Бъдещи ЮЛСКИ мами - тема 62

• 11 551
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Още не съм взела стерилизатор, понеже не съм решила какъв ще е по-добре да бъде. Клоня към ел варианта именно заради независимостта, а и в тези за микровълнова не могат да се стерилизират стъклени шишета.

Галето, ти ражда в МД, ако не се лъжа?! Blush Стеф ме подсети да питам - какво ти беше нужно за в болницата? Имаше ли топла вода? Crazy Кроя планове понеделник като ме приемат, да преговарям с доктора да ме пускат да си нощувам вкъщи, ама да видим...

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 21:24 от strelche®

# 166
Относно кърмата почти съм сигурна,че не стига,защото успявам да изцедя само 30-40 мл макс от двете общо,а тя малката едва ли успява да изсуче повече от 15-20 мл,защото все още е вяла.
Как да стимулирам гърдата без бебето да суче-цедя като ненормална,но ето това е резултатът.

# 167
Честито бебе на Фелисити!  bouquet
Аз вчера следобед хич не бях добре. Имах контракции, който уж ме отпуснаха към 9часа. Заспала съм и така до 11. От там натаък повече не спах. Към два часа имах болки и стягания на корема. Викам си ще отида до родилното, хвана ме шубето. Направиха ми един запис, не отчетоха контракция, не ми се е увеличило разкритието. Нямаше я обаче мойта лекарка и друга ме гледа. Утре ще отида при нея. Та така, фалшива тревога и се върнахме обратно.

Нещо ми е много изнервено. Мисля, че или ще избързам или ще закъснея. Напрегнато ми е за Божидар, че ще го оставя, за пътя до родилното, за това, че трябва да се свържа с трима различни лекари, който да дойдат на раждането. Освен това си спомних как болят контракциите и най-голямото ми притеснение е за детето.
Както е описала Дарка се чувствам много отпаднала, вчера постоянно ходех по малка нужда и 4 пъти по голяма Shocked Студено ми беше, гадише ми се. Днес уж по ме бива, да видим утре какво ще каже аг-то.

# 168
Честити синове на Дейзи и Фелисити!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Много радост да им носят и да са здрави и силни!!!

Стискам палци на Марулка и Дарка Peace
Така като гледам за края на месеца дали ще остане някой  Simple Smile Laughing Mr. Green

Още не съм взела стерилизатор, понеже не съм решила какъв ще е по-добре да бъде. Клоня към ел варианта именно заради независимостта, а и в тези за микровълнова не могат да се стерилизират стъклени шишета.

Само да потвърдя, че ел.варианта е по-сполучлив и според мен. Аз си взех този на Авент - достатъчно е голям и събира целия инвентар - помпи, шишета ....
Преди имах същия с малкия ми син и дори съм стерилизирала вътре бурканчета с домашно приготвени пюренца и кисели преди пътуване. Peace

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 19:57 от Lennyh

# 169
Относно стерилизаторите и аз мисля че ел.вариянт е по-удачен. Аз малко избързах и отново си взех за микровълнова на Авент и вече малко съжелявам.

# 170
  • София
Здравейте мили момичета  Hug Включвам се много набързао, първо за да ви благодаря за пожеланияа - да ви се връщат  Hug Hug Hug

Честити бебенца на Сърничка, Аманда, Радина и Дейзи (направо ме разби за пореден път), на Марулчето много стиснати палци - дано скоро ни зарадва с новина за новото и Шушенце  Praynig
Само да ви помоля и за една малка корекция - Малчо се роди снощи (на 3ти) и сме цели 52 см.  Wink - Сиси, не можахме да бием Влади по килца  Heart Eyes

Иначе дилемата се реши като се наложи верно и двата вида раждания да преживея, но важен е крайния резултат, болките ще ги преживеем  Peace За сега съм пас откъм кърма, но се надяам да се появи тез дни.
Да отговоря на тези, които питаха за упойките: направиха ми спинална, но тъй като не ми беше достатъчна са ми сложили още някаква и така яко ме надрусаха, че доста яко весело си изкарах Joy на сутринта бях пушка и си станах съвсем без проблем, но сега вече си имам малко болки и чакам да минат  Laughing

Нели и Ем, много стиснати палчета за утре!  Hug
Скоро пак ще се включа!

# 171
Валерия, душицо, много изнервена ми се виждаш тези дни. Стискам ти палци да се успокоиш, все по нещо измисляш да се притесняваш. Не че и аз не бях така по едно време, може би с наближаването на термина ще ти мине... Божидар не го мисли, той си има и други роднини дето ще се оправят с него, няма какво да му стане  Peace
Felicity, такова онлайн включване не сме очаквали, супер, че имаш нет в болницата! Големи момчета взеха да се появяват бре  Mr. Green Много се радвам, че звучиш така ведро, че се беше изпошашкала и ти.   bouquet

Момичета аз почти на никой не казах, че влизам за понеделник... На приятелите пък изобщо. Естествено сектата (демек вие) знае... По-добре така.

Гале ти ли питаше за Дейзи за първото раждане? Тя беше казала, че е било нормално май с упойка, но продължително.

