Днес отпразнувахме прощъпулникът на Ива! Сутринта почерпихме мами и бебоци с питка- мечка
Всички сме майки първескини и въобще не знаем "какъв е редът", чували сме, че трябва да се бяга с питката, ама кой и как? Както и да е, на нас ни е приятно и сме искрени в радостта си. Мама Нели ни подари цветя, разбира се "производство на мама"
След обяд се събрахме семейно вкъщи. Бабата на Ива беше направила две питки- една официална и една, която трябвало да търкаляме по бял чаршаф. И тук пак изненада. Трябва да има подредени предмети, символизиращи професии и който детето избере, това ще е
Набързо подредих няколко нещица и то върху масичката, на която Ива се изправи и направи тези паметни първи крачици. Сложих книга /Петър Първи/, ролетка, CD, лаптоп, конец, черпак, маратонки, портфейл, кочан с фактури, писалка, четка за рисуване, термометър, златна гривна. Най- трудно ми беше за танците да намеря предмет, бабите предложиха едно дайренце, ама не си мислих за такива танци. Исках символът да е за балет- та едно клинче беше символът на балета. Постелих чаршафче, търкулнах питката по него и хванах Ива за ръчичката да върви след питката до масичката. Тя се загледа в предметите, не посегна веднага, а ние как бяхме затаили дъх
Хора, много силна емоция!!! Детенце се подпря на клина и взе гривната ми. А тя за мен е много скъпа. Татко ми я подари на 30-тия ми рожден ден, когато бях бременна с Ива, символ е много неща за мен, а за прощъпулника си бях намислила да е знакът на естета, на благородната душа. Радвам се, че детето я избра. След това грабна черпака и не го пусна повече- много й хареса. Разчупихме голямата питка и всички затичаха в кръг с високо вдигнати парчета- голяма веселба. Почерпихме се и се забавлявахме, беше един чудесен семеен празник. Ще се постарая да кача и снимки, стига нета да не се прецака нещо
Егати кефа. Аз само да предупредя, че съм с Павчо, а той си играе само на площадката пред кафето пред входа. (вие я знаете коя е). Приятелче е с детето на собственичката и заради него ходи в парка. Бабата няма да идва и по-добре. 

Мъжът ми го изпратиха в командировка във Варна и сега сме си сами с Ели. Цял ден ми е едно криво, а сега разбрах, че шаферите ни са се разделили. Бяха заедно от 1,2г. и сега са скъсали
Шаферът е приятел на мъжа ми, а шаферката моя близка приятелка и повтаряха историята ни - тя от Сф, той от Пл и така. Запознаха се на сватбата ни. За жалост обаче до днес
Не се и мъча вече да я слагам в нейното легло... знам, че трябва, но тя постоянно се буди, ако не съм близо до нея 

направо се върнах в моминските години....но човек и добре да живее...трябва да си гледа децата 
Всички снимки са без фокус