Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 2 тема

• 77 932
  • 1 198
  •   1
Отговори
# 960
  • София/Варна
Благодаря Ви мацки за отговорите.
Май се насочвам към идеята да раждам без избор на екип. Ще разчитам на късмет. А тия 900лв ще ги оползотворя за бебо и за сина ми.
За Илиев съм напълно съгласна, че почти всеки път измисля нещо да ми прави така, че да си плащам.
По-лошото е че ме шашка почти всеки път с някаква нова простотия и като се пробвам да го разпитам ми вика - не се притеснявай всичко е наред. И май започнах да не му обръщам внимание.

# 961
Мен с нищо не ме е шашкал,но иначе и аз миналия път си платих и видеозон,и секрет.Предишния път ме беше предупредил да си приготвя пари,а после беше забравил,но понеже аз исках да разбера пола на 100%,а и да видим дали всичко е ОК,го подсетих.Погледна ме за 2 минути на видеозона,дадох 30 лв. и така. Rolling EyesЗа секрета поне ми дадоха касов бон на регистратурата,а за прегледа-нищо.
А на последната ми ЖК преди 10-тина дни ме посрещна,видя картона (дето нанасят болничните) и реши,че съм само за оформяне на документите.Качи се до родилна зала и повече не се върна.Аз исках да поговорим за разни неща,ама като се забави акушерката ми каза ако искам да не го чакам,че сега ще ходя по-често и следващия път щял да ме види. ooooh!
Абе няма доктори вече-всички са бизнесмени! Tired

# 962
  • София/Варна
Аз като ходих предната седмица на ЖК него вообще го нямаше. Акушерката ми премери кръвното, чу тоновете на детето и ме пита колко тежа и толкова. Питах я дали тая седмица ще е в наличност Илиев и на мен ми отговори по същия начен. Сега ще идваш по-често и като дойдеш другия път ще го питаш каквото искаш. Абе нямам думи.

По въпроса с упойките. КОгато раждах преди 11 години много подробно разпитах за упойка. Тогава си беше анархия с плащането, така че ако бутнеш на доктора всичко правеше.
Та доктора ми обясни следното неща, което ми прозвуча доста логично. КОгато си с упойка напъваш мъжката защото не усещаш болка. И в следствие на това могат да се получат значително по-неприятни разкъсвания. Аз родих без упойка и имах само два вътрешни и един външен шев. Хвана ме яд че не ми биха упойка като ме кърпеха, но в интерес на истината вътрешните шевове вообще не ги усетих, само външния беше кофти.
Та мисля и тоя път да се пробвам без упойка и ще видим какво ще стане.

# 963
Елеа,кажи им да прочетат тази тема,за да видят колко момичета са казали,че не им е била предложена и пиставена упойка. Confused

Така и направих Simple Smile И междувременно ги попитах, защо в ценоразписа на болницата не е упомената цената на упойката, след като поставянето й не е проблем Wink

Еииии, продължават да твърдят, че няма проблем за упойка при определени условия Laughing Ама за цената нищо не казват Wink

# 964
Аз страшно много съм се замислила за раждането.ТК ми допада от всички варианти в София,но не ми се дават толкова много пари за избор на лекар.А като лежах там в началото на бременността бях свидетел на не много приятна случка-правеха се опити да накарат една майчица да си плати за избор на екип(тогава беше още 500лв),а тя нямаше възможност.Първо със секцио по мед причини лежа 1 седмица в патологията и след това докатоя оперират я държаха гладна и жадна повече от 14часа.Като капак на всичко 2дни не й даваха инфо за бебето и се наложи с мацката,с която бяхме в стаята да подкупваме санитарките да могат да дадат някаква информация.Не беше много приятно.Но пък има и много майчици,които без да плащат и без уговорки са доволни от раждането там.
А колкото повече време минава,толкова започва да ме хваща шубето от раждането!Не знам да искам ли упойка,каква,тест до кога трябва да направя за поносимост към упойките и задължителен ли е .... И още куп неща все в този ред на мисли.

