Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 78 052
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 735
а ти нормално ли роди или секцио, сори ако си казала, а аз съм пропуснала ?
Нормално. Grinning

# 736
 Joy аз макар да имам време също си мисля, че ще си поискам упойка не ща да се правя на герой? Предполагам, че е много по добре Simple Smile

# 737
Аз да ви кажа, преди 2 години родих нормално и пак си видях бебето на другия ден на обяд 24 часа след раждането. На мен ми казаха, че е по-добре първата вечер да си почина. Вярно, че контракциите ми бяха на 5 мин 14 часа  #Crazy Поисках си упойка, но шефа на отделението до последно не искаше да ми я сложи. Я, каква съм била здрава стройна и всичко ми било наред, какви упойки  Shocked

# 738
Хей Мина растете ли ??????? Сега гледат ако може да си го вземеш още като го родиш бебето , защото имат много бройки в отделението . В стаята в която бях , настаниха майка секцио , и и дадоха детето постоянно ( денонощно ) да е при нея . Е попитали я дали е вече добре да си го гледа тя , и тя казала , че ще пробва , ама като го намери 2-3 пъти в коридора на отворените прозорци и реши да си го остави ..............

# 739
Не мина ли наплива?Някъде в темата мернах,че ремонта на 2-ра градска е до края на септември. Rolling Eyes Хич не ми харесват разказите за тая лудница!

# 740
pisi81, растем здраво  Laughing Как е малката Сияна  Heart Eyes Аз нямах представа какво да я правя Яна като ми я донесат, но ми беше по-спокойно като е до мен и мога поне да си я гледам и гушкам  Peace

# 741
В болницата беше спаднала доста , защото  каято си пойсках добавка на 3-тият ден , една "докторка " каза че 3-те капки , които успя да ми пусне , докато ми стискаше гърдата й били стигали , а тя милата голяма мадама ( 3900 гр се роди ) умряла от глад . Та ни изписаха почти 3600. Добре че на следващият ден ми тръгна кърмата , та се понаяде детето  Laughing , а иначе отидох  ,когато да я взема пак след следобедното преобуване , и пак си пойсках , та една лелка ми даде ( сипа 50 мл. ) и моята гладница го мушна като стой , та гледай , и удари един сън 5 часа ........... Laughing : Wink Laughing   
Та сега наддава добре 4600 кг . и 55 см .  Peace

# 742
Те и на мен ми разправяха, че като съм нормално раждане трябвало да имам кърма, да ама не, чак на 3-ия ден имах малко, а детето се дереше. Сега съм решила да се подготвя предварително. Няма да си оставя детето да се дере, докато дойде някоя лелка след 1 час да ми каже, че трябвало да кърмя. Не че не искам, ама то не става веднага  Naughty
Радвам се, че малката расте и е добре  Hug

# 743
Според мен и това което съм чела е напълно нормално детето да спада на килограми от момента на раждане до момента на изписване. Не съм чувала да има дете което да са го изписали повече килограми отколкото е родено. Това е нормално защото се аклиматизират към външната среда, карат жълтеница в лека или по-тежка форма, чистат си организма от това което са поемали докато са били в корема. С първата ми бременност имах много кърма и пак щерка ми беше спаднала на телто 250 грама от момента на раждане до момента на изписване. Така ,че споко, това е наистина част от приспособяването на бебето към външния свят.

А по отношение на упойките понякога не слагат упойка за да не се подтисне родовата дейност , която и без това трудно е започнала. В моя случай беше така. Казах че искам упойка и те ми казаха Добре ще ти сложим, но нека тръгне хубаво родовата дейност, защото на мен ми я предизвиката. Така след 30 мин дойдоха с ясната идея да ми сложат упойка но аз вече бях с 10 см разкритие и смисъла безе нулев. Но наистина има случаи във които се правят на магарета и не слагат упойка

# 744
На семинар в рамките на световната седмица на кърменето ни обясниха, че стомахчето на туку-що родено бебе е не по-голямо от лешник - сметнете колко коластра може да поеме на едно хранене (максимум чаена лъжичка). И също казаха, че за успешното кърмене е най-добре бебето да засуче до 30 мин. след раждането. Не че и след 24 часа не може, но колкото по-рано - толкова по-сигурно. Затова се дразня, че масово в болниците отделят бебето от майката за минимум 6-8 часа. А в ТК уж имат претенции да насърчават кърменето Angry
Относно теглото, педиатър ми каза, че е съвсем нормално бебетата да губят приблизително 8% от тегло си първите дни след раждането.

