36 г.с.

• 4 073
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
И аз пия Магнерот от 4 месеца.Няма страшно за бебето,а и малко ти остава.

# 16
Виж сега, няма как да знаем колко точно е зряло бебенцето ти.
То е ясно, че за него е най- добре да си стои вътре, колкото се може по- дълго.
Но все пак, дори и да тръгне да се ражда сега, мисля, че всичко ще бъде наред.
Стискам ти палци да си го износиш до края.
  Peace

# 17
Както вече са ти казали бебето вече е готово да се роди.
Не се притеснявай.
Леко раждане ти желая.

Та тя има цял месец преди термин!  Значи можем да си раждаме на воля и в 36 г.с  без притеснения, направо да си назначавам секциото за тогава!

# 18
Не се притеснявай.
Леко раждане ти желая.

Та тя има цял месец преди термин!  Значи можем да си раждаме на воля и в 36 г.с  без притеснения, направо да си назначавам секциото за тогава!
Да виждам.Разбира се ,че колкото по-близо то термина се роди бебето,толкова по добре.  Казах само ,че бебето се е развило вече и че може да се роди всеки момент, а не че е желателно да ражда веднага.

# 19
Някои бебета нямат никакъв проблем, дори нямат нужда от кувьоз, но други развиват респираторни проблеми. Ясно е, че щом е под грижите на лекарите те ще се погрижат всичко да е наред, но се учудвам на компетентността на всички, които са сигурни, че проблем няма да има.

Ще копирам мнение на една майка, моля да ме извини, за което. Хубаво е да се прочете и от всички, които напират да раждат по-рано, явно някаква всеобща мания има, защото и моя позната се надявала да роди поне един месец по-рано ...

Малката ми дъщеря ....... се роди осмаче - в 36 г.с., 2,480 кг и 46 см. Сравнително голяма на фона на другите недоносени бебчета. Основният и проблем беше, че не можаха да и се разгърнат белите дробове. Направи респираторен дистрес, а после и много тежка пневмония. Една седмица никой не ни даваше гаранция, че ще оживее. Отслабна много. Беше 10 дена на апаратно дишане, после още 10 на кислородна палатка. Взехме си я на 1 месец. До към 7-8 месец беше истинска мъка с отглеждането, защото много боледуваше и бавно наддаваше (имам и по-голяма дъщеря родена доносена и мога да сравнявам).

# 20
  • София
Здравей и от мен - аз получих разкритие /2.5 см/ в 36 г с и ме приеха в болницата.Бях на системи за задържане, също така ми сложиха 4 инжекции за белите дробчета на бебето за всеки случай.След като мина 36 г.с. /която е края на 8м./ ме изписаха и лежах в къщи без да мърдам на лявата страна само ставах само до тоалетна и пиех Магнерич 3 х 2. Това се случи на 30.03.2009г. Имах планувано секцио за 24.04.2009г. по медицински причини, но никой не вярваше, че ще устискам до тогава! Е успях и родих голяма госпожица 3900г. без никакви проблеми. В деня на раждането разкритието ме беше 5 см. всички се чудеха как съм устискала.
По принцип казват, че няма проблеми и 36 г.с. много раждат тогава, но най-добре за бебчо е да седи колкото може повече вътре. Питай твоята докторка за тези инжекции за белите дробчета на бебето - не помня как се казваха, че тогава бях много шашната, само знам, че се правят 4 дни поред и били много важни.
Лягай да почиваш и ти желая успех и едно здраво бебче Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 16:51 от Riasol

# 21
Аз родих 17 дни преди термина,3100гр и 48 см, девойка.Контракции не съм имала но пих Магнерот 3х1 от четвъртия месец.Колкото по-късно родиш толкова по-добре за бебчето.На мен ми казаха че след 38 седмица вече е добре.

# 22

Хубаво е да се прочете и от всички, които напират да раждат по-рано, явно някаква всеобща мания има

Койе казал,че има всеобща мания.Момичето се ПРИТЕСНЯВА да не роди по-рано и се притеснява за здравето на бебето!!!Не виждам да се е разбързала да ражда. ooooh! Факт е,че е потърсила лекарско мнение и помощ,а ние няма защо да я плашим излишно!Никой не и казва върви раждай!

# 23
. Питай твоята докторка за тези инжекции за белите дробчета на бебето - не помня как се казваха, че тогава бях много шашната, само знам, че се правят 4 дни поред и били много важни.

Кортикостероиди.
Естествено, нежелателни, но ако няма друг избор....

# 24
Цитат
 Е,как ще е готово да се роди?  ooooh!
Тя сега влиза в 9-я.По принцип няма да има проблеми с детето,но пък чак да е готово..... Stop

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 16:58 от Кристал

Общи условия

Активация на акаунт