# 965
Аз пък сега незнам дали трябва да си правя нови тестове за упойка. Правих си преди 2 години при предното раждане. Не мисля, че нещо трябва да се е променило от тогава. Другото, което много ме тормози е грипа. Като си представя, че в началото на януари си има и сезонен грип... А и като знам как е по болниците ...
За упойките да ви кажа, че не обичат много да слагат. Аз преди 2 години раждах с избор на лекар и си се бяхме разбрали за упойка, но като дойде момента един по-възрастен, дето се явяваше някакъв шеф беше категорично против. За какво ми била тази упойка, била съм си здрава, права, стройна, щяла съм да се справя. Накрая настояваше да види водите, като ми ги спукаха и като видя че са наред се съгласи с 300 зора и сума ти физиономии. Сложиха ми спинална. Издеднъж разкритието от 5 см стана 10, и бебето започна да излиза, настана голяма суетня. Възрастния лекар случайно минавайки по коридара видял, че се подава  Shocked Събра се екип, родих, но бебето не изплака. Мислех си, че ще се побъркам. В крайна сметка се погрижиха за Яна и тя проплака. Тогава вече ми олекна.
Разказвам всичко това, защото по принцип съм настроена за раждане с упойка, но въпреки всичко с тия работи шега не бива. Сега като знам че е второ и че разликата не е голяма, в повечето случаи се оказва, че е късно за упойки  #Crazy Незнам и аз ...
Избор на екип обаче ще направя, като предния път, защото отношението (тук нямам предвид любезност, а грижи за родилката) е съвсем различно. А и като знам, че термина ми е 5.01. може да родя и декември по празниците и по Нова година и незнам кой ще е изостанал там. Не ми се ще да съм при отегчения дежурен  Rolling Eyes

# 966
Момичета ,горещо ви препоръчвам избор на екип.Разликата е ограмна повярвайте Hug

# 967
Момичета ,горещо ви препоръчвам избор на екип.Разликата е ограмна повярвайте Hug
  Peace
 Ииии прочетох нещо за глад - момичета, и с екип, и без, се гладува преди и след секциото - аз бях освирепяла.  #Crazy

# 968
А колкото повече време минава,толкова започва да ме хваща шубето от раждането!Не знам да искам ли упойка,каква,тест до кога трябва да направя за поносимост към упойките и задължителен ли е .... И още куп неща все в този ред на мисли.

Спокойно. Имаш още доста време - всичко ще си дойде на мястото. Аз твърдо бях решила да раждам в ТК без избор на екип. Най-ми е близо и ми е удобно. Но сега се замислям, защото си искам упойката, а там нямам шанс. А и нямам никакво време да решавам.... Laughing

# 969
Здравейте, отново!
И аз съм се насочила към Тина Киркова за първо раждане и малко съм притеснена. Още съм във втория месеци и тепърва ще се минава през всичко. Като отидох на първи преглед там за потвърждаване на бременността попаднах на д-р Ценка Шешенкова, но чесно казано не ми вдъхна особенно доверие. Като специалист може да е добра, не знам, говоря от позицията на един преглед. Другата седмица трябва да отида за първите ми изследвания при нея, но май искам да я сменя... Мисля да платя за ЖК 400лв. Все пак миналите по този път мами като си платиш кога точно отиваш при лекаря, който си избрал за ЖК? А сега мога ли да сменя докторката и да отида при друга, въпреки че на документа ми пише нейното име?! А и... очаквам препоръки за доктор за ЖК в Тина Киркова, който и евентуално да води раждането!? Благодарности на отзовалите се ... 

Мила , ако ще си плащаш по-добре си избери лекар в който ще имаш доверие и при който ще ти е спокойно. Аз съм с платен абонамент при д-р Янкова, невероятно доволна съм. Но други добри доктори са Ковачева, Ташков , сигурна съм че има и още но аз имам информация за тези.  Просто се спи на даден лекар и тогава ще решиш как да действаш за да се свършеш с него. Предполагамче и съфорумките ще помагат с контакти

И аз от приятелки съм чувала само лоши неща за Шишенкова,на всеки преглед искала пари,опитвала се е да пробутва сина си да ги изражда и ако те са отказвали,се е държала доста грубо и т.н.
Само на един преглед ходих при д-р Янкова в края на бременноста и останах очарована от нея,а за Ковачева и Ташков също съм чувала много неща,но избора си е лично твой Peace.

elea33,аз също бях без избор на лекар,но ми сложиха упокоика,която по късно я платих на анестезиолога.

# 970
Интерсно ми стана ,кой е син на Шишенкова?

# 971
Да, наистина кажете кой е да имаме предвид  #Crazy

# 972
Шишенкова е в ЧЕРНИЯ СПИСЪК/на форума/ и е сложена там не от един ,и двама потърпевши.

# 973
[
elea33,аз също бях без избор на лекар,но ми сложиха упокоика,която по късно я платих на анестезиолога.

Поли, ти си първата която казва, че са и сложили упойка без избор на екип Simple Smile Кажи ми моля те, как успя да ги изнудиш Joy

# 974
Браво, *poli**, щом си се преборила за упойка!

Общи условия

Активация на акаунт