# 745
Въпрос към наскоро родилите мами-колко пакета памперси носехте?Аз съм си приготвила 1,но се чудя дали не ми трябва още 1?Извинявам се,ако е тъп въпроса,или ако вече сте го обсъждали.

# 746
Въпрос към наскоро родилите мами-колко пакета памперси носехте?Аз съм си приготвила 1,но се чудя дали не ми трябва още 1?Извинявам се,ако е тъп въпроса,или ако вече сте го обсъждали.
Един пакет памперси е достатъчен,24 броя искат,на памперс трябва да бъдат и да не е разпечатана опаковката. PeaceПожелавам ти успех и леко раждане!Ще чакаме да се похвалиш и да разкажеш! Peace
На семинар в рамките на световната седмица на кърменето ни обясниха, че стомахчето на туку-що родено бебе е не по-голямо от лешник - сметнете колко коластра може да поеме на едно хранене (максимум чаена лъжичка). И също казаха, че за успешното кърмене е най-добре бебето да засуче до 30 мин. след раждането. Не че и след 24 часа не може, но колкото по-рано - толкова по-сигурно. Затова се дразня, че масово в болниците отделят бебето от майката за минимум 6-8 часа. А в ТК уж имат претенции да насърчават кърменето Angry
Относно теглото, педиатър ми каза, че е съвсем нормално бебетата да губят приблизително 8% от тегло си първите дни след раждането.
За кърменето-това,което са казали на семинара е точно така!В ТК -родих в 2.45,в 5.00 ме преведоха в стаята,в 7.00 имах възможност да кърмя бебето,но не се чувствах добре,на кърменето в 10.00,засука за първи път,не съм имала проблеми!Стига да имаш физическа възможност,не видях някой да не дава бебето.Пожелавам ти успех и леко раждане! Peace

# 747
Момичета,на бебето наистина не му трябва кърма първите няколко дни,а коластра.Ако им трябваше и умираха от глад,природата щеше да "пуска" кърмата веднага.Моята кърма дойде на 3-тия ден,което е нормално.Преди това бебето сучеше коластра и усещах как постепенно се образува повече и повече и се превръща в мляко.Е,истината е,че първите дни бебчо виси нон-стоп на цицата,но това стимулира малкото,за да дойде по-бързо.Моя мушмул се роди 3900 и го изписаха 3600,като казаха,че е напълно нормално.
Памперси носех 1 пакет на ПАМПЕРС 24бр./неотварян/,а аз отделно си носех памперси и кърпички.Случи се бебо да го преобуя няколко пъти,а го взимаха за тоалет.В началото знайте,че акат черно-кафяво,което е мекониума и е нормално.
Искайте си бебетата и настоявайте да ви ги дадат.Аз много се ядосах,че не ми го донесоха веднага,а чак на другия ден и то с разправии от моя страна.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 15:56 от ДесиХ3

# 748
Там в ТК съм гледала една табличка колко може да поеме стомахчето на бебенцето първите дни и наистина е адски малко! Wink
За теглото-колкото по-голямо е бебето,толкова повече грамчета сваля.Моята мишка се роди 2,780 и свали до 2,710 и после започна да качва. Wink А една мама роди 4,550кг. и беше свалило доста,та я успокояваха,че е нормално! Peace

# 749
Имам въпросче- 24бр на памперс има само 2ка нали-от 3 до 6кг, а 1чка няма??? Защото единичка съм купила но са 43бр

Общи условия

Активация на акаунт