И на слънце, и на сянка все съм си Дюканка - 198

• 25 900
  • 534
  •   1
Отговори
# 390
Ти явно трябва да прочетеш пак някои неща, не ние!
Пак ти четох поста .... пише, че искаш да караш 3 дни на протеини, за да се научиш да ядеш месо ?!?! Съжалявам - нелепо е! НЕ МОЖЕ!!!
Не може да се оправдаваш, че детето не искало майка слоница лятото ....детето още по-малко ще иска недоразвития му организъм да бъде лишен ос основни вещества и да бъде отровен с чистещите се токсини от отслабващата си майка - не знам коко деца имаш и какъв опит имаш - аз нямам. Но имамопит и познания с диетите и принципа, на който се отслабва - чистят се ОТРОВИ И ТОКСИНИ И БРЕМЕННА ЖЕНА ИЛИ КЪРМАЧКА СИ ХРАНИ ДЕТЕТО С ТЯХ! Това как си звучи ? Това ли иска детето ти?
И последно - нищо, ама нищо не ти пречи да се насилваш да ядеш месо СЪС  зеленчуци, с малко повече мляко (2%, не 0,1) и някой друг плод- ето това е режим в името на детето - другото не е  Naughty
И не съм гладна, че да ти ям парцалите .... нямам нужда - опитвам се (макар и с драстични думи) да предам това , което мисля, че е на 10000% факт и наложително да направиш!

# 391
Ако искате да ме "ядете с парцалите" ок. Но това само ще ме лиши от съветите ви  Laughing Така че преценявайте...
Това последното ми звучи като изнудване и хич не ми харесва. Какво по-точно му е логиката, дано не съм схванала вярно, но според мен означава: Като ми се карате, ще се махна оттук и после, ако ми се случи нещо, вие ще сте виновни, задето ме прогонихте. Кажи ми, че не съм те разбрала. Защото в момента никак не ми звучиш като човек, който е склонен да се вслушва в съвети.

# 392
  • София
Такива жени не ги разбирам    #Cussing out   
И аз качих кг повреме на бременноста,но за момент не съм мислила за мен,за това как ще изглеждам или прочие.Всеки качен кг може да се свали след като родиш.Не е нужно детето да се лишава от важни за неговото развитие неща,ако искаш да се роди здраво де!!!

# 393
Всъщност това е единствената диета като такава, която има раздел и за бременни и кърмачки Simple Smile
Но щом не приемате не приемате, какво да се прави... Лека вечер и успех на всички. Не е първото начинание с което ще се справя сама Simple Smile
И не си права че никой не ме е подкрепил Гардения не беше толкова категорична. Но ако ще чета нападки за да си развалям позитивизма не си струва.
Както казах вече си имам син на 7 и не ми е за първи път изчела съм достатъчно за да знам кое е полезно за детето ми както в утробата ми така и извън него.
За жалост във форума винаги се лае преди да се зададт точните въпроси за причината за която някой решава нещо.

Elence не мисля за дупето си , аз по всички стандарти съм в нормата си, отклони нападките си другаде  Laughing
Какато и да е стана дълго...

# 394
Вещи и Еленче много сте спокойни и умерени ( сравнявам вашите постове с моите мисли)  Shocked

Едира направо немога да повярвам че наистина мислиш по този  начин. И казваш си на 29 год и имаш и друго дете  #Crazy  newsm78
Ай стига де! Толкова ли неможеш да изчакаш поне докато го родиш  no
Спирам щото ... абе по добре е знам  ooooh!

# 395
Абе жено, стегни се!
Трябват ти и мазнини и въглежидрати.
Ето ти тука прочети какво пише за бременните:
http://dukanskirecepti.wordpress.com/за-бременни/
Не можеш да си храниш детето само с чисти протеини (пък дори и със зеленчуци).
И не се цупи и фръцкай, щото ти мислим доброто на детето, не сме седнали тука да пишем по нощите, 'щото си нямаме работа  Tired Tired Tired
Ей го поста на Гардения:
Ако можеш да се придържаш към олекотената фаза - давай, ако мога да съм ти от полза - питай (то и други кърмачки в олекотена фаза има, де), ако не - живот и здраве, догодина те чакаме пак тук (надявам се да кърмиш и да не почнеш режима веднага след раждането  Peace ).
ОЛЕКОТЕНА Фаза пише, а не ударен!

