ЯНУАРКИ 2010 - 9 тема

• 15 310
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Хоуп най-безобидното е физиологичен р-р /има го и на ампули и в банки по 500м..което си е мноооого Mr. Green/
Но така и така ще ходиш по изследвания, пусни си и един носен секрет да видиш да не са някакви стафилококи...толкова дълго не е нормално Confused

# 151
  • Madrid
sipirumi,съжалявам за загубата ти!Предполагам колко ти е тежко,затова не се отчайвай!В живота често се случват необясними неща,така ставаме по-силни,кураж! Praynig

Хоуп,моя нос не е толкова запушен,колкото постоянно задръстен от полусухи кървави секрети,често без салфетка под ръка съм в кофти ситуация. Tired
За запушен нос много помага пара,може като инхалация да си я приложиш или вкъщи,ако нямаш овлажнител за въздух,може да си слагаш периодично тенджера с вода ,която веднъж като заври,намаляш до минимум,за да се изпарява парата.Аз ползвам овлажнител,в който капвам 5,8 капки ментово или евкалиптово масло.Много е приятно и освежаващо.Морската вода във вид на спрей също е удачна.

# 152
  • Пловдив
здр-те мами!
аз сега се върнах от гинеколога,ще имам МОМЧЕНЦЕ stork-boy
има и 1 голямо НО,нзм точно как да го обясня
в матката,където е плода не е затворена(или нещо подобно),където е бебето надолу имам стеснение и след това още място като торбичка и ми обясниха че мога да изгубя бебо,ако не си почивам и че трябва това място да се затвори и ако не може отсамосебе си-отивам в болницата за задържане
Та...дснес ще ми бъде последният работен ден и почвам да си почивам
Доки ми обясни,че болките ми са свързани с това че имам операция от киста на яйчника и ще си нося болките(тези,които са като дърпане) до края на бременноста
забравих да го попитам за честото уриниране
досега пиеХ нутримаг по 1 хапче днесвно и нош-па по 6 хапчета дневно
от днес почвам да пия магнезия 3 пъти дневно и нош-пато 3 хапчета на ден по 1
Ами това е от мен мами...дано всичко е наред

# 153
За запушеният нос-четох доста по форумите за бременни-накратко това е напълно нормално дори когато трае до края на бременността-от хормоните било.И моят се позапушва като легна да поспя вечер,но вече не е както в началото , а през деня не тече(аз пролетта имах сенна хрема-добре че беше по0дъждовно и не съм кихала много-ама носа ми гго отнесе).Та тогава питах доктора-каза,че стават всякакви капки за нос(обикновени), а тези за алергиите са противопоказни(но аз не рискувах и никакви не слагах).

За изследванията както казва "една от нас" , а и както споменах това е-всичко се описва в амбулаторен картон,който стои при лекаря.Пак отн него знам-когато ти вземат цитонамазка и кръв от вената-тогава ти правят микробиология,Спин ,Пап и ,хепатит Б-задължителни са,както да ти следят и мерките(това е много важно)-иначе какво остава-доктора да не би само с ехографа да си изчерпва функциите.

Ако някой е ходил на 4 Д ехограф и знае-в кой месец най-късно може да се види цялото бебе.За 6 месец знам,че почва да му се вижда само лицето.Ще ми се да го видя в целия му вид,а и тогава би трябвало да се види и пола

# 154
  • Ловеч
За запушване на нос  става и чесън,но е много гадно.
По едно чесънче за малко в носа,но започва адско кихане,ефикасно е но е кофти.
Иначе може всякакви капки за нос

# 155
  • Madrid
mannuella ,явно си е имало обяснение за твоите болки!Приятен и спокоен последен работен ден ти пожелавам и да си почиваш донасита!Много е хубаво да си имаш момченце! Hug

Само искам да добавя,че и сок от лук е ефикасен при хрема и запушване ,но както той,така и чесъна са много агресивни алтернативи,които не се препоръчват при бременни,понеже капилярите отслабват.Изобщо бабините лекове са нож с две остриета и е добре да се прочете ,преди да се приложат.

