ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 185
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
  • Ловеч

Добро утро и от мен...Ние отиваме на разходка след малко че нещо ми нервничи та се надявам навън да е по спокоен..До после...

# 61
Добро утро и от мен  Hug
Малкия спи, горе-долу приключих с домакинските задължение и закусих. След малко се глася да влизам в банята. Така ми се спи че две не виждам и то не защото малкия е будувал, спа си детето, ами аз така и не можах да заспя от 1 до 5:30 (разбира се не пропусна да хапне през това време), а и после до 7:30 един никакъв сън му изкарах на пресекулки. Хамава работа  ooooh! Да видим как ще изкарам днес при условие че съм неспособна да заспя през деня.
mima1977, честита ви месечинка със закъснение и от мен!

# 62
     Добро утро и от нас   breastfeeding
  Тази нощ малката ми бебка се смили над мен и ме остави да дремна,защото всички батерии ми се бяха изтощили. Tired
  Много мотивиращо ми подейства една статия в списание Story за бебето на Графа.Гордият татко хвалеше половинката си Мария колко организирана била,как не се лигавела и  дори на втората седмица след раждането се върнала на работа  ooooh!.Тогава си казах - "Аз да не съм по-загубена или по-лигава" Mr. Green

Имам едно въпросче към кърмещите мами  Praynig :
Давате ли изцедена кърма от шише когато сте навън примерно ::baby106:ConfusedНяма ли опасност после да не иска да суче от мен? newsm78
  Желая на всички един прекрасен ден с нашите съкровища family

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 09:54 от LEILA BEL

# 63
Аз изцедена кърма от шише съм давала за Ясен точно два пъти,когато съм го оставяла друг да го гледа за няколко часа.За навън-не.
Не се притеснявайте да кърмите навън.Бебетата ни са над всичко.
Помня с Ясен,че се притеснявах при кърмене на обществено място,търсех някъде по-скътанко местенце...сега изобщо не ми пука,който както ще да ме гледа Laughing

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 10:02 от 凤Феникс凰

# 64
Здравейте момичета,

Тези дни нямам време да чета дори. Имахме гости, пък и Тео вчера много мрънка Simple Smile, но то нормално, поне все още няма колики или не ги преживява с рев и болка. Дано продължава така.

Искам да ви почерпя за първия ни месец. Много исках вчера да го направя, но не стигнах въобще до компютъра.
Почерпете се за наше здраве Simple Smile

Надявам се днес да наваксам с четенето.
Целувки от нас, ние тръгваме по задачи.

# 65
Добро утро и от мен

Вие казвате, че вашите бебенца спят по 4-5 часа, ние спим по 6-7ч Shocked,рядко се събужда на 3 часа, направо и се чудя как не огладнява/имаме по 5 хранения на ден/, снощи, като си хапна кърмичка  и адпате в 19.00ч заспа и се събуди чак в 1 през ноща и то с наша помощ/толкова блаженно си спеше детето, Инфакола е златен просто/, дори за първи път пропуснахме  къпането Embarassedбеше ни жал да я  будим, пък и нали си нямаме никакъв режим, когато ни е кеф я къпем, , хапна пак изцедена кърма и веднага заспа, та  до 5 сутринта, Андрей вчера се притесни, защо спи толкова, ама явно от вчерашната голяма разходка навън се е изморила!! Аз пък съм ,като сомнанбул, нещо хич не ми се спи, спането по 5 часа на ден ми е напълно достатъчно Blush

Хайде лек ден и от мен!!

# 66
  • Пловдив
Добро утро!
Снощи пак висяхме 4 часа на гърдата и се сърдихме, не искаше да заспи и накрая дадох АМ и заспа. Не исках да давам, но след 4 часа висене на цицата и сърдене се принудех да дам. През ноща пак си спинкаше и не мислеше изобщо да се буди, но аз я събудих към 3.30 да я кърмя, защото усещах гърдите си ужасно твърди. Сукахме до 4.30 и спахме до 8.30.
Искам да питам момичетата които бяха с разранене зърна как се справихте с проблема. Мойте вече много ме болят въпреки, че ги мажа с Лансинох. Не искам да спирам да кърмя и стискам зъби, но трябва да направя нещо за да ми минат.
Франчи ще ни липсваш  Hug
Честита месечинка на Мима и mgamisheva

# 67
здравейте,
аз нещо разбърках режима на бебето..изместихме му часовете на хранене от болницата...понеже нямам достатъчно кърма, успявам да изцедя около 20-30мл., а останалите даваме Аптамил. напоследък обаче изобщо не го иска...нещо ми се вижда доста гъсто това мляко...в болницата даваха фризолак дали да не го сменя?

# 68
здравейте,
аз нещо разбърках режима на бебето..изместихме му часовете на хранене от болницата...понеже нямам достатъчно кърма, успявам да изцедя около 20-30мл., а останалите даваме Аптамил. напоследък обаче изобщо не го иска...нещо ми се вижда доста гъсто това мляко...в болницата даваха фризолак дали да не го сменя?

Аптамила и Лактана био са най-добрите адаптирани млека на бг пазара, качествата им най-много се доближават до майчиното мляко и от тях децата не получават запек, за разлика от останалите млека!Ние преди бяхме на Фризото, обаче я запичаше и за мен имаше гаден вкус, докато Аптамила си има вкус на прясно мляко и за мен то е по-рядко от фризото!! Peace

# 69
всъщност е Аптамил АР, защото повръщаше по малко в болницата и като ни изписаха ми казаха да взема от това...като гледам акото обаче не е течно ми излиза на едни малки дарадонки..първо бебе ми е и съм се шашнала малко

# 70
Здравейте! За съжаление нямам много време и възможност да ви чета, но аз пак имам въпрос: от два дена Алекс взе да прави един номер. Като му дойде часът за хранене суче някъде около 30 гр, после изпива АМ около 40 гр и заспива! След около час- час и половина се буди и реве, давам гърдичка и се унася да заспи, но като го дръпна се буди и пак рев! Накрая се принуждавам и давам пак АМ, и пак изпива 30-40 гр! Успокоява се и заспива пак за час-два! Освен това явно и коликите са ни метнали и предполагам, че и това може да е причина за тези номера! Някой има ли същия проблем? Някаква идея какво да правя?

# 71
 the1       Ние бяхме така ,наистина е от коликите немогат да спят хубаво.А като се събудят усещат глад. Само внимавай да не го прехранваш.Опита ли да смениш това което даваш за колики,защото може да не му действа.

Аз се принудих от няколко дена  да дам залъгалка не може иначе да заспива.Не ми се искаше но така мога да и аз да поспя.

somebody : Придържам се към мнението ти.Тези млека са най добрите, поне като ще даваш добавка да е най-доброто.

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 11:46 от bellaa

# 72
ЧЕСТИТ МЕСЕЦ НА ПОРАСНАЛИЯ ТЕО,И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЕБОЦИ!

Ninand, и аз имах проблем със зърната в началото,около 15 дни кърмих и ревах всеки път,зърната ми бяха с кръв и гной....страшен кошмар! Накрая не издържах и спрях да кърмя,започнах да цедя и да давам с биберон,направо се родих. Но и цеденето не е работа,отнема ти цялото време и не можеш да мръднеш никъде с тая помпа.
 Изкарах още 2 седмици на цедена кърма,но полшчих мастит и започнах да пия лекарства да намаляне на кърмата(помпата никога не може да изцеди както бебето).. През това време давах добавка,давах кърма от друга майка,абе неориентирана история...

Един ден ми се прииска Ема пак да суче и я пробвах на гърдата-тя за мое учудване взе че си засука без проблем.Отначало сучеше по 5 мин и заспиваше,но за няколко дни си влезе в ритъм и сега суче като по часовник-10мин от едната,10 от другата Simple Smile
Много се гордея че възстанових кърменето,може би влияние ми оказаха майките от форума,които ме окуражиха Hug
Извинявам се за дългия пост.

Моята Писана-мързелана вече неще да суче в 6,хем спи,хем мрънка,а я мързи да цока.И аз като замаяна,ставам приготвям се и след малко пак лягам,и така до 7,30 докато се разсъни и освирепее от глад Mr. Green

За обрива-Ема също ту има,ту изчезва за една нощ,аз мисля че е от изпотяване като стои на ръката ми.

За креватчето,ние си го ползваме само за нощния сън,иначе е в хола на дивана или в кошчето,а навън в количката.
Но аз така добре съм я барикадирала с възглавници в креватчето,че се чувства добре Peace

# 73
Честити месечинки на Деян и Тео!  Heart Eyes

the1, по-горе беше обяснено- това е т. нар. лактационна криза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186

За кърменето навън: не се притеснявам въобще от хората, само времето ме притеснява  Wink при нас в Младост така се е заоблачило и гърми, че с двете девойки се прибрахме на бегом.

# 74
  • Ловеч
mgamisheva,честита ви месечинка...Ние сега се върнахме от разходка,и всеки момент очаквам да нададе вой от глад...
Хайде до после...

Общи условия

Активация на акаунт