Как приготвяте зимнина?

  • 179 194
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 4 916
Даааа, всяка година така ги съхранявам. Небелени, но изцедени.
Когато ги размразиш и ги обелиш, се понася аромат на току що опечени капици Joy


Небелени?!?! Мислех, че трябва да се обелят като за буркан?
В такъв случай е още по-лесно  Peace Party

# 211
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 784
Даааа, всяка година така ги съхранявам. Небелени, но изцедени.
Когато ги размразиш и ги обелиш, се понася аромат на току що опечени капици Joy
Небелени?!?! Мислех, че трябва да се обелят като за буркан?

И аз правя част от чушките по този начин. Нищо им няма като са необелени.

# 212
  • Мнения: 4 916
А има ли някой, който да е направил вече чушки?
Или ще чакате хубавите червени през септември?

# 213
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 597
Аз ги беля чушките, които слагам печени във фризера. Не намирам разлика във вкуса.
А необелени слагам в буркани само със сол и 1 аспирин. Натъпквам хубаво, затварям и обръщам.

А има ли някой, който да е направил вече чушки?
Или ще чакате хубавите червени през септември?

Аз ги правя септември към края, че даже и октомври.

# 214
  • Мнения: 4 916
...
А необелени слагам в буркани само със сол и 1 аспирин. Натъпквам хубаво, затварям и обръщам.
...

А течност някаква слагаш ли?

# 215
  • Мнения: 767
Всеки път когато си пека за ежедневна употреба, си отделям по пакетче за фризера. Но ,разбира се  чакам червените за по-голямо количество, пък са ми и по-вкусни. Зимата си правя лютеница на котлона в голяма тенджера. Не ми се гъзори сега да правя всичко наведнъж.

# 216
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 784
...
А необелени слагам в буркани само със сол и 1 аспирин. Натъпквам хубаво, затварям и обръщам.
...

А течност някаква слагаш ли?

Аз не слагам друга течност. Те си пускат сокче Peace

Дано тази година да има хубави червени чушки. И аз чакам.



Един въпрос за компотите. Имам буркани, едни такива тумбести но са с обикновена капачка. Искам да направя някакви компоти предполагам със сини сливи и праскови. Можете ли да ме ориентирате какво количество продукт се слага в един буркан? Назад четох, че се прибавят 4-5 лъжици захар и се допълва с вода и се вари около 20 мин.

# 217
  • Мнения: 4 916
Мерси за отговорите за чушките   bouquet


За компотите - по принцип се слага на око, колкото искаш ти. Аз напр. обичам повече сока и слагам малко по-малко плодове, за да има за повече буркани. Баба ми и майка ми обаче пълнят буркана до около ръбчето от което започва извивката за капачката, после слагат 4-5 лъжици захар и вода пак до извивката за капачката  Hug

# 218
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 784
Брей, по втория начин доста плод ще отиде. Значи няма определено количество Thinking Ще взема да направя златната среда тогава - до половината.

Мерси argun Hug

# 219
  • Мнения: 7 508
Някой може ли да ми каже рецепта за кисели краставички в трилитров буркан?Извинявам се ако е дадена някъде ,но аз не можах да намеря нищо.

# 220
  • София
  • Мнения: 1 231
Мила по същиня начин както и в малките,разликата е че в трилитровия ще заминат повече продукти.И като го отвориш,много бързо трябва да се консумира.По добре в по малките от кило.

# 221
  • Мнения: 4 916
Брей, по втория начин доста плод ще отиде. ...

Ами, да - целта е да се натика повече плод в по-малко буркани, за да останат и за други неща. На село е така - всяка черешка трябва да бъде затворена в буркан, пък дори и да не се изяде през следващите 2-3 години, но в никакъв случай не трябва да се хвърля. А и нали знаеш, че на времето имаше дефицит дори на буркани и капачки, та така...

# 222
  • Мнения: 7 508
Мила по същиня начин както и в малките,разликата е че в трилитровия ще заминат повече продукти.И като го отвориш,много бързо трябва да се консумира.По добре в по малките от кило.
Разликата е в това,че малките буркани се стерилизират,а големите- не.Колко сол,захар и оцет се слагат?Има разлика и в подправките доколкото знам,така че ако някой може да помогне,да казва!

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 15:01 от monii

# 223
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 784
Ние за съжаление сме градски хора Sad Когато слязох в мазата да си огледам наличните буркани (досега правежме основно чушки, краставички и царска туршия) се оказа че имам много планове, но бурканите ще стигнат "от всичко по малко" Wink

# 224
  • Мнения: 767
Някой може ли да ми каже рецепта за кисели краставички в трилитров буркан?Извинявам се ако е дадена някъде ,но аз не можах да намеря нищо.

Една приятелка прави кисели краставички, като на дъното на буркана слага по едно листо (за компотен буркан) от смокиня и една супена лъжица сол. Нарежда краставичките и налива вода. Това е. Яла съм ги, прекрасни хрупкави краставички. Може да се добави копър, чесън, вишневи листа, и каквото си искаш.
Вижте каква рецепта набарах в една книга.
Кисели краставички - бърза туршия
продукти за 10кг
 краставици - 10.100кг
лук                - 0.150кг
чесън            - 0.100кг
ч.пипер-няколко зърна
бахар - също
копър съцветия и стебла
целина - листа
дафинов лист
магданоз - листа

краставиците се измиват, натриват със сол и престояват една нощ.на следващия ден се изтриват от солта.отделно се приготвя смес от посочените в рецептата подправки.в бурканите се нареждат един ред смес, един ред краставици, докато се напълнят.заливат се с оцет и сол(40гр сол на 1л оцет),затварят се и се оставят да ферментират.след 10 дни туршията е готова за консумация.
Книгата е за професионалисти.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 16:12 от petu6ka63

Общи условия

Активация на акаунт