Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 840
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 120
Да не е лошо и това да се сложи в багажа.
Забравих да разкажа за бебетата. На майките със секцио, бебетата се водеха под график за хранене през 3 часа, а нощно време не бяха при нас. Определено им дават АМ и вода, дори когато ти го носят ти да го кърмиш в количката имаш по едно шишенце с вода и едно с АМ, за всеки случай ако нямаш кърма, да не остане гладно бебето. Не си спомням точно за майките с нормално раждане, но мисля че при тях бебетата стояха и през нощта, стига майките да искат..

# 121
Цитат
За майки със секцио: медицински лепенки за раната - 2 бр; Минерална вода в малки бутилки (за предпочитане с биберон, по-лесно се пие в легнало положение) и натурален сок от ябълка (от бистрия сок)- водата и сока са за първия ден в реанимацията, когато нищо друго не можеш да приемаш освен течности.
Чехли/джапанки - да стават и за баня
Тоалетни принадлежности
Хавлии за ръце и тяло
Една нощница, там дават, но при изписването слизаш със своите дрехи
Един пакет силни дамски превръзки или лиглин
Един пакет памперси за новородени, които се оставят там и един пакет мокри кърпи
Помпа за кърма, залъгалка, лигавче
Други лични принадлежности като телефон, фотоапарат, книга, гримове и тн.
Гащи ,еднократни.....
вилица,лъжица,чаша ...

Аз си носех и термометър,личен.Не ми е приятно да си слагам от болничните .... Sick

# 122
Да ви кажа видях се с доктора ...но каза ,че за раждането е задължително да платим избора на екип,който всъщнос не бил избор на екип а таксата на болницата за раждането 900лв включваща акушерка,анестезиолог,педиатър,доктор. Какви са тия глупости в тая държава не знам.... newsm78 сега пак трябва да търся нов лекар в 7 месец  #Crazy ,това е да разчиташ на свестни лекари,но аз не се отказвам заради таксата от тощ доктор,а и защото се държеше доста странно.Просто чак не ми се говори,толкова съм разочарована.

# 123
Здравейте пак,
току що се връщам от болницата. Старите такси важат само за раждания с термин или дата за секцио до 10 август, като за целта следва да се платят до края на месеца, т.е има още три дни. За мен за съжаление важи новата такса - аз съм на 13 август Sad
И на мен ми обясниха, че освен лекар, както беше досега, сега вече можеш да избираш целия екпи - сестри, акушерки, анестезиолог и тн. Аз разбира се не познавам всички тези специалисти, но се надявам моят доктор, на когото имам доверие, да направи това вместо мен. Може би така ще е по-добре, защото досега за неплатените членове на екипа се давеше на ръка, сега поне ще е официално и ще се плащат данъци върху тези пари.
Успех на всички!

# 124
Още един въпрос имам  Embarassed, бебетата стоят ли при майките в общите стаи (стаите освен ВИП)?

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 14:03 от gingerina

# 125
Цитат
Още един въпрос имам  Embarassed, бебетата стоят ли при майките в общите стаи?
За стаите на втория етаж ли питаш?За там незнам.Във ВИП-а са при майките.

# 126
  • София
Преди 4 години не седяха, ако си секцио, ако си нормално - си седят при теб бебоците.
Но една мама, която роди на 15-ти юли със секцио, каза, че миналия понеделник имало 102 бебета в отделението, не смогвали и затова бебетата седяли при майките. Даже връщали, защото нямало къде да настаняват.
Искали 2 пакета памперси на Памперс - 2 малки, не голям, иначе връщали и един пакет мокри кърпички.

Има списък на сайта на болницата, но е вмъкнат в нещо като въпроси и отговори от д-р Ослеков.
Той сайта им има хипер нужда от реконструкция.
Иначе на вратата на приемния кабинет в болницата пише, че искат и нощница. За другите неща не помня какво точно, но май сте ги изброили по-горе. И пише всичко да е в найлонов плик.

Едно време не искаха нощница, даже до изписването съм била с тяхна нощница, всеки ден я сменяха, ако искаш. Разпитвах пак родили скоро - при приемането ти давали еднократна, но после за родилното ти трябвала.

Е как цял екип - като тръгнеш да раждаш идват 5 човека ли? Това ми е много странно. Айде ако си с планирано секцио как да е, но при нормално раждане дето не се знае кога ще тръгне как точно се получава.
И аз предполагам, че отделните доктори си работят с конкретни хора.

# 127
За стаите на втория етаж бебетата седят при майките си.Като нормално родените седят и през ноща при майките си а тези със секциото през ноща се прибират в детското отделение.Първите дни след раждането ако майката не се чувства добре може да не взима детето при себе си.Vili78 ако правилно съм разбрала тъй като трябва да ми се планира дата за секцио някъде към края на септември няма смисъл да си правя труда да ходя да си плащам сега по старите цени няма да приемат такова плащане за избор на лекар така ли и ще си ме таксуват по новите цени.Леле как 2 пакета памперси значи аз трябва да се заредя с 4 като съм с близнаци тия вече се подиграват с майките 2007 като се роди малкия носих само един пакет памперси.И точно пък на памперс хитри са 1-цата на памерс са 44 броя мисля че за няколко дни стига на едно бебе както и да го смятам.

# 128
Да, няма смисъл. При мен дори се обадиха на доктора да проверят датата. Правят изключение само за дати от 1 до 10 август и то, ако се плати сега до края на юли.
А за памперсите, преди 3 години за първото ми дете взех 1-ца на фирма Памперс от Метро и бяха малко бройки - около 20 бр.

# 129
Въобще не ти трябва нощница-там ти дават тяхна стерилна,не са искали да са в наелонов плик
нещата,говоря за февруари месец т.г. Но бебетата при всички стоят при майките,само
нощем ги взимат на секциото,а и вода на бебетата не дават.Аз изрично питах едната
акушерка дали им дават вода а тя ми каза,4е не им дават.това не го разбирам!

# 130
Преди 4 години не седяха, ако си секцио, ако си нормално - си седят при теб бебоците.
Но една мама, която роди на 15-ти юли със секцио, каза, че миналия понеделник имало 102 бебета в отделението, не смогвали и затова бебетата седяли при майките. Даже връщали, защото нямало къде да настаняват.
Искали 2 пакета памперси на Памперс - 2 малки, не голям, иначе връщали и един пакет мокри кърпички.

Има списък на сайта на болницата, но е вмъкнат в нещо като въпроси и отговори от д-р Ослеков.
Той сайта им има хипер нужда от реконструкция.
Иначе на вратата на приемния кабинет в болницата пише, че искат и нощница. За другите неща не помня какво точно, но май сте ги изброили по-горе. И пише всичко да е в найлонов плик.

Едно време не искаха нощница, даже до изписването съм била с тяхна нощница, всеки ден я сменяха, ако искаш. Разпитвах пак родили скоро - при приемането ти давали еднократна, но после за родилното ти трябвала.

Е как цял екип - като тръгнеш да раждаш идват 5 човека ли? Това ми е много странно. Айде ако си с планирано секцио как да е, но при нормално раждане дето не се знае кога ще тръгне как точно се получава.
И аз предполагам, че отделните доктори си работят с конкретни хора.

Моля те дай линк кът този списък на д-р Ослеков. Аз така и не го намирам Sad

# 131
tsveti, мога чистосърдечно да ти препоръчам Маленов,но той не работи със
здравната каса,иначе е много добър лекар и професионалист.

# 132
  • София
Преди верно бяха малки, но сега от Метро взехме - по 48 е един пакет.
Инфото ми е от една мама, дето я изписаха онзи ден, това ми е от кутията със съобщения (сори, че е дълго, но е полезно инфо). Нали знаете, че след секцио е добре да се пие много вода и бистър сок от ябълка:

"Номера е още в реанимацията да изпиеш колкото можеш по-голямо количество вода (аз за 24 часа изпих 11 литра, но си бях жадна, без да се насилвам), тогава по-бързо се изчистваш от упойката и по лесно се раздвижваш.
 За нощницата - дават ти еднократна(ако има) и като те приведат от реанимация в родилно си обличаш твоята. Мамите масово ходеха по разни трикотажни роклички, а аз по комплектче с къси гащи и потник. Никой не ти придиря за нищо.
 Вземи си подплънки(превръзки) за гърди, защото почват да текат и се омазваш. при секциото кървиш доста по-малко от нормалните родилки, така че првръзки за родилки са ти излишни, аз карах на дневни .
 Искат 2п памперси на Памперс и 1 п мокри кърпи не е зор да сА  на Памперс. Вземи си и едни мокри кърпи  и един пакет памперси за при теб, защото се налага да преобуваш бебето.
за памперсите 2пакета по 24, не един голям! не знам защо, така ги искат и неотваряни иначе връщат. Пише го навратата на детското, не е зор да е първия ден още, но си ги искат.
 Когато бебето е при теб го водиш в 7:30 - визитация и тоалет, в 15до 16 ч - тоалет и 21 до 22- пак тоалет. през останалото време ако се наака си го преобуваш ти. много са им дебели дрешките и е хубаво да го разповиваш денем и нощем да не го завиваш, защото вдигат температура."

Вили, питаха те кога ти е секциото ли? След като и на доктора са звъннали? То може би народа е юрнал да плаща и затова.

# 133
  • София
vili78, за съжаление и аз вече не го намирам.

Явно правят нещо по сайта, защото половината неща от преди ги няма.
Беше едно много много дълго писание, в средата на което пишеше и за багажа.
Там бяха и цените и всичко останало.

Галка, не им дават вода, за да не им пълнят стомахчетата с вода. Ако е на кърма бебето няма нужда от вода, виж ако е на адапте може би не е лошо да му се предлага.

# 134
Аз като раждах 2007г не ни даваха да ги разопаковаме бебетата да им сменяме памперса те си правеха това а и да си призная незнам как се повива с пелена както те го правят с няколко парчета.Това са някакви нови неща.Знам че им дават глюкоза заради жълтеничката.И това с нощницата е ново.През престоя си там карах с техни нощници само при изписването слезнах с моя.

Общи условия

Активация на акаунт