Ноемврийчета 2005 - 28

• 38 292
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
buba_katinka Ники от 2 год. има бебе борн, ако-то още го пазя за времето когато ще стане по-голяма. Нямам база за сравнение, но поне по -магазините редовно се намират дрешки за тази кукла и от време на време обогатяваме гардероба. Вече има такъв и за това ники ще получи пералня, която работи с вода за Коледа.

aneleto симптомите са ми до болка познати. Бързо възстановяване Hug

Елспет въпреки, че ми се иска да се въздържа от похвали не мога - прекрасни са ти децата Heart Eyes пу да не им е уруки.

тити горда мама си ти Peace

и аз нямам търпение Бианка да се представи официално в обществото....

# 631
ние сме с бебе аморе. много е шумно като за начало - кате за-мама, и направо ме влудява. и да, като истинско е - до кръста е с някакъв силикон, такс че усещането е като че има кожа - мести се, меко е при допир, можеш да го ощипеш и поради тая причина веждите се мърдат - демек, прави мимики - абе досущ като истинско е. и тежи освен туй - към кило и нещо е, така че като го носиш, имаш чувството,ч е носиш дете. мен ако питаш, направо е зловещо. петра му се радва обаче. как ака не знам, защото не съм осветлила детео, че това го може. туй, което знам е, че реве като истинско и че като го сложиш легнало, след известо врем заспива - демек, затваря си очите и млъква. за дрехите на ани (така се казва) - хартисали от петра + взела съм от ла редут за недоносени - размер 45  Peace

аз вчера и днес правя коледни меденки - общо сглобих 15 медени къщички, изрязах над 30 вида формички, та даже почнах да правя и пространствени - кръг с елха или звезда, елха с топли и т.н. в допълнение и съвсем навреме, вчера ми подариха и коледни формички от икеа - много са свежи - тук няма такива изобщо: големи са, има елен, подаръче, човече с шапка с пискюл, огромна елха, чорап, ръкавичка - абе готски са. та резълтата за 2 дни е следният: към 8 дози меденки, което ще рече около 10тина кила сладки меденки. днес направих бърза сметка, че ако съм 100 гр.сладки, ще съм изкарала към 350-400 лева. ама не съм  Mr. Green и най-странното е, че у дома никой не яде меденки - всички тия кила са за надаряване на приятели и роднини - добре поне, че околните се кефят, радват и ядат  Wink

# 632
ех, майче, явно утре ще идем до Икеа  Rolling Eyes ще споделиш ли рецептата за меденките?

Елспет, много красива Калина, пу-пу, с тази дълга руса коса.....

# 633
рецептата е от тук - от някоя си джули, която обаче не е форумка.
към 800 гр. брашно се добавят 2 ч.л. сода
добавя се и 280 гр. пресята пудра захар
бърка се и се прибавят 2 ч.л. подправки - джинджифил, канела, индийско орехче, каквото
отделно с вилица се разбъркват 2 яйца и 2 жълтъка
към тях се добавят 5 с.л. затоплен мед
това нещо с меда се излива в кладенче в сухите подправки. бърка се/меси се. на късчета се добавя 120 гр. масло. меси се лесно и става бързо - обикновено не ми отнема повече от 6-7 минути. брашното при мен обикновено не се изяжда - остава поне 150 грама. или пък може аз просто да обичам тестото да ми е по-меко - де да знам.
тая маса се разточва, изрязват се фигурите и се  пекат на 160-170 гр. за ок. 15-20 минути (при мен 10-12 с вентилация горе и долу, пека х 2 тави заедно). меденките не трябв ада са наблъскани в тавата, защото бухват заради содата и съответно се залепват.
готовите меденки могат да се намажат със следните 2 глазури:
- шоколадова, която аз не предпочитам, защото до сега само веднъж уцелих като консистенция - 2 с. какао + 1 яйце + 1 л. вода + малко пудра захар - това се бърка и се нанася с четка върху още топли меденки;
- белтъчна глазура, която предпочитам и оцветявам с боички - хартисалите белтъци (2 бр.) + няколко капки лимонов сок се разбъркват на бавна скорост; V се увеличава. като се посгъсти малко масата, се добавят между 150 и 200 гр. два пъти пресята пудар захар. ако сместта е гъста, се добавя лимонов сок; ако е пре-течна - пудра захар. това с 2 пъти пресяването не е за пренебрегване, защото иначе глазурата става на бучици и захарчетата вътре хрускат. да не говорим, че тия бучици стават после на балончета с въздух и белите елхички стават на дупчици - това от опит го казвам  Mr. Green
напомням, че от медената смес могат да се направят и медени къщички. изрязват се макети от картон (при мен от кутия натурален сок) - 2 стени с прозорци, 2 стени с триъгълно завършване, 1 под, 2 ската за покрив, изрязват се формите от тестото и това с епече по горната схема. къщата се сглобява с белтъчната глазура. обаче при слепването под основата е добре да се слага хартия за печене, защото като се разтече тоя ми ти белтък по дъската, така залепва, че после къщата не може да се откърти - и това от опит го казвам. украсата се оставя за ден-два по-късно - като изсъхне лепеното. днес оцветих 8 къщички имено с оцветена белтъчна глазура, а по ръбовете лепнах оризончета - станаха супер бонбонски по моему  Peace

