Бъдещи ЮЛСКИ мами - тема 62

• 11 550
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Ей, че хубаво!  Grinning
Честити синове на Радина и Дейзи!  bouquet Здрави и силни да растат! Hug

Аз пак се сдухах. Cry Мъжът ми и детето пътуват към провинцията, на следващата `спирка` на дъщеря ми - отива на гости на дядо си (баща ми), съпругата му и сестра ми (която завърши 3-ти клас, а дъщеря ми 2-ри  Wink). Беше си при мен едва 5 дни и пак замина. Много ми е мъчно за момиченцето ми, но се опитвам да не съм егоист, като го задържам тук - нито мога да я извеждам, нито ми се играе, както тя би искала.   Cry Ох, да е жива и здрава и дано наистина се забавлява. Praynig

# 106
Stef, за стерилизатора на Чико става въпрос- само 60лв. беше, а е електрически. Разбира се го намерих в Кикиморско царство за 75 лв. без доставка smile3516. Сега ще търся в магазина на Чико, дано го има там.
Тоничка, на нас свекървата ни взе легло и скрина за повиване, не мога да се оплача, но беше казала, че и количката ще е от нея и шишета, стерилизатори, всичките му дреболии, които трябват за бебето, за тях чаках, чаках и отидох и си ги взех сама. попита ме колко е количката и аз й казах и така и не ни даде парите. А така ме е яд за стерилизатора, както си и знаех, изобщо не трябваше да я чакам.
А4, недей така да се панираш   bouquet, малки са, но не са от стъкло. Вчера леля ми ми звъня от Русе и си мислех колко различни хора има. Тя е толкова положително настроена, без да искам я сравних с вуйна ми. Супер спокойна имали проблеми сега в кризата в работата, но да не мислим лошо, човек трябва да мисли хубави работи, за да му се случват хубави неща, докато вуйна ми чака да стане хубаво и не дава да се мисли преди да стане, да не чуе дявола Joy.
Стрелче, голяма палавник твоят татко Wink, спокойно за малката, според мен ще ти е много по- лесно като я няма, въпреки, че ти е мъчно, според мен съм права, все пак близанци носиш.

# 107
честити бебчета на радина и дейзи ! много радости им пожелавам и бързо възстановяване!
  Hug  Hug  Hug на всички !
при нас с бебка нищо ново за сега чакамесе Simple Smile дано всичко е наред !
на всички които днес ще раждат успех!  Hug

# 108
  • София
Честити ни бебенца!!! Живи и здрави да са! Браво на мамите, бързо да се възстановят!

Джиджи, и аз на твое място вече да съм на вън Peace чакам с нетърпение още поне 1 ден и да излезем малко, че вкъщи вече не ме свърта Simple Smile

За режимите и кърменето - бебка сама си го направи, аз просто съм на разположение. Решила бях на поскване, ама ето на тя си реши през 2-3 ч. да си папка, а през ноща до към 4ч се буди на 1ч горе долу. Но така зная по кое време ще яде и ми стига времето за всичко. Интересно, че гърдите ми са доста олекнали, не се пълнят както преди и не стават толкова твърди. Предполагам, че това е от само ретулирането на кърмата и се надявам, че не е намаляла newsm78
Миме, а защо редуваш гърдите на всяко кърмене? Аз зная, че е хубаво да се изцока едната гърда до края за да се поеме и последното най-хубаво мляко newsm78 Аз ги редувам гърдите, бебка спи спокойно, понякога се буди след 10 мин и пак продължавам със същата гърда , която е била последна. Незнам и аз, как казваха в Ла Лече Лига.. И поздравления за София, страхотна е и прилича на таткото риболовец.  bouquet

Мами я кажете, на бебка на места й се лющи кожата - на гънките на ръцете и краченцата , на коремчето около пъпчето и на едното раменце. От вчера започнах да я мажа цялата с млякото на Мустела, дали е от това, че има нужда от подхранващо мазане или е признак на нещо друго? Срещнах мнения, че е от засушаване на кожата и с мазане се оправя, но кажете и вие.

Който пита за помпата - необходима вещ е в болницата и след това със сигурност, дори и да не се ползва толкова често Peace

# 109
Получих смс от Дейзи - родила е момченцето си в 8.50, тежи 3020 гр. и е 50 см. Пише, че е излезнал в присъствието на таткото и каката!! Дейзи се чувства прекрасно!

Писах й да каже подробности - как се казва, как е родила и къде..

# 110
ЧЕСТИТИ БЕБЧОВЦИ НА ДЕЯНОВА, РАДИНА, ДЕЙЗИ И МАМБИНА!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ МАЛКИТЕ ДУШКИ И МНОГО РАДОСТ И ЛЮБОВ ДА ИМ НОСЯТ! НА СМЕЛИТЕ МАЙКИ ПОЖЕЛАВАМ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !!!    bouquet  bouquet  bouquet

# 111
 Хайде нови бебетааааааааааа:love:
Вирджинити-ако не беше този номер с кутрето до сега да ми тече кръв,а не кърма-много си права-вакумът е ужасен

# 112
Получих смс от Дейзи - родила е момченцето си в 8.50, тежи 3020 гр. и е 50 см. Пише, че е излезнал в присъствието на таткото и каката!! Дейзи се чувства прекрасно!
Еха браво и на таткото и каката - успели са навреме да дойдат чак от морето.