# 172
Джиджито-вадиш си карта на детето от централна регистратура,с нея записваш час или на централна или в Педиатрия/1ви етаж-в ляво от централната регистратура/Избери си лекар и си запиши час-за Масларска естествено се чака доста;после за конкретния час се качваш на 3 етаж в Неонатология-това е точно срещу вратата,където раждахме Laughing/не онова със слънчогледите, а там откъдето ни приеха.
Hug На мен ми казаха, че трябва да звънна на телефона, който е записан на последната страница на документите, които ми дадоха, когато ни изписваха. Аз онзи ден се обадих и записах час на Стелла по телефона - никой не ме е питал при кой лекар искам (а и аз не знаех, че мога да избирам).От това, което си писала разбирам, че аз като отида в понеделник трябва да извадя на детето карта на регистратурата и да се кача на третия етаж - неонатология и там да видя вече при кой доктор имаме час??? Нали така???
Целувки на теб и Ема от мен и Стелла Heart Eyes Hug

Емили осовен, че съм Стелла имам и вас и определено не се чувствам сама Hug Hug Hug  А това със сектата го четох и в болницата като бях, където казваш, че "Джиджи (аз)дори и на родителите не е казала, но ние (вие) знаем" Joy Joy Joy
Гале и товята история със стерилизатора ме разсмя Joy А по въпроса с обливане с вряла вода - аз с биберона залъгалка така процедирам Peace

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 20:13 от djidjito

# 173
Фелисити Hug ти наистина разби с това онлайн включване Wink Звучиш много добре, дано болките отшумят бързо!!! Hug
Стеф аз бях в частна клиника и това което ми беше необходимо от багажа беше - чехли, хавлия за баня, малка кърпа за гърдите(можеш да вземеш и кутия хартиени кърпи, аз помолих мъжът ми да ми донесе,защото с тях е по-хигиенично), интимен гел, душ гел, козметиката ми за лице, гребен, ластик за коса, връхна дреха, чорапки, еднократно бельо, превръзки, две нощници (но тях ги ползвах само като излизах да се виждам с близки, иначе ползвах техни), мокри интимни кърпички (задължително си вземи), паста и четка за зъби Mr. Green Май е това!

# 174
Валерия стискам палци мила, като те чета наближава финала!!! Пожелавам от сързе бързо ,лесно и безпроблемно! Накрая и аз така бях каот теб и като те чета искренно се вълнувам с теб! Всичко е ще е наред! Peace Hug  bouquet

# 175
Джиджи, мерси много!!! Тези неща съм сложила, значи все пак не са излишни... Hug
Валерия - дано се поуспокоиш скоро, макар че притесненията са си нормални за този момент - ама си повтаряй, че всичко ще е наред Hug
А4 - не знам колко време имаш на разположение, но ти препоръчвам да прегледаш библиотеката на кърмаческия форум, защото всички проблеми, с които се сблъскваш и ще се сблъскаш, са обсъдени и обяснени подробно там Hug
Конкретно за увеличаване на кърмата погледни тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4199

Фелисити - сладуранка такава, радвам се, че се включваш, кажи как си, как мина всичко - като имаш време де Hug

# 176
Сега като бях до тоалетна пак едно слузесто прозрачно-бяло топче колкото грахово зърно. Приболяваме корема в момента. Обади се лекарката да ме пита как съм, та се разбрах ме утре да отида да видим какво става.
Иначе по време на записа аз усетих със сигурност една контракция/стегна ми се корема на топка и ниско долу ме болеше/ и в същото време тоновете на бебо скочиха/после гледам до 180 са стигнали в един момент на записа, незнам дали е бил точно този/. АГ ме успокой, че това е добре тоест бебето се държи адекватно по време на контракция/ускоря се пулса/.
Много ми е притеснено момичета, първия път отидох да раждам като на шега, въобще не мислех за болката и себе си. Сега направо ме тресе.
Чудя се дали да пия един нош-па и да се опитам да спя тази нощ.
Направо ми идват мисли в главата да си поискам епидурална, аз която винаги съм била привърженичка на нормалното раждане. Боже незнам какво ми става newsm45
Много ме е страх за бебето, ако се роди толкова рано преди термина дали ще е с достатъчно развит бял дроб... smile3518

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 20:58 от Валерия

# 177
Още една супер новина от Варна!!!
 Marulka има момиченце!! Казва се Нева. Роди се в 19 часа тежи 3.300 ръст 49 см!!!
  newsm44

# 178
Ooooo... за един ден ви изпуснах, а то вече четири бебета. Медула, да нямаше някаква предварителна информация..  Joy

Честита радост на Радина, Дейзи, Фелисити и Марулка! Да са ви живи и здрави малките съкровища и бързо възстановяване!

Валерия, миличка.. не се притеснявай толкова. Обикновено дробчетата им са напълно развити след като влезеш в деветия месец.
Джиджи, аз се чудех за интимните кърпички. А, знаеш ли да могат да се ползват при нормално раждане?

# 179
ееее супер новина.Marulka да и е живо и здраво бебето и бързо възстановяване на мама  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт