ЯНУАРКИ 2010 - 9 тема

• 15 311
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
sipirumi дано бързо превъзмогнеш случилото се Sad Hug

# 136
sipirumi  нямам думи да кажа колко много съжалявам  Cry Cry Cry  Hug Такива работи не трябва да се случват на никого  Sad От сърце ти пожелавам следващият път всичко да е наред, да си имаш едно живо и здраво бебенце  Praynig Hug Hug
Katinche стискам палци да се върнеш  с хубави новини от преглед, както и на другите момичета, на които им предстои  Praynig Praynig
Надявам се Мама Це и цялото семейство да са добре и причината да не влиза във форума е ремонтът, който тече с пълна сила в тях  Praynig
За спорта по време на бременност и аз мисля дали няма да е хубаво поне на йога за бременни да се запиша или нещо друго  Thinking А също така нали препоръчват и упражнения  в басейн, но незнам тук във Варна дали има- трябва да разпитам  Naughty

# 137
  • Пловдив
sipirumi горе главата!
Пожелавам ти много любов и с малко търпение за нататък да се зазпишеш в някой от следващите теми за бебоци

# 138
sipirumi много съжелявам за това което преживяваш.
Бъди силна и смела, на падай духом, и не ни забравяй.
Дано скоро се запишеш една от новите теми Hug

# 139
veselyshko, басейна по време на бременност е кофти избор Confused
Такива нещица можеш да си лепнеш...всякакви стафилококи, гъбични, венерични...а и химията която уж ги чисти сама по себе си не е препоръчителна Peace

# 140
veselyshko, басейна по време на бременност е кофти избор Confused
Такива нещица можеш да си лепнеш...всякакви стафилококи, гъбични, венерични...а и химията която уж ги чисти сама по себе си не е препоръчителна Peace

Подкрепям!  Peace Момичета, не забравяйте, че имунната система по време на бременност е достатъчно отслабена.

sipirumi,
много съжалявам за загубата ти!  Tired

За пръв път ще посетя гинеколога, който съм избрала за водене на ЖК. Някой би ли споделил, как точно преминават първите прегледи. Кога ви взеха секрет за МБ и цитонамазка? Ще ми се да съм по-наясно, какво да очаквам, за да не ме претупат.

Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 11:17 от _Hope_

# 141
_Hope_-на мен още като се записах на ЖК ми взеха цитонамазка,кръв от вената-2 пъти и урина.Цитонамазката не е много приятно ама се преживява мислех,че ще е много по-неприятно.Дават ти направления за 2 -те лаборатории с написаните в тях изследвания-и това е-на мен ми ги правиха в 11,4 г.с..Гледат те на ехограф,мерят теглото ти таза ,матката и така.Споко няма нищо страшно.

# 142
viola78 ,
страшното не ме притеснява. Претръпнала съм откъм гинекологични прегледи и интервенции.
Благодаря за информацията.Поне вече зная, какво точно да изисквам. Peace

# 143
MTV,Hope абсолютно сте прави- наистина гъмжи от всякакви гадини Peace Аз затова още не съм припарвала до морето, а на басейн като ходихме само се пекох. Въпреки, че има жени, които се къпят в басейни по време на бремеността аз като че ли не съм готова да предприема този риск. Просто се зачудих за тази гимнастика какво точно представлява  Thinking
Аз досега съм ходила само 1 път на ЖК, където ми заведоха картон. Акушерката ме разпита подробно първо за личните данни, заболявания и т.н., изтегли ме, измери ми кръвното после ми взеха кръв и пуснахме ПКК, кръвна група (другите кръвни не ги знам, защото тя ги писа на един лист и направо ги даде в лабораторията- сега като отида др.път ще ги видя) и урина. После доки ме преглежда на ехографа.  Все още не са ми правили цитонамазка и микробиология.

# 144
Аз ходя на ЖК.
И на мен все още не са ми направили цитонамазка и МБ.
От изследванията само ПКК и урина. Теглото ми записват всеки път, кръвното, мерят ми таза, матката. И ме гледат на ехограф.
За друго не се сещам.

# 145
_Hope_ на мен и през трите бременности не са ми правили цитонамазка /аз си правя такава всяка година/ нито МБ.
Преглеждат ме всеки път на ехограф /според зависи-с коремен, ако не се вижда, минават на вагинален/, записват ти в амб. лист  посл.ден на МЦ, термин,г.с., кг, години, поредна успешна/неуспешна бременност, ако имаш някакви кахъри с кръвно, диоптри, диабет, алергии към медикаменти и др-също се записват за да ги имат в предвид.
Връчват ти напр. за ПКК и урина /като услужливо те "насочват" къде да ги правиш Mr. Green/
Никога не са ме теглили на прегледите, нито пък са ми мерили корем таз и пр. Rolling Eyes

Уфф аз чак във вторник съм на ФМ, а нещо не ме свърта Crazy

# 146
Да ви кажа и аз здравейте!!Не съм писала ,но ви чета....при мен всичко е ок.ходих вчера ...видях го....как се върти като пумпал Simple SmileПожелавам ви всичко да е наред и само хубави неща да пишете....и хубави да ви се случват разбира се Simple Smile

# 147
Изненадвате ме. Мислех, че МБ и РАР теста са задължителни при бременност. Още повече, че примерно една не лекувана стрептококова инфекция може да доведе до спонтанен аборт. ooooh!  Нищо, ще си ги пусна при моя гинеколог.  Този и без това само ще ми води картона.
MTV, Копнеж,
благодаря за информацията! Hug

Нещо друго да попитам. От както съм забременяла, носът ми е постоянно запушен. Търпях до сега, ама въздух не мога да си поема вече. Confused Някакви народни илачи да препоръчате? Rolling Eyes

# 148
sipirumi, страшно съжалявам, върна ме в края на миналата година, когато по същия начин трябваше да напусна темата на юлските мамчета  Tired Но пък да знаеш колко ми се зарадваха, когато сега им се похвалих, че отново съм една от тях, пожелавам ти да не изпадаш в големи дупки, да се възстановиш бързо физически и да дойдеш да ни се похвалиш с нова успешна бременност  Hug
Хоуп, на мен си ми пуснаха всичко, което стандартно трябва при записване за ЖК - кръв за кръвна група, резус фактор, глюкоза, ПКК, урина ми взеха също, МБ и цитонамазка, измериха ми теглото и обиколката на талията - всички тези начални данни ти ги записват в бременния картон, който ще ти водят + термин, определен с ехографа и последната М. Разпитваха ме също така за гинакологичната ми история (тоест те там си я знаят, но сестрата май записа аборта в картона) и за заболявания в семейството ми и това на мъжа ми - главно сърдечни такива, диабет... А, забравих също, че ми измериха кръвното и пулса. А, да ти кажа и че ми казаха, че изследванията трябвало да останат при тях до направлението за раждане май, можели да ми дават само копия. Ами това е, надявам се да съм била полезна  Hug

# 149
Хоуп, забравих да ти кажа и че моят нос е все по-запушен, то аз по принцип все сополива си ходя, ама сега много кофти се запушва като спя или си лежа просто. Явно има връзка, защото четох, че и други бъдещи мами се оплакват, а май имаше в началото на темите и някакъв линк с научно обяснение, но не ми се рови сега Simple Smile
Ако някой сподели ефикасно средство за отпушване, и аз ще се възползвам от информацията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт