Ноемврийчета 2005 - 28

• 38 391
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Карлово
Честито и от мен на рождениците! Все така хубави да са ни октомврийските ноемврийчета! Hug

# 376
3 минути преди края на деня честитя РД на ади! да е здрава, (не)послушна и щастлива   bouquet

аз творя 2ри вид ръчни шоколаови бонбони. за днес приключих вече, но ще чакам да видя като се стегне шоколадът какво се получава и получава ли се изобщо нещо. добре, че моите сладкарски мании ме държат х макс. 2-3 месеца, демек долу-горе до НГ. до тогава ще затрупвам къщата със сладкиши, торти, фондани, кошнички и прочие, които никой не яде  Rolling Eyes

# 377
  • Карлово
сладкиши, торти, фондани, кошнички и прочие, които никой не яде  Rolling Eyes
м, да ти дам адрес да пратиш с куриер

# 378
Доминика, да ви е жива и здрава Ади!! Hug
Олгарита, много са ти хубави момичетата!
микки, Марти става все по-екзотична и интересна, страхотни са с Ачо на новия аватар!
кукла, няма да бия, даже исках този път на Влади нищо да не бием, но не се разбрахме с Георги и бием Пентаксим пак.
тити, мерси за кюфтенцата, ще импровизирам.
маик, напоследък като пишеш и усещам ухание като това от на книгата Шоколад и на някои други на Джоан Харис..
Били, сигурна съм, че Гошко ще свикне бързо!
Анале, браво на бабето, още много торти пожелавам!

# 379
ех, не успях да се класирам вчера! Доминика, да ти е живо и здраво голямото момиче, да е умна и да те изненадва всеки ден  Hug 

# 380
Едвам се добирам до компа и първо искам да чесититя на вчерашната рожденичка Ади и нейното семейство

Пожелавам и свят изпълнен с мечти, усмивки и весели игри![/size]

Благодаря за милите пожелания, стократно да ви се върщат Hug
На кратко за РД - въобще не мина както го мислих - скромно и тихо, даже точно обратно. Според госпижите Клоуна е направил невероятен рожден ден - искаха ми координатите му. Аз не мога да преценя - Ники все още не споделя...чакам включване от нея след няколко дена. Също и снимки има, но и тях чакам. Вечерта в къщи се получи редовният купон от роднини - много танци, смях и дългоочакваната торта със Снежанка и джуджетата. Всъщоност определено Ники свърза РД с тортата, даже за добро или лошо два пъти гасихме лампата, пяхме поздрава и духа свещички. ЯВно липсата на торта  в градината не остана не наказана Mr. Green. Легнахме в 3 през ноща за да стана в 8 и да подготвя терена за детското парти, което реших да е в къщи, а не в клуб. Голям съботен купон падна в къщи от 10 до 16 ч. после на балет, после чистене....ей сега ставам. Та това беше - аз изморена, а Ники безумно щатлива от двудневните тържества в нейна чест и така желаният подарък - русалка.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 18:14 от Sissa

# 381
  • Карлово
Сиса, и Мартина поръча на дядо си подарък Ариел, компромисен вариант - Палечка. На баба й пък едни диванчета за Барби. Ние твърдо се спряхме на аквариум. Сега ще отида в единствения такъв магазин в Карлово, да видим какво ще ми предложат и дали ще може да ни го комплектоват и на 3-и само да отидем да го вземе готов.

# 382
  • София
ЧРД на патерици на Ники, Ади и Елия! Да бъдат много здрави, щастливи и усмихнати деца!
olgarita много са красиви двете ти момичета. Дано операцията да мине добре и Севи бързо да се възстанови. Калоян също е с трета сливица, но за сего още не сме стигнали до операция. Миналата зима изкара  4 тежки гнойни ангини. Надявам се тази зима да е по-добре Praynig
маик възхищавам ти се на сладкарския ентусиазъм  bouquet, тъй като аз съм абсолютно неспособна да изпадна в такъв.
След моята варицела не смея да правя планове за РД на Калоян. В най-добрия случай ако се е заразил в самото начало от мен и ако се разболее както го дават най-вероятно около 14-тия ден има шанс до РД вече да е добре. Но ако се е заразил по-късно и изкара максимума на инкубационни период 21 дни ще е болен точно за РД Sad. Ама каквото такова ще чакаме и ще видим, и съответно ще импровизираме.
Хубава и успешна седмица!

# 383

Честит рожден ден на трите ни първи ноемврийчета (с огромно закъснение от мен, за което съжалявам)! Да са много здрави, все така прекрасни малки дами и много да ги слушат мама и татко!

ДюДю, ти оправи ли си вече от тази гад или още я влачиш?

Олгарита, прекрасни малки момичета си имаш! Пу, пу...

маик, браво, колежке! тази година ти ще отсрамваш сладкарската дружина заедно с Елспет и дано да има още някоя желаеща мацка. Аз съм с вето за правене на торти и прочие от съпружеството, че нали веднага след неговата ме пъхнаха в болницата, та сега поръчах с кръв на сърцето купешка торта за Яна и ми се реве от яд  Crossing Arms Снимай и показвай творенията молА, че много обичам да гледам такива неща от сръчни ръце  Peace

гери, ама може ли така да потънеш пък ти....Срамота е,че дори при декемврийките се беше разписала с две думи само, а аз не можех да се сетя от къде си ми позната...Представяш ли си колко наказателни точки си натрупала с това изчезване от хоризонта?!?  Crossing Arms Стискам палци за успешен финал и да се похвалиш преди детето да е навършило годинка поне в една от двете теми, пък аз ще те разнеса по останалите  Wink  Hug

Да се отбележа и аз- лежкам си с контракциики, ама за сега се крепим с момата. Дай боже още 3-4 седмици само и ще съм преизпълнила плана. Да ви попитам- май имаше поне две от вас, които са раждали в ТК- дали ще може едно кратко резюме за мнението ви пост процедурата? Ще съм задължена!

# 384
  • София
Милейди, още съм с пъпки макар и позавяхващи. Вече се чувствам добре- не ме тресе, не ми се вие свят, не вдигам температура. В сряда съм на работа и се чудя как да се маскирам, за да не изплаша народа Rolling Eyes
Пожелавам ти леки последни седмици и здрава и сладка дама на финала.
ТК - Тина Киркова ли е или Токуда newsm78? Ако е Тина Киркова, моя приятелка роди там в началото на октомври. Иначе раждането е минало добре(поне първоначално така изглеждаше), но не и бяха дали никаква информация за бебето около 3 дни, бяха и заявили:Ами днес не можем да Ви дадам информация за състоянието му #Cussing out В крайна сметка бебчето е било с по-силно изразена жълтеница ама да не кажат на майката Naughty. А след като ги изписаха на следващия ден приятелката ми направи кръвоизлив - оказа се че имала остатъци от плацента Shocked, та и правиха ревизия и я тъпкаха със силни антибиотици.

