Бъдещи ЮЛСКИ мами - тема 62

• 11 524
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
kеit аз бях със спинална упойка. Бих казала, че ми се отрази добре. Нито ме е боляла главата, нито ме е втрисало след това. Имам приятелки обаче, които при излизане от упойка даже им се е повръщало. Но всичко е до организъм, както за всичко останало Wink За мен предимството на спиналната е, че си в съзнание и чуваш как бебето ти изплаква. Освен това при пълната те интубират, а след това не е приятно усещането.

Скоро сънувах, че кърмя, но не бебето, а батко му  Rolling Eyes Течеше ми много кърма, а той ми каза, че не помнел как се суче  Grinning Странното е, че за 9 месеца, нито веднъж не сънувах, че раждам или пък самото бебето Rolling Eyes

# 61
Честити бебчета на всички нови мами                                            Покрай малката не ми остава време да ви чета ,но за сега тя е на 1во място.

# 62
Честита рожбичка на Сърничка, с много здраве и късмет да е дарена!

За режима на кърмене след кърмаческия си стаж се убедих, че на поискване е истината. Бебето не суче на 20 минути, поне в момента когато вече се регулират нещата. Напълно не подкрепям храненето под режим, защото на практика ние самите не го правим така, да не говорим какво остава за едно мъниче. Първият път кърмех под час, строго, с хронометър, щото трябвало видиш ли по 20 минути да суче от едната и 20 от другата гърда. Ами аз се нахранвам по-бързо от мъж ми, трябва ли да вися на масата и да тъпча още, щото трябва да ям 20 минути да речем. Да не говорим за нощното наливане с вода, наливането със захарна вода, което симулира хранене,а дефакто никаква работа не върши. Хайде като съм гладна да хапна една чаша с вода и да съм дива и щастлива после, е няма а стане. Та сега, такива експерименти с детето си няма да правя живот и здраве. Убедих се, че на първото си дете човек се учи и греши.

Напълно те подкрепям  newsm10 smile3521-толкова грешки допуснах с Йоан в началото и това хранене под час беше една от тях  smile3518.Добре,че се осъзнах навреме-хранех си го,когато той ми подсказваше,че е гладен!
 smile3521
Единственият режим,който създадох на Йоан,това е времето за спане   newsm10-до ден днешен си спи наобяд,а вечер най-късно в 21.30ч е в леглото и към 22ч вече е заспал  smile3501

# 63
  • Бургас
Здравейте на всички мами!
Почти всеки ден ви чета , но все не се включвам  Wink

Честито на мамите , които са гушнали вече своите слънца   bouquet и аз не мога да дочакам този момент, но имам още около 2 седмици.

Ще се радвам , ако родилите мами дават подробно инфо за кърменето  и всичко окло бебчовците, защото това ще е много полезно за такива неорентирани в обстановката като мен  Shocked

Например взехте ли си помпичка за кърма в родилното ? И въобще има ли първите дни нужда от нея? Аз съм си купила, но все пак , нека опитните да си кажат думата.

# 64
  • София
За режима на кърмене след кърмаческия си стаж се убедих, че на поискване е истината. Бебето не суче на 20 минути, поне в момента когато вече се регулират нещата. Напълно не подкрепям храненето под режим, защото на практика ние самите не го правим така, да не говорим какво остава за едно мъниче. Първият път кърмех под час, строго, с хронометър, щото трябвало видиш ли по 20 минути да суче от едната и 20 от другата гърда. Ами аз се нахранвам по-бързо от мъж ми, трябва ли да вися на масата и да тъпча още, щото трябва да ям 20 минути да речем.
И аз не знам как на практика да накарам моя хубостник да цока цели 20 мин. Ръчкам го леко в ребърцата, стискам му ушето или рамото - само се размърдва и продължава да спи, пък ми става и жал да го тормозя.

nani-banani, може и да си я вземеш, за да не се шашкаш излишно имаш ли достатъчно кърма, че тя докато тръгне...

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 23:57 от Cuckoo

# 65
Значи имало и други рибарки - супер!  Grinning Да се надяваме, че Темичката ще привлече нови членове - наистина е забавно, а и има какво да се види. Wink

Честито бебчета на Сърничка и Аманда!  bouquet

inedica, имено заради неонатолозите избрах да раждам в Майчин дом, така че лично аз разбирам съображенията ти. При други обстоятелства, не бих си причинила мизерията в този родилен дом.

# 66
За режима на кърмене след кърмаческия си стаж се убедих, че на поискване е истината. Бебето не суче на 20 минути, поне в момента когато вече се регулират нещата. Напълно не подкрепям храненето под режим, защото на практика ние самите не го правим така, да не говорим какво остава за едно мъниче. Първият път кърмех под час, строго, с хронометър, щото трябвало видиш ли по 20 минути да суче от едната и 20 от другата гърда.

Напълно подкрепям с големия си син и аз допуснах в началото тази грешка, резултат - изнервено и нон стоп ревящо, капризно бебе. Подлудяла майка и вечно недоспал татко. Малкия още от първия ден не го закачахме, щом спи значи е сит и чист. Събуди ли се и започне ли да протестира или е гладен или е напълнил памперса или и двете. Спеше си кротко по цяла нощ \ е докато не почнаха зъбките, но това е неизбежно\ и ние се чувствахме бели хора.
Затова сега и с най-малкия съм сигурна, че ще го храня когато поиска, само се моля да успея да кърмя като хората  Praynig

Марулка дано скоро се аклиматизира малката ти принцеса в детската градина. Не се предавай и най-вече не показвай пред нея че и ти страдаш  Hug

# 67
Момичета като говорим за режим не значи, че си събуждаме детето и му тикаме цицата точно след 3часа. Недейте така малко преувеличавате....Детенце само си настройва режима и на 3часа се събужда никой не го буди. Естествено , че има разлика + -, но едно е да има режим др.е без режим на час и полавина 2 после 3 въобще в един омагьосън кръг и мама няма време за нищо и вечно стои до бебо, защото по всяко време може да иска цица.Явно всичко си е пак индивидуално, но не непразно и на лекциите и по книгите го препоръчват.Аз лично нямам възможност постоянно да съм с бебето имам и много други ангажименти съчетавам работа с гледане и на бебчо и малката затова при мен няма как да стане на поискване.Всеки според живота който води.Колкото до вода с захар никога не съм давала.И да вметна , че аз също гледам да спазвам някакъв часови режим за ядене, не ям когато ми се иска и каквото ми се приискало държа на външния си вид  Wink.
Другият важен режим който съм създала е сутрин и вечер миенето на зъби, както и вземането на душ.Мисля , че от малки е хубаво да си създават хигиенни навици.Не мога да разбера тези майки които на 2-3дни си къпят децата  newsm78, но има и такива....
Честито бебче на Аманда -много радости да ви носи smile3525

# 68
Джиджи, искат ме в неделя гладна и жадна, но д-ра няма да е там, от което си вадя извод, че ще е в понеделник, а в неделя само някакви изследвания ще се правят.
Ехо, термина ми е на 7-ми...

Честито на Сърничка! Милата все пак голямо бебче изкара и то нормално след нейните перипетии и чудене дали да е нормално или не. Дано да е минало леко, защото нейният лекар я разубеждаваше за упойка.

Честито и на Аманда! Момичета, няма нищо лошо да пишете   bouquet

Дейзи и аз това щях да пиша, но ме мързеше  Embarassed

inedica, спирай да работиш, бива ли такива сънища Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 00:09 от Emily_

# 69
Емка -ще ти стискам палчета fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover.Дано малката принцеса да вземе на тате очите, да не се стига до лещи Wink.По добре естествени Heart Eyes

# 70
Аз я сънувах зеленоока  Embarassed

# 71
Честито на Аманда и Сърничка!   bouquet

Инедика, съня ти с компютъра ме разби!  Mr. Green

Марулка, жалко че така са се развили нещата с градината. Може да е някакъв период. Дано скоро свикне.  Hug

Момичета, не спирайте да повтаряте съвети за кърменето и вашия личен опит. Аз много съм се сдухала на тази тема. Откривам си много грешки свързани с кърменето на Пламена (не особено успешно) и ме е страх да не ги повторя. Така че всяка една идея е важна за мен.  Hug

Ем, стискам палци!  fingerscrossed

# 72
Аз я сънувах зеленоока  Embarassed
супер Peace -дано Laughing
За кърменето ми се иска бебчо да регулирва кърмата въобще не ми се цеди.С каката това ме тормозише най много, доста време ми отнемаше, а и тя малката шушулка въобще не ми помагаше от много малко се задоволяваше.Дано сега младежа и по лакум и помага на мама и не се налага въобще да ползвам помпа.Все пак ще ми е много приятно и полезно да прочета как мамите регулирват кърмата си без да се цедат.Или това зависи от бебчето newsm78.С малката имах много кърма което ми даваше доста неудобства.

# 73
  • София
Тая вечер на мен се пада да будувам. Опитвах  се да заспя в спалнята, но ми е едно задушно и дойдох в хола малко на климатик.
Честити бебчета на Аманда и Сърничка newsm51
darka_jivko и при мен днес доста мърда бебка, но си мисля че е заради по-активното ми чистене днес. Даже ме хванаха леки контракции и пих един магнерич. Сега ми е добре, само жега. Майка ми лети в момента и ми е притеснено освен за тия пусти самолети, и за свинския грип - каза че ще е с маска, да видим Praynig
Аз засега само веднъж съм сънувала, че ще раждам, но бях при баба ми незнайно защо и много се ядосвах, че няма да си я родя в София Mr. Green
Драга при тебе както винаги голяма купон Wink
Марулче все забравям да ти кажа, че трудно ти чета постовете, заради светло зеления  цвят Cry Не знам дали съм само аз, но ми уморява очите. Иначе благодаря както винаги за компетентните съвети  bouquet
nani-banani аз съм си взела помпичка, даже мисля че повечето ще си вземат. Момичетата родили вече, казаха че има голям ефект
Emily и при мен е така - в неделя гладна и жадна, жива и здрава, към 9.30-10 часа за изследвания и разговор с анестезиолога. Ако преценят че съм ОК ме пускат за спане в къщи, ако не- оставам там, така че при всички случаи трябва да си нося багажчето с мен.
За очите на бебка - правих си този тест дето беше в началото на страничката - излезе ми някъде 60 % кафяви очи / моите, на баща ми и на приятеля майка му/ и 40 % зелени / приятеля, баща му и моята майка/. Нали тъмния ген надделява, пък ще видим
Е това е от мен, ще пробвам да дремна Peace

# 74
  • Варна
да се жалвам среднощно - аз се разболях  smile3511 хем си знам че не трябва да заспивам с мокра коса....
тече ми носа от 2 дена, уж се оправих - да ама не - преди малко се събудих с кашлица и зачервено гърло  ooooh!
много ме е яд защото имам хроничен бронхит и най-малката настинка действа безотказно за отключване на тая гад  #2gunfire
та сега се натъпках с една шепа лекарства ( билкови разбира се) пръснах Биопарокс в гърлото, пия грог и се потя  Tired дано да го пресека че хич не ми се мисли как ще кашлям в девети месец...аз едва дишам.. а може да заразя и детето Sad да не говорим че не е точно сега момента да се разболявам предродилно  ooooh!

Честито на Сърничката   bouquet  предполагам и аз че см са 52 не 62 Wink
Мама на Александра нещо ми се губи....лилчо ли си? май само една Александра имаме  Mr. Green
(поправка - Лилче, не шашкай така народа, викам пропуснали сме някое бебе  Joy )

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 03:11 от Virginity

Общи условия

Активация на акаунт