Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 869
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Май Вип залата си е на същата цена, но не съм убедена.
Чух от една докторка вчера, че престоят в двойния ВИП е станал 40 лева.

2 пакета на Памперс искат, ако си секцио, защото седиш повече дни.
Тия пакети от по 24 има ли ги още? Гледам по магазини и аптеки, все не намирам такава малка разфасовка.
Някоя от вас да се сеща къде конкретно ги има?
Благодаря ти!Ще се радвам и други мамчета да
се включат,ако знаят.Гледах в сайта им дали има публикувани
новите цени,но нощи не открих!

# 181
Аз си платих за избор на екип 500лв. в края на юли-нито са ме питали кога ще ми е секциото...,а секциото ми ще е в края на август-остава да доплащам после ooooh!
А това с 2-та пакета памперси наистина е ужасно+1 да имам в себе си и то ако трябва да се вземат от тези по 48бр.-100лв. за памперси само за болницата Shocked
И аз като kiarra има същите притеснения от повиване,смяна на памперси(все пак това ще ми е за първи път)...- не може ли те да го правят това Rolling Eyes
Ако позволите и аз имам 2 въпросчета Rolling Eyes
1.Какъв е този сок от зелена ябълка,нали не трябва да се пият консервирани сокове?
2.А при секцио какви предварителни изследваня се правят и заплащат ли се?И при секцио взимат ли анален секрет?
АГ ми каза,че за кръв и урина трябва да платя 50.00лв.(теста за алергията ще си го направя на друго място с направление от JP-то)

# 182
  • София
malibi,  от смяната на памперси няма какво да те е страх. Те там ги преповиват, но като видиш нааканото си бебе сама ще искаш да я преобуеш. Аз не си бях взела памперси за  там, сега ако беше щях и камизолка да си взема една... Беба се беше доста наакала и я занесох при акушерката да я преобуе и помолих да ми покажат как става и  мъжа ми беше с мен та и двамата бяхме на обучение. После ми донесе памперси за там и аз я преобувах като се налагаше. Но за памперсите бързо ще станеш професионалист  Wink
За зелената ябълка- на мен ми казаха, че мога на вторият ден да пия. В реанимация ми казаха, че е по-добре вода, а ябълката да почака. И до сега като пия сок ябълка и веднага за болницата се сещам, но спомена е приятен  Grinning
За изследванията- платих 42 кръв и урина и мисля че 30лв за алергии тест. Анален секрет не са ми взимали.

# 183
Geraldine благодаря ти за изчерпателния отговор Hug
Дано и аз попадна на акушерки,които да не ми откажат да ми покажат как да се погрижа за бебка.Обаче за кръв и урина 42лв. множко ми се виждат,дали мога да ги направя в друга лаборатория newsm78
А сок от зелена ябълка нали за този в кутийте говорите?

# 184
Ябълката трябва да е обикновената май а не зелената,щото само обикновената
е бистра.Но питайте пак за всеки случай.А памперсите ги виждах последно
във веригата СВА.

# 185
  • София
За тия в кутиите. Татко ми даже ми беше взел 4х250мл от малките кутиики. Така ми беше много лесно със сламките и не стоеше отворен. После в стаята си взех и голям сок от литър.
За изследванията незнам дали може в друга лабортория. Но мисля, че едва ли ще е по-евтино.
 Успех и леко раждане:)

# 186
Ябълката от обикновената,на мен така ми казваха,като лежах в Патологията.

# 187
  • София
И аз платих колкото Geraldine - 42 лева кръв и урина, 30 - тестове за упойки.
Питах анестезиолога за водата в реанимация, той ми каза, че 3 литра трябва да изпия първите 24 часа, въпреки че се сещам за една мама дето роди скоро, беше изпила 11 литра. То май колкото повече толкова по-добре.

maliby, и аз така платих, но после явно са се юрнали всички да плащат и са направили ограничението. Казано честно не ми се вярва да искат да доплащаш.
Не виждам и как и кога ще стане това?

# 188
  • София
Простете невежеството ми,но за какво трябва да се
пие този сок от ябълка?

# 189
  • София
пие този сок от ябълка?
Той не е задължителен. Само това може освен вода след секцио.

# 190
Аз пък платих за теста за алергии 25 лв., защото бях с направление. Много спестих, няма що.  ooooh! За водата в реанимация - първият път не бяхме разбрали и с мъжът ми бяхме купили две бутилки от по 1,5л. Е нямаше такава мъка, нито можех да се надигна от леглото, за да вдигна бутилката, нито каквото и да било. Добре че точно тогава се появи моята докторка и ми донесе една пластмасова чашка и ми сипа, за да мога да пия. Как само аз не бях разбрала, че трябва да нося малки бутилки незнам, но сега ми е обица на ухото. За сока от ябълка - мисля, че трябваше да е обикновена ябълка. Иначе мисля, че се пие заради перисталтиката на червата, но не съм много сигурна. Нали и затова на втория или третия ден (не си спомням вече), доктора който минава на визитация питаше всяка една от нас дали сме ходили вече до 00 по голяма нужда и ако някоя не е ходила й се даваше една супена лъжица рициново масло.  Confused

# 191
Момичета за планово секцио от предния ден ли приемат в болницата? И защо като си платитл 400 лева за ЖК пак се плаща за изследваняи за кръв и урина Rolling Eyes И да питам нещо, което ме притеснява- колко време се стои с катетър?
Малко досадно ,но продължавам с въпросите: Може ли таткото да чака отвън по време на операцията и как е времето за свиждания? Примерно вечер мжое ли да се стои по-вече време?
Благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 192
*Jeny*, мен предния път ме приеха в болницата сутринта в деня на операцията. В 7,30 трябваше да съм пред приемен кабинет. Операцията ми се извърши в 9,45 като мъжът ми, майка ми и свеки стояха през цялото време пред приемния кабинет за новини. Като извадиха бебето, веднага им го показаха, а след като ме зашиха - и мен ме изкараха до вратата на носилката, за да ме видят. Свиждане мисля че имаше всеки ден от 16 до 18 часа. Катетъра ми го поставиха в предродилна зала и ми го махнаха на другата сутрин в реанимацията, преди да ме раздвижат. Тоест почти 24 часа си с него, но само поставянето е неприятно, после забравяш че ти е сложен. Санитарките имат задължението да следят кога се пълни торбичката, за да я изпразват. Ако имаш други въпроси - питай, макар че и мамите родили по-наскоро, може да се включат ако има промени от преди 4 години.

# 193
  • София
пие този сок от ябълка?
Той не е задължителен. Само това може освен вода след секцио.
Благодаря ти!Аз понеже раждах нормално и сега пак така искам,
не съм наясно.Знам,че на секциото им казват да пият колкото
може повече течности,за да изчистят упойката!

# 194
Цитат
Питах анестезиолога за водата в реанимация, той ми каза, че 3 литра трябва да изпия първите 24 часа, въпреки че се сещам за една мама дето роди скоро, беше изпила 11 литра. То май колкото повече толкова по-добре.
Точно така е ! Naughty
Цитат
пие този сок от ябълка?
ПО-бързо се възстановява перисталтиката на червата ,което е много важно след операцията.А и  повлиява върху кръвната захар ,в противен случай може да се изпадне в хипогликемия.Първия ден водичка,но на втория сока е добре, а и след огромните количества вода ..... Sick едно сокче е добре дошло.

Общи условия

Активация на акаунт