За нас, Земята и Вселената

• 36 582
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
ЧОВЕК, аз буквално не мога да чета от известно време насам. Много странно за мен, но си е така.  Crossing Arms

Amber, хубава песничка! Ето и една от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=-DD3RQgJh3Y&feature=related

Преди да потъна в сънища сутринта, си помислих, че духовността, както и нещо, облечено в думата "практика", ни поставя в рамка, ограничава ни. Спираме до там, стопираме се. Позабравяме, че пътищата са много и всякакви. Имаме нужда от нещо и го търсим само в тази рамка. Трудно ни е да го открием понякога, но не поглеждаме навън, не отваряме прозореца. Защото сме си самовнушили, че истината е само в тази рамка. А това ни ограничава идеите, взора, дори желанията.

# 706
Прочетох "Селестинското пророчество",моля който я е чел да коментира малко.
Как я усещате...

# 707
За мен е запомняща се книга, защото ми е дала основни ориентири в човешките взаимоотношнеия- т.н."властни драми", в които ние ежедневно влизаме. Карала ме е да се замисля над много моменти от моя живот, за нещата, които съм изживявала и начина, по който съм реагирала. И мога да кажа, че в известен смисъл, благодарение на тази книга, постоянно отчитам на каква плоскост в връзката ми с всеки един човек. Интересно е....много може да се пише за тази книга. Simple Smile

# 708
Точно заради това искам да поговоря с вас-тези които сте я чели.
Тя ме разтърси.
Макар че аз много чета такива книги,в тази има някаква мая,ако мога така да се изразя.
Но въпреки всичко има нещо  което ми бяга, което ме понася във фантазиите,във фантастичните филми,а ми се иска да уловя нишката.
Накрая ми се замота главата и загубих ясната си мисъл.
Някой да ми махне очилата имам нужда и да ми разясни.
Ама че се изразявам  ooooh! но така ми идва отвътре в момента Thinking

# 709
Искам да попитам също,ако някой знае в/у основата на какво е написана,на какви религии,учения,народи,разкопки,изследвания и изобщо има ли такова нещо наистина или е просто теория?

# 710
Маргало, Дани е дала добър коментар, аз ще добавя още нещо от мен.

Мисля, че не е толкова важно колко книги е чел човек, а кои. Може би пет книги (извън чисто художествената литература) са достатъчни, останалото е често загуба на време, а понякога объркване, натрупване на много и различен материал...
За мен задължително четиво е Селестинското пророчество и Разговори с Бог. Мога да добавя още, но, както ти се изрази, в тия има "мая".
Точно тия дни си мислех, че не се знае много за написването на Селестинското (или поне аз не съм попадала на инфо). Но докато четох тази книга, нямах нужда да разбера дали описаните неща са истина или не, просто ги приех за такива. И ми бяха полезни независимо на какво се базират. Помогнаха ми да направя връзката родител-дете; отношението между хората; поведението в определени моменти; човешката еволюция и човешките възможности.
Теб кое те притеснява, та те отпраща във фантазията?  Grinning За мен всичко, описано в книгата е не само напълно възможно, а и е реално - за някои хора. И е достижимо - за всички.
Подскажи какво искаш да ти се разясни, за да не правим литературен анализ на творба  Wink
 Hug

# 711
  • София-в сърцата на моите деца
За мене тази книга , а и филма , беше Началото на един Път, който още вървя, но се чувствам щастлива и пълна с Енергия! С една дума -отвори ми се Окото! Hug

# 712
За мене тази книга , а и филма , беше Началото на един Път, който още вървя, но се чувствам щастлива и пълна с Енергия! С една дума -отвори ми се Окото! Hug

Peace И при мен имаше отваряне. Промени ми виждането за доста неща. Но филма не съм гледала. Не искам да си развалям впечатлението от книгата.

# 713
  • Русе
 Преди десетина години прочетох Селестинското пророчество. Препоръча ми я човек,доста противоречив. Книгата много ме впечатли тогава, въпреки, че идеите ми прозвучаха като нещо познато, но за първи път изразено и споделено. Определено беше етап за мене.

# 714
Първоначално четях книгите на Карлос Кастанеда и ги имах нещо като фентъзи. Приказки за напреднали Wink
След като прочетох "Селестинското пророчество" я определих в същата категория.
"Разговори с БОГА" обаче ме ориентира изключително добре. Тази книга ме промени в действителност. Наскоро гледах и филма "Селестинското пророчество" - децата го възприеха изключително добре, а с най-голямата си говорихме и на следващият ден...
Така че и филма и книгата са добри.

# 715
Аз тази вечер гледах филма.
Потресена съм от него,ужасен е,направо съм много разочарована.
Не знам един филм ли има но този който гледах е направо отврат!
Разговори с Бога не мога да я намеря,не я издават вече.
Имам я на компютъра,но не мога да чета там ooooh!

# 716
Първоначално четях книгите на Карлос Кастанеда и ги имах нещо като фентъзи. Приказки за напреднали Wink
След като прочетох "Селестинското пророчество" я определих в същата категория.
"Разговори с БОГА" обаче ме ориентира изключително добре. Тази книга ме промени в действителност..

Все едно, че аз съм го писала  Grinning. И на мен филмите не ми допаднаха, ама никак ...

# 717
Филма е добър за деца, които няма как да прочетат книгата, това исках да кажа.

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ
  bouquet
  bouquet
  bouquet

# 718
Селестинското (първа част) - даде ми насоки за знаците, тогава ги използвах на макс и живеех в някакъв вълшебен свят, сякаш ме завърташе вълшебен вихър. Но отдавна не съм се сещала да ги следвам, може би защото в момента нямам ясно начертана цел, а и напоследък чувствам огромна умора  Tired  и не ми се занимава. Интересно ми беше да разбера и за драмите, сега се опитвам да не разрешавам на хората около мен да ме вкарват в личните си драми, най-ми е трудно да избягвам онази "горкият аз", но и нея я стопирам вече.

"Десетото..." също ми беше интересна, но не колкото първата част. Останалите части са ми на дневен ред, но не изпитвам вътрешно желание да ги чета, та явно не им е още време.

# 719
Тази книга за "Селестинското пророчество" ми е влязла в главата да я чета. И гледам в тази тема точно нея обсъждате. Ами да взема да я прочета и аз.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт