"Хвърчаща" коса след къпане

• 9 170
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, знаете ли какъв балсам или друг продукт да използвам за косата, тъй като след като изсъхне, не е гладка, както бих искала?

# 1
Може да използваш кристали за коса, има балсами без отмиване  Peace.

# 2
Благодаря!

# 3
Щом "хвърчи",значи е изтощена и има нужда от подхранване.Насочи се към такива продукти-маски,балсами,шампоани и др.

# 4
  • GYM
Щом "хвърчи",значи е изтощена и има нужда от подхранване.Насочи се към такива продукти-маски,балсами,шампоани и др.
Не съм съгласна. Моята е хвърчаща по принцип Naughty Просто е много мека и чуплива и изглежда като изпръхнала. Смея да твърдя, че полагам много грижи за вида на косата си, но без сешоар или стилизант - не се получава Crossing Arms

# 5
Не съм съгласна. Моята е хвърчаща по принцип Naughty Просто е много мека и чуплива и изглежда като изпръхнала. Смея да твърдя, че полагам много грижи за вида на косата си, но без сешоар или стилизант - не се получава Crossing Arms
И моята си е хвърчаща по-принцип и също не съм съгласна за това, че е защото е изтощена. Моя косъм има шуплеста структура, на места  е по-тънък на места по-дебел и поради тази причина не приляга плътно , а се разхвърчава. Също така е и чуплива и без пяна не ми се получава ефекта, който желая.

# 6
Да, който няма хвърчаща коса, си мисли, че не се полагат грижи за нея.
Ако си измия косата и я оставя да изсъхне така, ще приличам на патица в главата. Задължително е оформянето на косата след измиване със стилизанти за обем, предпазващ и изправящ продукт, сешоар или всичко това+пяна и дифузер.
Използвам професионални продукти на Paul Mittchell.

# 7
И аз не съм съгласна, че щом хвърчи е изтощена..  Outta Joint

Имам къдрава коса с тънък и сух косъм - от влага и след къпане ако не и сложа нещо се получава този ефект. За да го избегна не отмивам докрай балсама,  слагам кристали ("Parisienne" - ползвала съм много, само от тези съм доволна) + в момента някакъв балсам на avon - volume & texture, иначе бях доволна и от сънсилк - това за къдриците - зеленото. Ако косата ти е права - кристалите или евентуално вакса за краищата ще помогне.
Аз искам да ползвам темата - някой ако знае някакъв спрей за блясък (косата да остава мека)

# 8
И аз не съм съгласна, че щом хвърчи е изтощена..  Outta Joint

Имам къдрава коса с тънък и сух косъм - от влага и след къпане ако не и сложа нещо се получава този ефект. За да го избегна не отмивам докрай балсама,  слагам кристали ("Parisienne" - ползвала съм много, само от тези съм доволна) + в момента някакъв балсам на avon - volume & texture, иначе бях доволна и от сънсилк - това за къдриците - зеленото. Ако косата ти е права - кристалите или евентуално вакса за краищата ще помогне.
Аз искам да ползвам темата - някой ако знае някакъв спрей за блясък (косата да остава мека)
Как така имаш суха коса(предполагам "сух косъм" това означава) и в същото време не си съгласна?
Не съм казала,че хвърчащите коси са неподдържани или нещо такова,пък и това не е кой знае каква обида,особено пък във форум.И все пак правим разлика между хвърчаща и чуплива коса,нали?Моята преди време изглеждаше по този начин,въпреки че на вид не бих казала,че изглеждаше изтощена.Пробвах по-силно подхранващи продукти и косата ми е гладка е подредена,дори и да не я суша.Въпреки че е с тънък косъм и чуплива.Бях подтикната от тази част от статия:
Цитат
Хидратирайте косата си. Косата бухва, когато сухата коса абсорбира влага от въздуха, като това може да се предотврати със кремообразен шампоан и маска. Нужно е единствено да отмиете добре продуктите, за да не изглежда замърсена и мазна.
Само споделих решението,което съм намерила,от там нататък,всеки може да прави каквото си знае,разбира се.

# 9

Как така имаш суха коса(предполагам "сух косъм" това означава) и в същото време не си съгласна?

Цитат
Хидратирайте косата си. Косата бухва, когато сухата коса абсорбира влага от въздуха, като това може да се предотврати със кремообразен шампоан и маска. Нужно е единствено да отмиете добре продуктите, за да не изглежда замърсена и мазна.
Само споделих решението,което съм намерила,от там нататък,всеки може да прави каквото си знае,разбира се.
Косата ми е жива и здрава и НЕ смятам, че ми е изтощена само заради това, че бухва от влага или хвърчи ако няма стлилизант... ?!
Ако под "хвърчи" разбираш с цъфтящи краища и чупеща се ОК, ще се съглася с теб, но тогава моята няма да я нарека "хвърчаща"  Wink

# 10
Моята също "хвърчи", чуплива е и слагам освен маска за коса и разни други балсами, които не се отмиват. Моята фриз. ми препоръча да си купя балсам без отмиване на Вела, но така и не успях да намеря в близките салони. Тя ми сложи при последното подстригване и бях страшно доволна (но и при нея нямаше цяла опаковка за продан). Някой ако ми даде съвет къде се пордават продукти на Вела?!

# 11
Аз си вземам на Вела от моята Фризьорка като ми отлива от големите и разфасовки.

# 12
Въпреки, че полагам адски много усилия за подържането и, моята винаги е хвърчаща...  Mr. Green За това я оформям със четка и сешоар или преса.

# 13
Моята също "хвърчи", чуплива е и слагам освен маска за коса и разни други балсами, които не се отмиват. Моята фриз. ми препоръча да си купя балсам без отмиване на Вела, но така и не успях да намеря в близките салони. Тя ми сложи при последното подстригване и бях страшно доволна (но и при нея нямаше цяла опаковка за продан). Някой ако ми даде съвет къде се пордават продукти на Вела?!

etо от тук съм взимала веднъж http://hair2007.bg/index.php?cPath=21_60  Peace

# 14
Благодаря на всички за отговорите.
Искам да допълня, че изглежда като "хвърчаща" особено, когато я суша със сешоар 2-3 часа след къпане. След това не изглежда така.
Тъй като косата ми е нормална към мазна, бихте ли ме посъветвали конкретна марка балсам без отмиване, който да ползвам по време на сушенето.Такъв продукт, който на вас ви е подействал добре.
Мисля, че кристалите са подходящи предимно за по- сухи коси.

Общи условия

Активация на акаунт