ЯНУАРКИ 2010 - 9 тема

• 15 307
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Така е в живота има и хубаво и лошо!
sipirumi  много съжалявам, бъди силна, може би така е трябвало да бъде!
Ей мануела честито ти юнак  бе мила  newsm74, ама ние сме с един и същи термин браво на вас! Те големите пишльовци първи излизат на показ  hahaha А ти се пази и прави каквото трябва, за да го доведеш на бял свят, Обещаваш нали!
Благодаря ви още веднъж за топлите пожелания за дъщеря ми, снимки ще покажа само първо чичо и да ги обработи и препрати, той има професионален фотоапарат   bouquet
Аз мога да се похваля вече с картон от днес, понеже миналата седмица бях в болница и имам някои от основните изследвания днес ми спестиха една част Mr. Green взеха ми цитонамазка по мое настояване, а микробиология ми правиха в болинцата (сигурно е добър резултатът не ми казаха за това нищо , а аз забравих да питам) на епикризата пише само че е правена ,оф ако не питаш нищо не ти казват Друго теглене (на нейния кантар съм с 2 кила по-лека Stuck Out Tongue) мерене на таза и разпит за налични заболявания,, каза да спирам Утрогестана, фолиева докато ми свърши На ехографа ме гледа , наваксали сме още 3 дни  Joy и вече почти докарах термина по ПРМ
За спорта както и МТВ и аз не ставам, добре звучи , но ще откажа, имам три бременности и рязките движения и задъхвания не са за предпочитане ама никак, после ще спортувам, имам пътека но не ми разрешават силни натоварвания, а дори при ходене да си признаем всичко се стяга и то толкова ми трябва да ме заопъва и наболява най-малкото По тази причина си отмених пътуването до София и ранната ФМ, ще ходя направо на 25 август, ако ми разрешат дълго пътуване (350 км са), дано не съм сгрешила
Айде чао от мен и Мамо Цоци включе се де!

# 166
mannuella ,
може да се наложи да ти направят серклаж. Дано всичко е наред от сега нататък и нямаш проблеми със задържането! Praynig

Цоци,
притесни ни. Радвам се, че си по-добре! Hug Дано лошото те е отминало и повече не се връща! Praynig

MTV ,
благодаря много за съвета! Hug Обезателно ще пусна и секрет, за всеки случай. Не бях се сетила за това.
Ще опитам с физиологичен разтвор, би трябвало да помогне.

Благодаря на всички момичета за подробната информация! Много ми помогнахте!  bouquet

За спорта - кростренажора вече ползвам само за закачалка.  Mr. Green Наваксвам си с ходене пеша. Peace

# 167
Цоци докато пиша и ти хоп си се включила, да се пазиш и аз така се юрнах и направих белята миналата седмица, дано вече това е минало. Mомичета нека не забравяме че сме бременни и да го караме на мааалко по-ниски обороти, а сега ще мета стълбището но много бавно и с почивки, еми нема кои и не мога да го гледам.

За запушен нос може да пробвете, памуче натопено в ракия ( ткава с градус за пиене не по силна)  и после в носа за 20-30 минути затопля приятно и втечнява, а при обилен секрет и го намалява.
Hope и моята пътека е идеална закачалка  Wink

# 168
Мама Цоци, радвам се че сте добре Hug  С ремонта ли се подреди така?  Confused

sugar_lady
някъде по-наблизо край вас няма ли кой да направи ФМ /аз до вторник едва ще изтрая, а как ще имаш търпило до 25.08 не знам Crazy Mr. Green/

mannuella
честит младеж  bouquet

# 169
Мама Це радвам се, че с бебчо сте добре и вече и сте си вкъщи  Hug Почивай си повече (доколкото можеш) и дано това да е последното лошо преживяване за тази бременност  Praynig Hug

# 170
Здравейте момичета, аз нямам нищо за казване, но наминах да попрочета. Много новини има от понеделник до днес  Simple Smile Радвам се, че всички сте добре въпреки кървенето и притесненията на някои от вас  Hug Почивайте повече и се щадете  Peace
Katinche, чакам се нетърпетие резултатите ти и се надявам всичко да е фалшива тревога  Hug
Много работа имам и така ми е притеснено на моменти  #Crazy Все си казвам, че няма да се впрягам, но съм си такава  Blush

# 171
Момичета, ето една много ефикасна бабина рецепта против запушен нос, предполагам, че не е опасна за бременни:
 Няколко зрънца захар се поставят в/у загрян котлон. Парата която се образува трябва да се вдиша. Хич не е приятно, но е изпитано ефикасно!

mannuella стискам палци, да не се налага нищо повече от почивка.

TV Стискам и на краката даже! Като се прибереш, да се похвалиш!

