Ноемврийчета 2005 - 28

• 38 284
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
върти ми се нещо в главата, но не ка попитам първо преди да давам напразни надежди. иде реч за млада и свежа пенсионерка - беше ми подчинена преди време; юрист е, била е юрисконсулт в бан преди да я уволнят и да дойде при мен. от скоро е пенсионерка, та не йс тигат паричките. а не иска пълна заетост не помня по какви причини. мисля, че съотношението пари/заетост ще й допадне. за сега виждам потенциални 2 проблема:
- за теб - жената няма деца, но пък 7-годишно си е съвсем осъзнато - не е като да гледа бебе или 2-годишно;
- за нея - тя живее до нас - сиреч в западната част на софия. може да каже, че й идвате далече.
като се върна в софия ще й звънна, ако кажеш  Peace

# 136
  • София
Благодаря ти, Майче!
Аз вече имам две интервюта, едното мина и жената ми хареса. Досами училището живее, но е малко куку (в добрия смисъл на думата). Все пак Боян е голям и мога да очаквам адекватна обратна връзка от него. Не ме страх от кражба или нещо такова, защото ключа от вкъщи ще е в него, а и той се оправя, стои сам когато се налага. Но искам възрастен човек да му помага в предижването до вкъщи.
Ако не те затруднявам, ще те помоля да и се обадиш.   bouquet

# 137
Брейй, цяла седмица ме нямаше, а темата не е мръднала и една пълна страничка. Съвсем затишие цари тук.
Ние се завърнахме вчера от почти 10-дневно пребиваване на море. Бяхме в Поморие, и ако не духаше толкова силен вятър, бих казала, че сме си изкарали перфектно. Снимки - до края на седмицата.
Обаче за нещастие аз се разболях точно в деня на връщането ни, т.е. вчера. Едвам съм се прибрала в Русе. Вирус ли ме тръшна, натрових ли се - незнам. Горе-долу съм добре вече, все още съм замаяна и доста отслабнала, след като 2 дена почти не съм яла  Sad Вече съм и на работа, а така не ми се работи, искам само да се опъна хубаво в леглото и да си стоя в него чак до утре.
Ади си изкара много хубаво - доста я поглезихме. От днес и тя е "на работа" - в детската градина  Laughing Влезе с кеф и нетърпение, за наша най-голяма радост.

маик, браво за хубавото изкарване на концерта! За забравянето - може би просто имаш нужда от почивка на мозъка. Ей така - да не мислиш за нищо, да не гониш срокове - трябва ти един хубав релакс сред природата - без мъж и деца, една разходка ще ти помогне, така мисля ...  Thinking За обувките - ако са ти големи и не ти трябват - забрави ги  Wink  Hug

# 138
а, ама аз не докладвах ли по въпроса с обувките?
тругнах уж да ги купувам, ама 'на път' минах през хъш пъпис и си купих хахви лечени апрески  Mr. Green
сега пък се чудя на едни бели сандали. то лятото свърши, ама...

доминика - з съм в русе. спотайвам се и хич не излизам никъде, освен с децата и родителите ми. не съм сигурна и че ми се излиза, хеле пък днес, когато и двете ми деца станаха в 5 часда сабахлянта! да повторя - легнаха в 10.30 вечерта и станаха в 5.07!!! но ако все пак имаш път към центрото, метни един смс. може пък точно тоя ден маймуните да са станали в 6 и да съм по-човешка  Rolling Eyes

и понеже нашите Рд наближават /след има-няма 2 месеца време  Mr. Green/ някой да е мислил за подаръци  newsm78

# 139
  • Gabrowo->Sofia
и понеже нашите Рд наближават /след има-няма 2 месеца време  Mr. Green/ някой да е мислил за подаръци  newsm78
Тц. Първо трябва да измисля две сватби и едно кръщене.....

# 140
Здравейте, мацорани Wink
Пораснаха ни децата, а? Което е хем хубаво, хем и малко тъжно, като си спомня как се вълнувахме едно време от всяко zъбче, всяко наддадено кило....
Ми нека пък си говорим zа обувки, zащо не Laughing Ето, аz със гордост ще споделя, че днес иzкарах zа първи път от Малик насам цял ден на десетсантиметров ток, беz да ми се прииска да се самоубия. Отчитам това като въzвръщане на част от личния си живот, както и връщането на работа и други подобни.
Мали, какво глупости говоря само. Айде стига.

# 141
...днес иzкарах... цял ден на десетсантиметров ток...
това вече не го мога. за определени поводи си го причинявам, но за няколко часа, и после ме болят краката  Rolling Eyes
което не значи, че не заглеждам и не купувам високи обувки. напоследък имам чувството, че купувам стоките просто защото ми харесват. идеята да имам красиви неща в гардероба си е по-водеща от това дали ще се възползвам от красотата им  Wink
сердика - пиша, бре, булка, че съвсем опустя тук темата  Rolling Eyes

# 142
  • София
... че съвсем опустя тук темата  Rolling Eyes...
Чакай да застудее, да се приберат децата от селата/бабите.
Иначе аз мога да пиша  Mr. Green : за една седмица ходих три пъти на кино, два пъти на ресторант, утре вечер ще се видя с една приятелка, от морето насам съм прочела 5 книги, спя по 9-10 часа на нощ...мога да продължа, но се опасявам, че някоя ноемврийка ще викне модератор за бан - хихи.

love001

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 13:33 от Елспет

# 143
Момичета пораснаха децата. А аз се връщам от началото. Сега като се замисля и малко започвам да се чудя защо ми трябваше. Кити уж голяма, ама все за нещо църка, все иска. За 10 минути може да каже 50 изречения започващи с Мамо, искам.................И поне половината ще са противоположни или изключващи се взаимно желания.
Добре, че поне започна да спи до 8-9. Майче как издържаш?
Ние сме добре. Бебето расте. Но аз от вчера имам повечко контракции. Уж няма страшно за сега пък да видим. Гледам да лежа повече, но малко трудно ми се отдава с Кити наоколо.
Много се радвам, че вие вече имате социален живот. Моя замря отново. Simple Smile

# 144
О, ноемрийките сме се съживили, а  Laughing

Елспет, не модератор, а наемник ще ти викна на теб.... Crossing Arms  Laughing А ние, дето само сънуваме социален живот к'вооо....

Бубе, дай някоя снимка да те видим де- ти пък хич не се показа с корем този път. Стискам палци за контракциите!

маик, твоите деца са просто олимпийци по неспане , ама ти как издържаш не те знам  Crazy Дай им нещо приспивателно, пък си отспи веднъж и ти бе жена....! А за покупки аз съм лош съветник- моята максима е като на мечо Пух "Колкото повече, толкова повече!", така че аз приветствам всяко едно поглезване, дори и да е с нещо, което ще се носи има- няма веднъж в живота  Laughing Та да са ти честити новите патъци  Hug

СердикаHug Heart Eyes обичам ти оптимистичните постове, а подписа ти е просто велик, слънце мое ненагледно  Peace  Heart Eyes

Аз напоследък съм станала едно адски несоциално и затворено в себе си и проблемите си животно и за това и не ви товаря тук с моите глупости. Бебка е добре, но мама е с поредната мнима инфекция, дето само Геника я засича+ леко скъсена, изгладена и центрирана шийка на матката.....Ами живот сега, какво да го правиш. Лежа на легло и се моля за добър край! Ще ви пусна малко снимки от особата си по- късно да не ме забравите, че нали сега съм самотния вълк вкъщи и така и не мога да се видя с толкова хора, които исках, като започнем с арабската ни представителка  Simple Smile

# 145
ох, да споделя колко съм тъжна и разочарована.
както знаете, яслата на камен е в ремонт от 11 април. всъщност тя отвори в края на юли, но д-рката не беше сложила уведомителна бележка, така че го броя началото на август. така или иначе дребсъна не ходи, защото Дг на пипа е затворена. или поне знаех, че е. просто реших, че няма смисъл да трамбовам към и от центъра, за да водя камен, пък да го вземам по-рано, щото след 5 месеца престой у дома детето вече е отвикнало на нормалния режим, пък да мъкна и пипа насам-натам заради яслата. така и така нямаше да работя нормално дори с 1 дете...
та по тая причина потеглихме към русе уж за съпорт от бабите. мама обаче не е в отпуска, така че съм на пангара с 2те деца през деня. работя, когато заспят по обед, пък после работя след 5.40, когато мама се включи след работа, пък после пак - по-късно, след 10 вечерта, когато си легнат. абе няк'в ужас е положението, считано от април насам. направо изнемогвам - непрекъснато имна поне 1 дете около мен, а текстовете си вървят и никой не ме пита мога ли, не мога ли да спазвам срокове.
е на цялата тая работа разбирам аз, че ДГ на пипа не само работи, но е и дежурна за района - демек, приема децата от околните ДГ. да, ама никой не ни е казал за тая работа. напротив, последната седмица на юли неколкократно питах персонала ще ли работят през август и всички натъртваха, че НЕ, НЯМА ДА РАБОТЯТ. както и да е - реших аз, че така стоят нещата и че нищо - поне последната седмица на август ще нормализирам живота си. не говоря за почивка, двемек, че ще си почина, а че ще нормализирам работата и ежедневието си!
да, но не - днес имах много емоционален разговоар /поне за мен/ с д-рката на ДГ, в който тя ми заяви, че пипа не може да ходи на ДГ, защото изрично съм го заявила и дори съм подписала документ, с който обявявам това. помолих я за лична среща другата седмица - каза, че е в отпуска и не можела. аз такъв документ не съм подписвала - подписвала съм такъв, че детето няма да е налично началото на юни - тогава бяхме 5 дни на море.
просто ми страна болно. в тия 2те директорки - на яслата, и на ДГ, се кълна - гледат децата, организират персонала, въртят домакинствата там, пък въдворяват ред в 1 кошер с жени, заслужават да ги харесваш. и подаръци съм им накупила - просто чаках подходящ момент да им дам - на закриването на уч. година не беше спокойно, та затуй отложих. а то какво стана -  крият, мажат и лъжат...
ох, много ми е мъчно. защо са такива гургулици - да кажат - да ще работим, ама моля ви се, ако можете, не пускайте детето - тия жени и те трябва да починат; така ако подходят, никога няма да ги 'натоваря' с пипа. а вместо това...
и сега ми е толкова мъчно. чак се разревах от самосъжаление...
а най-лошото е, че сега вече д-ра на ДГ ще ще има истинска причина да откаже приемането на Камен другата година. просто не можах да замълча - толкова ми стана мъчно... 

# 146
майче, като ти мине - искай директорката да ти покаже "документа", който уж си подписала. А за уведомителната бележка може да се пише до отдел Образование. Всъщност тя твърди, че направо си отписала Пипа ли? Затова ли няма да вземат Камен?

# 147
о, не, за камен изобщо не е станало дума. но аз си знам какво ще се случи...
час по-късно вече не виждам смисъл да задълбавам - нито ще пусна пипа сега - за какво да я пускам - да й се карат неоснователно, защото майка й нещо си, нито ще драпам за истината - така или иначе проблемният период почти мина някак...
а и си мисля - всеки има право по съвест или без съвест да информира, перефразира, натаманява и интерпретира факти и събития. ако това не е в угода на едното лице, това не значи, че другото не е право. просто интерпретацията на 2те лица е различна - моята е, че тя е скрила информация, което е довело до ред сериозни трудности за семейството, бюджета, спокойствието и добруването на децата, а нейната е, че аз не съм заявила изрично, че искам детето ми да посещава ДГ. и двете сме прави по някакъв абсурден начин, което не ми пречи да съм по-малко тъжна...

# 148
майче, кофти работа. Но за съжаления с тези проблеми с ДГ директорките си правят каквото си искат. В тази на Кити ще има ремонт, който се отлага вече от 2 мисица. Сега последно е за септември. Питам аз да пиша ли молба, че искам Кити да е на градина като започне учебната година и отговора беше, че аз съм бременна и ще съм си вкъщи, така че и д апиша няма да я вземат в сборна група. Тя била само за нуждаещи се. Знаела, че ще ми е трудно, но все съм щяла да се оправя някак си. Ядосвах се, ами ак ородя и стане нещо с бебето тя ли ще носи отговорността?
Милейди, ако искаш вярвай имам точно 2 снимки от тази бремностт и съм супер грозна на тях.

# 149
  • Димитровград
ДУ!
Майче,аз пък вярвам,че ще се оправят някак нещата.Щом няма документ,че отказваш Пипа да ходи на градина изцяло.
При нас отсъствията от ДГ само устно ги обявяваме.И например понеделник, ако детето не е в детската градина и предната седмица е отсъствало,то автоматично го водят, че ще отсъства.
Искаха от нас трудовите договори и на двамата родители,за да може лятото детето да посещава сборна група,ако това инфо може да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт