Как приготвяте зимнина?

• 179 183
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Или,,,Имам баялдъ....Също става в буркани....А през зимата като се отвори,ако се прибави сирене и яйца ,си става ново ядене(топло) но ужасно вкусно и бързо....

# 586
Здравейте Hug
Искам да ви попитам,как да направя люти чушки в буркан,но да са кисели,ако се сещате за лютите чушки,които се продават в големи бидони. като от Туршия,и аз как го обясних ooooh! Дано някой ме е разбрал.
Казаха ми само с оцет да ги заея в бурката,лъжица сол и лъжица захар Rolling Eyes.Но реших да попитам и тук.
Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Ние ги правим така:
В големите буркани 0,7 мисля, че бяха, слагаме 1 с.л. сол и 3 захар, доливаме оцет до резките на буркана и отгоре слагаме нарязан магданоз, морковчета настъргани и малко нарязан чесън. Чушлетата ги препърляме съвсем леко и редим няколко. После с калъчник или нещо подобно ги тъпкаме яко и пак редим зеленчуците и така докато се напълни бурканчето, като накрая задължително се завършва със залелнчуци. Аааа и отдолу след първия ред от зеленчуците се слага едно аспиринче и накрая пак още едно за да не се стерилизират. Стават вкусни, а и са бързи за приготвяне!
Дано съм била полезна!!! Peace

# 587
Миналата година в Кауфланд открих едни кутии с доматено пюре. Пишеше на кутийката с мнооого ситни буквички и цифри - 15% доматено пюре и беше изброен дълъг списък от някакви си съставки, но не си носех очилата и само това видях с голямо взиране.  Питах се - а какво аджеба има в осаналите 85%, след като доматите вътре са само 15%   newsm78 Mr. Green И после си преодолях мързела и си направих натурални домати в буркани. Поне знам какво съм сложила вътре. Даже съм усъвършенствала технологията на майка ми, стават супер вкусни+ стават бързо и мързеливо Simple Smile
А сега дайте някоя изпитана рецепта за някакво полуготово ядене в буркан и аз не знам какво точно, но като се отвори и му се добави още нещо, с минимален разход на време да стане вечеря Simple Smile Ама че го обясних ...
        Миш-маш

2 кг.червени чушки
2 кг. зелени чушки
1 кг. лук(може и повече)
1 кг. моркови(леко подварини и нарязани)
2 кг. домати(изварени до гъста каша)
Задушават се с олио лука,морковите и чушките,прибавят се изварените домати ,1 връзка магданоз и 1 връзка кервиз,слага се сол на вкус.Слага се в буркани и се стерилизира 10 мин.

# 588
Миш-маша дали може да се замрази във фризер?Досега съм го слагала в бурканчета и без лук, че зимата си има и кромид и праз.Но се чудя дали ще остане вкусен и замразен?Аз слагам всичко в пликовете с 'цип',така ,че не се разтича соса. Че много мразя да стерилизирам Mr. Green
Дали някой има рецепта за мариновано червено цвекло в буркан???

# 589
Миш-маша дали може да се замрази във фризер?Досега съм го слагала в бурканчета и без лук, че зимата си има и кромид и праз.Но се чудя дали ще остане вкусен и замразен?Аз слагам всичко в пликовете с 'цип',така ,че не се разтича соса. Че много мразя да стерилизирам Mr. Green

Аз си стерилизирам изчистени от обелките и нарязани  на кубчета домати в буркани.Чушките ги замразявам във фризера нарязани на парченца.И от тези заготовки си правим миш маш зимата.Малко е по-трудоемко,но пък става много вкусно,точно както си го правим лятото.
Във фризера замразявам дом.сок и  печени чушки в кутии от прясно мляко.Става чисто,не се умирисва фризера и побира доста.

# 590
  • Варна
Здравейте Hug
Искам да ви попитам,как да направя люти чушки в буркан,но да са кисели,ако се сещате за лютите чушки,които се продават в големи бидони. като от Туршия,и аз как го обясних ooooh! Дано някой ме е разбрал.
Казаха ми само с оцет да ги заея в бурката,лъжица сол и лъжица захар Rolling Eyes.Но реших да попитам и тук.

Ние ги правим така:
В големите буркани 0,7 мисля, че бяха, слагаме 1 с.л. сол и 3 захар, доливаме оцет до резките на буркана и отгоре слагаме нарязан магданоз, морковчета настъргани и малко нарязан чесън. Чушлетата ги препърляме съвсем леко и редим няколко. После с калъчник или нещо подобно ги тъпкаме яко и пак редим зеленчуците и така докато се напълни бурканчето, като накрая задължително се завършва със залелнчуци. Аааа и отдолу след първия ред от зеленчуците се слага едно аспиринче и накрая пак още едно за да не се стерилизират. Стават вкусни, а и са бързи за приготвяне!

Благодаря ти мила,но не искам да ги пека чушките.искам да са като пресни.Вече разбрах как да ги направя.Благодаря ти все пак за отдзеленото време  bouquet

# 591
  • Талант на 2012,2013 г.

Може ли да задам един такъв мааалко тъпичък въпрос:"Къде да си намеря тези пликчета с "цип"?!? newsm78

# 592
  • Талант на 2012,2013 г.
А ето и от мен една туршийка, която обожаваме:

10 кг зеленчук по избор/краставички, карфиол, зеле, камби, моркови, зелени домати/
2бутилки оцет
1 ч. чаша сол
1 ч. чаша захар
1 каф. чаша олио
черен пипер
дафинов лист
листа целина

Всичко се нарязва. Маринатата се кипва и се попарва. До 3 дни се разбърква сутрин и вечер.
20 аспирина се размиват в сос от готовата смес. Разбърква се, престоява малко - няколко часа и се пълни в буркани.

Дано да ви хареса. Hug

# 593
Здравейте Hug

Ние ги правим така:

Благодаря ти мила,но не искам да ги пека чушките.искам да са като пресни.Вече разбрах как да ги направя.Благодаря ти все пак за отдзеленото време  bouquet

Eee  за нищо  Wink Може да съм полезна на някой друг. И все пак да кажа, че те не се пекат, а съвсеееем малко се препърлят отгре, отгоре.. Peace

# 594
опукват се е думичката  Peace

# 595
Препърлят е термин, който мама използва, та покрай нея и аз.... Embarassed

# 596

Може ли да задам един такъв мааалко тъпичък въпрос:"Къде да си намеря тези пликчета с "цип"?!? newsm78
Аз си ги купувам от едно миниатюрно магазинче на пазара Красно село- отзад-срещу по- големия магазин за риба има едно малко базарче. От едната страна на входа продават пици, а точно отсреща- всякакви пликове, пластмасийки за еднократна употреба, красиви салфетки и други полезни неща. Там винаги има -всевъзможни размери-в опаковки по 100 бр. Аз ги раздавам на познати/че са ми много/ ,а и използвам да си нося храна за работа понякога

# 597
Ще ми се спаружи цвеклото Sad- дайте някаква рецепта  за мариновано червено цвекло Laughing

# 598
Ще ми се спаружи цвеклото Sad- дайте някаква рецепта  за мариновано червено цвекло Laughing
Така-преписвам дословно рецептата на свекито:
стерилизиран чукундур
за 8-10 буркана
1б. оцет
2л. вода
1ч.ч захар
1ч.ч сол
чесън, кервиз или копър
стерилизира се 5мин.
Не съм я правила, но съм я яла - изключително вкусно. И всяка година се каня... EmbarassedМай тия дни ще е, защото си купих с листа за сърми.

# 599
Благодаря, Petu6ka 63,Ще пробвам с количеството цвекло, което имам .Рецептите на свекървите ни  обичайно са много сполучливи.Азще сваря предварително цвеклото и нарязано- в бурканите. После си правя марината от продуктите и разпределям по бурканите .Дано да стане- ще разкажа.

Общи условия

Активация на акаунт