# 113
  • Варна
Честитоо на Радина и Дейзи!! Ама че хубав и изненадващ ден Simple Smile Майка ми има днес рожден ден и много я харесвам тази дата.
Много се развълнувах за Радина, ами че тя до последно нямаше никакви признаци май. Разправям на мъжа ми и той май се постресна, вика, хайде да ходим да пазаруваме, че не се знае  Laughing

# 114
Честити синове на Радина и Дейзи Simple Smile

Имам чувството, че темата ни е като онлайн реалити шоу, онзи ден Мама Диди, сега Дейзи с включвания в ефир Simple Smile
Да видим като дойде и нашият ред, дали ще сме спокойни да пишем или ще сме пълна паника Simple Smile

Приятен съботен ден и леко раждане на мамите днес Wink

# 115
Чесито на Деянова, Дейзи и Радина! newsm51

# 116
  • Варна
Интересно, че гърдите ми са доста олекнали, не се пълнят както преди и не стават толкова твърди. Предполагам, че това е от само ретулирането на кърмата и се надявам, че не е намаляла newsm78

Аз зная, че е хубаво да се изцока едната гърда до края за да се поеме и последното най-хубаво мляко newsm78 Аз ги редувам гърдите, бебка спи спокойно, понякога се буди след 10 мин и пак продължавам със същата гърда , която е била последна.

Мами я кажете, на бебка на места й се лющи кожата

за всичко си права - кърмата ти се е регулирала,затова гърдите ти не са твърди както преди,спокойно Peace а ако се притесняваш, може да пиеш чайче за кърмачки на ХИП има страхотен ефект Peace

бебето трябва хубаво да изсуква от едната гърда преди да се предложи другата - за да може да изсуче т.нар. задно мляко - което е гъсто и хранително, предното мляко е по-рядко и служи за засищане на жаждата  Peace то само си показва когато е изсукало всичко - пуска само гърдата и ако е още гладно започва да мрънка  Mr. Green

да се бели кожата е нормално - все пак 9 месеца е било накиснато във вода , те са като гущерчета, ще се обели и ще и мине, мажи си я  Mr. Green

# 117
Честити бебчета на Радина и Дейзи!

# 118
Аз забравих да ви кажа, че вчера ни падна пъчето, тъкмо Георги си дойде и започнах да събличам Влади да го къпем.. точно тати е чакал. Simple Smile Довечера във ваничката. Сега вече имам да мисля два пъпа къде да хвърля, че на Юлиана все го носех с мен по разни интересни места, но все не се решавах къде да го хвърля, сега ме е яд за Монако, че не го оставих там някъде, но мислех, че ще отидем отскочим още веднъж, но след Кан пак реших, че искам в Монако, със сигурност някой ден ще отидем отново.

nellyr, да, Влади, засега е първенец по кг. Wink Може в някакъв момент да си направим класацийки - най-дълго бебе, най-нетърпеливо и т.н.
A4, мисля, че не трябва да се тревожиш, твърде рано е! Права си, че в някои случаи бебето трябва да се "кани" да яде, с Юлиана бяхме така (2900, 20 дни преди термин), не наддаваше добре, спеше много, започнах да я будя, включително и през нощта (тогава всъщност ядеше, спейки), предлагах й по-често и кърмата се увеличи, всичко се дойде на мястото и се радвам, че не послушах съветите за дохранване.
Virginity е казала същото! Подкрепям и това, че не трябва да дърпате зърното от устата! Освен с малкото си пръстче, може да освободите вакуума и като запушете за кратко нослето.
Стрелче, разбирам те напълно!! Но мисли само как за нея е по-добре, и е щастлива, и аз така преди да родя много изстрадвах, че Юлиана не беше при мен, всеки ден си плачех, макар че се чувахме по телефона, гледахме се по Скайпа, но явно и хормоните си казаха думата. Защото 5 дни с нея и бебето, накрая нямах търпение да я изпратя на морето! Wink  А тя се държеше много добре, опитваше се да помага всячески, просто си иска своето, сега пак ми липсва зверски! Скоро ще сте всички заедно! Hug
Драга, много ми е кеф да те чета, имаш някаква дарба да знаеш! Wink Но всъщност те случките и "героите" около теб като са колоритни.. Simple Smile
Гале, нормално е вече да са ти спокойни гърдите, така трябва! А и като чета как се храните, няма начин да е намаляла кърмата! Само не разбрах едната гърда ли предлагаш само на всяко хранене? Аз съм ЗА хранене и от двете на всяко хранене, като при следващото хранене започваш от тази, която си спряла при предното хранене. Разбира се изчакваш хубаво първата гърда да се изпразни, както сама казваш (да изсуче и задното мялко, не само първото - 10 мин. поне) и тогава местиш на втората, като от нея може да се случи да цокне много малко, но там млякото вече е сгъстено, може и после да си дояде. Има майки, които успешно кърмят само от едната гърда на всяко хранене, но отново е индивидулно, за себе си знам, че така кърмата ми намалява (Юлиана така започнах, но след това и от двете, и така продължихме до 1,6 г.). Ще подканя по този въпрос да се изкажат и другите ветеранки в кърменето - Марулчето напр.
За лющенето на кожичката - и Влади на места е така, но това е още от раждането - по ръчичките, крачетата, мажа с Веледа. При вас, ако се е появило сега е възможно и да не ви понася Мустелата, пробвай с нещо друго, но ако е от раждаането, просто трябва да изчакаме.

# 119
  • Кърджали
Честити бебета на Радина и Дейзи! Да са им живи и здрави!
Аз да се похваля- днес взехме кошарата на нашата принцеса. Сега чакаме таткото довечера иил утре да благоволи да я  сглоби.
Ето такава е ... http://shop.danet.bg/popup_image.php?pID=4428 Е взехме само леглото, без скрин и други тамм екстри... Оф, нямам търпение да я видя сглобена, все едно аз ще спя там та така съм припряна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт