Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да консервираме храна тази есен и кои са най-добрите продукти за използване?
Как се приготвят пастет от чушки и маринован чорбаджийски пипер?
Как се приготвя лесна лютеница с мед?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да консервираме храна тази есен и кои са най-добрите продукти за използване?
Консервирането на храна може да включва кисели краставички, лютеница, сладко от ягоди, малини и вишни, компоти, царска туршия, печени чушки, тиквички за кюфтета и други. Процесът на консервиране зависи от личните предпочитания и наличните продукти. Най-добрите продукти за използване включват разнообразие от зеленчуци и плодове като краставици, чушки, тиквички, печени чушки, ягоди, малини, кайсии и праскови.
-
Как се приготвят пастет от чушки и маринован чорбаджийски пипер?
Пастетът от чушки се приготвя чрез изпичане, обелване и смилане на чушки с месомелачка, след което се смесват със сирене и загрятo олио. Смесете добре и пълнете в буркани, които след това стерилизирайте за 10-15 минути. Тази консерва може да се използва като гарнитура за филийки хляб или салати или да се добави към тиган с яйца. За да направите маринован чорбаджийски пипер, ще ви трябва чушки, оцет, захар, сол, олио, дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Първо почистете чушките и ги поставете във вряща марината (състояща се от всички съставки). Оставете ги да се охладят в маринататата, след което ги подредете в буркани и ги залейте с маринатата.
-
Как се приготвя лесна лютеница с мед?
-
Как се приготвя сладко от вишни?
-
Как се приготвят кисели краставички на слънце?
Мислиш ли, че ще стане с доматено пюре, имам буркани с домашно, съвсем гладко е, без семки, за да не изварявам пресни домати?
не знам защо, но не го долюбвам купеното доматено пюре).....
.....та се чудя как да ги направя.Чувала съм че ги правят цели на фурна нещо като сладкото от смокини ставало,така с лъжичка да се ядът зимата,но незнам как става.....ако някой знае рецептата или идеи какво да направя със сливите.... моля помагайте.