# 396
Именно, има раздел за бременни и в него няма ударна фаза!!!
Я да те питам, ти да не би и да пушиш?

# 397
Уф Едира ти в момента си се "блокирала" напълно - чета ти поста и разбирам, че не си чела моя, не и това, което исках да кажа ... прочела си рязките ми думи и си си казала - да, ужасни жени, кокшки, крякат и ме нападат само ... Аз нападките си нямам накъде на наклоня, защото не нападам - ако още веднъж повторя, че се опитвам да кажа нещо много важно, което ти пропускаш - и пак не ме чуеш - не знам как по-ясно да се изразя!

Не може толкова категорично да пише и да се казва навсякъде, че бременните не може да правят ударна фаза на Дюкан - не говорим за всички диети по света, а за тази - Дюкан-  и ти да смяташ, че ти мислим злото като те нападаме - не виждаш ли , че не е така?

Гардения я няма, но чета постовете и от 4 месеца ... знам как е реагирала срещу кърмачки, които правят ударни .... не си мисли , че не е била категорична - в рамките на добрия тон се казва "между другото", но когато ти така настойчиво си повтаряш, че ще правиш протеинови дни ,.... хората те нападат, не знаем по какъв друг начин да ти провлечем вниманието и да прочетеш какво мислим!

Разбрах, че имаш друго дете - ама ти не разбра,че никой не иска да те изгони, да те прокуди, да не си в този форум или тази диета.... няма никой полза от това - разбери, че умерената фаза е за теб и всеки ден ще получаваш подкрепа и съвето тук - ама гарантирам ти го! Дори след тези нападки - ще видиш какви са момичетата тук!

И не се самосъжалявай - щяла си за пореден път да се оправяш сама. Ама евала, че не искаш да си слон след ражданията и мислиш отсега - ама просто се върни в началото, почни отначало, все едно това не се е разигр4ало и си дай сметка какво искаме да ти кажем - не е , че си отвратителна и не те щем, а че си сбъркала фазата . Приеми и продължи. Или недей- от това последното, че дупето ти е в рамките на нормата съвсем се обърках - нямаш нужда от диета, а пък преди малко детето не щяло майка слоница  newsm78

Аз спирам за тая вечер  Peace Щях да говоря за себе си, за деня си ....ама и утре е ден  Flutter Само  Hug Hug Hug Hug За Флучи, че пита за мен - вече съм добре, мерси мила   bouquet

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 22:32 от Elence

# 398
Едира, мила, моля те информирай се, недей да правиш на инат и да се сърдиш... ние че не можем да те спрем, не можем, че няма да те подкрепим- няма, искрено се надявам заради теб и детето ти да размислиш...

# 399
Elence в нормата съм но не ми е добре, за мен съм си напълняла, тежко ми е потя се и кръвното ми започна да варира.
От друга страна ако не съм на диета, ставам съвсем драстична имах няколко дена и само на вода... Не е каприз за отслабване аз съм спазвала и гладолечение така че за мен не е проблем да ги сваля. Имам и волята има си и начините.
Но си мисля че е много по-здравословно да имам едно балансирано хранене, което да предотврати качването, още сега когато плода черпи запаси и ресурси от моето тяло, отколко да го лишавам нещо в последствие с кърмата.
Аз съм с изкривяване и на гръбнака заради големия си бюст и всяко леко напълняване за мен си е физическа болка, защото се трупа предимно там. А ударната фаза.. мислех да е два три дена с дробчета с много лук и пилешко със много кисело мляко, което е и допустимо и съм  хапвала така  и без да съм на диета Simple Smile В крайна сметка на диета или без не е задължително всеки ден да ям плодове.

По въпроса за пушенето...айде сега като съм бременна мозъка ми още не е околоплодна течност Wink
За мазнините и въглехидратитв аз не ям хляб и тестяно от близо 2 години, а мазнини казах че на рибата са много по-качествени. Именно те играят роля и при образуването на мозъчните клетки на плода.

