Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 079
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря на всички за пожеланията!
Вярно е, че доста мъки имаше и накрая вече бях съгласна да правят, каквото искат само да се приключва, но както всяка майка после забравяш за миг, какво си преживял щом си видиш бебчето живо и здраво!!! За всички настоящи майки давам един съвет - настройте се позитивно и бъдете силни, каквото и да става, защото това е важно за бебчетата и те да са спокойни  Simple Smile Има и негативни емоции и неща навсякъде - дори и сред лекарите, но няма как! Инай-важното вярвайте в "хората", колкото и да не  е за вярване все още съществуват! Аз все пак си казвам, че имах късмет, много се измъчих, но пък вярата ми в хората, тези които имат сърца, а не правят всичко за пари беше възнаградена с това да срещна именно такива и нещата да се развият в полза на мен и на детенцето ми!!!!
Още веднъж късмет на всички бъдещи майки!

# 601
Кловис83,честита рожба и от мен.Исках да те питам нещо,относно багажа.Аз съм приготвила едно сакче за приемане,а не найлонова торба.Дали ще има проблем?

# 602
Здравейте и от мен. Вече 3 мес. чета за тази болница както хубави така и лоши отзиви. Родих там без уговорка на 17.06.09г и да ви кажа честно беше истински кошмар, след 22часа контракции през 4 минути се появи и моят бебо. Поради голямата раждаемост там, заради ремонта на 2-ра градска или поради друго незнам, но отношението на целия персонал беше трагично, имах чувството че ще си родя в предродилна сама без дори някой да забележи, бяхме оставени като животни на произвола на съдбата, а отношението на другия ден към бебоците просто не искам да си го припомням. Виждахме ги по няколко пъти на ден, за да ги храним и ако някоя майка посмее да закъснее, поради изследвания, визитация или друго, намираше своя бебок в коридора оставен сам на отворените прозорци, просто изнасянето на бебетата на майките ставаше в коридора, като сестрите бутаха от вътре количките една в друга те се тряскаха, главичките на някои бебета се удряха в металната колички и прочие. Да не говоря за случая на една майка от моята стая, на която и беше казано че е длъжна да има кърма след като е родила по естествен път и в нейната количка не слагаха адаптирано мляко за бебо, както правеха на повечето, тази майка им се молеше да и дадът АМ, но те и отказваха и така цели два дни тя обикаляше покрай останалите майки да иска останалото количество АМ от техните бебоци - просто кошмар.
 На всички бъдещи майки искам да им пожелая късмет и да им кажа че всичко е строго индивидуално, и от моя скромен опит да им кажа да си вземат нещо за хапване и вода, и АМ за всеки случай.

# 603
  • София
kami_2006, много ме очуди с това, че са оставили бебе гладно  newsm78 Миналата година като раждах ме питаха 100 пъти дали имаме нужда от АМ. Всеки път като даваха за другото бебе питаха и мен. Освен това бебетата си седяха при майките денонощно. Момичето с мен беше секцио и на втората вечер си поиска детето да спи при нея. Никой не е повишавал тон без значение дали си с избор на лекар или без.

# 604
Да,и мен.Повечето мои познати се оплакват,че не искат да им се дава на бебето АМ,а те винаги ги хранят,въпреки желанията на майките.Освен това,първите 2 дни,не бебебто не му трябва мляко,а коластра.Тогава стомахчетата им са големи колкото един лешник и коластрата е достатъчна.За жените,които не кърмят,е ясно,дава се АМ.

# 605
Определено нещата много са се променили, аз също отидох с добри отзиви за тази болница. Пак казвам, дали от наплива от 2-ра гр.б-ца - незнам. Това бебе не бе единственото оставено без АМ, просто го давам за пример защото майка му бе в моята стая и съм запозната с разговорите които е водила със сестрите в отделението, на мен също в едно от храненията ми се случи да нямам АМ в количката и тъй като до този момент все още нямах кърма отидох да си го търся, а те ме попитаха "Ама на вас полага ли ви се". И още нещо половината от майките включая и аз бяхме настанени не на 2 етаж, а на 3 етаж, там режима е свободен и бебета не се допускат, хранехме ги в коридора на 2-я етаж.

# 606
Кловис83,честита рожба и от мен.Исках да те питам нещо,относно багажа.Аз съм приготвила едно сакче за приемане,а не найлонова торба.Дали ще има проблем?

Благодаря ти! Ами да ти кажа за багажа имаше и момичета със сакчета, не съм ги питала дали са им правили проблем, но явно са ги пуснали, по скоро въпросът е да не носиш прекалено мн багаж, защото те ги мъкнат напред-назад след като родиш и явно затова! Иначе след раждането, като те настанят няма проблем близките да ти носят, каквото ти трябва  Wink И за багажа съм забравила да пиша и кърпи за баня - аз си носех три 1 голяма и две мънички!!! И един съвет едно шишенце мин вода 0.5 литра - нека си имате после ще ви донесат още! Че аз понеже не си носех и ми беше мн тежко на глад издържам, но на жажда едва издържах и  накарах съпруга ми да ми донесе тайно, че от 20 часа на 7-ми до 20-часа на 8-ми без храна и вода не издържах и след като ми донесе вода тайно си изпих 100-200 мл, че после до 14 на 9-ти никаква вода, за храната не мислех изобщо! Издържах 60 часа без храна!

# 607
Забравих да добавя относно адаптираното мляко при мен настаниха последния ден една майка със същия проблем, тя понеже била раждала нормално и  трябвало да има кърма и не и давали на детето адаптирано мляко и понеже било при нея плакало мн време горкичкото, явно на 2-рия етаж има такъв момент! Аз за щастие успях да се вредя за ВИП освободи се един в последния момент и отношението на целия персонал горе беше много добро! Имаше дежурна акушерка, която отговаряше за бебетата и такава за майките! Винаги, когато имахме въпроси и ходехме не са ни отказвали помощ, преубуване извънредно на детето! На мен на третия ден ми дояде кърмата, но до края ми се даваше добавка адаптирано мляко /въпреки, че им бях казала, че го кърмя и не му давах/, което аз не ползвах!!! А и да ви кажа все пак е болница имаше толкова неща, които не бяха нормални според моите критерии, както в патологията, така и в предродилна, и следродилна зала, и в реанимацията, и изобщо, но не вярвам на друго място да е по-добре! За мен като цяло проблема не е толкова в персонала, колкото в неговия недостиг! Извинете ама в родилно отделение една санитарка отговаряше за целия етаж - жената я побъркаха 12 часово дежурство - аз я питах, как издържа! От всякъде я викат да сменя чаршафи, подлоги и да чисти - предродилна, следродилна, реанимация, операционна, родилна зала и като се има в предвид, че непрекъснато идваха и си отиваха родилки просто беше лудница! Това е само еден пример! И не си мислете, че оправдавам лошото отношение, в никакъв случай!

# 608
е вие направо ме убихте, ужасно е това, което чета, аз ще раждам с избор на екип при доктор Киров, ама да дам 900 лв и да се държат така с мен и бебето ми, не се полагало мляко или да ми го оставят в коридора....ще извадя на някои очите.... заклевам се, че ще намеря виновника и ще си плати!!!!

# 609
  • благоевград
Еее мисля 4е прекалявате ве4е !!!
Това е държавна болница в България , ако искате лукс и отли4но отношение 4астни клиники бол , ако държите да сте в тази болница има избор на екип 900лв и пове4е внимание.

Аз пък мн харесах болницата там си правих изследвания и прегледи и вси4ки бяха мн мили и любезни с мен  Peace
В тази болница ще родя без избор на екип а на късмет все пак отивам да раждам а не на по4ивка в хотел 5 звезди . И говорим за 3 дни не за 30 престой е та толкова ли неможем да устискаме ?!
А за АМ да кажа нали само пискате 4е ви тъп4ат децата с АМ  а вие пък искате да кърмите и 4е така се отбивали и т.н. а сега изведнъж защо нямам АМ  - няма угодия.
На новородено стомаха е колкото жълъд колко кърма ви трябва за да го нахраните - я се стегнете малко и по 4есто на цица за да стимулирате кърмата .
Влезте в кърма4еския и про4етете - няма жени без кърма има жени които просто лесно се отказват.

# 610
Точно по тази причина родих и аз без екип, съпруга ми държеше да си платиме, но аз отказах - и това бе най-голямата грешка, защото абсолютно всички които бяха с мен в предродилна с изключение на едно момиче от ромски произход и аз си бяха платили и получаваха внимание не само от екипа който бяха наели, а и от всички останали на смяна. И още нещо за нечовешкото отношение в тази болница - все още чакам да ми донесът подлога за да ходя до тоалетната с извинение. Дори ми бе казано че не ме боли толкова много и че се държа като циганките.

# 611
Аз като раждах също не искаха да дават АМ , и доста се разправяхме по тоя повод.Провериме една док. и установи,че иамм нужда от добавка (както те му казват), но после все забравяха да ме запишат и все незнаеха,че ми дават и самооооо разправии бяха.

