Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 850
  • 1 198
  •   2
Отговори
# 135
Да питат, и приемат по старата цена, само ако става въпрос за периода 1-10 август, при това ако си платиш през юли. Вероятно всички, които са разбрали са решили да си пробват късмета и затова са почнали да разпитват.
Аз преди само в Метро ги откривах тези разфасофки, сега къде да им търся два по 24 вместо 1 по 48 Shocked

# 136
  • София
А дали стават памперси от 3 до 6 кг? или са прекалено големи? Такива има с 24 бр. в опаковката, поне аз във Вис Виталис видях такива.

# 137
Ами по принцип аз като раждах моя мъж донесе точно
от 3-6кг. и нямаше проблем.

# 138
И мен това за нощниците много ме учуди,никой не ми е давал
да се разхождам с мои екипчета,за Випа говоря,ако въобще
има значение,както и да е това не е толкова важно.И акушерките
не ми даваха аз да преобувам юнака а само те.

# 139
Здравейте бъдещи и настоящи мами.
Термина ми е на 15 август и преди 2 седмици си смених лекаря.
Цялата ми бременност я наблюдаваше докторка която има само договор с болницата, но т.к. тя е отпуска ми препоръча д-р Ташков.
Досега 2 пъти съм го виждала и съм очарована от него, надявам се всичко да е ок.
В понеделник си платих за избор на лекар и то само 500 лв. Той дойде с мен до касата и не са ме питали кога ми е термина.
Незнам защо са ви питали за термина, може и да зависи от лекаря.
пожелавам леко раждане на всички мами Simple Smile

# 140
Здравейте, благодаря на всички, които споделят съвсем прясна информация за ТК. Аз родих там дъщеря си през 2005г и виждам, че оттогава има доста промени. При нас също не даваха да ползваме наши нощници, изрично ме бяха предупредили, само техни, като всеки ден ни ги сменяха. Аз бях секцио и бебетата ги взимахме само за кърменето през 3 часа. През цялото останало време си бяха в детско отделение. През целия си престой в болницата не ми се е налагало да я разповивам или да сменям памперс (то и не знаех как става де). Не съм била във ВИП, а на втория етаж и така стояха нещата. Сега като ви чета, хем се зарадвах, че бебетата през деня ще си бъдат при нас, което значи че ще можем да ги кърмим на поискване (стига да имаме кърма), от друга страна се притеснявам за смяната на памперса, с тези техни пелени незнам как ще се справя. Подразних се от това, че искат сега памперси на Памперс, аз бях решила да нося Либеро, но явно няма да стане. И ако наистина искат при приемането нещата да са в найлонов плик, това ще е върха. Това значи, че трябва да си приготвим два багажа, единия - само най-необходимите неща като кърпа и тоал.принадлежности в найлонов плик и всичко останало - в едно сакче, което някак ще трябва да ни донесат близките, когато излезем от реанимация.  newsm78 Извинете ме за дългия и объркан пост, но исках да споделя притесненията си с вас.  Embarassed

# 141
Киара поста ти не е объркан разбрах ти притесненията мойте са същите освен това страшно много се обърках с тези цени нови стари незнам дали изобщо да пробвам да плащам по старите цени или да се възползвам този път от това което ми се полага като здравно осигурена да родя безплатно въпреки че трябва да родя близначките секцио.Незнам просто такасе омотах от всичката тази различна информация.

# 142
Здравейте бъдещи и настоящи мами.
Термина ми е на 15 август и преди 2 седмици си смених лекаря.
Цялата ми бременност я наблюдаваше докторка която има само договор с болницата, но т.к. тя е отпуска ми препоръча д-р Ташков.
Досега 2 пъти съм го виждала и съм очарована от него, надявам се всичко да е ок.
В понеделник си платих за избор на лекар и то само 500 лв. Той дойде с мен до касата и не са ме питали кога ми е термина.
Незнам защо са ви питали за термина, може и да зависи от лекаря.
пожелавам леко раждане на всички мами Simple Smile

Браво на теб!
Но все пак е хубаво да имаш едно в предвид, възможно е да доплащаш в последствие. Аз говорих и с лекаря си и той ми обясни, че увеличението всъщност е възнаграждението на екипа. И че дори да съм платила по старите цени сигурно е щяло да се наложи да додам нещо за останалите от екипа. А аз честно казано предпочитам, като ще давам, всичко да е официално с фактура и тн. Успех ти пожалавам, може да се засечем в болницата Wink

# 143
baby_one, наистина е много неприятна цялата ситуация. Лично аз съм на мнение, че няма смисъл да се пробваме по старите цени, като гледам и твоя термин е някъде края на септември. Мен секциото ще ми го правят в началото на септември и моята док ми каза, че ще си платя по новите цени. А това означава 900 лв за раждането и още 800 лв на докторката ми, защото тя е външен за болницата лекар и има договор да си води ражданията там. Така че при мен сумата става 1700 лв.  Shocked Shocked Обаче аз не мога да си позволя да отида да раждам при когото се падна, защото съм с двурога матка и като цяло трудно износвам бебето, така че държа да съм при някой, на когото имам 100% доверие, а докторката ми е точно такава. Тя направи и първото ми секцио, така че вече знам какво ми предстои. Обаче ако ти нямаш някакви проблеми с бременността, може да отидеш да ти направят секциото по ЗК, просто ще те оперира екипа, който е на смяна. Може би ако имах нормална бременност, нямаше да плащам на никого, щях да отида на късмет.

# 144
Киара в твоя случай наистина е по добре да те оперира някой който познаваш и му имаш доверие.Моята бременност е прекрасна нямам никакви проблеми освен че съм като танк вече  Joyа има още да дебелея и смятам да родя така по ЗК писна ми постоянно да пълниме гушата на някой за малко по добро внимание.Пъровото ми раждане пак е секцио по спешност можех да не плащам нищо но реших и аз и моя баща реши че трябва най доброто за мен и платихме за избор да ме оперира др.Григорова платихме си и на нея за добре свършена работа но това беше.Оперираме и край появи се само веднъж да свали възлите на операцията и това е.Сега просто не виждам смисъл да плащам.

# 145
baby_one, чудесно е че имаш такава бременност, в такъв случай наистина можеш да си родиш по ЗК. Пожелавам ти до края все така лека бременност и да се паднеш на страхотен екип, който да извади близначетата. После ще споделяме.  Grinning

Другият път когато съм на преглед при докторката ми, ще я разпитам по-подробно относно багажа и най-вече за памперсите, че наистина съм в голяма чуденка. Дано ми каже и дали със сигурност бебчетата стоят при майките, дори при родилите секцио. Някак искам да съм подготвена психически за всичко, че миналият път бях много неориентирана. Като имам повече инфо, ще пиша.

# 146
Някой знаели по колко ще се плаща епидурална упойка?

# 147
  • София
kiαrrα, и аз родих 2005, на втория етаж бях, при мен беше абсолютно същото. Явно бейбибума ги е накарал да попроменят нещата.
Мисля, че бебето го повиваш с памперси, не с друго. А и да не го повиеш по техния начин какво от това, ако много държат ще го оправят. Виж по-предния ми постинг, съвсем прясно инфо от една скоро родила мама.
Аз пиша в очакващи август, та сигурно ще се появи и по-прясно инфо докато родите.

Колкото до екипа - в тази болница не съм чува оплаквания от мами, които са раждали там при случаен екип да са останали недоволни. За една друга болница чух много негативи в това отношение, но за тук не (което нищо не значи де).

Според мен ако секциото е по медицински причини не могат да ви го откажат и да ви карат да си плащате, особено ако изтъкнете, че нямате толкова средства, примерно.
С външните доктори е по-кофти, става си сума.

За плика - според мен са го написали да не ходят жените с огромни сакове. Не че ще ви върнат ако сте със сак, но пък така голяма част се съобразяват с желанието на болницата.
Моят багаж и преди и сега е бил в две торби. Нещата за родилно не ви трябват в реанимация. В реанимация ви трябва най-вече вода. Като отидете в родилно някой ще ви ги донесе, не виждам нищо сложно.

# 148
Сънчо, именно от твоя пост ми се разясниха голяма част от сегашните промени, за което ти благодаря, както благодаря и на твоята приятелка, която ти е разказала така подробно нещата. На теб значи термина ти е по-скоро от моя, аз пък пиша в Септемврийките, дано през следващия месец се включиш и ти с твоя разказ за едно леко и прекрасно раждане.  Hug

Zvezditza Uranova, ако си с избор на екип не би ли трябвало цената на епидуралната да е включена в пакета? Защото при мен спиналната упойка си влиза в тази цена, няма да я плащам допълнително. Но ако си по ЗК, предполагам само упойката ще трябва да платиш, но нямам представа колко струва.

# 149
  • София
kiαrrα, сърдечно благодаря.  Hug

И аз се надявам да имам възможността да разкажа, на теб, както и на всички мами, на които им предстои раждане, пожелавам да мине леко и бързо (и ражденото, и бременността) и да си гушкат здрави сладки бебенца.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 17:26 от Сънчо

Общи условия

Активация на акаунт