Как приготвяте зимнина?

  • 179 189
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 382
.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 21:06 от didik

# 571
  • Мнения: 1 884
Ами Лабрекс нямам избор мила,правим по много и така е по удобно ето какъв е котлона http://www.kolos-gas.com/bg/burners.html .На пазара Кирков се продават доста големи казани,а нашия е алпака и е стар,но си е здрав и си ми върши работа  Mr. Green

И моя котлон е такъв, но ми трябва казан, от алпака.От къде да си купя?
На кирков ходих и не намерих,имаше емайлирани но аз не искам.

# 572
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Здравейте Hug
Искам да ви попитам,как да направя люти чушки в буркан,но да са кисели,ако се сещате за лютите чушки,които се продават в големи бидони. като от Туршия,и аз как го обясних ooooh! Дано някой ме е разбрал.
Казаха ми само с оцет да ги заея в бурката,лъжица сол и лъжица захар Rolling Eyes.Но реших да попитам и тук.
Благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 573
  • Мнения: 767
Здравейте Hug
Искам да ви попитам,как да направя люти чушки в буркан,но да са кисели,ако се сещате за лютите чушки,които се продават в големи бидони. като от Туршия,и аз как го обясних ooooh! Дано някой ме е разбрал.
Казаха ми само с оцет да ги заея в бурката,лъжица сол и лъжица захар Rolling Eyes.Но реших да попитам и тук.
Благодаря предварително за отговорите  bouquet
Днес правих чушки- рибки. Стават киселки и хрупкави, и ароматни. Нареждат се чушчиците, като са им отрязани само опашчиците, без калпачето.На буркан от лютеница Дерони, но от средните слагам по 1ч.л сол, 1 скилидка чесън, стрък магданоз и стрък копър ,завити като венче и наливам оцет до горе. Изнасям на терасата и след няколко дена чушките променят цвета си, оцетът изсветлява.Ако изтече малко оцет, заради ферментацията, после се долива, защото горните чушки ще потъмнеят. А подправките дават неповторим аромат. Търпят с години., ако ги оставиш - поне аз имах 3 годишни все така хубави.

# 574
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами Лабрекс нямам избор мила,правим по много и така е по удобно ето какъв е котлона http://www.kolos-gas.com/bg/burners.html .На пазара Кирков се продават доста големи казани,а нашия е алпака и е стар,но си е здрав и си ми върши работа  Mr. Green

И моя котлон е такъв, но ми трябва казан, от алпака.От къде да си купя?
На кирков ходих и не намерих,имаше емайлирани но аз не искам.

Нашия казан е доста стар  newsm78 имам спомени,че струваше около 400 лв и то преди години.Аз имам и емайлиран,ползвам и него,но когато затварям в малки бурканчета.Няма смисъл да даваш толкова пари за казан,след като и обикновенния върши работа.

# 575
  • Мнения: 9 462
Искам да ви попитам,как да направя люти чушки в буркан,но да са кисели,ако се сещате за лютите чушки,които се продават в големи бидони. като от Туршия,и аз как го обясних ooooh!
Днес правих чушки- рибки. Стават киселки и хрупкави, и ароматни. Нареждат се чушчиците, като са им отрязани само опашчиците, без калпачето.На буркан от лютеница Дерони, но от средните слагам по 1ч.л сол, 1 скилидка чесън, стрък магданоз и стрък копър ,завити като венче и наливам оцет до горе. Изнасям на терасата и след няколко дена чушките променят цвета си, оцетът изсветлява.Ако изтече малко оцет, заради ферментацията, после се долива, защото горните чушки ще потъмнеят.

същите, но и с лъжичка захар  Peace, на нас така ни харесват.
аз затова слагам "тревичките" отгоре, но много да са, за да не остават  чушките отгоре сухи.

# 576
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Благодаря ви момичета  bouquet

Така ще ги направя Peace Hug

# 577
  • Мнения: 1 354
здравейте! често имаме зимнина в шкафовете,но да ви кажа,ако не знаете,че тази храна е всичко друго,но не и полезна - като например бялата рафинирана захар и йодираната сол са табу за моята трапеза, отделно при всичките обработки се губят много голяма част от вит. и минерали,фибри и т.н.
поне да няма заблудени,иначе зимата трудно се намират хубави плодове и зеленчуци
 Peace

# 578
  • Мнения: 1 884
Ами Лабрекс нямам избор мила,правим по много и така е по удобно ето какъв е котлона http://www.kolos-gas.com/bg/burners.html .На пазара Кирков се продават доста големи казани,а нашия е алпака и е стар,но си е здрав и си ми върши работа  Mr. Green

И моя котлон е такъв, но ми трябва казан, от алпака.От къде да си купя?
На кирков ходих и не намерих,имаше емайлирани но аз не искам.

Нашия казан е доста стар  newsm78 имам спомени,че струваше около 400 лв и то преди години.Аз имам и емайлиран,ползвам и него,но когато затварям в малки бурканчета.Няма смисъл да даваш толкова пари за казан,след като и обикновенния върши работа.

Знам ,че върши, ама аз искам и лютеница да си правя в него. Mr. Green

# 579
  • Мнения: 1 884
здравейте! често имаме зимнина в шкафовете,но да ви кажа,ако не знаете,че тази храна е всичко друго,но не и полезна - като например бялата рафинирана захар и йодираната сол са табу за моята трапеза, отделно при всичките обработки се губят много голяма част от вит. и минерали,фибри и т.н.
поне да няма заблудени,иначе зимата трудно се намират хубави плодове и зеленчуци
 Peace
При всички случаи е по добре бяла рафинирана захар от аспартама и консервантите, оцветителите и модифицираните нишестета,които се слагат вече на всякъде. Wink Да не забравяме и Е -тата.

# 580
  • Мнения: 1 354
така е- по-малкото зло е. а и не е лошо хоби Wink

# 581
  • София
  • Мнения: 1 231
Ами Лабрекс нямам избор мила,правим по много и така е по удобно ето какъв е котлона http://www.kolos-gas.com/bg/burners.html .На пазара Кирков се продават доста големи казани,а нашия е алпака и е стар,но си е здрав и си ми върши работа  Mr. Green

И моя котлон е такъв, но ми трябва казан, от алпака.От къде да си купя?
На кирков ходих и не намерих,имаше емайлирани но аз не искам.

Нашия казан е доста стар  newsm78 имам спомени,че струваше около 400 лв и то преди години.Аз имам и емайлиран,ползвам и него,но когато затварям в малки бурканчета.Няма смисъл да даваш толкова пари за казан,след като и обикновенния върши работа.

Знам ,че върши, ама аз искам и лютеница да си правя в него. Mr. Green

Ааа за това си права да,но аз имам по малка тенджера от 20 литра и в нея правя.С двойно дъно и пак е алпака.Потърси в нета има си фирми дистрибутури,но пак си приготви едно 100 лв и малко нагоре.Но няма да съжаляваш за покупката си,мойте тенджери и тигани са такива и ги ползвам над 15 години вече.  Peace

# 582
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 511
Миналата година в Кауфланд открих едни кутии с доматено пюре. Пишеше на кутийката с мнооого ситни буквички и цифри - 15% доматено пюре и беше изброен дълъг списък от някакви си съставки, но не си носех очилата и само това видях с голямо взиране.  Питах се - а какво аджеба има в осаналите 85%, след като доматите вътре са само 15%   newsm78 Mr. Green И после си преодолях мързела и си направих натурални домати в буркани. Поне знам какво съм сложила вътре. Даже съм усъвършенствала технологията на майка ми, стават супер вкусни+ стават бързо и мързеливо Simple Smile
А сега дайте някоя изпитана рецепта за някакво полуготово ядене в буркан и аз не знам какво точно, но като се отвори и му се добави още нещо, с минимален разход на време да стане вечеря Simple Smile Ама че го обясних ...

# 583
  • Мнения: 539
Салата "Ропотамо".Може да се сложи и риба.

# 584
  • Мнения: 120
Миш-маш с чушки и домати-задушени- в бурканчета,стерилизирани за 5-10 мин,а  лука и яйчицата прибавяш при приготвянето.
Да ви питам момичета-трябва ми рецепта за мариновано червено цвекло в буркани- за зимата. Някой дали е правил? Аз правих по една рецепта от нета - за текуща употреба-със сол, захар и оцет след като е сварено и нарязано цвеклото, но не се получи много вкусно.Знам , че цвекло има и зимата и аз го предпочитам сурово , но синът ми го харесва това-има го в Англия.
Ще съм благодарна!

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 18:42 от healthi

Общи условия

Активация на акаунт