Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 852
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 150
Задължително бебоците стоят при мамите през деня,това ви го
казвам със сигурност,но акушерките си ги повиват,а не майчетата.

# 151
Мамчета, да ви питам за избор на екип и вип стая кога се плаща?Когато те приемат в болницата ли или при изписването? За да знам дали да нося и парите, че не е малка сума.

# 152
За стаята се плаща в деня на изписването мисля,че беше една стая на 2ия
етаж,нещо като канцелария им се води,но те акушерките ще ви
кажат точно къде,но накрая се плаща стаята.

# 153
А за екипа и залата - 600лв, при приемането ли трябва да се заплатят?

# 154
  • София
Аз платих няколко дни преди това, но е добре да говориш с лекаря. Моята лекарка каза да си избера сама, за нея намше значение. Плащах само за екип , за зала не съм.

# 155
Павлета, ако не раждаш днес, от утре цените са 900 лева само за екип и 100 лева е залата. Т.е. 1000, а не 600..
Мами, какво като е външен лекаря - от 900 лева му се полагат половината, както и на тези, които не са външни за болницата. Още 800 са си 1250 лева за едно раждане - множко ми се вижда  newsm78 newsm78 newsm78

# 156
Ако наистина са вдигнали толкова цените е направо ужас, като сложиш и престоя във ВИП стая, значи 1500 ще станат  Sick  Мен ме притеснява, ако бебето не тръгне по график, а по-рано, защото от началото на бременността съм с контракции и не знам дали ще изкараме до термина. Значи да приготвям 1500 някъде и да са готови да ги взимам с багажчето?

# 157
Ами аз доколкото разбрах няма да има промени в цените на стаите. т.е. 70 лева беше едичната, ако не се лъжа... Ама там някъде ще излезе удоволствието...

# 158
Аз родих в ТК преди 20 дни, ако мога да съм ви полезна с някаква прясна информация, питайте!  Simple Smile

# 159
  • София
Мами, какво като е външен лекаря - от 900 лева му се полагат половината, както и на тези, които не са външни за болницата.

На мен понеже доктора ми е донякъде близък чрез приятелски компании, когато спомена новите цени и че трябва да платим еди кога си, за да хванем по старите, аз му казах, че ако знам, че отиват за него (не всичките разбира се, а по голяма част) ще ги дам, той ми каза - а, за мен отиват дръжки, за болницата си отиват.
Така че не знам реално колко взима доктора от това, че някой го е избрал. За 500-те на една приятелка доктора и беше казал, че на него се полагат 250, но той дава някаква част на анестезиолога, с който работи.
Ако науча повече ще ви кажа.

Тери, как роди - нормално ли?

# 160
Мами, какво като е външен лекаря - от 900 лева му се полагат половината, както и на тези, които не са външни за болницата.

На мен понеже доктора ми е донякъде близък чрез приятелски компании, когато спомена новите цени и че трябва да платим еди кога си, за да хванем по старите, аз му казах, че ако знам, че отиват за него (не всичките разбира се, а по голяма част) ще ги дам, той ми каза - а, за мен отиват дръжки, за болницата си отиват.
Така че не знам реално колко взима доктора от това, че някой го е избрал. За 500-те на една приятелка доктора и беше казал, че на него се полагат 250, но той дава някаква част на анестезиолога, с който работи.
Ако науча повече ще ви кажа.

Тери, как роди - нормално ли?
Нормално и без избор на екип, на късмет. Попаднах на дежурството на д-р Ралица Василева. Всичко мина благополучно, слава на Бога  Simple Smile

# 161
terry78, най-напред честито! Радвам се, че всичко е минало добре и то без да плащаш. Може ли и теб да попитам за прословутите памперси - наистина ли държат да са на Памперс и то конкретно две опаковки от малките. Знам, че това са незначителни неща, ама точно заради тях могат да ти усложнят живота. И друго - бебчетата по колко пъти ги взимаха през деня и на теб налагаше ли ти се да сменяш памперса и да оправяш бебето?

Относно тези 900 лв, аз също не съм много сигурна, че доктора получава нещо от тези пари, особено както е в моя случай, да не работи в болницата, а само да си води ражданията там. На мен също ми се виждат много тези допълнителни 800 лв, които ще й платя, но пък ако наистина това са единствените пари, които ще вземе от моето секцио, с удоволствие ще й ги дам, поне тя ги заслушава, като знам какви грижи положи за мен и бебето по време на, както и след операцията.

# 162
terry78, най-напред честито! Радвам се, че всичко е минало добре и то без да плащаш. Може ли и теб да попитам за прословутите памперси - наистина ли държат да са на Памперс и то конкретно две опаковки от малките. Знам, че това са незначителни неща, ама точно заради тях могат да ти усложнят живота. И друго - бебчетата по колко пъти ги взимаха през деня и на теб налагаше ли ти се да сменяш памперса и да оправяш бебето?

kiαrrα, благодаря!
Колкото до въпросите ти: да нормално раждане - 1 пакет от 24 памперса на Памперс; за секцио - 2 пакета по 24. Както и пакет бебешки мокри кърпички.
При нормалното раждане даваха бебчетата за денонощно гледане от майката, майчетата връщаха децата в родилното само за смяна на тоалет. При секциото майчетата вземаха бебенцата си на определените часове за кърмене (6.30, 10.00, 13.00, 16.00, 18.30, 22.00 ч.), през останалото време децата стоят в детското.

# 163
И преди и сега лекарят взема 50% от платеното. Моят лекар ми го каза. От останалите 50% се полагат някакви пари на анестезиолога, както и на акушерката, но не съм задлбавала много.
Ще помоля ако някой има актуален списък с нещата за болницата да го публикува тук или да ми го прати на лични, че нещо не мога да се сетя кде го гледах, а в сайта на тина киркова е каша голяма в момента...

# 164
Здравийте мами,и на мен ми предстой раждане края на септември водя си ЖК в ТК и съм много доволна от отношението на лекаря,който ми води консултацията,но не мисля да си плащам за избор на лекар дано да имам късмет да попадна на добрър дежурен екип.Ако има някоя мама която е с термин края на септември ще ми бъде много приято да си пишем и да споделяме опит.

Общи условия

Активация на акаунт