# 385
милейди - забраните за торта явно не се вързват по никой начин с ЛС, което пратих.   Rolling Eyes

за ТК - бях там, пълно плащане, включително филков в операционна за секциото. к'во да кажа - цялостното ми отношение е положително. споделям следното:
- сестрите при приема за раждане са смотли- виждат те, че си притеснена, и започват с опитите да ти се качат на главата. по тоя въпрос аз дебютирах с отказа да подпиша каквото и да е (оная задължителната бланка) преди да го прочете адвоката ми. това ги стъписа и те 'зеха, че тутакси си оправиха отношението   Mr. Green
- за пред-зала - много добро отношение. ама аз бях планово с таман започващи родилни контракции, демек нямах болки, не мрънках и съответно нямаше с какво да предизвикам лоша реакция. шегуваха се с мен, защото бях отворила книга да чета - спокойна бях и не им създавах проблеми. за справка - другите около мен крещяха, пищяха и виеха. и 2та пъти старшите уважиха пазарлъка ми да ми сложат катетър след упойката, което говори за човещина.
- самата операция - впечатлението ми за операционната е повече от лошо - грозна, с налепени сини плочки, изглажда мърляво и студено; единия път анестезиологът не струваше и през цялото веме ми беше лошо, но втория път всичко беше на 6.
- след-зала - обезболяването е нулево. ако се не лъжа - 3 инжекции бусколизин изчерпаха понятието за обевзболяване след операция. това е за всички - платили или не-платили - 3 бусколизин и толкоз. самата реанимация е ужасна - и тя мърлява и мизерна колкото си искаш. одеалата и преди 4 години, и преди 2.5 години бяха прости сиви войнишки. нощницие, бай дъ уей, също са умопомрачителни - грозни, та дрънкат. тук-таме имат и петна. твърдят, че са стерилни. това се преглъща. както и бебешките одежди - и те не струват, но и това се преглъща - кат не ти дават твоите, преглъщаш, какво да правиш; поне миришат на топло и пепаати за стерилност, ако и да нямат какъвто и да е естетически уклон;
- за ВИП стаите - с петра бях в единичен вип. голяма скука. 6 дни, 5 нощи стоиш сам с бебето и няма с кого да споделиш колко ти е красиво детето, колко те боли реазрезът или да се потюхкаш дали имаш кърма или не. имаш ТВ и хладилник в стаята, но и без туй не ти дават да ядеш, та последното не ти е нужно. и да, храната след секцио е повече от оскъдна. на 2рия ден ще се насладиш на мухлясало изкиснато безвкусно сирене или поне на вида му-  аз моето го изхвърлих. хлебарки има и в единичния вип - те не могат, милите, да четат, че са на ВИП етажа и си щъкат безапелационно. 2рият път бях в двоен вип - да, делиш кенеф с някой, но пък имаше с кого да бъбря - оказа се бг-мамка тоже. имах късмет навярно. можеше да се окаже и някое неграмотно дете с купища роднини, които всичките ми късат нервите.
- педиатри - слава богу не е имало причини да прибягваме до акъли - децата бяха ок. не помня да съм видяла кой знае какво специално персонално отношение нито с единичния, нито с двойния ВИП. да, идваха в стаята да докладват за състоянието на бебето /не-вип родилките трябваше да се редятна опашка пред детско отделениев 12 часа/, но не видях кой знае какво от тях. харесах една дама с къса силно къдрава коса, слаба, на възраст около 40-те - говореше меко, нежно, спокойно, умерено, не се святкаше - тя ми хареса. но пак казвам - медицински проблеми не сме имали, така че 'харесва ми' не е равно задължително на 'добър професионалист е'.
и пак - като цяло - имам много положително мнение за ТК, но и силни забележки по отношение на битовата част; нямам никакво мнение по медицинските въпроси, с изключение на оператора - Силвия Савова, която е пич, прави естетичен разрез и си разбира от занаята   Peace  

# 386
Да честитя със закъснение на рождениците и да им пожелая едно здраво и пълноценно детство! А на родителите им щастието да виждат как растат децата им миг, като ден, ден като месец, месец като година, година изпълнена с усмивки и щастие!  Hug

И тук ( понеже няма на кой друг да се похваля), мойто "малко пожарче" от два дена се мъчи да казва трите си имена и почти успява  Flutter , не знайно защо иска да е на две годинки (така казва), но след корекция от моя страна казва, че е на 4- и - предстои ни да работим по това.Утре е деня в който ще кажа на учителките в ДГ за хиперактивността й (вече доказана) и ще ги помоля за съдействие за да можем да координираме всички усилията си за подобрение говорните й способности!Дано мине нормално! Praynig

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 23:39 от "Малкия пожар"

# 387
  • Пловдив
Честит Рожден ден на Деян! Да е здрав и много щастлив! Тити, честит празник и на теб!   bouquet

Маик, написаното от теб винаги ме изпълва с ентусиазъм Sunglasses

Милейди, види му се краят на лежането! Желая ти спокойствие до финала! Hug

# 388
желая страхотно българо-абу-дабийско парти на деян. много моми арабки и филипинки, или каквито там по националност имате тъдява, да се въртят около него, а той да получи и има мъдростта да избере най-знойната и умната.
тит - да ти е здраво момчето, а ти да си все тъй умерена, спокойна и мъдра /каквито даваш вид, че си/!

също тъй желая дълго години спокоен живот на свекър ми, нищо че не чете тук, и още много години семейно щастие на моите родители. днес край мен има много хубавинки  bowuu

# 389
След маик е трудно да се пожелае нещо хубаво, за това на първият мъж-рожденик  Hug

и подкрепям всичко казано по-горе.

А ето и малко снимки от тържеството на ники в градината
Момченцето до което Ники е плътно прилепена на някои снимки е нейният яслен обожател Илиян-Александър, който аз мислих за 2 деца близначета. Явно още  ходят newsm78

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 14:22 от Sissa

Общи условия

Активация на акаунт