# 156
  • Ловеч
sipirumi,много съжалчвам за случилото се,
дано скоро минеш да се похвалиш.
  bouquetкураж

# 157
Да се отчета и аз от днешната ЖК. Видях бебчо, мърдаше и плуваше, надявам се, че му е добре. За съжаление се кротна на глава и му се виждаше само темето, така че прекратихме прегледа. До тук добре, после почва изнервящата част: дадоха ми снимка, с която да отида за БХС, а там се оказа, че една от важните марки не била взета правилно и няма как да стане - или трябва да се върна при моят АГ или някъде да си платя нова ехография. Бях оставила децата на майка ми, която се грижи и за баща ми на легло, така че времето ми е много много кът и случилото се беше капката, която окончателно ме отказа от БХС. Аз така или иначе бях против това изследване, но понеже гинеколожката настоя, склоних, но не съм и съгласна да си разклащам спокойствието на базата на някакви вероятности. Ще отида на ФМ и толкова Simple Smile

sipirumi,
наистина много съжалявам за загубата ви, но се надявам да го прнеодолееш леко и скоро пак с бебче

mannuella, честито момченце, не мога да повярвам, че толкова рано са говидели. Стискам палци всичко да мине добре с почивчица само Simple Smile

Аз много страдах и двете бременности от запушен нос, но чак последните 2-3 месеца, наистина се изненадах, че от сега ви е хванало това неприятно нещо. Най-безобидни са физиологичния р-р, стеримар и пр. Аз също ползвах ароматна лапма с евкалипт, мента, бор, здравец - редувах ги да не ми омръзнат. Разреден ципросепт също впръсквах, но не отпушва много много. Правих и по-драстични неща към края, когато вече изобщо не можех да спя - разреждах ксилометазолин 1:10 или дори 20 - мъжът ми се бъзикаше, че се правя на хомеопат Simple Smile. За съжаление на мен лично единствено ксилометазолинът ми отпушва носа и в бременно и небременно състояние....

Басейните в Б-я наистина не са за препоръчване, но морето не би трябвало да ви притеснява, там концентрацията е невъзможно малка, да не говорим, че солта и морските минерали са си полезни, но въпрос на избор Simple Smile

# 158
Здравейте момичета  Wink
Стискайте ми палци утре съм на първата си ЖК.Ще ми правят нужните изследвания...и най-важното ще си видя бебчето Heart Eyes .Дано всичко е наред  Praynig

# 159
sipirumi, съжалявам за загубата ти! Бъди силна и дано следващия път всичко е наред!
Аз да се отчета - вчера бях на втората си консултация. Изследванията от кръвта и урината ми са "идеални", както се изрази доктора. Не съм наддала на килограми, само обиколката на талията ми е нараснала с 1 см. Кръвното също ми е нормално. Този път не ме гледаха на ехограф. Явно, че по ЗК ще са по-нарядко. Гледам, че говорите за микробиология и цитонамазка. На мен също не са ми правили. Споменах на доктора, че имам бяло течение, но той направо ми предписа глобули Гинопаверил. Каза, че само тези и Полижинакс се предписват на бременни. Ами това е от мен.

# 160
manuella дано с почивката проблемите ти се оправят и всичко да е наред с теб и малкия сладур  Hug Hug Пий си хапчетата, лежи си, не се натоварвай и се радвай на прекрасният бебок, който расте в теб  Hug
Style щом така ще се чувстваш по-спокойна значи си взела правилното решение за себе си  Peace  И за мен ФМ е много по-информативна отколкото БХС  Peace
viola78 незнам и аз до коя седмица може да се види цялото бебе на 3/4 Д, но тук в едно болнично заведение викат за преглед на такъв видеозон в 19 г.с.  
TV стискаме палците и като мине прегледа утре да се отчетеш  Hug

# 161
Здравейте, момичета!!!!

Загубих се.......Бях в болницата.....В неделя сутринта от мен шурна ярка червена кръв.....Смятах,че всичко е приключило......Но доктора ми даде кураж......Слава на Господ- на следващия ден като ме гледаха на ултразвука не се видя никакво отлепване, плацентата е добре,  дори Бебо е пораснал. Спря ми кървенето още в неделя, бях първо на инжекции, после на хапчета но-шпа. За утре ме гласяха да ме изпишат,но...най-неочаквано ме изписаха днес......Дано това да са ми кошмарите с тази бременност!

Радвам се,че пак съм тук и всичко с Бебо е добре и нормално!!!

После ще чета повече!

# 162
  • Пловдив
мерси за пожеланията и аз не очаквах,че ще се види толкова рано;даже не съм и питала-Доки сам ми каза за полът
А сега се сетих и диагнозата-къса  шийка на матката,което води до контракции и затова сега съм увеличила приема на магнезий

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 14:47 от mannuella

# 163
veselyshko-и аз май така ще направя-на 4 месеца и половина преди да навърша 5-я мисля да ходя на 4 Д(иначе само главата ще у се вижда).Лек ден! Grinning

# 164
Мама Цоци и Мануела-радвам се,че всичко при Вас вече е наред GrinningДано  сте оставили вече лошото зад гърба си!

Общи условия

Активация на акаунт