Гледам мърда славно темата напред!

Аз днес да ви кажа...ходих да се боря пък със социалното. Всяка година се заричам да ми е за последно...ама на другата пак си викам - що да лишавам децата от мизерните добавки дето им дава държавата.... Та днес пак.
Нарочно избрах петък 30ти следобед...- последен ден - не могат да ме върнат 3пъти като миналата година. Бързат да им свърши работното време и нямаше де да идат - казаха как да попълвам... Не че не бях си попълнила декларацията от къщи...но се оказа че трябва да я преписвам. Не че не бях написала декларациите за доходи на компютъра... не, преписвах...трябваше да е САМОРЪЧНО написана... Все пак с малко помощ и 1 час стоене и преписване най накрая подадох заветната бумажка и няма да ми орежат детските.
Иначе как сме. Две болни деца пак... Къци е на АБ от днес, ама то немой да се къпеш и да излизаш по блузка... щото да се правим на мъже!

Яни е с такава люта кашлица , че чак се дави. Той засега на сироп само. Стягаме РД в неделя. Днес успяхме в 6:55 да влезем в сладкарницата... и те се смилиха и не ни изгониха, та ни взеха поръчка за торта в понеделник. За съжаление нямаше как да стане за неделя... та в неделя ще сме със стандартна торта с три топки, които ще мъча някак да направя на таралежи поне - да е по детско.
Или ако ме домързи - ще си останат топки! 
Бабите и дядовците са поканени. Сега трябва да сменя пердето само, че то свеки нали не познава цветовете, като нищо ще рече кво е това жълто перде и ще ме извади от релси! Та мисля да метна едно старо бяло перде- белким не му намери кусур!
Иначе мислихме какво да купим на Яни. Вече споменах предният път че взехме мотор с акумулатори и педал, но детето го видя рано рано и се наложи да го покараме в градинката . Та сега реших че ще е нов спален комплект. Има нужда от още един като знам какво съхнене пада в студ и дъжд.
Та днес силна буйна отивам да купувам. Не че цяла седмица не си мислех да поръчам от нета- ама викам си хубаво ще е да го видя на живо!
И....О, ужас!
оказа се че в целият град имам 3 комплекта за момче
В единият магазин - 1бр. само чаршафи с Макуин, без шалте- 43лв.
В другият 1бр. с шалте мечо пух ама ще ми го вземели по поръчка - но нямало как да го видя....- 56лв.
В третият 1бр. с една мишка с ярко оранжев скейтборд. мишката не я познавам.... проста мишка си е , неизвестна...ама скейтбборда много оранжев - цената още по хубава 25.00лв. И хасето българско и шит в БГ
Ето го и него - саморъчно го боядисах!!!!

http://media.snimka.bg/4687/015628452.jpg
това е прост четирикрилен лаков гардероб - комунистически дизайн! Но с малко труд и смяна на дражките се получи чудесна нова вещ!
съчетахме го с тапетите...
http://media.snimka.bg/4687/015628446.jpg
а синият диван със синята секция...
http://media.snimka.bg/4687/015628439.jpg
та това е новият облик на детската стая на Мима и Яни
Баткото не сме го прибирали още, макар че захладня...ама се опъва - добре му било в къщичката... и чакам да падне снега че сам да си дойде! Пуска си един конвектор, но нощем го спира и е студено. В този ред на мисли, разкажете ми за масленият радиатор??
Ако някой се топли с такъв да ме светне за +совете . Мисля си че като че ли е най ефикасно отоплително на ток.Ооооо, видяхте ли колко много написах, а???
Последно пускам един бисер на Яни и си отивам!
- Ачо ми е приятел но родителите му са лоши!
- Защо - ти познаваш ли ги?
- не, ама Ачо говори много глупости, и каза че ги е чул от тях. И моите родители говорят глупости!/ гордо завършва/
- а? кога си чувал с баща ти да говорим глупости???
- не бе мамо не ти и тати - а родителите ми говорят глупости!
върви доказвай ,че нямаш сестра....

Поздрави на всички ви!
Лека вечер от мен.
Ще се отчета след рожденият ден!

-

! Браво на майсторката!
и най-вече - с научаването на нови неща! А на цялото семейство - радост, разбирателство и любов, и доходна и успешна зима!