# 612
Здравейте и от мен Wink Изчетох всичко което сте писали и съм пропуснала докато бях в болницата. Да се похваля имам си една прекрасна дъщеричка, която се роди на 11.09.09.Ще ви разкажа как премина моето приклучение в Тина Киркова.
  Термина ми беше за 3ти септември, но тъй като пренасях, на 10 сутринта си взех багажа и отидох за настаняване.Бях със сак- не ме варнаха, нямаше проблем. Бях и без избор на лекар.Настаниха ме в патологията, взеха ми кръв и урина, после на тонове и накрая ме прегледа др. Панова, която каза че вече е започнало и ако не родя през ноща на сутринта ще ме включат на системи. Деня мина без никакви признаци, без контракции и без разкритие. Вечерта към 18ч. почнаха болките през 20мин, към 22ч вече бяха през 10мин. Казах на дежурната че имам контракции, обади се на лекаря от родилното той се качи, прегледа ме и нищо, нямало разкритие.Стоях си там и чаках, казаха ми ако евентуално ми изтекат водите тогава ще ме свалят в родилно. В 24ч водите ми истекоха, отидох да ми направят клизма, и въпреки че се бях обраснала акушерката реши че и тя трябва да ме бръсне - естествено поряза ме, че даже ми се и скара защо не съм им казала на тези сутринта като са ме приели те да ме обраснат, че тя да не ме била порязвала  Shocked.
  Свалиха ме в предродилното и ме настаниха, и тогава се почна. Болките ги изтърпях- не бяха малко, но не беше и нещо невъзможно за издържане, но повръщането ме омаломощи. Раждах и през цялото време повръщах.Имаше една дежурна акушерка, която беше на работа, в стая бяхме три жени. През цялото време стоях права на мивката при тоалетните и повръщах, не можех да мрадна от там, а и контракциите се засилваха. Ноникой не ми обарна внимание, чак към 6 сутринта вече не издържах и сама си поисках легенче, защото краката не ме държаха да вися на тая мивка.Към 7 вече ми почнаха напъните, които трудно се удържат. Дойде време и за смяната, дойде друга акушерка- този път много внимателна и мила жена, признавам- Иванова, а заедно с нея и една мн млада докторка, май току що завършила.Та тази докторка непрекъснато ми повтаряше да стискам и как вредя на бебето , а то милото си даваше зор да излезе, такива напъни имах..И накрая не издържах и почнах да им се моля да ме качат да раждам.Добрече беше акушерката та тя каза " Добре мести ме я, ама няма скоро да приключим". Каквоти , само ме сложиха на магарето и след 10мин моята Кристина вече плачеше. Направиха ми епизиотомия, и лекарката се учеше на мен как да ме шие, но слава богу нямаше проблеми, просто си повисчх повече време разчекната, с извинение.Родих в 9.10 а ме зашиха в 10.00 . После стоях на едно легло в коридора до 12.00ч, 12.15 вече бях настанена в стая.
  Така, децата си стояха при нас в стаите, вземаха ги само за да им направят тоялет и да ги преоблекат- което всъщност не правят, просто ги баршат с мокрите кърпи, дупето на моята дъщеря беше така зачервено като се прибрахме.Количките наистина ги изкарват накуп отвън в коридора и всяка майка си гледа номера и си взима детето, прозорците всички широко отворени,течение...и като заблъскаха тия колички, горките деца, наистина няки от тях се удряха в решетките на количките. АМ/ те го водят като добавка, а не като хранене/ наистина не дават на всички, аз бях една от тези, които " нямаха право" , добре че имах кърма и бебето не оставаше гладно. слава богу изписаха ни на третия ден без проблем, защотот половината дечица оставаха повече, кое на антибиотик, кое на система, лошо ама като не им дават достатъчно мляко и те дечицата свалят Sad Както и да е , аз не съм педиатър, няма да ги критикувам, просто ви казвам как беше. Сега сме си в къщи и всичко е наред. Не съм отрицателно настроена, но чак суперлативи за болницата не мога да дам. Поувлякох се малко, извинявайте, ако има нещо питайте, ще отговоря ако мога.

# 613
Смехоранка,честито бебче и на теб!!!Чудесно си разказала всичко и те поздравявам за добре миналото раждане.Simple Smile

# 614
Благодаря! Успех на всички ви, които очаквате събитието  Hug

Общи условия

Активация на акаунт