Кой отива и се връща от море, СЕПТЕМВРИйска мама тук чете ...

• 13 932
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Айде бе Ванче, домъчня ни за вааас!  Hug Страхотни усмихнати лица от снимките! Прекрасни сте!

Аз набързо да ви покажа какво се случва за 5 секунди, ако не връзвате детето в столчето за хранене!  ooooh!

# 106
Дидка,  Heart Eyes И ние го правим този номер, но в количката Laughing И на нас ни е домъчняло за вас. Все се разминаваме по срещите, та двамата астрални близнаци не са се виждали от януари Hug много ми допада идеята за рождения ви ден, та се изкушавам да се присъединим и ние, но не само като гости, а и като посрещачи също Peaceтрябва да го обсъдим Peace

Сори за офф-а, но спешно ми трябва тел. на Цвети или Муцата, че имам път към парка и ми се ще да ги видя. Ако някой го има, пуснете ми го на лични Heart Eyes в близкия половин час.  bouquet

# 107
  • София
Диде, споко бе, душата. Знам колко си мила и внимателна.  Hug
Флу, аз да ти кажа честно не съм празнувала. Последните години нямам много желание да си посрещам РД. Сигурно е от ЕГН-то.  Joy
Ванче, страхотни сте.  Hug
Джулс, варненското трио е само за папкане.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 108
Момичета, имам нужда от съвет  Praynig
Днес решихме да си направим разходка до Бургас. Като пристигнахме и гушнах Алекс видях, че целият гори Sad Набързо се прибрахме обратно. Резултатът е 39.2  Confused Направо съм се побъркала от притеснения Cry. Педи каза да дам панадол и толкова. Знам, че се редува с нещо друго, но с какво? На колко часа да меря температурата и да дам втора доза? Правите ли нещо друго - обтриване с вода например?
Имам много въпроси, но Алексче за първи път ми вдига температура  Confused Предполагам, че е претоплен.
Иначе други симптоми няма. Вече час след като дадох панадол, а той все още целият гори  Cry Чудя се дали да не тръгваме за София  newsm78

# 109
# 110
Сонче, 39.2 едва ли е от претопляне  Sad  Да не е някой вирус... Как е той, отпаднал, вял ли е, как му е стомахчето, изпражненията... Кашля ли, сополи ?... Дано не е сериозно де!  Praynig  Praynig  Евентуално защо не го заведете на лекар там...? Стискам палци  Praynig

# 111
Ани,ЧРД!!!Здраве,много щастие и късмет във всичко ти желая!   bouquet  bouquet  bouquet
Иринка,на теб на патерица-ЧРД!   bouquet Да си най-обичаната майка и най-ухажваната жена!   bouquet
Сонче,според мен тази висока Т не може да е от претопляне  Rolling Eyes Явно е някакъв вирус-племеника ми прекара нещо вирусно така-без др.симптоми,само Т.Три дни я поддържаше и после си мина... А иначе Панадола се дава минимум на 4часа и се редува с Нурофен,ако не спада Т.  Peace Аз лично давам Нурофен-на моите деца по-добре им действа,по-бързо пада Т.Но при всяко дете е различно.Обтриването с влажна кърпа се прави в случай,че не можеш да понижиш Т само с лекарства-обтриват се предимно крайниците,задължително избягвай областта на сърцето,това е което си спомням аз.Дано спадне Т на Алекс и да не е нещо сериозно  Praynig Следи го за др.симптоми!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 00:37 от penelopi

# 112
Благодаря ви, милички  Hug
Преди половин час дадох Нурофен и преди да го приспя ще меря температурата отново. Дано да е спаднала и да не се вдига повече  Praynig Иначе няма никакви други симптоми и е жизнен и игрив. Днес не го заведохме на доктор, защото сме отседнали в едно селце между Ахтопол и Царево и тук дори аптека няма. Ако утре има температура ще отидем в Бургас.
Може и вирус да се окаже, но пък без други симптоми?!  newsm78 А и не е контактувал кой знае с колко хора откакто сме тук  newsm78 Ох, не знам вече ... Sad

# 113
Нося ви поздрави от Муцата. Не можахме да се видим за много, ама нищо-другият път  Rolling Eyes .

Ваня, чак сега виждам съобщението ти, дано Муцата те е изчакала.

Сонче, ако не спада с медикаменти, пробвай да го изкъпеш с хладка вода. Дано не е нещо страшно.  Hug .

Стефина, пропуснала съм да кажа за плажовете. Ние обикаляхме - един ден на ахтополския плаж, на другия ден на Силистар (това е преди Резово). Един ден ходихме и на северния плаж на Синеморец, там където Велека се влива в морето - страхотно местенце.

Ина, а моето бебе защо не може така  newsm78 .

Диде, Тео какво камикадзе е  Crazy , човек за секунда да не го остави сам  Rolling Eyes .

# 114
Сонче, това съм си запаметила за редуването на лекарствата при температура:
"дали ще дадеш Калпол, Панадол или Ефералган - все тая. Принципно действащото в-во в тях е Парацетамол, така че дори не можеш и да ги редуваш. Аз лично съм давала и от трите вида и най-добра работа са ми вършели свещичките Ефералган (но съм забелязала, че действието на антипиретиците си опира до организъм на самото дете).
Това, което можеш да вземеш, за да редуваш е Нурофен. Редуват се Парацетамол с Ибупрофен и ако се налага течен аналгин - по капка за килограм тегло на бебето.
При някои деца ибупрофенът действа по-добре. А освен това и не се натрупва в организма." Мисля, че е пост от Асето  newsm78  
Цвети, а снимков материал с Тамарка няма ли?  Hug
Юник, снимките са невероятни! Имаш голям талант! Разгледах ги няколко пъти! Много щастливо и хубаво семейство имаш!  Heart Eyes

# 115
Сонче, още един пост съм си запаметила, но не знам на кое майче е! Дано ти е от полза  Hug
"Аз винаги пробвам първо с бабини методи, вана с 2 градуса по-ниска температура от телесната и нежно компресче с хладка вода, в която слагам мъничко отцет.
Ако с това не се свали температурата предпочитам да давам свещички ефералган или други за да не дразня стомахчето, че моите деца като вдигнат температура и следващото е чувствително стомахче.
Важно е също къде се мери температурата и с какво.
Аз предпочитам под мишницата с живачен термометър, за да не се обърквам с градусите, които се вадят и термометрите електронните понякога не отчитат съвсем точно.
Да ти напомня да даваш много течности, ако даваш най-добре е пресен сок от ябълка! Имам спомен, че в книжките ми пише бебчето да е по-леко облякано и да не е много завито!"

Ето и един линк: http://www.biberonbg.com/info/temperatura.htm

# 116
Един ден ходихме и на северния плаж на Синеморец, там където Велека се влива в морето - страхотно местенце.
Бутамята  Laughing Laughing Laughing

# 117
Сонче, сега се сетих, Дари като беше с висока Т, вторият път като бяхме в болницата, слагах мокри тензухчета на китките и глезените на крачетата, и на челцето. Пробвай го и това, ако се наложи, нея много я облекчаваше... Дано вече е по-добре Алекс!  Hug

# 118
Един ден ходихме и на северния плаж на Синеморец, там където Велека се влива в морето - страхотно местенце.
Бутамята  Laughing Laughing Laughing
Инче, не се ли казваше южния плаж на Синеморец Бутамята  newsm78 , или аз грешно съм разбрала.

Флу, не остана време за снимки, много набързо се видяхме. Другият път  Flutter .

# 119
  • София
Сонче,  Hug за теб и Алексче.
При повечето случаи такива температури са от вируси.
Аз бях писала по-горе как Павел ми изкара акъла сега на морето с температура 40,5 градуса.  ooooh! Нямаше никакви други симптоми, дори на другия ден не вдигна повече температура (чук-чук).
При температула над 39 Нурофен едва ли ще подейства. Панадол свещички (или там нещо с Парацетамол). Внимание обаче: на не по-малък интервал от 6 часа (до 4 пъти в денонощие). Може да се редува с Нурофен (Ибупрофен), като и той се дава на същите интервали т.е можеш да редуваш двете през 3 часа.
Ако обаче температурата е наистина висока (над 39,5) май само Аналгин може да я свали (Хексалгин) по една капка на кг. от тегло на детето. Аз не съм давала обаче аналгин на толкова малко дете и ако стигнете до там (не дай Боже) го направи само след консултация с педиатър!. Също така мокри кърпи на крачета, ръчички и челце (50 на 50 оцет и вода), а в най-тежък случай (както ни се наложи на нас сега  Sad) . увиване на детенце с мокри чаршафи. Отгоре можеш да му метнеш сух , защото им става адски студено. Нали Павел може да си каже и знам. Като поизсъхне чаршафът - сменяш и повтаряш процедурата:( Ние всичкото това го направихме под контрола на лекарката от Бърза помощ. Дано не стигате до там!!!  Praynig Внимавай - температурата не трябва да се сваля прекалено бързо (не повече от около градус на час), защото детето може да изпадне в шок. Така че като усетиш, че намалява малко, спри с охлаждането, успокой се и измери температурата. Като спадне високата температура, действаш по горния начин отново, докато спре да вдига висока.
Аз лично, ако моите деца имат по-ниска темперарура в деня след доста високата, намалявам антипиретиците и ги спирам при първа възможност. Имам предвид, че по-скоро бих дала нещо на начална температура 38, отколкото на такава на следващия ден, ако предишния е била мн.висока. Последният абзац се отнася единствено до моя опит и преценка. Не гарантирам за правилност и достоверност!
Още нещо - ако имаш сериозен проблем и педи примерно не ти вдига, можеш да пробваш да се обадиш на някой дежурен педиатър. Например в нашата поликлиника (14-та) винаги има. Едва ли ще ти откажат консултация. Свързваш си и искаш да говориш с педиатър. Тел. е 952 37 75 или 952 19 59. Също така, предполагам оттам можеш да звъннеш на спешното в Бургас. Там номерът е 112, предполагам че с код 056 ще успееш.
Успех и дано утре новинита са добри!  Praynig
Флу, почти съм сигурна, че вторият пост е на Жужа (прилича ми на нейния стил на писане)

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 23:26 от *Ирина*

Общи условия

Активация на акаунт