Частни ДГ София 2

• 98 811
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
благодаря ви за отговорите   bouquet

когато постъпи в тази градина детето миналата година, сключихме договор, в който нищо такова не пише... пише си "учебна година от 15 септ до 30 май"... и после изведнъж на тържеството в края на годината, баам, ама иначе ще ви обявим мястото свободно и ще бъде заето от друго дете, а групата вече се позапълни  Shocked...че и същия този договор ми цитираха... стана ми неприятно, честно...

написах, че съм раздвоена, защото реално детето посещава градината с огромно желание, особено след безславния опит, който имахме в държавна ДГ преди това... много занимават децата, вътре е чистичко, чудесно... обаче цялата тази история ми развали някак впечатлението... но пък реших да попитам и тук, може пък аз нещо да не съм права, знам ли...

засега ще се въздържа да казвам коя е градината, идната седмица ще се разходим до там, да видим как точно е еволюирала тяхната позиция... все не ми се иска да ги резиля хората, защото са добри, в това, което правят... но ако отново се натъкна на същото главозамайване, което ме провокира да ви занимавам тука с моите въпроси, ще пиша пак...

още веднъж благодаря  Hug

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 06:13 от ray

# 181
  • София
Не са единствени.
Няма нужда от подобни квалификации.
Не забравайте, че това е бизнес  Peace

Това е практика, във всички частни детски градини за които съм се интересувала (ок 5-6).
И намирам това за нормално. ЧДГ не са на държавна издръжка, те плащат наеми и заплати през цялата година. Когато щерката не посещава градината, приспадат сумата за храна.

# 182
щом казвате, че е практика, приемам го  Peace

аз също никога не съм правила въпрос за времето, когато детето отсъства по болест... в нашата градина няма закуска и обяд, така че и това не им се налага да ми приспадат... не съм правила въпрос и когато почиваха 20 дни по Коледа и Нова година, но си взеха пълна такса... но сериозно се смутих от това, че трябва да налея 1000 лв за месеци, в които той ще отсъства...

надявам се другата седмица да се изяснят нещата и да се сложат по най-добрия възможен начин за всички ни  Hug

# 183
... в нашата градина няма закуска и обяд...
Shocked
Какво закусват и обядват децата  Thinking

# 184
ами сутрин си закусва вкъщи, на обед го взимаме и си обядва пак вкъщи... от 9 до 13 ч. им е работното време...полудневна градина зер...

# 185
 Laughing Тези не са детска градина дори. Бас хващам, че са регистрирани като търговска фирма с предмет на дейност "парти клуб и почасово гледане на деца".

# 186
тц, градина са си, даже издават документ за предучилищна, имат си лиценз, всичко... нее, в това отношение са им точни нещата  Peace познай, точно заради това с предучилищната ми се искаше да задържим още една година там, нали предучилищната най-вероятно ще е вече 2 години... иначе намерих аз веднага друг вариант, ама там пък не е предучилищна... абе... няма угодия...

# 187
И нямат кухня? Или вие не ползвате, защото сте до обяд.

# 188
не, нямат кухня, явно ги мързи да вадят разните там сертификати и разрешителни... ако някой остава за обяд му поръчват храна...

до обед учат малките, т.е. ние (от 4 до 7 год., по-малки няма), следобед са ученици, които ходят там на занималня и английски... но май никой не яде там...

# 189
Много сериозно ме съмнява да имат и останалото. Сигурна ли си, че са лицензирани? Проверила ли си?

ЧДГ МАЛЕЧКО
ЧДГ "Чуден свят"
ЧДГ "ЗВЕЗДИЧКА"
ЧДГ "РАЙ"
ЧДГ"Дрита"
ЧДГ "Сияние"
ЧЦДГ " Елхица"
ЧДГ "БОЯНА"
ЧНДГ Увекинд
ЧЦДГ "Немо"
ЧЦДГ "Златно зрънце"
ЧДГ "При баба"
ЧДГ " АРЛЕКИНО "
Ново Поколение
ЧЦДГ "Питър Пан"
ЧДГ"101 Защо"
ЧЦДГ"Пламъче"
ЧДГ "Алиса"
ЧДГ "Жирафче"
ЦЧДГ"Слънчево зайче"
ЧДГ "Г.С.Уланова"
ЧДГ "Ерих Кестнер"
ЧДГ "Чудната къщичка"
ЧЦДГ "Джани Родари"
ЧДГ "Меридиан 22"
ЧПДГ "Къщата на Алиса"
"Д-р Мария Монтесори"
ПЧДГ
ЧЦДГ "Веда"
ЧДГ "Пролет"
ЧДГ "МАРИТА"
ЧДГ" Мария Магдалена"

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 19:29 от минзухар

# 190
проверила съм, представиха си всички документи, споко, има ги и в този списък  Peace

не, за това наистина не се притеснявам, видяла съм ги как работят, наистина са печени, видяла съм им документите, номер на заповед/лиценз, тази година изпратиха 4 дечица първи клас, връчиха удостоверения за предучилищна... надявам се просто да се е получило недоразумение... тази седмица ще уточним нещата... беше ми полезно да прочета повече мнения все пак... ще кажа по-натам какво-що... още веднъж благодаря за вниманието  Hug

# 191
Много ми е интересно какво точно се учи от 9 до 12ч! Че то посмъртно няма как всички неща от програмата да се вземат. Замислих се и за друго.Както писаха-учебната година е от септември до май/юни/. После съответната ЧДГ не работи.Таксата се внася за този период. Интересно как се получават заплати, наеми и т.н.т. за юли и август. Значи таксата покрива и предвижда и това перо. Но безумието плащайте без да идвате ...не го разбирам!

# 192
става дума за място, което не работи два месеца, а се взимат такси и за двата ли?
на мнение съм, че е нормално ако има един месец за почивка най-много, но да не се работи два месеца и да се плаща...можеби не е съвсем добре измислено.
явно погрешно съм разбрала, че детската градина работи цяло лято, но родителят има други летни планове за почивка...

# 193
tt_bg, напротив, правилно си разбрала  Peace
момичета, имам следния въпрос: баткото ходи на полудневна частна градина, там "учебната" им програма (слагам го в кавички предвид възрастта на детето - 5 г.) е от 15 септ. до 30 май... след това - лятна ваканция, през която градината продължава да работи за желаещите да я посещават...  

те си работят, но без занимания, извеждат ги в парка...

по нашия въпрос има приятно развитие, вчера се срещнахме с директорката, нямаше и помен от първоначалното искане... просто се разбрахме да внеса таксата за м. септември, ако желая детето отново да се обучава при тях... беше безкрайно любезна и си личеше, че са помислили доста по въпроса  Laughing

отдъхнах си...

балони, за полудневното обучение, мога да го сравнявам единствено с целодневното в държавната градина, каквато е посещавало детето преди това... тук научи повече, доста повече... в държавната градина също ги занимаваха само до обед, следобед ги мъчеха да спят и после им пускаха телевизор, докато дойде родителят да си прибере отрочето... но нямам наблюдения върху целодневна частна градина, така че едва ли мнението ми е меродавно Peace

# 194
  • София
Ние ходим в Британската детска градина отскоро. Има ли друга мама с дете ходещо там да обсъдим опит?

Общи условия

Активация на акаунт