Как приготвяте зимнина?

  • 179 140
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 5 221
Мерси! И аз ще си купя повече, защото все ми идва конфитюрената муза, докато сме в Тетевен, пък там още по-трудно се намира.

# 526
  • София
  • Мнения: 1 832
Някой правил ли е сладко от ананас? Моля, да сподели каква е пропорцията - захар-плод и има ли нещо по-специфично.

# 527
  • Мнения: 7 433
И аз не разбрах, проблем ли е ако не намерим листа от вишна за маринованите доматки?

Селма, тази рецепта има ли руски привкус? Виждала съм такива консервирани домати в един магазин с оригинални руски вкуснотии.
   Не мисля че е проблем да няма листа от вишна,но с чудя .......какъв е проблема да се намерят?  newsm78 Laughing Пред всеки градски блок има поне по едно дърво вишна.  Simple Smile

   Не знам,какво имаш предвид под "руски привкус". Simple Smile Но отговарям,за мен вкусът им е истински трепач!  Crazy Grinning

# 528
  • Мнения: 9 460
От няколко години правя конфитюр с фиксовете, много добре става. Но са подходящи по-скоро за плодове, които бързо се обработват топлинно - малини, боровинки, череши, нарязани на дребно ягоди. Преди 2 години правих кайсии, хубави станаха, но си останаха малко твърди. А смокините май искат повече варене, затова не са станали.

с кайсиите става чудесен конфитюр, нарязвам ги на дребно и си омекват идеално.



ягодите също нарязвах на дребно и стана конфитюр със съвсем ситни парченца, тъй като у нас не обичат плодовете на едро.  Първо ги пасирах и пак ставаше гладко, но се и получаваше много пяна, затова после нарязвах на ситно.



Вишнапа обаче оставях цял



Миналата година нямаше 2/1 фикс по някое време на сезона, затова като видях тази пролет купих 20 пакетчета. Останаха 5  Blush Всичко друго е направено (и част изядена)

# 529
  • Мнения: 120
Хубаво,че подбутвате старата тема- че то сега е сезона. Аз съм пробвала Д-р Йоткер- още като се появи преди години.Станаха много добри сладката, но някак си малко 'промишлени"И си казах- защо да слагам консерванти в храната на семейството- нали все оттях се опитваме да избягаме

# 530
  • Мнения: 120
Да попитам- как приготвяте тиквички и сини домати за зимата. Аз сините домати ги пека и замразявам в пакетчета и отделно зелени печени чушки и зимата си ги обединявам.Но нещо миомръзнаха.А тиквички-просто незнам как. Дали да ги изпека на колелца във фурната и после във фризера Rolling Eyes

# 531
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Да попитам- как приготвяте тиквички и сини домати за зимата. Аз сините домати ги пека и замразявам в пакетчета и отделно зелени печени чушки и зимата си ги обединявам.Но нещо миомръзнаха.А тиквички-просто незнам как. Дали да ги изпека на колелца във фурната и после във фризера Rolling Eyes
Тиквичките, ако не бъркам майка ми даже овкусени ги е замразявала. Изпечени и в пластмасови кутийки. Патладжана май и него така, печене, обелен и в кутии, после само вади  и добавя каквото е необходимо.

# 532
  • Мнения: 148
За печени тиквички незнам,но съм пържила след това  в гевгира да се отцедят хубаво от мазнината и после в фризера.Хубави са но не като току що опържени.
А също нарязвам на кубчета бланширам за малко отцеждам и заедно с други зеленчуци/,зелен боб,чушки,грах и т.н/обърквам в кутии и за готвене.Пробвах една година и рендосани но не ги одобрихме,смиват се.

# 533
  • Мнения: 120
За печени тиквички незнам,но съм пържила след това  в гевгира да се отцедят хубаво от мазнината и после в фризера.Хубави са но не като току що опържени.
А също нарязвам на кубчета бланширам за малко отцеждам и заедно с други зеленчуци/,зелен боб,чушки,грах и т.н/обърквам в кутии и за готвене.Пробвах една година и рендосани но не ги одобрихме,смиват се.
Пържени са ми малко мазни и малко като измити- абе зимата не ме изкушават.В гювеч и аз слагам -вече имам 15-тина пакета.Търся някаква друга идея

# 534
  • Мнения: 16
зимнина приготвям всяка година и то в промишлени количества - като се почне с компоти от ягоди ,череши , кайсии, круши, ябълки , праскови ,дюли, грозде,сливи .всякакави туршии и салати .до сега съм направила 200 компота от ягоди и 80 от череши .вчера направих и сладко от тиквички .за сега чакам да узреят кайсиите и се готвя за тях да ги затворя в около 200 тина буркана. Rolling Eyes Laughing

# 535
  • Варна
  • Мнения: 777
И аз не разбрах, проблем ли е ако не намерим листа от вишна за маринованите доматки?

Селма, тази рецепта има ли руски привкус? Виждала съм такива консервирани домати в един магазин с оригинални руски вкуснотии.
   Не мисля че е проблем да няма листа от вишна,но с чудя .......какъв е проблема да се намерят?  newsm78 Laughing Пред всеки градски блок има поне по едно дърво вишна.  Simple Smile

   Не знам,какво имаш предвид под "руски привкус". Simple Smile Но отговарям,за мен вкусът им е истински трепач!  Crazy Grinning
Имам предвид руска ли е рецептата, писала съм защо. Проблем са ми листата от вишна - не живея в блок, а и наоколо наистина няма  Grinning. Освен да поръчам на някой, който ходи извън града да ми донесе.

# 536
  • Мнения: 5 001
Bluebell O'Smallheaven ,листа от вишна се слагат в туршиите защото държат зеленчука стегнат и не му дават да се разлигавя.Това правят листата.  Hug

# 537
  • София
  • Мнения: 1 832
Аз пека тиквички на бърбекю/грил тиган и замразявам във фризера. Кьопоолу - пак на барбекюто - син домат, чушки и домати и в пликчета и пак замразявам.
Едно сладко от ананас
 

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 09:21 от verabel

# 538
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
verabel кажи моля те как правиш сладкото от ананас.

# 539
  • Мнения: 1
А аз да попитам за сладкото от тиквички.

Общи условия

Активация на акаунт