Първокласник -избора на облекло за първия учебен ден

• 28 668
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И в у-ще има парно. Т.е. децата могат да се обличат нормално. Бях купила на Дияна високи ботуши, само с/у тези ботуши Дияна мрънкаше. Беше й горещо в учебната стая. Една мама беше питала дали може да остави на детето си пантофи за класната стая. Не зная до къде стигна въпроса с пантофите.
Екипите им по физическо стояха в класната стая. Пролетта се е случвало да отиде по анцуг на у-ще, когато са имали физическо.

# 31
Абсолютно в тази посока мисля и аз!
Блузка (не много дебела) и елек без ръкави - тип колежански или с цип...каквото се намери на пазара...ама
Доколкото си спомням момчетата от класа ми в междучасието много бесняха и се потяха....
Уф, като знам моето момче какъв е шемет... Crazy

# 32
  • София
Всичко зависи от времето (климата) и отоплението на учебното заведение.
Ще прецените. Дияна доста често ми се оплакваше, че се потяла. Няколко пъти си забравяше елека в класната стая. Става и топло, съблича го и после си тръгва само по яке.
Зимата ходеше само по дънки. Много рядко обличаше чорапогащник под дънките.
Така или иначе пазар ще се прави есента.

# 33
И аз съм планирала есенен пазар!
От предните постове останах с впечатление, че 2 спортни екипа - анцузи, ще ни стигнат!

Като си спомня летния сезон как бяхме облечени с бели тениски и черни/тъмно сини шорти....
А помните ли, ако момчетата ти вдигнат полата репликата:"Да, ама аз съм с шорти-и-и-и..."
Леле смях!

# 34
  • София
Дияна имаше само един екип анцуг. Ако ми се наложеше да го пера зимата през седмицата - суша на радиатора и сутринта е готов.
По шорти така и не играха. Аз не успях да намеря шорти. Учителката беше казала "може и някакви къси панталонки".

Децата доста израстват през лятото. Така, че съветвам "големият" пазар да е есента Simple Smile

# 35
Въобще не се чудя за дрехите,те са ми най-малкият проблем.Ще  ходи така както и харесва и както и е удобно с подходящо облекло според сезона и климата.В нашето училище ще имат задължителни часове и по плуване,имаме прекрасен басейн в училището за радост на дечицата.За това преобличане ,къпане и сушене ми е по-големият дерт,как ще се справя  ooooh!Също така се притеснявам дали ще успее да влезе в някакъв режим за подготовка на уроците,чантата за другият ден и разни такива.

# 36
  • София
Ще се справи Simple Smile
Дияна ходеше на плуване, но в друго у-ще. Носеше си сешоар. Нямаше проблеми с преобличане и мокри коси.
При положение, че басейна е в същата сграда мисля, че няма да има проблем детето.

# 37
AnMary,чул те господ дето се вика   Hug ,ама като знам каква е пипкава и заблята Естел........ дано го направят последен час ,че да не се налага да бърза за следващият.А при вас плуването към програмата в училището ли беше ,ако е така наистина много трудно да се ходи в друго училище .

# 38
  • София
О, и Дияна е от пипкавите, от най-пипкавите Simple Smile
Плуването не беше задължително. Записах я допълнително. Часовете се водят от бивш преподавател от у-щето. 2 пъти в седмицата, следобед. Преподавателят ги взима с автобусче от у-ще, води ги на плуване, и след това ги връща.

# 39
Тези униформи еднакви ли са за всички училища или всяко у-ще е със индивидуална униформа?
И аз ще пазарувам септември, сега може би ще купя само тетрадки.

# 40
  • София
Всяко у-ще си има проект за униформи. В у-щето на Дияна миналата година така и не успяха да въведат униформи. Не зная какво стана с проекта им.

# 41
Нашата родителска среща е чак септември. Може би тогава ще ни кажат всичко за първолачетата.

# 42
И на нас!
Чак съм смутена като чета тук всички как започват да се подготвят!

# 43
Купих му хубави джинси и риза, поне после  си ги износи.

# 44
Аз съм на същото мнение - през Първия учебен ден на Първи клас децата ни би трябвало да са облечени официално - това е много важен ден за тях и си мисля, че ако ние омаловажаваме техния празник и те ще си мислят по-нататък нещо от сорта: "Е, к`во толкова станало, нек`во даскало, мно`о важно!"

Дрехите са последното нещо което ще накара едно дете да уважава училището.
Лично аз излишни пари нямам. На първия учебен ден ще го облека чисто и спретнато. А след това парите си ще ги инвестирам в курсове, книги и спорт. Въпрос на приоритети...

Общи условия

Активация на акаунт