ЯНУАРКИ 2010 - 9 тема

• 15 298
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Норе, благодаря  bouquet, сега се успокоих като разбрах че се гледа матката с ехограф , значи всеки път като ме гледат на ехографа  ще виждат и състоянието на матката. А от последното ми секцио  са минали 3 г. и половина, ама нали за трети път ще ме режат, та затова са ми притесненията. Леле, какво невежество от моя страна, да не се сетя че се гледа на ехографа. Направо ме е срам Embarassed
Лека нощ на всички!

# 181
Здравейте,много съжалявам Sipirumi,но съм сигурна че скоро ще се похвалиш.
Аз днес бях на ФМ и казах че всичко е наред ама много трудно му измерваха нещата защото почти не искаше да се размърда.Гледат на 2Д ехограф и казаха че 3Д ще е чак 20 седмица и то за снимка да ми дадат.
Исках да ви питам натискат ли ви много като ви гледат с ехограф че мен днес 30 мин се опитваха да видчт добре бебето и натискаха и ми викат че много инато това бебе!?
Ами това за сега от мен.

# 182
Добрутрооо

Kasmet_Viara_Jivot сигурно не си пила достатъчно течности и не се е виждало добре с коремния...просто е трябвало да ползват вагинален накрайник, за да не те тормозят Confused
Хич не ти е инато бебето, ами гинеколога Mr. Green

Хайде ставайте и пишете, че ми е скучно Whistling

# 183
Добро утро и от мен на всички! Simple Smile
 Аз до сега съм писала само веднъж в тази тема, но просто нямах много свободно време. Да се похваля, на 07.07 бях на преглед и мина много добре.Бебо е пораснал и вече сме в 13 г.с. и 3 дни и BPD =21,1 мм. На 23.07 съм на ФМ и нямам търпение да видя как се развиват нещата. Simple Smile

# 184
Добро утро! За ехографа-аз първият път си носих шишенце с мин.вода,но доки каза,че няма нужда да пия-ще се види(и мен ме гледаха на 2 Д,но зависи какаъв е ехографа и най-вече кой те гледа.към края на август мисля да ме гледат на 4 Д-искам бебе да видя в цял ръст,че после само главата и отделни части ще се виждат.Иначе сега на 20-ти трябва да съм на преглед,но да видим доки дали тогава няма да е на море.

# 185
Добро утро и от мен.Не съм писала ,ама малкия беше болен и бях болнични.
Сега да се отчета за прегледа на 6.07 и да и се оплача.Всичко с бебчо е наред.Първо успях да видя само темето и се поизплаших,но после се обърна и успях да видя и ръчички и крачета.Пораснало е.Ще се оплача ,че доктора ми категорично ми отказа болничен до края на септември Shocked #Crazy.Нямало начин , а и нужда, можела съм да работя. #2gunfireТолкова се ядосах.Аз сега едвам се влача и почва да ми личи пупата , а до тогава preggoГоворих с една приятелка ,която ще ражда февруари и тя ме заведе при нейната лекарка.В понеделник ще ходя при нея да се прехвърля и излизам болничен. HugДобре ,че още има свесни лекари.Тя като чу и се зачуди защо не ми дава болничен.Предположи ,че иска да му платя ама ще се охапе някъде.Излишни пари нямам.
Стига толкова съм ви занимавала с това.Искам да споделя,че нямам търпение да стане 24 и да отида на ФМ.Тогава ще разбера ,надявам се,какво ще е бебето. PraynigДано е момиченце. Praynig
Аз също усещам вече бебо.Верно ,че още тези моменти са рядкост,но ме успокояват,че всичко е ок.
Мамо Цоци радвам се,че всичко се е оправило и бебето е добре.Дано повече нямаш проблеми.Представям си как си се уплашила.Особено сега в жегите трябва много да се пазим. Hug HugЛек ден от мен и лека  и спокойна работа на работещите като мен.

# 186
  • Варна
Добро утро!
sipirumi, много съжалявам за случилото се. Стискам палци по-скоро да преодолееш това и скоро пак да пишеш в някоя отчетна темичка!
Katinche, значи вторник ще е денят с хубави новини, сигурна съм в това  Grinning
Мамо Це, да знаеш, това е било малкия дявол. Дано повече да нямаме такива лоши преживявания и оттук нататък да се наслаждаваме на бременността и да нямаме притеснения.
За запушения нос - и моя е запушен от време на време, но си минава от самосебе си. Има едни хомеопатични капки за нос - Еуфорбиум, на мен са ми помагали и са безвредни за нас.
Днес пак съм на работа, а така не ми се идваше. Тези дни нищо не ми се прави, много ми е горещо и у нас, и на работа. У нас поне мога да си пусна климатика, а тук на работа няма такъв и ще трябва да търпя жегата някак. Днес ще се видя със счетоводителката на фирмата да видим какво ще правим с осигуровките и колко да ги вдигна.
Моя преглед е чак на 24.07., вижда ми се много далече тази дата  Crazy Тогава ще ми правят и БХС.
Пожелавам лек ден на всички и само хубави емоции!

# 187
Rosi79 има тема за майчино счетоводство-погледния преди да говориш със счетоводителката Wink
Принципно има смисъл да си вдигнеш осиг., но трябва да са почти на максимум, защото сега вече гледат осиг. 12мес назад, а не както беше до мин.год. само 6мес. и да не излизаш в болнични Crazy

# 188
  • София
Добро утро!
Да се отчета и аз. Вчера бях на ФМ /успях най-накрая след неуспешния опит в Токуда/. Всичко е наред с бебчо, само дето спеше и се наложи докторката доста да го бутне, за да се събуди, да го гледа. Днес съм на БХС, въпреки че се бях отказала от това изсладване, но доки настоя и.....Иначе вчера ми взеха и цитоназка и МБ, което беше доста болезнено /не знам защо/ и в следствие на това предполагам корема ме боля цял следобяд и цяла вачер. Освен това доки ми каза, че матката ми е контрахирала и ми изписа дуспаталин. Притеснявам се дали е достатъчен, снощи го пих и нямаше никакъв ефект. Повечето от вас май пият магнезий, мисля и аз да си взема, тъй като вече започнах да получавам и схващания. На лекар съм чак след месец, та май ще проявя малко самоинициатива.
Това е от мен засега, отивам на БХС. На вас пожелавам приятен ден и липса на всякакви неразположения.

# 189
  • Варна
Rosi79 има тема за майчино счетоводство-погледния преди да говориш със счетоводителката Wink
Принципно има смисъл да си вдигнеш осиг., но трябва да са почти на максимум, защото сега вече гледат осиг. 12мес назад, а не както беше до мин.год. само 6мес. и да не излизаш в болнични Crazy

Да, да, знам за промените, четох темата. Принципно аз не искам да си вдигна много осигуровките, искам да взимам майчински около 500-550 лв., що годе прилична сума. А сега ме осигуряват на 380 лв. и няма как да стане. Та ще видим какви ще ги измъдрим със счетито  Simple Smile
stasina, магнезия действа с натрупване, т.е. трябва да си го пила няколко дни за да има ефект. Може и това което ти е изписал твоя доктор да действа по този начин. Аз също съм с контракции от време на време, но пия Магнерич, мисля че ми помага. И да се похвалиш с хубави резултати от БХС!

# 190
Здравейте дами  Hug
Rosi79 ако счетито ви е пекана всичко ще се уреди с твоите осигуровки  Peace Да кажеш после какво сте измислили! А и аз съм чак на 21.07 на преглед при доки и БХС и имам чувството, че дотогава ще изперкам  Crazy
stasina браво за добрите резултати от ФМ сега стискам палци за БХС. Може и това лекарство да трябва да го пиеш няколко дни, за да има ефект наистина, но определено магнезия го изписват на почти всичи момичета с такава цел  Peace Предполагам, че няма да попречи да си пиеш и от него,но все пак това само доки може да ти каже  Peace
mama vania19 дано новата докторка ти допадне повече и да нямаш проблеми с нея  Peace
Anelia83   радвам се, че всичко с вас и бебето е добре. Ако може да задам един глупав въпрос- какво е BPD =21,1 мм- простете за невежеството, но нямам никаква идея  Blush Blush
Аз като ходих на ФМ доки не ми е казал, че не може да види нещо въпреки, че бебето спеше- само ръчичката си движеше милото. Но явно всичко си измери- не беше приказлив, но по-важен беше резултатът  Peace

# 191
veselyshko , BPD е размер на диаметъра на главичката.

# 192
Само минавам да ви кажа,че ужасно ме мързи и ви завиждам за желанието да пишете.....Повече от 2 -3 изречения не мога да напиша....

# 193
Момичета след първите 2 месеца,в които много ми се спеше умората отмина-обаче от 2-3 дни вечер(когато не ставам по 20 пъти до 00, а и понякога през деня пак започнах да чувствам умора и да ми се спи.При вас как е?

# 194
Каква е разликата м/у дуфастон и утрогестан???? Не са ли и двете прогестерон??? Моля ви някой ако знае има ли разлика да пише  Praynig
Защото на мен ми предписаха дуфастон, а аз слагам утрогестан!!!
Да не направя някоя беля, доки е на море и не мога да и звънна да питам!

Здравейте, мамчета! Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед, видях бебо, расте, маха с ръчички и рита с крачета  Simple Smile Доки ми каза да спирам Дуфастона и Утрогестана.
nellii стискам палци всичко да е наред!

Прекрасен ден ви пожелавам!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт