Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 980
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 855

Избрах лекар. Не е стоял да ми държи ръката. Беше нощ, младичките акушерки спяха на едни диванчета, останалите бяха в лекарската стая и слушаха тонове дистанционно. При проблем влитаха като Батман в предродилната.

Бяхме по всички легла, на никоя не са й държали ръката. Държат се все едно те няма. Май само аз бях с избор на екип. Но никой не ми се е разтапял- акушерката на вечерта беше "лошото ченге" за всички. Имаше си класика- лесно се мама не става и т. н. Младичките бяха много готини, но все пак беше през нощта, нормално е хората да са малко кисели. И аз бях кисела...

Ако си избереш лекар, не може ей така да каже- стига толкова, правим секцио. Вика втори лекар за мнение. Няма такова нещо да те срежат за по-лесно. На мен ми се размина.

Въпреки избора на екип си ме зашиха с държавния лидокаин, който почти не хваща. Не са ми предлагали и епидурална, но май случих на доктор, дето не е фен, щото една приятелка си получи упойка.

Във ВИП стаята трябваше да тренирам влажен и жален поглед, та да ми покаже някой по-подробно как се кърми. Ако оставиш бебето да пореве, също ще ти обърнат внимание:)

Не е истина просто... и за това отношение си платила 900 лв + ще си взеамт и парите по каса. Нямам думи да изразя възмущенитото си....
Това ако е услига изобщо....чиста проба узаконен рекет.

Като и гледам лентичката е платила 500 лв+ , но не в това е въпроса. Въпросът е в това, че си е платила и не е получила нищо от това за което е платила. Точно това имах предвид, когато казах, че понякога е по добре без избор на екип. Според мен има смисъл да платиш за екип, само и единствено ако познаваш лично лекаря - без значение за коя болница става дума.

# 856
Здравейте,

и аз ще раждам в тази болница при д-р Панова, живот и здраве за 9 декември ми е термина. Видях, че избора на екип и престоя във ВИП е 900 лв., което ми се видя малко, защото и преди 2 години съм раждала там и мислех, че цените ще са по-високи сега.
Аз четох много от темата, но не разбрах последно нощници ще носим ли и колко броя и от къде да я взема тази обменна карта (следят ми беменността пак в ТК). Те ли ще ми я дадат от ЖК или аз ще си я искам.
А и друго се сетих - телефона мога ли да си го нося с мене докато раждам или е забранено. Аз предишния път си го носех, ама тогава отидох в 8-ми месец и не мислех, че ще раждам, та изобщо не бях подготвена с нищо и нещата сами се наредиха. Затова и сега не съм наясно как би трябвало да бъде.
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

# 857
Здравейте,

и аз ще раждам в тази болница при д-р Панова, живот и здраве за 9 декември ми е термина. Видях, че избора на екип и престоя във ВИП е 900 лв., което ми се видя малко, защото и преди 2 години съм раждала там и мислех, че цените ще са по-високи сега.
Аз четох много от темата, но не разбрах последно нощници ще носим ли и колко броя и от къде да я взема тази обменна карта (следят ми беменността пак в ТК). Те ли ще ми я дадат от ЖК или аз ще си я искам.
А и друго се сетих - телефона мога ли да си го нося с мене докато раждам или е забранено. Аз предишния път си го носех, ама тогава отидох в 8-ми месец и не мислех, че ще раждам, та изобщо не бях подготвена с нищо и нещата сами се наредиха. Затова и сега не съм наясно как би трябвало да бъде.
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

В тези 900 лв. не се включва  престоя във ВИП. Поне така разбрах от една позната, която работи на регистратурата там! Аз ще съм без избор на екип (живот и здраве), но ще си платя за ВИП стая (ако има свободна)... Носи си нощница, чехли, хавлия, превъзки, тоал.принадлежности.... Обменната карта ще ти я издадат от там, където ти водят ЖК. За телефона, носиш си го в плика (найлонов), но изключен или с изключен звук. Дават ти го после!

# 858
В тези 900 лв. не се включва  престоя във ВИП.

Да. Не се включва престоя във ВИП стая - тази екстра се плаща допълнително - 40 лв. на ден за престой в двойна стая и 75 лв.  на ден за престой в единична стая. Това, че раждаш с екип не ти гарантира, че ще бъдеш настатнена във ВИП стая. Настаняват те само, ако има свободна.  Т.е. няма опция за предварителна резервация Simple Smile

# 859
обче това че си с екип ти носи гаранция за предимство-пред тия, които са без избор на лекар...

# 860
Точно затова избрах лекар- и се оказа удачно, успях да се вредя за ВИП стая.

Колкото до това, че съм платила и не съм получила "нищо"- за мен си беше много да имам тоя лекар до себе си, щото като за първо раждане ме беше шубе и човекът вдъхваше кураж и доверие. На други екстри не съм държала. Даже държах на лекар, дето ще ме окуражи, че мога да се справя без упойка. Само за едното "Ти си пич, ще се справиш", си заслужи половината хонорар. Останалата половина- за бърза и навременна реакция.

За второ ще си помисля кой да бди над мен, но може би пак ще заложа на печелившата комбинация.

Относно телефона- аз звънях (само набрах де, лекарят говори с мъжа ми) от родилна. Телефонът си беше мен и в предродилна, но всички дремеха, а аз и в кафене избягвам да говоря.

Колкото до отношението- това не е спа център, хората държат по няколко живота наведнъж в ръцете си, нормално е да са нервни. За мен беше ОК, пускам историята не за да се оплаквам, а за да си правят хората сметка какво могат и искат да получат.

# 861
  • София

Искам да питам дали има мамчета,които са ходили на
преглед след раждането в ТК и епикризата от изписването ли
отидохте?

# 862
малко сам притеснена,относно тези лекари..не даржа да лежа вьв вип стая сами4ка,да искукуригам,но ако мога да се доредя да райдам сама ще е добре.на 22 декември ми е термина и скоро време трябва да посетя тина киркожа да разбера какво ме 4ака.ще имам акушер ,но за ништо друго не сум подготвена.много ми е нужна информация от мами райдали ве4е. Praynig

# 863
А Аз искам да попитам,ако сте във вип стая,нали бебетата по4ти през цялото време си стоят при вас,как стоят нещата през ноща?Бебо пак си е при вас,така ли?

# 864
да, когато бебето е при теб е постоянно почти, само няколко пъти на ден ходи на тоалет...това се отнася и за вип и за нормални стаи и долкото знам разликата е,че във випа ти ги докарват иначе кесиш на една опашка да си вземеш детето...до едни отворени прозорци

aneliikaa , тук всички сме раждали вече-май нещо конкретно имаш предвид??

# 865
сигурно предполагаш 4е всяка бъдешта маика вси4ко я интересува относно раждане,лекари.,и т.н Winkвсеки си има своя гледна то4ка относно тези нешта,едни са доволни други не..и всеки савет ще ми е от полза Peaceкакъвто и да е тои.ще стискам палци да имам късмет...това е наи важното.

# 866
не мисля 4е наи добрата идея е да си сама с бебето си,в стая....според мен е по добре да имам и други мами в стаята за да има с кои да си кажеш нешто,и ще ти е по спокоино...ще се допитва6 до тях,ако нещо те притеснява Grinning

# 867
А Аз искам да попитам,ако сте във вип стая,нали бебетата по4ти през цялото време си стоят при вас,как стоят нещата през ноща?Бебо пак си е при вас,така ли?
При мен си беше през цялото време.

# 868
предполагам 4е е хубаво бебето да си е при теб през цялото време,но си мисля 4е ти ще имаш по голяма нужда от по4ивка,..а и на всеки 3 4аса ако ти го носят...нормално е..незнам,така мисля скоро ще се зблъскам и с това Hug

# 869
предполагам 4е е хубаво бебето да си е при теб през цялото време,но си мисля 4е ти ще имаш по голяма нужда от по4ивка,..а и на всеки 3 4аса ако ти го носят...нормално е..незнам,така мисля скоро ще се зблъскам и с това Hug
За мен най-добре е бебето да е с майката.Да може да суче често и да дойде кърмата,да не е самотно.

Общи условия

Активация на акаунт