Майчетата припкат неуморно а бебчетата смеят се доволно! Тема 7

• 14 006
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • гр.Стара Загора

Честит Рожден Ден Плами!!!

# 166
  • Sofia
Да се наканя и аз да пиша, че темата ще свърши.
ЩЕ се включа по въпроса за таткото. Както съм се оплаквала, той ужасно много се промени след раждането. Един разсеян, блее на някъде, муден, ако му направиш забележка се сърди, ако я направя по-сериозно се обижда. Честно да си кажа до гуша ми дойде. В момента на работата си изобщо не е натоварен. Даже се оплаква, че по цял ден скучае. Иначе помага общо взето. Ние нощно хранене нямаме, така че не го будя. РАзхожда вечер бебо например докато аз чистя или правя вечеря, вечер повече той се занимава с него, но като го видя все едно му е досадно. Гледа да си пусне тв и бебо като че ли е досадно задължение. А докато помага аз все пак не кръстя ръце, или готвя, или чистя, или се цедя. Няколко пъти се опитвах да му кажа че така не се прави, а той дори не ме разбира. Обижда се защо така му говоря, той толкова помагал.  ooooh!
Иначе напредвам с изцеждането, въпреки целия ми зор. Вече най-голямата ни дневна добавка е до 80 мл.  smile3501

# 167
Плами честит рожден ден!
Аз да си кажа какво стана с моята драма с фенобарбитала: Първо личната ни пусна едно изследване за билирубина, който се оказа с повишен(123 от норма 21) и каза, е ще отложи ваксината, докато не оправим жълтеничката. След като личната видя резултата ме прати на консулт при друг лекар. Там ми изписаха фенобарбитала, като ме предопреди докторката, че е упойващо вещество, но в "цял свят"(цитат) така се лекува високия билирубин. Не сме били за болница, там се влизало при нива от 300. Отидох при личната и тя ми го изписа на зелена рецепта и ми каза, че понеже съм "голяма паника"(цитат), затова ме била пратила при друг лекар, за да разбера, че няма страшно. Това вече много ме усъмни и започна голямото ровене. Звъннах на братовчедка си, която е детски лекар в друг град за да обсъдя лекарството. Тя потвърди лечението, но също ме притесни, като каза, че трябва венозна кръв да вземат на мъника за това изследване, а на нас ни бяха взели от пръстчето, защото така резултата не бил точен. И решихме с мъжо да го направим ново изследване с венозна кръв. Отивам днес в лабораторията и им обяснявам какво искам, а те казват, че с кръв от пръсчето правят това изследване и на бебенца не взимат от вена, и че с тяхната техника така обработвали резултатите, че били точни. Тогава пратих съпружето при неговата лична, която също е детски лекар, която от своя страна потвърди лечението. И след 4-те еднакви мнения резултата е че ще си ги пием психотропните вещества.
Между другото да се оплача от мъжо- освен с всички доктори трябваше да се боря и с него. Той е вечна контра. А аз се боря, защото не искам да пие детето хапчалъци от малко- има достатъчно време, ако може сега да мине без тях- защо да го тъпча? Аз така през бременноста от некъдърни доктори изпих 2 антибиотика- ей така за упражнението.

# 168
  • София
Бела! не сме по здравна каса, на частен преглед!
Зайче много ти благодаря за вниманието и за отговора! Добре съм, благодаря ти - всеки ден на разходка, даже в Борисовата се присъединих към наша срещичка. Чакам първа менстуация - тя ще е доста важна и ме наблюдават. За съжаление не мога вече да имам кърма.
Сиска, благодаря  и на теб за мнението относно слънчевите бани.
Дендри! Ти си супер кулинар! Направила си голям празник!

Момичета черпя ви виртуално за РДЕН на моя племеник - Живеслав. Преди 3 години на този ден моята любима сестричка стана майка!

# 169
Да се наканя и аз да пиша, че темата ще свърши.
Hug

Здравейте майски мами,
Не съм писала от сума ти време.

rosita__ Децата ни много си приличат.

Никола е лаком за разлика от брат си. На 2.07. бяхме на консултация.
Вече е 5500 на 56 см. Ваксина не е слагана - като се върнем от морето.
Само на кърма е, храня на поискване, спи си гушнат при мен.
Ползвам Памперс 3-ка и козметика на Бубхен /такава ползвах и със Стефан/.
Никола си лапа юмручетата, явно много са сладки.
Имаше физиологична жълтеница, но мина още на 20-тият ден.
Правих 40 дена с погача, мина чудесно.

От 4 май до 15 август няма да сме в София. Децата добре понесоха пътя до Варна,
а на Търговище какъв дъжд ни валя - нищо не се виждаше.
На 18-ти заминаваме към Бургас и там на 1 август ще правя кръщене на дечковците.

Във Варна е адски задушно, нашите нямат климатик в панелката и не се живее.

Посетих за сефте мола с/у Пикадили в Младост...Ми че то празно, никой няма????/!!!!!
Даже някои магазини са затворени и изнесли.....а строят още 3 огромни мола. newsm78
Много странно! Иначе детската площадка до у-ще "Неофит Бозвели" /старото "Вела Благоева"/
още миналото лято посетих - много е хубава. До Морската градина още не съм се наканила да сляза.

Тук нямам познати мами /освен стари дружки от форумите, когато Стефан беше бебе/.
Ако някоя мама скучае нека ми пише - Младост/143 блок.

Поздрави,
Нем

# 170
  • гр.Стара Загора
немирница прати някоя снимка че и на kazablanka_v малката Жанетка много прилича на Евелин та се чудя мъжо какви ги е вършил  tooth
Аз ползвам гел за измиване от глава до пети на Bubchen и мляко за тяло на HIPP Peace
Памперсите са ми на Pampers имам малко още от пакета №2 и като свърши съм се заредила вече с №3
АМ е Нутрилон
zaiobaio  и Dendri чакам снимки да ви видя сладкишчетата   love001
Евелин заспа и трябва да гладя и готвя  smile3515 smile3511 а така ме мързи  Mr. Green

# 171
Плами, честито рожден ден. Много здраве, щастие и успехи във всичко.
Ние сега се връщаме от консултация - 57см и 4600гр, т.е. 6см и 1кг за месец. Laughing Сложиха ни пентаксима, плака малко и заспа милото. Сега взех панадол за всеки случай. С доки влязохме в диспут за захранването и тези пусти сокове. Аз заявих, че до 6-ти месец няма да давам нищо освен мляко, а тя ми заяви, 4е тази система била крайна и се изнежвал стомаха на детето. После много трудно привиквали към нова храна и се започвали разстройства и други подобни. Тя настоява да захраня с пюре в на4алото на 5 месец, а сега да давам поне вода Confused Confused Confused Вече не знам

# 172
  • София/Варна
malachika, по повод захранването ти пускам два линка с информация по темата. Прочети ги и си вземи решение по темата. Детенцето си е твое и ти сама усещаш кое е най-доброто за него.

http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7681

# 173
Здравейте!

Честит рожден ден Плами! Да си жива, здрава, много щастлива и обичана   bouquet

Аз отдавна не съм писала щото няма време, само ви чета.  Grinning
Ние сме добре, като изключим това, че малката продължава да се дърпа от цицата, яде пет - десет минути и се маха  и не се наяжда. Днес ходихме да бием ваксинката (по ЗК) и я претеглихме. Ами само 100 гр. за седмица, ама доки каза да не дохранвам. Ще я видим като отидем в края на месеца и тогава ако не е качила достатъчно ще му мисля newsm78. Моля се да почне пак милото да си яде както преди, че ми се ще да си я кърмя, имам си кърма, ама ..., оф дано Praynig
За сега понася добре ваксината , ще видим и утре как ще бъде. Аз ползвам козметика на бюбхен и съм доволна, няма алергии. Памперсите - още сме на 2ката, ама нощем слагам 3ка, щото аз нощем като яде не го сменям, за да не се разбужда много. А таткото не го будя, щото е в другата стая и си спи сладко сладка, а аз с двете деца съм в спалнята. Много са ни станали дипломатични отношенията Mr. Green, ама като пратим каката на село с баба си ще се оправят Embarassed
Това е от нас за сега. Поздрави  Hug

# 174

Първото дете захраних на 6 месеца и 5 дена с оризова каша. Сокове не съм давала преди това. Ползвах пюрета на Хип за захранване /писала съм/. Стефан е почти на 4 години. Никола също ще захраня на 6 месеца с оризова каша, зеленчуково, плодово, месо...пазя си схемата от Стефан.  А, вода няма как да прилъжа да пие Ники - плюе биби и биберони  Laughing
Педиатъра и на двамата е един и същ. След изписването на Ники ми говори да си избера схема на хранене - на 3 часа или на поискване. И аз: "А, тази с папане на 3 часа я знам и не я бива...сега ще приложа на поискване". Резултата е: Стефан /1-во дете/ с хранене на 3 часа и мързел да суче от негова страна наддаде 1-вия месец 400 грама. Ники /2-ро дете/ хранен на поискване и лаком наддаде 1250 гр 1-вия месец. Сега малко ме е яд, че като за първо дете слушах повече чуждото мнение, а не собственият си майчин инстинкт. Не съм го питала педиатъра как да захранвам и кога. С мен трудно се спори....Тази тема ми е "близка, що литература изчетох тогава....

rosita__ , имам го Ники само заспал.....цък.
Споко, нашият татко направи Ники на 5 август в Котел. Далеч е от Стара Загора Laughing Laughing Laughing

# 175
Честит рожден ден Плами! Пожелаваме ти много здраве, щастие, любов и късмет!
За захранването и на мен доки миналия път спомена за сокчета рано-рано, не сме го обсъждали, но определено и аз смятам по-късно да захранвам и особено ако продължаваме да се кърмим.
По повод помощта на половинката относно бебчо, моят мил съпруг е винаги готов да помогне, дали с готвене и чистене, дали с грижи по бебка, по всяко време на денонощието  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 18:02 от madlena_bg80

# 176
  • Пловдив
Не мога да се стърпя да покажа какво видях :
http://news.plovdiv24.com/99218.html
Супер , а ?
Да са живи и здрави !!!

# 177
Супер , а ?
Да са живи и здрави !!!

Да са живи и здрави!
Напрово се просълзих, милите бебчовци Heart Eyes

# 178
  • Велико Търново
Супер , а ?
Да са живи и здрави !!!

Да са живи и здрави!
Напрово се просълзих, милите бебчовци Heart Eyes

Аз откровено си ревнах Crazy

# 179
Йеее,Честито на щастливото семейство!Това е изключително рядко срещано-тризнаци,заченати Не инвитро!Да си живи  и здрави  newsm51 smile3525
То,само момичета беее,този татко ще лудне  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт