Как приготвяте зимнина?

  • 179 102
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 9 456
ето едни зимнини, дето са ни любими

Маринован патладжан на Таня
и Маминия маринован патладжан
Мариновани чушки/камби
Апетиттка с чорбаджийски чушки
Мариновани бейби лукчета
Мариновани гъби
Печени червени чушки с хрян на Ели  Peace страхотни са.
Салата "Ропотамо" над нея е Риба Ропотамо.
Цветна туршия
Туршия от зелени домати
Кетчуп - домашен
Универсална зеленчукова подправка
Стерилизирани корнишони на Жоро,  но и аз ги правя така, само че добавям и шипка синап.

Тези са изпитани с години и в пъти.

Стерилизам в подходяш голям съд, прибиран на тавана.

# 556
  • Мнения: 120
ккави са ви фурните?
Моята има опция за срерилизане на буркани. Разгледайте си книжките на фурните , вече почти няма такива , без тая опция.
Фурната ми не последен модел -Горение от преди десетина години.
Но съм много доволна
Моята също е Горение на 10-тина години и има опция за стерилизиране на буркани , но никога не съм я ползвала. Дайте, малко инфо,ако може

# 557
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Момичета, треснаха ми една кофа патладжани от село... Ние мариновани не ги ядем, та ако някой може да ми каже рецепта за консервиране на патладжани за готвене, ще съм много благодарна!

# 558
  • Мнения: 120
Момичета, треснаха ми една кофа патладжани от село... Ние мариновани не ги ядем, та ако някой може да ми каже рецепта за консервиране на патладжани за готвене, ще съм много благодарна!
Рися, аз правя кьополу като само изпичам патладжаните и ги прибиран във фризера. Като поевтинеят чушките- изпичам и обелвам зелени чушки и тях прибирам в други пликове във фризера.Зимата си ги обърквам. Преди два дни аз бях зарината с голямо количество тиквички. Изпекох ги на колелца на грил тигана и ги бухнах във фризера.Имах и един патладжан- опекох и него така на колелца- беше вкусен и не се разпадаше , но обелката му стоеше малко дървена по края на филийките.Като престоя ,докато изстине ,обаче омекна.Тези печени колелца от тиквичка или патладжан- може зимата с кис. мляко с чесън или с дом. сос или в гювеч,или за гарнитура..

# 559
  • Варна
  • Мнения: 101
Здравейте,
Вчера си купих 10 кг корнишони и реших да ги затварям в буркани, обаче приблема ми е че нямам достатъчно копър ( цъфнал както пише на повечето места че е по-добре такъв да се сложи) . Ще ги правя по рецептата на Жоро   , тя е най-хвалената  Grinning . Ако сложа стръкчета пресен копър дали ще станат хубави ? Даже си мисля и за по-силен аромат към стръкчетата пресен копър да прибавя и по няколко семена копър  Embarassed
Какво ще кажете ?

# 560
  • Мнения: 9 456
може, нищо, че не е цвят копър.
Може и синап семенца да сложиш, много са приятни с него. (той се продава и в аптеките)

# 561
  • Мнения: 5 001
Може и синап семенца да сложиш, много са приятни с него. (той се продава и в аптеките)
Peace...Освен това ги държи хрупкави...

# 562
  • Варна
  • Мнения: 101
ОК Много благодаря !!!!

# 563
  • Мнения: 428
Здравейте,
Вчера си купих 10 кг корнишони и реших да ги затварям в буркани, обаче приблема ми е че нямам достатъчно копър ( цъфнал както пише на повечето места че е по-добре такъв да се сложи) . Ще ги правя по рецептата на Жоро   , тя е най-хвалената  Grinning . Ако сложа стръкчета пресен копър дали ще станат хубави ? Даже си мисля и за по-силен аромат към стръкчетата пресен копър да прибавя и по няколко семена копър  Embarassed
Какво ще кажете ?


Аз винаги ги правех със сушен цъфнал копър.Една година забравих да купя от пазара и като ги почнах се усетих.Отидох до най-близкия магазин и купих пакетчета със сушен копър.Слагах по кафена лъжичка в буркан и станаха мн.добри на вкус.От тогава само така правя корнишоните.

# 564
  • Мнения: 511
Момичета имам едно питане
Как да затворя за зимата чорбаджийски чушки?
Мойте дечковци сега много ги ядат и искат да им сложа в буркани за зимата-добре ,но аз незнам рецепта Embarassed
Моля за идея,рецепта и т.к.
А нямам време да търся.

# 565
  • София
  • Мнения: 1 231
Момичета имам едно питане
Как да затворя за зимата чорбаджийски чушки?
Мойте дечковци сега много ги ядат и искат да им сложа в буркани за зимата-добре ,но аз незнам рецепта Embarassed
Моля за идея,рецепта и т.к.
А нямам време да търся.

Ако ги искаш сурови,както лютите чушки.Редиш в буркана като леко надупчваш чушката с нож,слагаш сол,черен пипер,оцет и вода.А ако ще ги пукаш си правиш марината сол,олио,оцет,чесън,магданоз.На вкус както го обичате,аз слагам повече оцет,понеже домашните налитат на кисело  Peace

# 566
  • Мнения: 511
Ами те обичат така по-хрупкави да си ги хапват,затова ще ги направя по първия начин който си дала
Много благодаря

# 567
  • Мнения: 7 459
Имаше и рецепти за чорбаджийски чушки в пластмасово шише от 2 л.,но не ги намерих .Свеки се е навила да прави чушки по този начин,та ако някой знае да казва.

# 568
  • Мнения: 22 867
Имаше и рецепти за чорбаджийски чушки в пластмасово шише от 2 л.,но не ги намерих .Свеки се е навила да прави чушки по този начин,та ако някой знае да казва.

monii, ето рецептата на sylya, виж дали за нея става въпрос.  bouquet

# 569
  • Мнения: 7 459
labrex ,благодаря ти ,но не беше тази.Другата рецепта беше с аспирин и за по-големи пластмасови шишета.

Общи условия

Активация на акаунт