Кой отива и се връща от море, СЕПТЕМВРИйска мама тук чете ...

• 13 970
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Аз също не вярвам на теорията зъби=Т. По-скоро имунитета им спада при зъбоникненето и лесно ловят вируси, особено пък както пенелопи казва, лапат всичко, лазят навсякъде и т.н. Цвети, вярно че е локално възпаление, ама 39 Т е бая висока  Thinking... Сонче, дано се оправи Алексче (внимавай да не се обезводни  Hug ), Иринка, гушки за Ради също!  Praynig  Сонче, ако сте на антибиотик, сигурно д-рката се съмнява/страхува от вторична (бактериална) инфекция, та затова... Ние с бактериална инфекция пихме Суметролим 2-рият път в болницата, избегнахме антибиотика на косъм тогава...  Confused (щото 10 дни преди това пък беше на инжекции...  Confused ). Уф, ужасно е да са болни децата, искрено се моля бързо да свърши този кошмар!

# 151
  • София
Васко днес го изведох и на няколко пъти го закачат разни жени и той мирува и те викат,че бил мълчалив и кротък и след 20м. го поглеждам той с червени бузи и червени очи стои облегнат на количката -пипам го изгаря от температура.Пребираме се меря и 39.4- #Crazy ooooh!.Дадох Нурофен и падна на 38.4,заведох ме го на д-р и каза,че и гърлото му е леко червено,а нямаме болни в къщата нито е контактувал с някой тия дни.Сега пак качи 38.6 и  е мног кисел.Купила съм и Хексалгин и свещички имам-чака ни май тежка нощ,а за детето още по-тежка.
Флу- кухнята  е в 11-то ОДЗ на Окръжна болница.А записването става в една детска до бл47-дадъчното.,но и те ще почиват август,та чак от 5 септември ще взимаме.
Сонче стискам палци да се разминете с хоспитализация. Hug
Ирини-снимките са чудесни,а най-любимата ми е там,където сте с мъжа ти целунати.

# 152
Сърцето ми се къса като чета за болните дечица. Аз отдавна не съм ви чела, ама какви новини заварвам;(
Стискам палци бързо да се излекуват малките съкровища!
Не ми е до писане сега;((
Целувки от нас!

# 153
Добър вечер момичета,
Честит Рожден Ден на Иринката и Ланвинка, здраве най-вече за вас и всички около вас. Извинявам се за закъснението.  Embarassed
Бързо оздравяване на всички болни мъници. Сонче, Иринка, Стефина, стискам палци мъничетата да не страдат и да минава бързо и без усложнения.
Аз съм си в София от 10 дни и общо взето нищо по-съществено не съм свършила. Ками тича за ръце по цял ден и чат пат слиза на пода да полази, но за секунда не мога да я оставя. Направо съм каталясала. На баба си се дава само за 5 минутки, а майка ми не може да я води за ръце, тъй като я боли кръста , та аз съм единственият развождая докато не дойде подкреплението в лицето на половинката в края намесеца. Онзи ден докато с Габи се радвахме на едно бебе кокершпаниол, Камелийката докопала листо от храст и го налапала, чух я как се давеше в опитите си да го преглътне. Друсах, бърках в устата, разгеле по едно време туй листо се показа и аз буквално го остъргах от езика, Тя се беше запенила и залигавила яко, после повърна малко та изкара още едно малко парче. Страшно се изплаших ( какво ли не ми мина през акъла вкл. за отровно разстение) вместо да гледам кутрето трябва да си гледам бебето. Ама ще ми е за урок.
Снимките са страхотни. И аз съм фен да девствената природа с минимум намеса на цивилизацията, но уви това вече май не остана по нашето Черноморие.
По отношение на пъпчасването, аз забелязах че при Ками се появяват по тялото там където кожата се е допирала в количката - естествено някакъв изкуственяк. От 2 дни забелязах и по гънките на вратлето, но това го отдавам на жегата.

# 154
  • софия
ехооооооооо

помните ли ни???

ние сме все навън... бяхме една седмица при баща ми, после малко на селски турисзъм и като си дойдохме лаптопа ми се развали и сега нямам комппютър, а на този на мъж ми е трудно дореждането... ние сме добре... малката расте и дивее с всеки ден все повече.... сега ще се опитам да почета малко да наваксам...щ

мноого целувам всички ви и малките септемврийски ангелчета

# 155
Иринка, Стефина, дано бързо смъкнете Т.  Praynig
Алекс цял следобед гори  Sad Правих компреси с вода и оцет, панадол, нурофен и сега е по-малко топъл, но все още е с температура. Сега ще поспи до 01.00ч. и тогава ще давам пак АБ. Иначе наистина докторката се съмнява за вторична бактериална инфекция. Майка ми ми каза, че и преди 20 години така са изписвали гентаминицн при вирусна инфекция  Confused Хич не съм фен на АБ, но се реших да го давам, т.к. сме на майната си и не ми се рискува със здравето на съкровището ми Heart Eyes Дано не вдига повече
температура  Praynig Решила съм, че ако до утре няма подобрение, се прибираме  Confused

Ирини, страхотни снимки  Heart Eyes
Лека нощ, милички   bouquet

# 156
  • София
Добър вечер, момичета!   bouquet

Сонче, Ирина, stefina-  гуш за болните бебчовци! Sad Hug

Сонче, овладяхте ли диарията?

Ирини, страхотно настроение струи от снимките ви! Тази снимка на Джи е направо разкошна! Heart Eyes

Дидишонче, sunnshine- хубаво, че се разписахте! Hug

lanvinka, радвам се, че си доволна от празника си! Hug

За потенето не знам.....големите деца като бебета доста се потяха, Галина обаче- по-малко... Rolling Eyes Сигурно е нормално през лятото да се охлаждат по този начин....Какво казва педиатърката?

Флучи, една си е кухнята в Младост, но неприятното е, че лятната отпуска се падна точно, като им дойде редът на бебоците....Аз исках да запиша Галина на ДК в Бургас за времето, в което ще сме там, обаче сега си мисля, че вероятно и те ще почиват.... newsm78
Дано останеш доволна от "Кухнята на мама Люси"! Не дават пресни плодове, за съжаление, но десертите са хубави. Peace

Ние сме добре, сигурно в събота или неделя ще пътуваме вече към морето. Мислим да изкараме една седмица на Влас, останалото време- в Бургас. В София ще се върнем след 20 август.

# 157
  • София
Сонче, Стефина.  Hug
И ние в кюпа. И Ради е мноого топъл. Сега сложих свещичка. Дано поспадне, че се измъчи детенце. Аз и винаги в такива случаи ужасно се страхувам.....от какво ли не.  Sad Всеки път ми е адски притеснено.
И за да не сме капо, Павел се е ударил лошо с баща си с колелото (за кой пореден път вече, не знам). Челце - синина, носле - обелено, уста - подпухнала и кървяща.  Sad Като го прибра одеве - лошо ми стана.
Weary

# 158
Олелеле, Ирина  Sad , лошото никога не идва само  Rolling Eyes . Дано и двамата бързо се оправят. Няма по-голяма мъка за една майка от това да са й болни децата.

Стефина, Васко как е  Confused ?

Сонче, ако има от къде, вземи му Биогайа, добра работа върши  Peace .

Дидишонче, къде се загуби бе, душко.  Hug

# 159
Здравейте мами,
съжелявам, че толкова време не успях да пиша...  Sad но сега се опитвам да наваксам и почнах да чета назад да видя
как сте и как я карате... Скоро ще наваксам - надявам се! Rolling Eyes Embarassed
Много съжелявам за болничките бебчета.  Heart Eyes Дано смъкнете Т по-скоро  Hug Hug Hug
И ние вчера бяхме с 38-39Т та съвсем мога да почувствам колко притеснени и нещастни вероятно сте...  Hug Praynig
Иначе ние я смъкнахме с боди потопено във вода и оцет на два пъти...отделно пихме Панадол на 6 часа.

Обаче се оказа, че не сме се разболяли. Слава богу, оказа се повод за радост даже! Помислих си, че е болен, защото аз съм болна
от 1 седмица и реших, че накрая съм успяла да заразя и малкият. Днес обаче Ники ме гризна и се оказа, че нещо в устата ни дращи...
Избило ни е първото зъбче!!!! Много съм щастлива мислех, че беззъби ще си ходиме.  Laughing Laughing Laughing
Та така - да се похвалим и ние с нещо. ;о)))
Други беззъби бебета има ли още от нашите сладки септемврийчета? Може да сте казвали, извинявам се. Rolling Eyes
Има ли вече проходили?

Ирина  Hug Hug много ми е жал за Ради и Павката - дано скоро се оправят.  Praynig Моят племенник падна оня ден с колелото,
сега се учи на две гуми. Беше изорал едно нанадолнище с лице, ръце, крачета... ;о(( Тъжна картинка.   Embarassed

Иначе щъкаме насам-натам, в тези жеги какво да правим, и така я караме...  Simple Smile

Похвалете мами и вие с нещо вашите бебчета ....  Hug Да се порадваме заедно.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 23:59 от ЛъчеНаДъгиче

# 160
  • София
Лъче на Дъгиче, много се радвам, че пак пишеш! Hug Вече решихме, че си ни изоставила за постоянно. Wink
Галето няма още нито един зъб. Laughing

Иринке, за Павчето.... Hug

# 161
  • София
Лъче,  Hug
Той Павел си може на две гуми. Но сега е с ново колело - бегач и с баща му карат по велосипедната алея, която е от нас до Руски Паметник (ако не знаеш, ние сега сме в Княжево, не сме вече съседки). Сериозно ги подозирам, че са се състезавали, въпреки че не си признават.  Crossing Arms Идва ми да  #2gunfire баща му!
Ради е горещ и плаче.  Sad

# 162
Sweetkids_mama И аз се радвам, че не сте ни отлъчили вечв...  Laughing Embarassed Непременно да се похвалите когато се появи Феята със зъбките ;о)))))))   Laughing Laughing

Ирина, знам, нали ти звънях последно преди да се затрия окончателно и ти ми каза, че сте далече... Много жалко  Embarassed
Изпуснахме ви и вашата добра компания.  Sad Докато се организирам какво правя...така стана.
Дано Ради и Павката са добре скоро!  Hug Praynig Много ми е мъчно като страдат невинните душички.
Ники вчера така се гушеше жално като дигна Т.   Heart Eyes
Ама като я смъкнах - има няма 15 минути и веднага показа рогцата.  Twisted Evil  Laughing Laughing
Само дето на глава не проходи.  Laughing Голяма е скица. Седи си в креватчето прав и се люшка и гъргори нещо.

Инак ние още не ходим. Сигурно, защото го сложих 8-мия месец в проходилката и сега само в нея иска да стои.  Rolling Eyes
Обаче показваме животните, които мама казва, в книжка. Взехме му като вашата йоника, Ирина. Едни приятели ни я
донесоха от САЩ. Отделно една приятелка ни даде тяхната изправена проходилка на VTech - има страхотен панел
музикален и Ники започна да свири на пианото.... Много е сладък...слага двете ръце както трябва и придрънква. ;о))
Единият ден даже го хванах да си пее Оооо с тона дето дрънка... Направо идеше ми да го изям.  Twisted Evil  Laughing
Много сладък. Та на йониката и на проходилката вече редовно "свирим".  Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 00:39 от ЛъчеНаДъгиче

# 163

Сладък Ники и тати.

Ето и една на мама. На мен демек, с новата ми рокла.  Rolling Eyes С нея не приличам
толкова на слон или поне не изглеждам като човечето на Мишелин.  Laughing

Още една - Ники говори по телефона с мама.  Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 00:54 от ЛъчеНаДъгиче

# 164
Болнички бебоци  Cry скоро да оздравяват  Praynig
Видях невероятни снимки  newsm81
Иринка, Ланвинка, и аз на патерици, но да ви честитя
Да ви се похвалим, вчерашната консултация показа +500гр +2,5см и +2см гръдна обиколка  Party Само се оплаквам, че не яде както трябва (както пише по книгите), а то ми порастнало детето толкова много. За сравнение - миналия месец не беше мръднала, но тогава боледува, а преди това с някакви 200-300гр варираше.
И Надя се поти много по главицата и вратлето, затова и се появиха обривчета (малки, но ги има). Имам тук едни скъпи медицински козметики и за 2-3дни интензивно мазане, успокоихме пъпките.
Зъби нямаме още никакви, жегите ни дразнят, не може да заспива и после само се върти и се пробужда. Тази вечер пусках климатик, като охладих спалнята заспа.
Моарейн, Надя наскоро ми пропълзя като хората и педи каза, че е за препоръчване пред проходилката  Peace Е, когато имам домакински дейности, си я слагам в нея, но при първа възможност сме пак на пода. То това е предимно вечер, че денем сме навън, но час-два преди лягане си лазим здраво.

Общи условия

Активация на акаунт