Как приготвяте зимнина?

  • 179 078
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
  • Плевен
  • Мнения: 614
berina, би ли споделила рецептата  с тиквички и моркови,  Praynig че от два дни чакат да ги направя и се чудя как. А и ракийка се намира... Laughing

# 676
  • Мнения: 1 425
Ето и рецептата извинявам се за забавянето...... Praynig Praynig Praynig
4кг.-тиквички
1кг.-моркови
2вр.-копър
2гл.-чесън

За марината:
1 1/2ч.ч.-захар
1 1/2ч.ч.-сол
1 1/2ч.ч.-олио
2ч.ч.-оцет
За маринатата се разбъркват всички продукти както са си студени/не се вари/докато се разтопи солта и захарта.Може да се намали солта защото става соленичко.Аз слагам 1ч.ч.иначе ни идва доста солено,но е въпрос на вкус...... Peace

Тиквичките се режат на кубчета,морковите се настъргват на едро ренде,копъра се реже на ситно и чесъна също се реже на ситно.Всички продукти се разбъркват и към тях се прибавя марината и се оставя да престоят в нея за около час.Пускат си водата зеленчуците.Пълнят се бурканите със сместа и ако остане от сосчето се доливат бурканите и се заваряват съвсем за кратко/след завиране на водата 2-3мин/ и веднага се вадят от водата.Слагат се с капачките на долу да истинат и това е...... bowuu

# 677
  • Плевен
  • Мнения: 614
Много благодаря, berina,   bouquetхаресва ми рецептата и  ще  я пробвам.

# 678
  • Мнения: 265
Ето и моята рецепта за подправка.... аз лично лук не слагам, не ми харесва:
1кг домати
1кг моркови
1кг чушки-зелени
5 връзки магданоз
1кг сол
2 целини с листата
Освен морковите които рендосвам, всичко друго нарязвам на ситно, обърквам хубаво и затварям в буркани от лютеница.

Ето и моята любима туршия:
Камби,карфиол,зеле,моркови,целина,чесън- нарязват се.
В буркан от 800гр се сипват 2с л захар, 1с л сол, оцет до долното ръбче на буркана и 2 аспирина.Поставят се нарязаните зеленчуци, заливат се с вряща вода, затварят се и се обръщат 3 дни.

# 679
  • Мнения: 1 252
ммммммм, второ е царска трушия , обожавам

# 680
  • Мнения: 497
Praynig моля споделете някоя разкошна рецепта за моркови



Цитат
.

..................
Като изстине се добавят 10 счукани аспирина.

Зеленчуците с гореща марината ли се заливат или със студена?
После като се подредят в бурканите, с марината ли се заливат пак?
Unknown_lady, ето си го отгоре отговора, но пак да  кажа-като възври маринатата веднага я махам от котлона и разбърквам да се разтвори хубаво захарта и солта, изчаквам да изтине-не до ледена, но да е хладка към студена и тогава прибавям аспирините към нея. Заливам с изтиналата марината (с разтворения в нея аспирин) зеленчука и така оставям поне няколко часа-може и цяла нощ, като се разбърква няколко пъти. После пълниш бурканите и естествено добавяш и маринатата-да има над зеленчука течност-тя си е така изчислена дозата, че си е точно или остава съвсем малко течност като се напълнят бурканите.

# 681
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 505
Благодаря  bouquet

# 682
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
Момичета, ако може някоя да ми каже как точно да си направя маринатата за пуканите чушлета в буркани, че нещо не я намирам  Embarassed

# 683
  • Мнения: 779
И мен ме интересува ,но за чорбаджийски чушки.Баба ми навремето правеше невороятни ,пукани предварително и доста сладички бяха на вкус.Чудесни.Моля за някоя рецепта ,ако някой знае нещо по въпроса Praynig

# 684
  • София
  • Мнения: 1 231
Пукани чорбаджиийски чушки-Ето как ги правя аз,леко опуквам чушките на котлона или на газова готелска или кой на каквото може.Нареждам ги все ощр горещи в бурканите, на дъното на които предварително съм изсипала няколко скилидки чесън, по 3 с. л. олио, 3 с.л.оцет, 1 ч. л. захар и сол. Затварям и веднага обръщам буркана да стои така докато изстине.Предварително съм подрязала дръжките обаче,не до карая понеже няма как да се пекат,може да се направи и пред да ги слагате в буркана,но така изстиват чушките.
Маринован чорбаджийски пипер:чушки, !200 мл. оцет, чаша захар, чаша сол, 200 г. олио, дафинов лист, бахар, чер пипер на зърна.
Почистват се дръжките на чушките . Продуктите за маринатата , се слагат да заврят и в нея се пуска зеленчука, на части, колкото леко да си смени цвета. След като изстинат се редят в трилитров буркан. Заливат се с изстиналата марината и се държат на хладно.


# 685
  • София-Младост
  • Мнения: 24 078
Ето и "моя" вариант за чорбаджийски пукани чушки. Миналата година я получих тук във форума и много ни хареса:
Чорбаджийски чyшки:
Кипвам ябълков оцет 1л с 4 с.л. сол и 1 с.л. захар, малко олио на око. В тази марината слагам чyшлетата за около 2-3 мин. Изваждам ги и редя в бyркана, като добавям чесън и магданоз. Най-отгоре слагам стръкчета целина. Заливам с марината и обръщам бyркана

# 686
  • Мнения: 779
момичета благодаря Ви  bouquet

# 687
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Днес се занимавах с малко чушчици. Едните за зимата... а другите - за вечеря!  Peace



# 688
  • Мнения: 341
Момичета, бързо кажете каква е техниката за сини сливи на фурна? Нямам време да търся във форума, сигурно сте писали, но свекърва ми вече ги посипа със захар и ги пъхна във фурната. Нещо друго слага ли се?

# 689
  • Мнения: 44
Момичета, бързо кажете каква е техниката за сини сливи на фурна? Нямам време да търся във форума, сигурно сте писали, но свекърва ми вече ги посипа със захар и ги пъхна във фурната. Нещо друго слага ли се?
Здравей, ами вкъщи слагаме и малко карамфил, пробвали сме и с орехчета ядки, бъркаш го вече до желаната гъстота Simple Smile
П.С Току-що звъннах на майка ми и питах за по-точно, та тя ми каза, че понякога слагала по к.л лимонтозу, някой път и по 1-2 чаши вода, според вкуса Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 12:58 от De`Laplata

Общи условия

Активация на акаунт