Частни ДГ София 2

• 98 800
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
P-r-o-l-e-t, виж тази градина! Сашко ходи тук от септември и сме доволни от отношението и от заниманията на децата. Имат йога два пъти седмично, а от два месеца и английски! Леглата не са на два етажа вече. Таксата е 600 лв. и ти връщат пари, ако детето не ходи!

# 166
  • София
Marini, благодаря!
А къде излизат през деня децата, има ли двор градината? Защото моето момче не го разхождам, то мен ме разхожда. Хич не обича да е под строй. А и няма да сме спокойни с татко му, ако го извеждат по градинките и в парка...

# 167
Ами, двор е силно казано! Както пише в сайта те са в приземен етаж на нова кооперация и всъщност има заградено пространство в двора на самата кооперация. Има изкуствена трева и пързалка, но децата си изнасят играчките от вътре и си играят там. Крият ги от слънцето с големи чадъри, защото след обяд напича. Понякога ги пускат да карат разни камиончета и тротинетки извън заграденото, но пак е в двора на кооперацията, който също е заграден и се отваря с домофон. Най - добре се разходете с Васил и разгледайте! Peace

# 168
Ако искате просторни помещения и огромен двор, отидете и вижте "Еко Дара" в Малинова долина. Преместиха се в нова къща и наистина е забележително всичко, което са направили за децата Hug

# 169
  • София

Момичета, някой да има впечатление от Частна Детска градина Пролет - в Манастирски ливади
или Фъстъче- в Стрелбище.
Или нещо хубаво в района на Гоце Делчев?

Предварително Ви благодаря!

# 170
Следя обсъжданията....чудя се, ЧДГ никнат като гъби, с имена като на Ц.Цветанов/МВР/, с шарени играчки и стени. Интересно ми е колко от тях имат лиценз, в колко от тях работят педагози, а не роднини, по какви програми, докога родителите ще си записват децата там където ги омайват с шарени дрънкулки, благи приказки, а после ще се окаже ,че пред І-ви клас са на нулево ниво! Ето заради това държавата не ще да дава субсидии. Засърбяло го някой, хоп....ЧДГ. И малка представа да има...ще омая родителите. Още повече, че те гледат базата и рядко питат за учебни програми / не говорим за измишльотини от типа на еко-възпитани, етикет, бални тонци и т.н.т./ По важни са БЕЛ, Математика и др; попитайте дали заверяват учибното гждина през септември в Инспектората, имат ли текущи изпити и т.н.т. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ НО ПАГЛЕДНИЯ ЛУКС!

# 171
  • София
Някой има ли идея близо до "Света Троица" има ли частни ДГ? При това на ниво?

# 172
Здравейте!
Можете ли да препоръчате някоя хубава частна градина в района "Стрелбище"-"Лозенец"-"Бели брези"-"Гоце делчев"- "Борово" или удобни за достигане от "Стрелбище" и "Лозенец" райони. Търся градина без двуетажни легла, с малки групи - не повече от 10-12 деца, с много занимания по английски, спорт, танци, музика и т.н., с прилична храна и добри учители. Със собствен двор... Т.е. С добри условия, каквито всички търсим...
От както се "простих с идеята за класиране чрез лотария" в общински ДГ, започнах търсене на ЧДГ. Ръзцъках всички възможни сайтове, направих "щателно" проучване, а тези които ми "хванаха окото" - посетих на място! След много търсене и "градински походи" - намерих градината, който ми хареса  Grinning Намира се на удобно място, хем е на "пъпа на София", хем все едно е "на село" - голяма къща с китен вътрешен двор - до Медицинска Академия.. Градината се казва "Веселата къща" - Чудесен екип и страхотно отношение! От 1-ви юли чавето ще се социализира Wink
Единственото, което се разминава от твоите изисквания е че леглата за сън са двуетажни, НО са така добре обезопасени, че въобще не ме притесниха, въпреки че малкият ми син се върти като шило...
За мен бяха важни няколко фактора - екип, отношение към децата, хигиена, пространство,  брой деца, двор, местоположение и прочие... Не оставям на последно място финансовия аспект  Rolling Eyes Съжалявам, но цени от мин. 300 евро, обезмислят идеята да ходя на работа.... Дълго време си мислех, че това мое търсене е сценарий за "Мисията невъзможна", но не би Simple Smile
На 23 юни ще имат "Ден на отворените врати за родители и посетители"(от 17ч.) - казаха, че всеки е добре дошъл!

Следя обсъжданията....чудя се, ЧДГ никнат като гъби, с имена като на Ц.Цветанов/МВР/, с шарени играчки и стени. Интересно ми е колко от тях имат лиценз, в колко от тях работят педагози, а не роднини, по какви програми, докога родителите ще си записват децата там където ги омайват с шарени дрънкулки, благи приказки, а после ще се окаже ,че пред І-ви клас са на нулево ниво! Ето заради това държавата не ще да дава субсидии. Засърбяло го някой, хоп....ЧДГ. И малка представа да има...ще омая родителите. Още повече, че те гледат базата и рядко питат за учебни програми / не говорим за измишльотини от типа на еко-възпитани, етикет, бални тонци и т.н.т./ По важни са БЕЛ, Математика и др; попитайте дали заверяват учибното гждина през септември в Инспектората, имат ли текущи изпити и т.н.т. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ НО ПАГЛЕДНИЯ ЛУКС!
Попитах ги и разбрах, лицензирани са (видах и всички възможни документации) Wink
И една малка поправка - ЕКО градиниите, нямат часове за "етикет, бални  танци и други измишльотини", просто не хранят децата със сухи пасти, кремвирши и маргарин. Идеята им е да възпитат детето в уважение към околните и себе си. Peace Последното го пояснявам, защото докато търсех ЧДГ се нагледах на всичко!

# 173
Една девойка ме пита на ЛС за таксата на Дима, но по някаква причина не мога да и изпратя съобщение, та тук ще  отговоря, дано го прочете.  500 лв., ясла тепърва ще отварят, в момента няма. 

# 174
момичета, имам следния въпрос: баткото ходи на полудневна частна градина, там "учебната" им програма (слагам го в кавички предвид възрастта на детето - 5 г.) е от 15 септ. до 30 май... след това - лятна ваканция, през която градината продължава да работи за желаещите да я посещават...  само че изведнъж се оказа, че за да ни пазят мястото до септември, детето има право да отсъства само един месец за целия летен сезон, а останалите трябва да заплатя, въпреки че детето не посещава градината...

зачудих се в другите частни градини имат ли такива условия? въобще редно ли е да ми поставят такова условие, как мислите  Thinking честно казано съм малко раздвоена...

# 175
момичета, имам следния въпрос: баткото ходи на полудневна частна градина, там "учебната" им програма (слагам го в кавички предвид възрастта на детето - 5 г.) е от 15 септ. до 30 май... след това - лятна ваканция, през която градината продължава да работи за желаещите да я посещават...  само че изведнъж се оказа, че за да ни пазят мястото до септември, детето има право да отсъства само един месец за целия летен сезон, а останалите трябва да заплатя, въпреки че детето не посещава градината...

Кои са тия смешници? Опитали са се да те изнудят лекичко, пък ако стане. Напиши кои са, да ги знаем. 

# 176
Не са единствени.
Няма нужда от подобни квалификации.
Не забравайте, че това е бизнес  Peace

# 177
Рай, за първи път чувам за такава практика. При нас летните месеци можеш да ходиш, можеш да не ходиш. Май месец ни дават дават да попълним един формуляр дали и кога ще посещаваме.И да не си заявил предварително, не е проблем детето да ходи през лятото, трябва да се обадим само 2-3 дена по-рано-гъвкави са за летния период.
Какво значи, за да ти запазят мястото не мога да разбера- при нас всичко става на база договори.До 15 юни е сключването на договорите за новата учебна година. След този срок, ако останат свободни места приемат и нови деца-но условия за посещение през лятото не са ни поставяли.  Всичко като правила, цени ни го дават в началото на учебната година написано черно на бяло и си го спазват.
Коректни са по тия въпроси.

# 178
Не са единствени.
Няма нужда от подобни квалификации.
Не забравайте, че това е бизнес  Peace

Има нужда от подобни квалификации. Това мънки бизнес! Не може да взимаш пари, за нищо.  Вика му се рекет. А, за да има такава практика, има овци, които я позволяват. Това, че някои я позволяват, не значи, че е в реда на нещата, обаче. Могат да бъдат осъдени, като "стой та гледай".

# 179
а как си получават заплати хората, които работят постоянно и през летните месеци?... е, ако са почасово можеби е възможно, но това гарантира ли, че същите хора ще бъдат и наесен с децата ни?...

Общи условия

Активация на акаунт