„Живот с Майкъл Джексън” - леко смутена

• 26 723
  • 600
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Една звезда живее своя "звезден" живот чрез феновете си.
В зависимост от мащабите на своята звездност, тя трябва да се съобразява с много неща. И при всички положения да демонстрира любов към почитателите си - такава, че те да я приемат лично. Защото всеки почитател обича звездата лично.

Когато някой си задава въпроси дали прекрачва границата, дали е адекватен, то той със сигурност Е. Защото фанатизмът не търпи съмнения относно своите прояви.
Така че, спокойно, Милена. Ти си един интелигентен фен. Как те възприема твоят "ментор" или там както си избереш да го наричаш, би могъл да знае само той. Щом има лична кореспонденция с теб, значи спокойно можеш да излезеш от графата на непознатите, анонимни фенове. Все пак имаш някакъв контакт с него. Разбира се, най-добре би било ако контактът е действително личен, а не от името на звездата. Зад думите да стои самата звезда, а не ПиАр или човек, който се грижи за кореспонденцията.
Но това вече е съвсем друг разговор.

А истерията по концертите си е съвсем в реда на нещата, тя е част от атмосферата. Mr. Green

# 586
Радостина, съгласна съм с това за харизмата и PR-а. И аз мисля, че самите звезди си търсят баланса - без фенове не може, нужни са им, но ако ти си човек, който не обича това прекралено внимание и ровене около себе си, тогава е по-сложно. Ако се поддадеш на нежеланието си да залагаш на харизма и привличане на фенове, аз лично мисля, че рискуваш да не станеш голяма звезда. Тогава пък парите не стигат. Та - баланса не е лесен със сигурност.

КЛОНКА, да, до този извод стигнах след като продължих дискусията от тук офф лайн. Досега винаги съм смятала, че съм нормален фен, но твоите постинги по-рано ме накараха да се замисля така ли е. Защото от всичко казано тук излезе, че съм някъде по тънката граница. И все пак, както казах, моето ровене за информация има друга цел, а не жълтата.
(а колкото до кореспонденцията, лична е, моята "звезда" отдавна не е на небосклона)

А истерията на концертите кое я предизвиква според вас? Музиката, атмосферата там? И пак на някои концерти има истерия, на други - не. До тип музика ли е, до тип фенове?

# 587
Цитат
А истерията на концертите кое я предизвиква според вас? Музиката, атмосферата там? И пак на някои концерти има истерия, на други - не. До тип музика ли е, до тип фенове?
... Harizma se naricha Wink Nqmash li q - nqma vikashti fenove Simple Smile
(nqma kirilica na tazi operacionna sistema)

# 588
  • София
Харизмата... това е нещо, което не се учи, то е дадено от Бога!   bouquet

# 589
  • Там,където се събуждам щастлива.
Само харизма в днешно време няма. Звездите имат много важни помощници, които се грижат за външен вид, поведение (какво, кога да се каже /не се каже), хореографи (помощници такива), постановчици на концертите и т.н.

# 590
Е не казвай, че няма харизма?
Според мен тя е водеща за успехите на дадена звезда.
Например Мадона - нито има кой знае какъв талант да пее, нито да танцува, обаче е супер известна и няма някой, който да не е чувал за нея. Съмнявам се да се дължат успехът и известността й предимно на PR-а.
Пък и нека си признаем, че Джако и Мадона не са творците на днешното време, а на малко по-миналата генерация Wink
Що се отнася до днешните звезди - чудя се какво толкова харизматично има с Бритнито Спиърс, примерно, че е така популярна. Ей тука вече съм склонна да вярвам, че е продукт, създаден за много пари, колкото и грубо да звучи - Бритни, ще ме извиняваш!  Laughing

# 591
Изобщо не е грубо! Именно Бритни е примера, който ВИНАГИ използвам, когато говоря за продукт! Тя е направен такъв. Всичко в нея - имидж, интервюта, песни.... Всичко!

# 592
  • Toronto
Олелее, това недоразумение Бритни ли закачихме? Laughing Падам от смях просто с нея. Ето един нагледен пример какво е истинска звезда и какво е набедена такава, мисля че разликата е просто оче- и ушевадна:

http://www.youtube.com/watch?v=nsJQomr6Er0

# 593
  • София
Само харизма в днешно време няма. Звездите имат много важни помощници, които се грижат за външен вид, поведение (какво, кога да се каже /не се каже), хореографи (помощници такива), постановчици на концертите и т.н.

От всяко дърво свирка не става, ако ще не помощници, а тръст от гении да се съберат и да създадат звезда. Много хора се опитват да станат известни, да печелят пари от това, но малцина успяват, а зад всички стоят екипи. Звездите еднодневки са продукт на екипи, но тях никой не ги помни. Именно, заради медийната индустрия е още по- трудно някой да се отличи сред огромната маса хора на "небосклона".

# 594
  • София
Става, става, зависи колко пари и време се вложат в него! Може да е за една нощ, за един месец или за един албум, но е възможно. Шоу-бизнесът е пълен с такива продукти. 

# 595
Олелее, това недоразумение Бритни ли закачихме? Laughing Падам от смях просто с нея. Ето един нагледен пример какво е истинска звезда и какво е набедена такава, мисля че разликата е просто оче- и ушевадна:

Е, не!  Mr. Green Просто никак не и върви до него!  Crazy

# 596
Да, изобщо не знам на кой му е хрумнало да ги сложи заедно.

# 597
  • Toronto
Става, става, зависи колко пари и време се вложат в него! Може да е за една нощ, за един месец или за един албум, но е възможно. Шоу-бизнесът е пълен с такива продукти. 
Бе става, ето един нагледен пример на такъв продукт:
http://www.youtube.com/watch?v=rhfRCL4uGmU&feature=related

Някой да чу пеене тук? Или пък видяхме нещо друго освен разходка по сцената? Аз между другото се поозорих да намеря нещо на live на това недоразумение Бритни. За разлика от Майкъл, чиито концерти винаги бяха на живо и толкова перфектно изпълнени, че понякога беше трудно да се долови различие със студийния запис. Вярно, че с него работеха едни от най-добрите музиканти (като започнем от Куинси Джоунс, чиято ръка се усеща в много от аранжиментите, после Джими Смит, Джеф и Стив Поркаро, Натан Ийст и т.н.) и наистина направиха музика, а не просто шоубизнес. Всеки негов концерт е шедьовър:
http://www.youtube.com/watch?v=2WjOn5TNjBM

Никой от нас не знае какъв е бил Майкъл в личния си живот, пък не е и толкова важно... но като музикант, танцьор, шоумен... човек трябва да е глух и сляп за да не му признае перфекционизма. Досега не се е раждало такова съчетание от гениален танцьор и музикант в едно и не вярвам, че скоро пак ще има. Затова смятам, че смъртта му беше ненавременна и музикалният свят загуби много. Дори да става въпрос само за концертите, които предстояха. А се чува, че е имало над 100 незаписани песни. Не съм от лудите фенки, дето биха го преследвали на всяка крачка, даже до смъртта му не знаех, че е имал деца. Но пак тъгувам за ненарвеменната му загуба.

# 598
Това недоразумение Бритни и аз не знам кой плаща да го гледа на живо  Rolling Eyes На клипове - как да е.
Но много изместихме темата.
Факт е, че много талантливи музиканти не могат изобщо да пробият, но такива "звезди" печелят купчини пари  ooooh!

# 599

Е, не!  Mr. Green Просто никак не и върви до него!  Crazy

Изгледах го и съм изпълнена с въпроси:
1. Чудно кой танцува в клиповете на Бритни, защото тук беше едно ходещо дърво без умения за танц? Само факта, че си държеше микрофона в ръка веднага идва ни покаже, че няма да танцува...
2. Тя може ли да пее всъщност?

Присъствието й на сцената само затвърждава висотата на Майкъл и недостижимостта на таланта и присъствието му на сцената.

Общи условия

Активация на акаунт