# 634
  • София
...вчера ми подариха и коледни формички от икеа ...
Много завиждаммммммммм. Аз търся формичка за дядо Коледа, но по-голям размер, че като са малки и ти отиват очите, а и можеш да се развихри човек по-добре.

Аз глазурата я правя с 120гр пудра захар. 200 гр са много за 1 белтък  Thinkingо

# 635
ъъъ:
... хартисалите белтъци (2 бр.) ...
+ да напомня, че на кирков, всъщност по улицата, която свързва кирков с новия булевард, от лявата страна, почти до булеварда, има един кулинарен магазин като чичката, ето го държи, майстори и всякакви формички за сладкарство и готварство. идеята ми е, че можеш да идеш там и да поръчаш каквото ти душа сака. друг е въпросът, че дребна големина форма е 5 лева, което значи, че голям дядо мраз ще е поне 10  Thinking

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 13:12 от маик

# 636
ЧРД на Росен, Ваньо и Георги! bouquet  bouquet  bouquet
Да е жива и здрава малката Бианка!  bouquet

Бяхме с мъж ми на мини ваканция в слънчевия Пловдив и се насладихме на най-хубавото от този град -трамбовка по тепетата, цветни фотосесии из стария град, антикварни магазинчета, Златьо Бояджиев, малко мераклийско магазинче-галерийка за детски дрешки с разбиваща селекция и добри цени, дори шантав филм от Киномания, ретро семейно хотелче, където бяхме единствените гости... Само с храната нещо не случихме- можеше и по-добре там.

Днес сутринта бяхме на празника на многодетните и щерките много се забавляваха. Разни 10-12-годишни какички веднага гушнаха и понесоха Галка, явно свикнали да се грижат за бебешори. Simple Smile И двете участваха в изложба и Мина спечели награда в най-тежката категория "Майсторска ръка", където беше и най-млад призьор. За малко да се разрева! Имаше палячовци и дори дядо Коледа! Сега не са спали от превъзбуда.

Започнаха всенародните празненства по случай 4 РД на Мина. Тя получи подаръци специално от баща и - книгата за Хари Потър с автограф лично от Виктор Крум! И двете имат на ръцете флорални рисунки с къна от специалистка в жанра - е кой е като тях!!!
От мне Мина вече получи лилава принцеска ролкя и уникални аксесоари за коса, кутия за бижута и т.н. Утре ще правим барбекю на общественото такова съоръжение в двора, поръчала съм тора с принцеси. А в понеделник е фиестата в ДГ с аниматор фея...

# 637
майче, изръшках цялата икеа - тук се предлага комплект формички с: еленче, катеричка, таралеж, лисица и куче/вълк. Никви човечета, чорапчета  и елхички. Разочарована съм. И не, няма връзка с държавата, защото не страдаме иначе от липса на коледност.

# 638
Ето няколко снимки на моя милост в Пловдив. С тая бременност нямам никакви снимки! Май не съм интересна (на мъж ми) вече бременна?!?
http://gorgonbg.multiply.com/photos/album/33/33

# 639
снимките са чудесни, но аз се прехласнах по последната. Листата гинко билоба ли са? изглеждаш толкова млада.....

# 640
  • Димитровград
И ние преминахме днес в групата на 4-годишните.Празника мина успешно,подаръци много и най-различни!Доволна съм.
Честито на всички ноемврийчета, които съм пропуснала!Да са живи и здрави!

# 641
ЧРД на Еди днес!  bouquet

Сега прочетох за глазурата за меденките - ще се пробвам да я направя. Меденките са готски, щот и щерките много помагат и се занимават. Аз ползвам всякакви форми дори от комплектите за пясък, за пластелин - имаме меденки с форма на хипопотам и петел...

тити, мерси! Покрай децата се вдетенявам и аз. Но вече ми се появиха едни бръчки и 2-3 бели косъма, а Мина ме утрепва с коментари на публично място :"Мамо, защо имаш толкова бръчки?" и "Хората са направени от месо и коса, а ти, мамо, си направена и от бенки!" Ето и бисер от Галка:"Мамо, каква ти е косата?" Аз:"Червена". Тя:"Нееее, стара!" А листата са от дървото. В Пловдив още не са опадали всички листа и есента е много красива и слънчева.

Меджу другото, впечатлена съм от успехите на Деян в училище и въобще от тамошната система.
Тук никой нищо не ти обяснява. Но ще има скоро открит урок по хоро. Все е нещо!

# 642
еееййй, за малко да изтърва еди, как не ме е срам! да е здрава, усмихната, палава, чаровна. мама и тати много дьа я глезят и обичат, също както и тя тях  Peace

тити - миии, не знам. тия са от солунската икеа. както казах - подарък от приятелчета; 2.50 Е кутията. явно кутиите са едни и същи, а вътре съдържимото се различава - картонена е, с пластмасов мек капак, фигурите са направо огромни за нашите стандарти Wink

кукла - снимките не ми се отварят. врътка се вече 3та минута време - явно са тежки или пък нетът ми е смотан;

# 643
Честит рожден ден на всички малки пораснали буболечета и на техните мами!!! Да са ви много здрави децата, много щастливо детство да имат и безкрайно много да се обичате и слушате взаимно!

Здравейте, дружинка мила! Сърдечно благодаря за поздравленията за Биба и мен   bouquet

Ние вече няколко дни сме си вкъщи, ама нещо никак не се спрятам да влезнем в ритам и ми е много ошашкано още. Да не говорим за мега следродилната ми депресия, дето считам, че си изоставих Нана сега и че само болести ни чакат с две деца и как ще си гледам голямото, като не мога да се откъсна от грижи по малката и тн...Що съм такава оФцЪ не знам....Вие сте ветеранките с по две- дайте едно рамо толкоз ли е зле и аз ли съм за 4-ти километър  Confused ....

Коледните подготовки много ми липсват тази година- завиждам грозно за тях. Ще се опитам едни сладки да метна, ама не се знае....

кукла, много хубава бременна си, пу пу... Hug

# 644
глупости - от хормоните е. прекрасна майка си;
и да, сега ще ти е сложно напасването с 2те деца, но пък все някога (скоро например) ще влезеш в крачка и всичко ще е супер.
освен това ще имаш време и за сладки
а колкото з амоя опит - не искам и да си спомням дори за моето начално засичане на двете деца. всъщност, съвсем в началото животът изглеждаше невероятно плавно, но точно след 10 дни положението стана неописуемо, нетърпимо и всичко друго, започващо с 'не-'. така че дори не искам да си спомням за това време - 'втриса ме' е много меко казано. обаче опитът на другите майки е добър. виж, например, тити - и преди с дея, и след туй с ясен, и после по преместването - все спокойна звучи; клара също много добре се справяше с девойките в началото (а и сега). явно си зависи до човека, нервността му и децата, които е 'произвел'  Mr. Green
и 'земи, та метни една снимка  Wink
...
и освен това искам да честитя на мина и вики. да получат хубави (розови) подаръци, да станат истински принцеси и  да имат много принцове, простреи в краката им. а мама и тати да се усещат и държат досущ ктао крал и кралица! bouquet

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 07:47 от маик

Общи условия

Активация на акаунт