усмихната.

Мая, бързо да оздравява Мати и дано да не влизате в болница! Наистина много боледуват дечицата Cry А уж е лято! И Маги е с леко завишена температура сега. Дано да е от зъб!

# 251
# 252
Нинче, личната лекарка го прави. До колкото знам (поне за педиатърката) във Вита също правят. Вярвам, че всичко ще е наред.

Юцка, манту се прави в случай, че детето няма белег на ръката. Ния няма белег, но мантуто е положително (демек, има имунитет).

Все забравям да честитя рождения ден на НИП!! Да си много обичана и да имаш толкова бебета, колкото пожелаеш!

# 253
Привет и от мен!
Честит първи рожден ден на патерица на Рая,Лиона,Адриана, Мариян,Борис,Ния,Йордан и Сияна!

Честит рожден ден на Боян, Живко, Радосвета и Георги!

Днес се прибрахме от една мини почивка при приятели в едни супер сладък комплекс в Приселци - близо до Варна. Бяхме и на сватба на Златните. Ще пусна малко снимки тези дни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НИП! Hug
Мая, стискам палци Матейчо да се оправя по-скоро, както и всички други болни дечица! Praynig Hug
Аелия, какво става със Сами? Консултира ли се със Стоименова и ако е да, какво мисли за изследванията?
Дуцка, много са ти яки домашните любимци Heart Eyes

# 254
Утре като отворя темата искам всички деца да са здрави и да няма притеснени майки. От сърце го желая Hug Спокойна нощ пожелавам на всички, които имат нужда от сън.

Общи условия

Активация на акаунт