Как приготвяте зимнина?

  • 179 170
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 511
Аз сладка правя само с тези фиксове. Никога не е ставало като желе, много стегнато стои и става супер. При това се запазва и сока, и плодът, запазва се и аромата на плодовете. И цялата разправия е само половин час.
После правих и туршии с фиксовете за тях и нищо не стана, всичко изхвърлих, не знам защо така се получи, ама никакъв вкус нямаше и повече няма да повторя.
Търся сега фиксовете за сладка, но Екстра, ако не намеря такива, може и Класик, проблемът е, че никъде не откривам нито един от двата вида. На фикса Екстра се слага на 1кг. плод 500гр. захар, а на Класик - пропорцията е 1:1. Вкусът си е един и същ и при двата вида. Последно ги купувах от ХИТ, а сега ги няма никъде.

# 511
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 597
И аз съм ужасно доволна от фиксовете за сладко. Миналата година правих праскови и круши,
много се хареса вкъщи. Тази година сварих от череши и съм се запасила с фиксове екстра.
Unknown_lady миналата година по "сладково" време фиксове имаше само в Била.

# 512
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
 И аз съм фенка на Екстра-та - от кайсии, от кайсии и банани, от вишни. Това правих миналата година, това ще е и тази. За сравнение правих от вишни и по бабешката технология, но по-ми хареса с фикса, защото плодовете стоят по-свежи, а и е с по-малко захар.

# 513
  • Варна
  • Мнения: 924
Аз миналата година правих сладко от смокини с фикс ... Може затова да не ми се е получило  newsm78 ... Смокините са по-специфични ...
Ще ме меракландисате да повторя опита с друг плод  Mr. Green

# 514
  • Мнения: 5 221
От няколко години правя конфитюр с фиксовете, много добре става. Но са подходящи по-скоро за плодове, които бързо се обработват топлинно - малини, боровинки, череши, нарязани на дребно ягоди. Преди 2 години правих кайсии, хубави станаха, но си останаха малко твърди. А смокините май искат повече варене, затова не са станали.

# 515
  • Мнения: 5 001
Аз сладка правя само с тези фиксове. Никога не е ставало като желе, много стегнато стои и става супер. При това се запазва и сока, и плодът, запазва се и аромата на плодовете. И цялата разправия е само половин час.
После правих и туршии с фиксовете за тях и нищо не стана, всичко изхвърлих, не знам защо така се получи, ама никакъв вкус нямаше и повече няма да повторя.
Търся сега фиксовете за сладка, но Екстра, ако не намеря такива, може и Класик, проблемът е, че никъде не откривам нито един от двата вида. На фикса Екстра се слага на 1кг. плод 500гр. захар, а на Класик - пропорцията е 1:1. Вкусът си е един и същ и при двата вида. Последно ги купувах от ХИТ, а сега ги няма никъде.
Днес ще ходя до Пикадили...ще погледна специално за теб дали има..... Hug

# 516
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 511
Хайде вижте и ще ми напишете къде има Hug Решила съм да купя поне 20 пакетчета, нещо като запаси да имам, че не се намират лесно  Simple Smile
Лора, аз миналата година правих от смокини с фикса и стана много хубаво. Прочети описанието отзад на пакетчето на фикса, няма как да не стане, ако всичко е спазено. Обаче смокините си бяха много узрели, със зелени смокини не съм правила и не знам дали ще стане. Твоите зрели ли бяха?Да не би да си сложила захарта заедно с плодовете веднага? Тя се слага чак след като кипнат. Трябва да се спази точно технологията и винаги става. Аз не спазвам само подсушаването на плодовете. Измивам, отцеждам и ги слагам, не се занимавам да ги подсушавам и си става добре.

# 517
  • Варна
  • Мнения: 924
Всъщност , не че не стана хубаво , това , което се получи ... Просто аз се надявах , че ще получа сладко като домашно сладко , ама без много зор  Mr. Green
А резултатът беше нещо като плодово желе - приятно , но не така сладко ... Ама то всъщност идва от по-малкото захар , не от фикса ... Но количеството захар е определено за фикса ... Не можеш да сложиш , колкото на домашното  newsm78
Ясно е ... пак ще се пробва  Grinning

# 518
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 511
Аз да се похваля, че днес купих фиксове. Тъкмо ги зареждаха на щанда и аз бях там по това време и извадих късмет. Купих си 20 броя да имам Simple Smile Сега мога вече да почвам да правя сладката. Началото ще е с ягоди, докато още ги има.

# 519
  • Мнения: 5 221
Unknown_lady, в кой магазин ги намери?

# 520
  • Мнения: 5 001
Докладвам! Hug Hug Hug
Има и от двете разновидности фиксове в Пикадили(МОЛ-а).....

# 521
  • София
  • Мнения: 10 221
Ще задам един тъп въпрос Embarassed-като ползвате тези фиксове след това сладката варите ли ги или не?Искам да направя сладко от сливи-подходящи ли са фиксовете?И ако може някой да ми напише какво точно съдържат ще съм изключително благодарна. Grinning

# 522
  • под тепетата
  • Мнения: 11 175
 Какво имаш на предвид под варене - самата технология на приготвяне или стерилизация след това? Ако е стерилизирането - не, не се прави, затворените горещи бурканчета ги обръщам с капачката надолу и оставям да изстинат така.
 Състав : декстроза,пектин,лимонена киселина,консервант сорбинова киселина.
 При мен конфитюра от кайсии също остана с леко твърди парченца, но аз така го харесвам - да си личат и усещат парченцата плод, а не като каша от плодове. Та предполагам и сливите ще станат така, защото и те са срвнително твърд плод. Опитай с една доза - не вярвам да го изхвърлиш  Wink

# 523
  • София
  • Мнения: 10 221
bilqna_69,благодаря ти!Точно стерилизирането след това имам предвид.Значи бурканчетата не се варят,чудесно. Grinning

# 524
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 511
Unknown_lady, в кой магазин ги намери?
В ХИТ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт