Бъдещи ЮЛСКИ мами - тема 62

• 11 503
  • 288
  •   1
Отговори
# 75

Три деца си звучи гордо, но на мен май не ми стиска, а и апартаментът ни не го позволява  Mr. Green Hug

Марулче, ти сега си имаш други грижи покрай малкото и голямото, не ги мисли тези по-глобалните планове Crazy за броя на децата. Да вметна само, че допреди две години си мислех, че съм приключила с отглеждането на деца, че съм дала своя принос и т.н. Искало ми се е, но си казвах едва ли не , че ще чакам внуци вече  hahaha Но с хода на на времето при мен така се получи, че си дадох сметка за истински стойностните неща в живота ми от една страна и от друга страна установих, че това, че няма да имам повече деца е  граница, която съм поставила сама. Малко си се ядосах, ритнах се по кокалчетата, затърках си границите, които се оказаха наистина само в моята глава и оттогава буквално си летя. Че мисълта ми е, че всяка идея узрява с времето си.
Гледайте да свиквате с детската градина сега. Малкото така плачеше като тръгна на ясла, докато не й дадохме да ходи с две от нейните играчки - Гонзо и Пипито, да си правят компания заедно. На третия ден вече ревеше, защото забравихме Гонзо и Пипито в яслата и голямата драма вече беше да отидем на другия ден да си ги вземем. Че така...ще му намерите цаката - мисли как, ти си познаваш най-добре слабите места на твоето дете Wink, използвай ги. Hug

Virginity, много си права, не му е времето  да се разболяваш сега, връщай се бързо в редиците на здравите.

На мен Кукумявчето ми се загуби по морето нейде трябва да е, да кара медени дни, но не трябваше ли да се е прибрала вече.

Хайде, днес да се родят 4 деца, за 4 часа, по 4 килограма.  Hug, и много здравички да са.

# 76
Момичета отивам май да раждам стискайте палци.... Praynig Mr. Green.Мъжът ми кара като луд с бясна скорост за на сам....не съм приготвила нищо, не съм прала , не съм махнала етикетите на дрешките абе ужас.Чакам един доктор да дойде да ме вземе от нас.Падна ми тапата май и водите си текат опссс изтече пак и имам контракции на 5мин.Тръгвам миличкииииии намя дя е лъвчеееееееее Joy

# 77
  • Варна
дейзи$  Praynig  Hug стискам палци! и чакаме да се похвалиш  Party

medula  Hug и от мен! много обичам големите семейства!
аз съм от голямо семейство, мъжа ми също... още от началото сме се разбрали че искаме три деца. по принцип идеята беше да са през 3 години, ама сега за 4 месеца няма да правим проблем  Laughing но се оказа че имам малко здравословни проблеми, които трябва да реша след раждането...в последствие се оказа че ще имаме и финансови такива Money
та сега сме решили да видим как ще се оправяме с две, а евентуално след 4-5 години (дай боже здраве и пари  Laughing) ще пробваме за трето, пък ако стане стане  Hug

дарка май пита дали бебето мърда при контракции - поне при мен да! мисля че защото им става тясно при стягането на корема и се опитват да се протягат Laughing Лора до последния напън си беше натикала крачето в ребрата ми и натискаше Crazy

нели - това с очите май не е никаква гаранция  Laughing една приятелка роди Март месец - тя е със сини очи,мъжа и с кафеви...по пътя на логиката би трябвало детето да е с кафеви, ама не - сини сини чак прозрачни  Mr. Green е разбира се има време да потъмнеят до 6 месец, но за сега се е метнала на майка си  Wink
аз съм била със сини очи и черна коса до 6 месеца, баща ми бил на седмото небе! но изведнъж очите ми станали кафеви и косата кестенява - на мама  Laughing

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 04:41 от Virginity

# 78
  • USA
дейзи$  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 79
Аз не мога да лежа,че ми е неудобно.
Дейзи,стискам палци.Дано стане бързо и лесно и на финала здрав бебок! newsm10

# 80
Добро утро!
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА СЪРНИЧКАТА. ЖИВО И ЗДРАВО ДА Е И МНОГО РАДОСТИ ДА НОСИ!     bouquet
Емили, Нели, стискам палчета за понеделник и ще чакаме новини.
Дейзи, ма и ти он-лайн раждане ще направиш, ако бебе не се е родило вече  Embarassed

Снощи колежката, която е с моя термин е родила, а си спомням как с мъжа й си говорехме колко далечни неща са това. Така се развълнувах за нея! Явно вече не е чак толкова далече...

# 81
Дейзи, стискаме палци да мине бързо, лесно и безпроблемно.  Praynig  bouquet
Ах, наистина раждаме он-лайн вече.  Joy

Virginity, аз имам същата болка. Дано при теб е само настинка, та да я "изкараш" за 1-2 дни. Аз нещо зациклих с тая кашлица. Сега всичко на куп - секс, разходка и кашлица....... бебчо, дръж се!

За силния кафяв ген не съм съгласна. Майка ми е с кафяви очи и коса, а баща ми е сиво/синеок и рус и двамата с брат ми сме като него. Моите очи са малко по-зеленикави. А сега мъжът ми е с черна коса и сини очи, а детето е с моята руса коса и моите очи, но пък чертите на татко си. Ще видим бебчо как ще е.  Детето на русия ми брат също е русо и синеоко, въпреки че майка му е тъмна. Така че при нас специално русия ген е по-силен.

Благодаря на всички майки, които се включиха с мнение за кърмене на поискване. Хубаво е мамите с първо бебче да имат инфо и за двата варианта и да си изберат сами.  Peace

Все пак някой питаше как да буди бебчо за да суче - варианта с побутването и пощипването е единия, другия - ако заспива докато суче измъквате леко гърдата от устичката му и в повечето случаи то се разбужда от дрямката и задърпва отново. А иначе ако е време за ядене, а не се събужда - взимате го внимателно и допирате гърдата до бузката или устичката му. Като са толкова мънички инстинктивно засукват почти веднага. Може да яде и без да отваря очи, не е нужно да е напълно будно.   Peace

И разбира се, нещата са индивидуални. При нас тези варианти работеха, но знам ли при другите бебчовци как ще е.  bowuu

Дарка, Virginity, аз по едно време се усетих че бъркам контракциите със силното опъване на бебо. Сега като имам контракции и аз не мърдам, че са силни. А ако беб просто се опъва, при мен, долната част на корема остава мека и по това разбирам, че не е контракция.

Хайде, ние отиваме на разходка докато не ни е нападнала жегата.  Hug

# 82
Дейзи, ти си изненадата за деня.  Grinning Стискам палци да мине бързо и леко!

Virginity, оздравявай бързо! Дано ударната доза лекарства помогнат, че не е сега момента.  Hug

# 83
Супер новина!!!!  Радина има  бебе. Момченцето се казва Елин. Роди се тази сутрин.  3.200 г 51см.  newsm44
Снощи изтелки водите неочаквано и тази сътрин и направили секцио.

# 84
Честито бебче на мама Радина!Да е живо и здраво!

Аз имам една тежест ниско долу.Взех да се притеснявам вече.Отивам да си легна. Praynig

# 85
Ха, днес ще е денят на изненадите  Grinning

Честит син на Радина! Много да ги радва и бързо възстановяване на мама!
Дейзи, много стиснати палци и от мен!  newsm10

# 86
Добро утро и хубав уикенд пожелавам на всички!!  Hug
sarnichkata, честита радост!   bouquet
Аманда, честито ви момченце!   bouquet
Санитам, оздравявайте!
Virginity, точно така - ще изчакаме бебчетата на редовно пишещите, а другите я се появят, я не.. но това е нормално.. А ти защо такава беля си напарвила, при мен е същото с косата легна ли с мокра, най-малкото ще съм със схванат врат. Опарвяй се бързо!
Джиджи, изкарвай си я вече спокойно Стелла, разбира се на сянка предиобед и надвечер. Юлиана е родена ноември и я изкраха на 10 ден, също на -5 градуса, а от първия ден вкъщи на терасата по 5 мин. и увеличавах. Сега Влади също го изкарах веднага първо за около половин час, а на следващия ден направо започна да спи на вън, но тук е по-различно.
Дейзи, аз се разбирам изключително добре със свекървата и свекъра (ох, тези думички са ми много странни, както вече писах не ги използвам), като приятели сме! Освен това ми изпълняват всякакви желания, не се срамувам да си кажа всичко, винаги сме директни и може би за това няма и как да се скараме, освен това къщата е голяма и даже може да се случи да не се видим цял ден, има жена, която поддържа къщата та и за битови неща няма как да се сдърпаме.. но е въпрос на хора, просто те са над тези неща и аз съм много доволна и благодарна. Но при нас е временно, все пак не бих живяла винаги така, искам си в моя дом, с моето семейство. Wink
Radina, аз дадох на Юлиана да опита - хареса й, но разбира се не помни, макар че дълго се кърмихме.
Марулче, третият ден винаги е критичен! А ти се дръж, обикновено ние по-трудно свикваме, ще видиш, че скоро Стефи ще ходи с усмивка на градина!
nani-banani, хубаво е да имаш помпа още първия ден в болницата. На мен първия път ми трябваше, цедях, за да ми олекне, коластрата я даваха на Юлиана (за съжаление не всички болници биха го направили). Сега  забраних да дават на Влади каквото и да е и пожелах директно да го слагам на гърдата и съм много щастлива, че той се справи безпогрешно добре от самото начало (но тук пак не се знае дали ще ти позовлят, но опитай, Дейзи, пробвай и ти този път така, особено ако си в Св. Лазар всичко ще ти угодят)! И така помпа не ми беше нужна, даже още не съм я използвала, но ще ми влезе в употреба като започне да спи повече през нощта - ще се изцеждам. Също като ми се наложи да пътувам ще си я нося с мен и ще я използвам и съхранявам пак ценната течност.
За режима - подкрепам напълно Марулка! Peace Но не смятайте, че на поискване означава висене на гърдите нон-стоп, по скоро на поискване само първия месец докато нещата се нормализират и детето само си прави режим. На практика ние пак се кърмим на около 3 часа +/-, и за 10-15 мин. максимум сме се нахранили, но не следя стриктно часовници, не държа гладно детето, ако не са минали "точните" часове, ако показва, че е гладно - давам. Нощното хранене за мен също е много важно и задължително в първите месеци - не само за бебето, но и за достатъчното производство на кърма! Иначе за мен кърмене на поискване, което е през половин-един час не е нормално и сочи проблем.
Очите - чак след 6 м. се разбира какви ще бъдат. Иначе аз съм синеоко дете от кафевооки родители, Юлиана е със сини, не очаквах, че гена е слаб, но факт, а и на свекървата са зелени, та все ги оглеждам да не позеленеят, но пак са хубави и светли, сега съм нетърпелива за Влади.

Дейзи, Дейзи... поредната изненада.. аз докато се изпиша то какво се случва с теб!
Стискам ти много силно палци!! Чакам смс. Wink

Ехааа.. още една изненада, сънят явно не е бил случаен!! Wink Честито момченце на Радина!   bouquet Да расте здрав и щастлив Елин!!

# 87
браво на всички нови бебета супер за РАДИНА  bouquetда ще и ходим на свиждане.
Дейзи всичко ще е наред сигорна съм в това  Hugно имахме уговорка аз на твоя ти на моя термин но аиде Peace за бебето ти позволявам и веднага да докладваш

# 88
Жив и здрав да е синът на  Радина bouquet!!!
Много късмет и щастие да са негови спътници!!!

Три деца си звучи гордо, но на мен май не ми стиска, а и апартаментът ни не го позволява  Mr. Green Hug

Марулче, ти сега си имаш други грижи покрай малкото и голямото, не ги мисли тези по-глобалните планове Crazy за броя на децата. Да вметна само, че допреди две години си мислех, че съм приключила с отглеждането на деца, че съм дала своя принос и т.н. Искало ми се е, но си казвах едва ли не , че ще чакам внуци вече  hahaha Но с хода на на времето при мен така се получи, че си дадох сметка за истински стойностните неща в живота ми от една страна и от друга страна установих, че това, че няма да имам повече деца е  граница, която съм поставила сама. Малко си се ядосах, ритнах се по кокалчетата, затърках си границите, които се оказаха наистина само в моята глава и оттогава буквално си летя. Че мисълта ми е, че всяка идея узрява с времето си.

Абсолютно и на 100% заставам зад това мнение. При нас беше по същия начин - границата си я бяхме поставили ние в нашите си глави. Но както казва и medula в даден момент си даваш сметка кое е най-ценно за теб и  Hug нещата се получават.

# 89
  • Варна
Влизам аз с мисията да съобщя новината за Радина newsm44 , пък то се оказа че щъркелчето добре си е свършило работата ! smile3521

Radina , да ти е живо и здраво детенцето , да расте послушно , добричко и обичливо като бати Йоан !

Общи условия

Активация на акаунт