мамо цоци Аз казвам, че толко неприятности ти стигат, от тук нататък само да се хвалиш!  bouquet

И да ви питам, че вече направо не знам, мъчат ме едни болки ниско в корема, дето не знам за нормални ли да ги приемам, що ли! Доста са остри, доки каза, че по това време на бременността са нормални ама тук сме доста, а не ни боли всичките/слава богу Simple Smile/ а бебчето си е добре в понеделник го видяхме и всичко беше ок! Обаче ми предписа но-шпа и прогестерон! newsm12  та не съм спокойна и не знам!!!

Прекрасна вечер на всички  newsm51

# 172
Sipirumi, ужасно съжалявам  Hug Дано наистина го преодолееш и след половин година пак да се присъединиш към мамите!

Мама Цоци, дано наистина това са ти последните грижи и дано ти минат месеците до януари по-спокойно някак си..

Относно запушения нос: аз съм така от самото начало, защото имам гадна сенна хрема. Всяка нощ съм с физиологичен разтвор, защото се тревожа да не остана без въздух: мойта лекарка натърти, че това е най-сериозният риск и може да доведе до загуба на бебо.. Мисля да пробвам някои и от вашите рецепти, мн благодаря! Но мисля след 3тия месец да пробвам и стероидни капки. А иначе за алергията прочетох за вазелин от вътрешната страна на ноздрите, изненадах се колко ми помогна да не кихам толкова.

Valkiria, Аз съм в десета седмица и като ме гледаха на ехограф в седма ми казаха, че към 10та тр да очаквам придърпване и болки отляво, защото левият яйчник пуснал яйцеклетката и в момента нейният фоликул се пука. Снощи ходих на боулинг и малко се притесних, защото се събудих с болки, не силни, но ясни, но като усетих, че са отляво, се успокоих. Ти си малко по-напреднала, ако съдя по линийката, но може би е същото, не знам.

Аз още не съм сложила снимката на бебо в сайта, но ще Simple Smile  решихме ли да слагаме и снимки на кореми? Аз си имам вече сериозна пупа...

Хубава вечер!

# 173
Качих и аз снимка в албумчето Simple Smile
Който има вече коремче да качва Simple Smile при мен не личи много-много.

# 174
  • Madrid
Мама Цоцоланка,важното е,че сега сте добре,дано не се повтаря повече! Praynig

Далечна,да,така ти действа вазелина,понеже по него полепват частиците прах,които иначе дразнят и те карат да кихаш Simple Smile

И аз си имам сериозен  и щръкнал корем. ooooh!

# 175
Здравейте момичета, един много тъп въпрос от мен - като четох за прегледите в ЖК, силно впечатление ми направи, че пишете "гледат матката". Как по точно? Защото нали на мен ми казаха, че при две секции има опасност от раптура /разкъсване/ на матката и че трябвало да се следи от специалист. Аз при специалист ходя, ама той не е много приказлив, та не знам гледа ли за матката и как се гледа. При предишните ми бременности никой не ми е споменавал да гледа матката, може и да са я гледали.

# 176
Дани_77,
с ехограф се гледа фетуса и матката. Сподели страховете си с гинеколога си. Той е и за това, да те успокои и да ти обясни. Peace
Има опасност от руптура, ако не е минала поне една година от последното секцио.

Какво е пупа? Thinking Наскоро една жена ми каза "ти още не си се опупила". Shocked Помислих, че това се превежда, като "още не си напълняла".  Сега виждам, че се използва и като нарицателно за бременен корем. Някаква диалектна дума е, предполагам. Thinking

# 177
  • Madrid
Или по-скоро "гальовно" наименование на бременен корем,нещо от сорта на "доки"/доктор/,"свеки"/свекърва/,само че при "пупа" думата е претърпяла гальовна метаморфоза. Mr. Green

# 178
  • София
   Здравейте, мамчета! Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед, видях бебо, расте, маха с ръчички и рита с крачета  Simple Smile Доки ми каза да спирам Дуфастона и Утрогестана. Вече нямам зацапване. Не си спомням някоя от вас да е споменавала, че пие аспирин протект още преди да забременее, но аз съм така, сега го продължавам.  Правих си тест за риск от тромбози и резултата не е много добър, затова към 16г.с. ще започвам инжекции Фраксапарин до края на бременността, още от сега се чувствам зависима Simple Smile , но няма начин ще се прави каквото трябва, важен е резултата януари месец.
    Лека вечер на всички!

# 179
nellii ,
колко фактора пусна от панела за тромбофилия? Само това ли изследва или пусна и АФА?
Аз пуснах всички 5 фактора миналата седмица и сега съм  на тръни до началото на август. Tired Голяма съм шматка, трябваше по-рано да ги пусна. Confused
За превантивната терапия с аспирин протект и фраксипарин-а има доста информация в Проблемно забременяване. Познавам момичета, които успяха и износиха прекрасни бебета! Няма да ти е лесно, но ще успееш! Hug

ilindi4ka ,
сега вече ми се изясни ситуацията. Laughing Затова обичам форума - често успява там, където Гугъл се проваля. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт