Кой отива и се връща от море, СЕПТЕМВРИйска мама тук чете ...

• 13 975
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте Wink

Напоследък само ви чета, и едвам отскубвам по няколко минутки да пиша набързо.
Честити рожденни дни на патерици! Момичета, всичко най-най-най ви желая!  Hug   Hug

Иринии, много са ви хубави снимчоците, личи си, колко приятно е било... Наистина това място изглежда сякаш не е в Б-я...  Grinning
Флу, хм, незнам от какво може да са пъпките... то изобщо с тия пъпки е много мътна Индия. На Дари й излизат от време на време само по вратлето и тук-там по бузките или рамената. Много ми е странно, не ми изглеждаха като да са от алергия... ама пък мога ли да разбера от какво е, даже и да е такова... тя навсякъде пълзи, пипа, лапа... секунда не стои на едно място. Дано не е сериозно при Ели... аз да ти кажа, като не виждам пъчици по коремчето и съм спокойна, незнам защо, но съм останала с впечатление, че алергиите се съпровождат с пъпки по корема. Поправете ме, ако греша  newsm78
Сега да ви разправям Дарюгата каква е бандюга. Сто и една бели прави на ден, луда работа... Днес наводни кухнята, вчера налапала едно парче от счупена керамична фигурка (хем чистих, откъде го е изнамерила!), поболях се като го видях в устата й! Аз ли съм толкова некадърна, не мога да я опазя и това си е... Сега се замислих, имаме една проходилка, тя е от моето време, но си е здрава и стабилна, ще взема да я пробвам вътре как ще е. Тя вече си се изправя самичка, стои си на цяло стъпало, правилно стъпва, един вид си мисля, че проходилката няма да я прецака откъм прохождане? Или? Как мислите? Да я слагам вътре за някакви минутки на ден, примерно докато измия чиниите или простра, ей такива работи..Тези, които ползвате проходилки, доволни ли сте...  Mерси!   bouquet

# 136
  • Варна
Ирини, добре завърнала се. Страхотни снимки и страхотно сте си починали както изглежда  Hug
Сонче, за съжаление не знам доктори в Бургас. Дано сте намерили и Алекс е по-добре вече  Praynig
Флу, не си мисли че като взимаш храна от кухнята тя ще включва плодове. Плодове пак ти трябва да си даваш на детето, защото от двудневния ми опит със детската кухня май от там си набавят само въглехидрати, месо и млечни. Поне досега де, но пък и не си представям как дават плодове  Rolling Eyes
За пъпките които описваш нямам никаква идея  newsm78 Но пък на Яси редовно му излизат от тия силно червените като петно на различни места, които след няколко часа или до ден изчезват. Питах доки и той каза че е от всичката мръсотия наоколо, нещо като алергична реакция, но не е страшна.

# 137
Ирини, нямам думи за морското кътче от снимките. Peace Не смятах да ходим на българско море, но ще те изнудвам на лични за подробности Mr. Green
Флу, според мен не е алергия към храна, може би някакви бактерии.  newsm78 Обикновено те предизвикват "сълзливи" пъпчици. Педиатърът не зная какво ще ти каже, но по-добре дерматолог да ви види, ако стане системно или се увеличава.
Моарейн, ние сме със сериозен дерматит, който не се прояви до сега (6 месеца) по коремчето и гръбчето. Но може би при нас не е алергия  newsm78
Сонче, как сте? Дано Алекс е добре вече. малко късно се включвам, но ние преди два месеца също изкарахме 2-3 дни с висока темп. като едната нощ беше около 40. Свалих я с мокри кърпи по челото, постоянно сучене и миене на крачета, ръчички и лице с хладка вода през половин час в продължение на нощта. Не съм давала понижаващи темп. лекарства. Но всичко е много индивидуално, и както Иринка е казала, това е само моят личен опит Hug
Вчера се видях и аз с Муцата. Ради   Hug мерси за тел. Имате много поздрави, тя учи и е на изпити в София. Тамито е с нея, разбира се. По-енергично бебе не съм виждала. Не с е спира за секунда, страшен живак Heart Eyes
Деси, Hug, оправяйте се . В София ли сте? Имаш ли вече мобилен? Пусни го на лични, да се чуем.

Малко несериозно подхождаме към срещата с Веч Naughty
Веч, дай отново датите, на които си свободна. Нека има поне две възможности - напр. 25-26 юли и някаква дата през август (говоря напосоки) и после всеки да каже кога му е по-удобно. Аз лично рядко пропускам срещи, и то толкова колоритни Laughing, но трябва да съм наясно с датите, че смятаме да пътуваме до Берлин и то точно в края на юли.  Peace

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 15:02 от unique_v

# 138
  • София
и Ради е с температура....засега 38,1  Confused
не е спадала от обяд...

# 139
Юник, за мен 25 юли е най-добре, защото ще имам и кола под наем на разположение. Ако смятате срещата да е през август (до 9 ще съм тук, на 10 летя обратно), тогава ще трябва да дойда само с малкия и то ще се мъкна с автобус, което не е предпочитания от мен вариант.
А който не може тогава, но иска - или идва на летището "делегация по посрещането" с организатор Асето, или минавайки на път за морето през нас, да свирка. Не гарантирам и тогава възможност за среща, защото имам планирани много щъкания из страната, а и седмица ще сме на морето от 27 до 2.
Ако искате, да го впишем в първия пост?

Мамите с болни деца (особено тия с температура) един голям гуш от мен!  Hug Знам какво е, нали миналата седмица каката лежа 4 дена така простряна (38-39 беше) и поставиха диагноза бронхит. Confused

# 140
Ирини, Тарфа бийч, м? Ей на тая снимка - http://irinii.multiply.com/photos/album/14#16, малката е нечовешки красива!

Айде и аз за плажовете да се изкажа. Бутамята е южният плаж на Синеморец, този най-оживеният, под селото. Устието на Велека се казва просто Северен плаж. На юг от селото са Липите и Листи - леле, Листи е нереално място, но е невъзможно за достигане с дете... И Силистар (още 2-3 км по на юг) беше такова, но допреди десетина години...

Сонче, по-добре ли сте? Болните изобщо?

П.П. Ето една снимка от Силистар и две от устието на Велека, някъде къде преди 7-8 години, цветовете са малко измити, ама са сканирани от стара лента...

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 16:43 от Параход

# 141
Привет ,момичета! Hug
Не съм дочела последните странички,ама да се разпиша.Почерпки съм изпуснала гледам-да са живи и здрави рожденичките Heart Eyes Hug
Ирини,твоите снимки ги видях-малее размечтах се Simple SmileПрекрасни сте ,а и мястото изглежда страхотно.
Сонче,дано бързо му мине на Алексче Praynig и не ти се налага да търсиш педиатър в Бургас!
Стефина,Ирина ,дано и при вас не е нищо сериозно!

Ланвинка,,май е нормално да се потят бебеоците newsm78Не стига че е топло,а не се и спират(поне Яна)
Един въпрос имам-харесах столче за кола на "Премама",обаче не намирам никакви отзиви и мнения за марката.. newsm78Та ако някой има нещо за казване по въпроса ще съм благодарна ,ако сподели Hug
Сега ще ви дочитам и после ще се включа пак!

# 142
Момичета, благодаря ви за отзивите за пъчиците  Hug
Параход, снимките са невероятни, а излъчването ти е... нямам думи да го опиша! Сякаш си Алиса в страната на чудесата Simple Smile
Юник, и педи ми каза същото - сълзливи пъпчици се получават при бактерия и за да изключим такава взеха секрет от нослето на Ели. В петък ще са готови резултатите. Другото предположение на доки бе за ухапвания от комар или друга гадинака. Според вас може ли да се ползват таблетките на Райд в стаята на бебка? Относно храненето - според педи не е от киселото мляко. Каза спокойно да минавам на 4 хранения, но поне до годинка първото и последното ядене за деня да е АМ. Сега ставам, че малката е много изнервена. Растат й горните резци и постоянно плаче или мрънка. Днес например се разхождахме 4 часа, докато заспи  ooooh!

# 143
Флу, мерси  Blush ние Райд ползвахме на почивката в Гърция, ползвах и като бременна, защото съм алергична. Иначе на опаковката пише да не се употребяват за бременни и деца под 2 години, така че не очаквай някой педиатър да ти каже друго. Обаче нищо друго не помага така срещу комари, разните му ултра-мултразвуци са само за заблуда на врага.
Иначе не съм те забравила, чувахме се с БАЕ, като се прибра, но още няма план за среща - явно е по роднински и др. дела, и не сме се виждали още.

# 144
Благодаря на всички които се отзоваха  Hug Вие сте страхотни, момичета! Много ви обичкам!
Един бърз отчет, че положението е много зле...
Ходихме при Димитрова - диагноза ентеровирус. Проблема е, че започна диария с доста кръв. Пие антибиотик. Дано до сутринта да се нормализират нещата. Имаме и направление за хоспаитализация, но се моля да не се налага  Praynig

# 145
  • София
Сонче, стискам палци, мило.  Praynig
Ради се събуди с почти 39 следобяд.  Sad
Пробил му е днес и петият зъб. Сутринта го нямаше със сигурност. Напира и шестият.
Интересно - и преди морето, когато ви вдигна 39, на следващия ден му изби четвъртият зъб.  newsm78
Аз продължавам да не вярвам обаче на теорията, че от зъби се вдига температура просто така. По-скоро са по-податливи на вируси явно.
Вие как мислите?

# 146
Здравейте милички.

Сонче, дано Алекс да се оправи бързо. Защо е на антибиотик ако има диагноза ентеровирус...стискам ви палци.

Двете Иринки, добре дошли обратно. Май много време ви нямаше. Липствахте.

Параход, много хубави снимки и ти си такава слънчева.

Веч, каква си организаторка  Joy . Колко време ще си в Българско?

Малкият още носи хрема наоколо, но поне не е зелена и обилна като преди, и може да диша през носа сега Wink Май прави опити да пълзи като попадне на пода, но добре че е в повечето време на мене, та не му се отваря парашута. Не яде много, даже днес пак си имаше напълно кърмаческо ако, ама иначе няма нищо против да пробва неща - ръфа една портокалова кора с кеф, както и бананови кори...лимонова...май по кори си пада, дивака.

Това е от нас, да не ни забравите.

# 147
Сонче,миличка,дано бързо се оправи Алекс от антибиотика  Praynig Praynig Praynig Praynig Моля се да не ви се налага да влизате в болница!!! Praynig Praynig Praynig Щом ви е дала антибиотик,едва ли е вирус  Rolling Eyes сигурно е някаква чревна инфекция  Rolling Eyes Каквото е да минава бързо!!!
Иринка,
и аз съм от тези дето не вярват на Т от зъби...  Rolling Eyes Моята теорие пък е,че понеже много си лапат ръчичките и си докарват по някое вирусче  Confused Знам ли..... Мои размисли  Mr. Green

# 148
Параход, снимките са страхотни. Наистина тези плажове вече не са така девствени, както едно време, но пак са доста по-чисти и красиви от "супата", която е на север  от Царево Rolling Eyes . Аз съм влюбена в онзи край  Heart Eyes . Обмисляме да се върнем през септември за още няколко дни  Wink .

Веч, за 25 юли аз съм ЗА , нямам търпение да се запознаем  Party . Кажи къде и в колко часа ще ти е най-удобно и да пишем в болд, та който може да се освободи да дойде  Peace .

Сонче,    Praynig

А защо да не може да вдигне температура от пробиващо зъбче  newsm78, нали си е локално възпаление все пак Thinking .

# 149
  • София
Иринка,
и аз съм от тези дето не вярват на Т от зъби...  Rolling Eyes Моята теорие пък е,че понеже много си лапат ръчичките и си докарват по някое вирусче  Confused Знам ли..... Мои размисли  Mr. Green

И аз така мисля.
Но предпочитам Цвети да е права.  Hug
Пак е доста топъл.   Sad

Общи условия

Активация на акаунт