# 400

Едира
, щом си бременна е нормално да се чувстваш тежка и подпухнала- задържаш вода а и леко напълняване е напълно възможно. Но виждам че ти просто нямаш правилно изградени навици. Сигурно си жена, която страшно държи да е във форма, но не чрез балансирано хранене, а чрез лишения и драстични изпълнения. Но нали знаеш че щом си бременна, вече не ти си важната. Според мен, трябва да си изградиш правилни хранителни навици, да не се лишаваш от въглехидрати, мазнини, витамини. При теб си мисля че един диетолог може да ти помогне- все пак ще си под контрол.  Не може на сама глава да се луташ от диета на диета в това състояние.
Това е- изгради си здравословни постоянни хранителни навици и ако искаш да следиш теглото си- задължително под лекарски контрол.

Междудругото- Elence много добре ти е отговорила, браво !

# 401
ОК, спирам , призовавам и другите да направят същото - Едира добре е да търсиш баланса в храненето наистина - последният ти  пост така прозвуча, както трябва - добре си си подбрала храната  Peace Твоите   доводи са смислени, но добави и мааалко зеленчуци, повечко прясно мляко, по-висок процент и менюто ти ще е примерно ... плод сега лятото си е грехота да не яде човек - аз днес щях да умра по едни дини и праскови  Crazy Та ще намериш място и за него.

Аз верно си лягам вече  Laughing След почти никаквъ сън снощи ( не знам кой знае, но сега мъжките котараци са във "фаза" нощем и моят направо ме разби  #2gunfire) днес правих походи в горичка, равняващи се на 15 км и още 4 часа на басейн .....  smile3517 скапана съм Лека нощ   bouquet За всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 402
 newsm47 привет, банда!
Ето ме - морска, печена, та препечена!
Обаждам се само за малко, че мърдам още, да се похваля, че удържам положението - колкото си заминах, толкова се и завърнах...!
Абсурдно е да вляза в час с новините, попрелистих малко тази тема, поздравявам Ривела с внучката - да е жива и здрава, да радва всички!
Вещи,не скачай, миличка, Wink ама се замислям отново да се опитам да постигна онези невъзможни за мен 55 кила.. Thinking ще видим!

Хайде, бай за сега, скоро пак ще намина да ви видя  Hug

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 22:29 от Боби1973

# 403
Окс Elence слушам и изпълнявам Wink
А за плодовете със сигурност ще ги включа, но още не ми липсват нали до вчера бях на тях, могат да изчакат 1-2 дена Simple Smile
Лека и от мен  Hug

# 404

ДА не говорим че никое бебе няма нужда от майка слон  Laughing Нито бебето нито аз имаме нужда от тлъстини особено лятото.

На бебето му е абсолютно безразлично дали майка му ще е хипопотам, слон или скумрия. То има нужда от здрава майка, която не го лишава от нищо.
вещи  202uu

Edira, напълно съм съгласна със съветите на другите дюканки. Но виждам, че те не стигат до тебе. (по принцип в книгата пише на кой ден започва неразположението - мисля, че беше 2-3)

Ако целта ти е да се научиш да ядеш протеини ОК, но не чакай да ти стане зле, за да включиш всички храни.

С риск заради тебе да си отнеса тигани от тях (заслужени) ще ти дам друга идея/компромис. Прави си протеинови хранения 2-3 пъти в седмицата (най-много по едно на ден) , но всеки ден яж поне като трета за кърмачки.

На мене и без да съм бременна от протеинови дни ми става зле (ниска кръвна захар). Миналата година дълго време свалях на нещо като 2 1/2 фаза (+ плодове + 1 порция нишестени в седмицата). Сега пак съм във втора от 2 седмици (малък плюс от неспазване на режим и още малко искам да сваля), но  имам един протеинов ден за 2 седмици - карам си на ПЗ, или по-точно на обяд съм П, на вечеря ПЗ - хем свалям с почти нормално темпо, хем се чувствам прекрасно.

ох, почти забравих какво още исках да напиша.

Видях чудесни снимки с чудесни резултати - браво за Василева, паталинка, Нарциса, Вая, Блулейди Ди и таня1952

Луси и Мастър, а на следващата среща идвам с голям дюкански тефтер. Но спирам да черпя околните - вече имам заявки да готвя вашите специалитети  и да ги нося и за други, всеки ден.  #Crazy

Лека и отслабваща нощ за всички

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 23:11 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт