ФЕВРУАРЧЕ КРОТКО СЕ ИЗЛЕЖАВА В КОРЕМЧЕТО НА МАМА!!! (4)

• 15 880
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Bobi, честит рожден ден! Желя ти здраве, щастие, късмет, сладко и здраво бебче през февруари!

# 196
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Bobi, честит рожден ден!
Много здраве и едно прекрасно бебче на финала ти пожелавам!

Относно изследванията и аз пуснах всички миналата седмица. Само една кардиограма каза док да ми направи личната и ще се завъртя към поликлиниката  тези дни да я направя.

Гаденето и другите неразположения почти изчезнаха. Само малко ме болят гърдите и ми е трудно да спя по корем . А по гръб не мога и страдам от хронично недоспиване.

Имам час за ФМ на 31.07. при д-р Марков. Надям търпение до тогава. Моля се всичко да е наред и тогава да взема глътка въздух.

През август замисляме почивка. Дано всичко е ОК до тогава. А в септември смятам да се оттегля в болнични до самото раждане. Ще се отдам изцяло на голямото си дете, че после ще бъде малко  на по-заден план.
Вие мислите ли да излизате в болнични преди майчинството?

# 197
Bobi,честит рожден ден!  bouquetНека всички твои желания станат реалност,много здраве,късмет,любов и щастие ти пожелавам,и февруари малко,сладко бебче да гушкаш newsm67  Gift Tada

# 198
Bobi, честит рожден ден!
Много здраве и едно прекрасно бебче на финала ти пожелавам!

Относно изследванията и аз пуснах всички миналата седмица. Само една кардиограма каза док да ми направи личната и ще се завъртя към поликлиниката  тези дни да я направя.

Гаденето и другите неразположения почти изчезнаха. Само малко ме болят гърдите и ми е трудно да спя по корем . А по гръб не мога и страдам от хронично недоспиване.

Имам час за ФМ на 31.07. при д-р Марков. Надям търпение до тогава. Моля се всичко да е наред и тогава да взема глътка въздух.

През август замисляме почивка. Дано всичко е ОК до тогава. А в септември смятам да се оттегля в болнични до самото раждане. Ще се отдам изцяло на голямото си дете, че после ще бъде малко  на по-заден план.
Вие мислите ли да излизате в болнични преди майчинството?

НАРЦИС-колко се заплаща за фетална при Марков и трудно ли се записа?

# 199
  • София
Здравейте всички, Simple Smile
Първо добре дошли на новите мами,Боби  newsm59-Желая ти здраве,щастие,много любов и успешна бременност!
Аз се бях позагубила,но ми беше много уморено,но май установих,че с едно слабо кафе сутрин(което избягвах) съм по-добре.Явно кръвното ми пада,а съм с ниско. ooooh!
Това,което свърших тези дни е следното: Ходих онзи ден до Тина Киркова,където искам да ме следят и да раждам живот и здраве,където ми обявиха(работеща там,позната на таткото),че по принцип се записва към 12 седмица и има пакет 400 лв!!! за следене,който ти осигурявал освен всичко по зк и  някои допълнителни изследвания(така и не разбрах какво толкова допълнително влиза освен уз всеки път?  newsm78).През бременността не се ли взимат само стандартните кръв ,урина,мб,цито и тн.?А уз на частно е 15-20 лв и акто сметнеш пак излиза доста под 400 лв... Tired А,и те прикрепят към един аг,иначе при който е на смяна.Излиза,че чвно те вместват за преглед ,след като си наместят всички платени и съответно имам чувството,че ще ме моткат и претупват.. Crossing Arms
Споделете мнение. Wink
Другото е,че днес си записах час на 21.08 за ранна фетална при доц.Димитрова във Фемина! Simple Smile Имаше часове из апо-рано,но при друг доктор.Аз държах при нея,а и бебо ще бъде достатъчно голям! Party Падам се в началото на 14 седмица,нали не е късно? Thinking По принцип изследването се прави м-у 11 и 14 седмица,така че мисля,че не е.
Приятен и лек ден ви желая! newsm68

# 200
Момичета аз мисля да се откажа да правя БХС а да отида на ранна фетална морфология Thinking
Има ли мами който споделят моето решение или мислите че БХС то е важно newsm78
Мен не е страх от БХС понеже разбрах че  вмного пъти не дава точни резултати и ако се случи така и с мен ще полудея от притеснение,а ако ида само на фетална там пак се вижда за риск от синдрома на Даун а и се виждат и други аномалии.Незнам много съм объркана newsm12
Дайте вашето мнение  bouquet

# 201
и аз си мисля да пропусна БХС и само на фетална морфология да ходя,въпреки че още и за нея не съм записала час  Embarassed дали вече е късно?

# 202
  • София
Аз ще ходя на ранен БХС и на ФМ в 20 г.с.( тогава бебчо ще е много голям и ще се вижда всичко ), така съм решила. Мисля, че тези изследвания са важни, но всеки решава сам за себе си.

Лек ден на всички!

# 203
Хоп да цопна и аз в темата  Grinning Вчера бях на преглед и се установи, че имам плацента превия  Sad което малко ме разтревожи. Сега трябва да почивам повече и да наблягам на излежаването Sad А иначе с бебо всичко е наред за сега, голям е 34мм и само му се радвам на фотосесията:) А за ранен БХС имам час за 27.07 не знам дали е късно, но доки тогава каза. Много ми е жега ама не мога да ида на хладинка, защото ми е забранено всякакво пътуване Sad Все пак аз съм оптимистка и вярвам, че плацентата ще си дойде на мястото и всичко ще е наред  Praynig
Всъщност може ли да попитам как точно се прави БХС, че вчера от шаш забравих да питам  Embarassed
Късмет и много усмивки на всички  Hug

# 204
Bobi, честит рожден ден ! Много здраве и късмет за теб , и хората ,които обичаш, а след няколко месеца да се радваш на здраво и слънчево бебче!При мен ,момичета, нищо ново.Направих си вече всички изследвания -в норма са ,бебчето го видяхме днес 4см ,докторът ми показва крачетата му ,но аз не ги видях  виждам само точица и тупкането на сърчицето, но важното е ,че всичко е на ред.Пожелавам  ви и при вас да е така.Май ще пътувам до София за ФМ и БХС, но все още се колебая.

# 205
Здравейте,

Първо искам да честитя на всички бъдещи майки и да им пожелая лека и щастлива бременност. По мои изчисления аз също се вмествам в групата  Wink, като терминът ми би трябвало да е около 23-24 февруари 2010. Първа бременност ми е и съм на 23 години. Все още не съм ходила на ЖК, понеже познавам прекалено много лекари и те всичките са много компетентни. Та за това още нищо, но най-вероятно бих избрала Токуда, не заради друго а защото имат голям екип.

Пиша по следната причина: въпреки че съм само в 7г.с. вече от три седмици имам: гадене, рядко но обилно повръщане, киселини, разстойство, спазми в корема, болки в ставите, световъртеж, замаяност, липса на енергия, никакво желание за секс, непоносимост към всякакви миризми и какво ли още не. Освен всичко това, вече съм свалила 4кг (бях 50, а сега едва 46-47) и не мога да си карам колата защото нямам никаква преценка за пространство. Влизах по спешност в Токуда, където ми вливаха течности, но после ме пратиха по живо по здраво, че било нормално. Генекологът във Вита каза "Пий компоти и не се излагай". Пих Деган - не помага, Смекта - за разстройството, Алмагел - за киселините, Натриев Цитрат - не помага и Но Шпа  newsm45 Много съм уплашена, винаги съм била слаба, преди 1 год отказах цигарите и качих до 50, сега пак 46 и се притеснявам какво ще остане от мен до 9тия месец и дали бебето ще бъде наред. Също така работя много и се притеснявам, че едва стигам до офиса сутрин и само се надявам да съм първа та да се настаня в тоалетната за да повръщам Sad

С две думи, бихте ли ме посъветвали какво да направя и ако може споделете предишен опит.

Благодаря и успех на всички!

# 206
Боби, Честит Робден ден, миличка. Много здраве, щастие, късмет и любов ти пожелавам и най-хубавия подарък Февруари   bouquet  bouquet  bouquet

Миссмалл, стискам палци всичко с бебенцето ти и с теб да е наред Wink и да почиваш, както са ти казали  hug

Момичета, хубав ден от мен и много силно ви прегръщам hug hug hug

Светле, не можеш ли да си вземеш болничен и да си почиваш? Все пак си бременна

# 207
Вече, го направих, днес ми е първи ден в офиса. И на почивка ходих - на връщането ме откараха от самолета право в болницата. Нищо не помага Sad

# 208
момичета,искам да ви попитам нещо- от 5-6 месеца ходя на народни танци и ми е страшно приятно и забавно  Simple Smile Как смятате трябва ли да прекратя ходенето?

# 209
Здравейте момичета и добре дошли на новите мами.

Аз ще ходя на ранен БХС и на трите ФМ. Не мисля, че ще ми навредят изследванията.

Svetla R, моята баба е имала много тежка бременност, през всичките 9 месеца е повръщала след всеки прием на храна и вода. Но е успяла да износи и роди едно здраво бебе, което към днешна дата е на 54 г. и е все така здраво.
Казваш, че си била на почивка, възможно е да си си лепнала от летните стомашно-чревни вируси.
Важното е бебето да се развива добре.

silvery, твоят наблюдаващ лекар ще ти каже най-добре.

Лек и успешен ден, без неразположения и тревоги.

Общи условия

Активация на акаунт