На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 772
  • 323
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добре, искам да попитам "неопреновия лагер"  Simple Smile - защо изобщо ходите на плаж? Ако моята глава беше пълна с толкова потенциални опасности, нямаше да припарвам изобщо, освен рано сутрин за йодни пари и в късния следобяд за къпане. Наистина не разбирам, обяснете ми!

Въпросните бански не са неопренови - няколко пъти това беше казано. Материята им е изключително фина и съхнат по-бързо от нормалните, но са с 40-50-ти фактор защита.
Ходя на плаж, защото обожавам морето, за съжаление от 2 години съвсем гледам да не се пека заради слънчевата алергия, с която се сдобих. Дъщеря ми е с кожа като моята - много светла и при първия досег със слънцето й се появяват лунички, малки бенки и петънца също, но и тя обича и морето и пясъка.
Ходим на плаж в подходящи часове, но въпреки всичко се пазим. Като дете изкарвах по цял ден на плажа, почти без защита, печахме се като филийки и резултата при мен е ясен - дори и да не съм на плаж - пак съм с висок фактор по всички открити части на тялото.

# 286
...
да не говорим, че малко дете седнало мирно под чадър...не съм виждала на плажа....

Аааа,ела виж моето  Laughing
Сяда под чадъра на сянка,с кофите,лопатите и т.н. такъми наоколо,стои си мирно,"готви" супа от миди и така по цял час... Аз през това време блаженно си лежа на хавлията,"пържа се" под безпощадното слънце и си отпивам доволно от кафенцето...  Whistling
Има и такива деца  Mr. Green

# 287
Отговарям без да съм чела темата, признавам си. Ще се върна след малко да я прочета, най-вече защото ме заинтересуваха "неопреновите" бански.

По темата - баткото с нормални бански. Малкият с памперс бански.

Преди две седмици отидохме за кратко до морето с наши приятели, които живеят в Щатите. Те твърдят, че там нямаш право дори и новородено да водиш на плаж по голо дупе, за момиченцата дори трябва и горнище. Понеже техните дъщерички бяха с бански, които си бяха направо къси панталонки и блузки с дълги ръкави, ще прочета темата, за да видя дали и у нас не се продават такива.

# 288
  • София
...
да не говорим, че малко дете седнало мирно под чадър...не съм виждала на плажа....

Аааа,ела виж моето  Laughing
Сяда под чадъра на сянка,с кофите,лопатите и т.н. такъми наоколо,стои си мирно,"готви" супа от миди и така по цял час... Аз през това време блаженно си лежа на хавлията,"пържа се" под безпощадното слънце и си отпивам доволно от кафенцето...  Whistling
Има и такива деца  Mr. Green
ммм освен да ти завидя...с моето спринтираме между чадърите.....
а и около нас децата все се шлаят на някъде...а най-любимо си остава на брега до вълничките точно.....

# 289
  • София
.... най-вече защото ме заинтересуваха "неопреновите" бански....

........техните дъщерички бяха с бански, които си бяха направо къси панталонки и блузки с дълги ръкави....

Е, точно това са въпросните 'неопренови' бански, които естествено не са неопренови. Неопреновите костюми се ползват за защита от студа основно от сърфисти и естествено водолази.  Peace

# 290
Тъкмо се връщаме от море. Смятам за задължително за моето момиченце да е с долнище, особено със ситният пясък в Ахтопол...

# 291
С бански, задължително. Малкия го преобувам често, има няколко чифта, единия е с УВ защита, комплект е с шапка от същата материя, за жалост е само боксерки, не е цял. Кожата му е доста чувствителна и гледам много да го пазя.

# 292

Преди две седмици отидохме за кратко до морето с наши приятели, които живеят в Щатите. Те твърдят, че там нямаш право дори и новородено да водиш на плаж по голо дупе, за момиченцата дори трябва и горнище. Понеже техните дъщерички бяха с бански, които си бяха направо къси панталонки и блузки с дълги ръкави, ще прочета темата, за да видя дали и у нас не се продават такива.

...със закон е прието горница на бански на новородено ли?

# 293
  • София
 Винаги чисто гол, намазан обилно и начесто с 50+.

Скафандри, космонавти и др. костюми не бих облякла НИКОГА. Даже са ми смешни децата с подобно облекло..всъщност ги съжалявам, на тая жега ако на мен ми наденат това ще удуша родителя си.

# 294

Виж, не знам дали със закон или не, не съм ходила на плаж там. Това ми казаха нашите приятели, мисля, че съм написала, че това са техните думи.

# 295
Винаги чисто гол, намазан обилно и начесто с 50+.

Скафандри, космонавти и др. костюми не бих облякла НИКОГА. Даже са ми смешни децата с подобно облекло..всъщност ги съжалявам, на тая жега ако на мен ми наденат това ще удуша родителя си.

Никога не казвай никога! А ако му се появи алергия от слънцето пак ли ще го изпездриш гол на плажа?

# 296

Виж, не знам дали със закон или не, не съм ходила на плаж там. Това ми казаха нашите приятели, мисля, че съм написала, че това са техните думи.

Да. Така е Приказливка. Не са точно закони. По-скоро са правила (rules), които има както всеки един плаж тук, така и всеки воден басейн или воден парк. Хубаво е да се знаят преди да се отиде на даден плаж, за да няма изненади или глоби. Следи се много стриктно за правилата, което е много хубаво.
Чувала съм, че плажовете в Маями са малко по-освободени по отношение на плажното облекло, в смисъл може да се допусне топлес или прашка. Съмнявам се, обаче че на някой американски плаж би се допуснало голо дете. Аз поне за 10+ години не съм виждала такова тук.

# 297
Това в щатите според мен е свързано по-скоро с педофилите.Един вид като предпазна мярка, и за да не се правят снимки, които после да се пускат в интернет.

# 298
Аз имам един въпрос към водещите малки дечица (по на годинка, годинка и малко) голички или с памучни гащички на плажа, къде точно извършват физиологичните си нужди? Защото на едно по-голямо дете можеш да му кажеш да стиска и да го заведеш до хотела/квартирата, но толкова малко?
Миналото лято се наслаждавах на следната гледка - детенце под годинка и половина, голичко, тичаше по плажа и пишкаше, мина и през няколко хавлии  Sick

# 299
  • София
ами то и памперсите за плуване пропускат вода - и в двете посоки при това....
варианта е нормален памперс...но колко пясък се задържа вътре, какво става с него като се  понамокри и колко запарва....то си е чисто мъчение.....
да пишкат си през гащите ако не са научени на гърне......всички до едно....и бългърчета и чужденци.....
не съм видяла дете да препикае хавлия или човек.....

а дори за дете на 2-3-4 години ще е много трудно при престой от няколко часа да не пишка или майка му да трябва да тича с него от  плажа да кажем на 15 мин до квартирата всеки път като каже пиш.....виж ако има тоалетни на плажа или се носи нещо като гърне - по-лесно....

Общи условия

Активация на акаунт